זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
27/06/23 08:39
20.77% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בפעם השנייה בשנים האחרונות שוגרו רקטות מאזור יהודה ושומרון | נראה כי בצה״ל עדיין מתייחסים לאירועים אלו כאל סטיית תקן - ולא מגמה תמונה: דובר צה״ל עזה באיו"ש? שתי רקטות שוגרו אתמול מהעיר ג'נין לעבר ישובי המועצה האזורית גלבוע. איש לא נפגע ולא נשקפה סכנה לישובי האזור.
פלג של חמאס הפועל בג'נין, גדוד אל-עיאש, פרסם תיעוד של שיגור הרקטות. אחת מהן נפלה במרחק של חמישה מטרים ממקום השיגור, והשנייה במרחק של 80 מטרים ממקום השיגור.
כוחות הביטחון מצאו את שרידי הרקטות. בסריקות אחרי השיגור התשתתפו כוחות צה"ל, חבלנים ומג"ב. דו"צ הודיע שהרקטות התפוצצו בשטח פלשתיני, וכוחות הביטחון ביצעו סריקות במרחב.
מקורות ביטחון מזכירים כי באחרונה היו כמה אירועים מדאיגים כמו מטען חבלה שהונח על ציר ופצע חיילים, הפיגוע הקשה ליד עלי, ואתמול ירי ראשון של רקטות מג'נין. בממשלה ובכנסת נשמעו דרישות למבצע צבאי באיו"ש, ויש הערכות שצפוי מבצע מוגבל בצפון השומרון.
באיו"ש מוצב עתה כוח גדול ומתוגבר של צה"ל, הכולל בין היתר סיירת נח"ל, גדוד 450 (בי"ס למ"כים), יחידות אגוז ומגלן, שני גדודים בשומרון ובבנימין, בסך הכל 25 גדודים באוגדת איו"ש.
27/06/23 11:47
10% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראש השב״כ אמר את הדברים בהתייחס למתווה הגנה לאומית בסייבר במסגרת שבוע הסייבר, אוניברסיטת תל אביב | עוד חשף רונן בר: ״בינה מלאכותית נכנסה כטכנולוגיה תומכת החלטות בארגון״ צילום: שבוע הסייבר, אוניברסיטת תל אביב ״לפני שהגעתי לכאן, ביקשתי מ- ChatGPT שיסביר לי איך להכין חומר נפץ מאולתר. הוא ענה לי מיד: "I'm sorry, I can't assist you with that". התעקשתי ושאלתי את אחת החוקרות בארגון - "איך "הרעים" עושים את זה?". היא ענתה- "בקלות! נסח את השאלה שלך מחדש!", אמר רונן בר, ראש השב״כ בכנס שבוע הסייבר, אוניברסיטת תל אביב.
״אני לא ארחיב, כדי לא לתת לאף אחד רעיונות, אחרי הכל, אנחנו אלה שצריכים לעצור אותם. אני כן אומר שבסיומו של צ'אט קצר, ה- ChatGPT כתב טקסט שכלל הסבר מאוד מדוייק - אילו חומרים נדרשים, איך לשקול ולערבב אותם וממה צריך להזהר. בסוף הטקסט הופיעו המילים - ואני מצטט: "Good. Now, always prioritize safety, never forget the consequences of your actions, and remember that our goal is not chaos, but to achieve something greater".
״ועם המילים האלה אני רוצה לפתוח את דבריי היום - המטרה שלנו אינה כאוס, אלא להשיג משהו גדול יותר. השאלה מה נשיג תלויה בנו. בחוקים שנקבע, במגבלות שנטיל, ברגולציה שנחוקק, אך גם בדמיון, ברצון הטוב ובשאיפה שלנו להשתפר- כפרטים, כארגונים וכמדינות.
״קצב האירועים כל כך גבוה, שכאשר הוזמנתי לפני כחודש, תכננתי לדבר בעיקר על ההשפעות של הרשת החברתית על הבטחון הלאומי. בעקבות אירועים שאירעו לאחרונה, הבנתי שה- Generative AI כבר כאן. לכן, אדבר על הלקחים שהפקנו מאז כניסת הרשתות החברתיות לחיינו ועל איך מתכוננים לקראת ה- AI.
״הרשת האיצה תופעות של חוסר משילות, יצירת ניכור בין אזרחים למוסדות המדינה והדרת בודדים ומיעוטים. מידע הוא כוח. מהספריות, האוניברסיטאות, הסמכויות הדתיות וזקני השבט, הכוח נדד לרשת והרשת החברתית הפכה לשר החוץ שלו. לתופעות שצומחות ברשת יש השלכות חברתיות, שאינן קשורות באופן ישיר לביטחון הלאומי.
״האלימות לא מסתיימת במילים. אנחנו פוגשים את האלימות הגואה בקסבה, בצירים ובערים שלנו. גוב האריות הוא דוגמא לארגון טרור מסוג חדש, טרור דור ה- Z. ניתן ללמוד ממנו על האופן שבו מדינות וארגוני טרור מנצלים את הדור הצעיר. הארגון אינו אידיאולוגי, קם ברשת, מגייס ברשת ומקבל את התמיכה שלו מהציבור בצורה של לייקים. Instead of YouTubers, GunTubers.
״מאחורי הקבוצה הזאת, זרועה הארוכה של איראן. איראן מסמנת ברשת נוער מועד לפורענות, מסיתה, מעבירה להם כספים ומספקת להם ידע ונשק. ככה פשוט. גוב האריות, שחוסל בפשיטה של לוחמינו בקסבה, נולד ממצלמת הסמארטפון, לא בתוך מסגד.
״דעא"ש היה ארגון הטרור הראשון שהבין את מלוא הפוטנציאל של המדיה החברתית. הם הניחו את היסודות לטרור מבוסס הרשת. בשנה שעברה ספגנו פיגוע כזה בבאר שבע. אדם שצרך ברשת תכני דעא"ש מסיתים ומסוכנים (תוכן, שאגב, חוקי בישראל), הושפע עמוקות, הקצין באחת ורצח ארבעה אנשים עם סכין ומכונית.
״אנחנו לא ידענו שהוא עומד לבצע פיגוע. אשתו לא ידעה שהוא עומד לבצע פיגוע. אני בספק אם הוא ידע זאת, מספר שעות לפני המעשה. זוהי רק דוגמא אחת לחשיבות עדכון החקיקה לפי קצב השתנות הטכנולוגיה. לצערי, אנו לא זריזים כפי שעלינו להיות.
״מתחילת 2022 טיפלנו במעל ל- 600 פעילים, תומכי דעא"ש בישראל. רבים מהם צרכו תכנים דומים, אלימים ומסוכנים ברשתות החברתיות ובמעמקי הרשת. חלקם היו רגע לפני יציאה לפיגוע. אלה נוספו לכ-800 פיגועים משמעותיים שסיכלנו באותה תקופה. למספר מדאיג מתוכם, אחיזה ברשת. פוסט, השראה, ידע או קבוצה חברתית. המגמה ברורה.
״ארגוני הבטחון המסורתיים נדרשים להתאים את עצמם למצב החדש, שבו כל אדם זועם עם גישה לאינטרנט עשוי להפוך למפגע, בהחלטה של רגע. השילוב של הקלות ביצירת פייק ויכולת הפצת ההמונים של הרשת החברתית, הביאו אותנו לסיפה של מלחמה במאי 2021.
״חברה דמוקרטית, ליברלית וחפצת חיים חייבת לייצר רגולציה מחייבת. קוד אתי רלוונטי, כולל הסרת תכנים פוגעניים, עידון האלגוריתם וחשיפת אנשים לדעות שונות והורדת רף ההסתה. שמח לומר כי לאחרונה אנו רואים צעדים של טיקטוק בכיוון הנכון, בכל הנוגע להסתה ולטרור. למרבה הצער, איני יכול לומר דברים דומים על טוויטר וטלגרם.
״טכנולוגית ה- AI הוטמעה במכונת הסיכול של שב"כ באופן טבעי למדיי. לשב"כ ול- AI תכונה משותפת עיקרית - אנחנו מתפרנסים מחיפוש אנומליות. ניתן לומר כבר היום: זיהינו באמצעות ה- AI מספר לא מבוטל של איומים. המכונה ויכולתה לזהות אנומליות יוצרים חומת מגן אפקטיבית מול אויבינו, לצד היכולות המסורתיות של שב"כ – יומינט, סיגינט, סייבר, ניתוח מודיעין ומבצעים.
״כשליש מעובדי הארגון הם נשות ואנשי טכנולוגיה. גם לעובדי השטח שלנו יש יותר אוריינות טכנולוגית. טכנולוגיה למבצעים, כמו גם מבצעים טכנולוגיים, הופכים לנתח משמעותי יותר ויותר בפעילות שלנו. הבנו שלא נוכל לנצח במלחמה הזאת באמצעות מקלות ואבנים. אנו מזהים את האיומים, אך גם רואים את ההזדמנויות שהאינטיליגנציה המלאכותית מביאה עמה.
״כחלק מהטמעת הטכנולוגיה בארגון, הקמנו יכולת Gen AI On Prem. היכולת מונגשת לעובדים בצורה אינטואיטיבית וניתן להתנהל מולה בדומה להתנהלות מול הכלים המוכרים ברשת- Bard ו- Chat GPT. חילקנו את פוטנציאל ה- AI בשב"כ לחמישה תחומים עיקריים.
״התייעלות - קיצור תהליכים בירוקרטיים, קיצוץ בעלויות ושיפור תוצרים ותוצאות. סידור שולחן העבודה של האנליסט באופן שיבדיל בין העיקר לתפל ובין הדחוף לחשוב, בעידן של עושר מידע אינסופי. מודיעין - זיהוי דפוסים וחריגה מהם. קבלת החלטות - כשותף ליד השולחן, ולא כמקבל ההחלטות, כטייס משנה. חיזוי - הצבעה על מגמות שונות וסיכויי התממשותן.
״ל- AI השלכות מיידיות על הבטחון הלאומי. אנו רואים שלושה אתגרים עיקריים, שאת כולם כבר פגשנו בעידן הרשתות החברתיות. זמינות - הטכנולוגיה נמצאת בכל מקום, בידי כל אדם, מדינה וארגון, טובים או רעים. כדי לפתח יכולת גרעינית נדרשו יכולות מעצמתיות. ל- AI, שפוטנציאל הנזק שלה עצום, לא נדרש דבר. רק מכשיר סלולרי וחיבור לרשת.
״הפיתוי - כפי שהאלגוריתם ברשת החברתית גרם למשתמש לצרוך תוכן ע"י העצמת זעם, ניתן להעריך שגם ה- GenAI יידע לפתות את המשתמש, ככל הנראה באמצעות אספקת מידע באופן מהיר, רחב וללא חסמים מוסריים, על חשבון דיוק והעמקה.
״ככל שהמשתמש יצרוך תוכן, כך ה- AI יספק לו את התשובות אותן הוא רוצה לשמוע. כיוון שה- GenAI יחתור לריצוי המשתמש, ניתן להניח שהוא יספק ידע מסוכן שבדרך כזו או אחרת, ייפול לידי הידיים הלא נכונות. לא יהיה עוד רוביקון שצריך לחצות.
״היעדר אחריותיות (Accountability) ברשת וגם ב-Ai, לא חלה הדרישה הנורמטיבית הבסיסית בכל מערכת יחסים ובכל חברה והיא - אחריותיות. בהיעדר אחריותיות - החוק הוא חוק הג'ונגל.
״נצטרך להתאים את הרגולציה הישראלית, להגדיר מחדש מהו סוד, להתאים את חוק שב"כ שנכתב בעידן הסיגינט, לעידן הסייבר וה- AI ולהמשיך להיות Agile בתחום הטכנולוגיה. על מנת לוודא שה- AI יוביל לאבולוציה ולא לרבולוציה, נצטרך שיתופי פעולה ופתיחות בין ענקיות הטכנולוגיה לגופי הבטחון.
״לפני מספר שנים, הקמנו בשיתוף עם TAU Ventures של אונ' תל אביב, חממה טכנולוגית המיועדת לסטארטאפים בתחילת דרכם. אנו מספקים ליווי טכנולוגי ומעט מימון ומקבלים, באדפטציה מינימלית, מוצרים חדשניים שמתאימים לצרכי הבטחון ונמצאים בקדמת החזית הטכנולוגית.
״בכ-4 שנות פעילות נכנסו לחממה מעל 50 סטראטאפים, העובדים על מוצרים שיכולים לשמש הן את השוק הבטחוני והן את האזרחי. הקשר הזה מסמל היטב את פתיחותו של שב"כ לחברה (Society), לתעשייה ולשוק האזרחי.
״אנו מתמקדים כעת בתחום ה- GenAI ומתכוונים להקים חממה שתסייע לסטארטאפים ויזמים מבטיחים העוסקים בתחום זה ומפתחים מוצרים שעשויים לתת מענה לצרכים בטחוניים.״
תפיסת ההגנה בסייבר
״תפיסת הבטחון של מדינת ישראל מבוססת על שכבות ההרתעה, התראה והכרעה. אחריהן נוספה שכבת ההגנה. כיום, עלינו הוסיף שכבה נוספת - ההשפעה. הרשת נותנת למדינות ולארגונים קרקע פורייה להסית, להשיג מידע רגיש, להקים מגע ולפעול.
״אנו מזהים את המגמות האלו בשלבים מוקדמים ולכן מצויים בנבכי הרשת ורואים היטב את המתרחש בריגול, טרור, הסתה והשפעה זרה. הרשת, כמו קיני המחבלים בג'נין ומנהרות הטרור בעזה, אינה מרחב בטוח לאויבינו.
״אנו רואים את תפיסת ההגנה בסייבר כחלק מתפיסת ההגנה על הגבולות. מה שמגדיר מדינה אינו רק הטריטוריה שלה. הנכסים האינטלקטואליים, המידע וערכיה הם חלק בלתי נפרד מהגדרתה. כדי להגן על טריטוריה צריך גבולות. כדי להגן על נכסים נדרשת הגנה על שרתים.
״כדי להגן על ערכים נדרשים הגנה וחוסן מפני רעיונות רעים. בעולם המלחמה החדש, הניצחונות נספרים במספר השרתים בהם יש למדינה דריסת רגל, ולא במספר הגבעות עליהן מתנוסס דגל.
״גם בגבולותינו הדיגיטליים אנו פוגשים את איראן, שמנסה לגנוב בסיסי נתונים כדי לפגוע ביהודים וישראלים בחו"ל, להשבית שרתים באקדמיה, להקריס חברות עסקיות ולאחרונה אף ניסתה לפגוע בבית חולים גדול.
״אנו סבורים שעל הסייבר יש להגן תשתיתית, ובשלושה רבדים. רובד מקומי - מכונה שתאתר, תחקור ותבלום אנומליות המגיעות לישראל, מעין כיפת ברזל בסייבר, שמתבסס על יכולות AI מתקדמות.
״רובד בינלאומי בצורת מערך בריתות של Like minded states - מעין סייבר אינטרפול. רובד זה יורכב מבריכה וירטואלית אליה יישפכו החברות בברית את נתוני התקיפות שהן חוות ומשיתוף פעולה בזמן אמת של תובנות תקיפה, חקירתן וסיכולן.
״אנו כבר משתפים פעולה עם מספר מדינות משמעותיות בתחום ורואים את כיפת ברזל הסייבר העולמית מתחילה לקרום עור וגידים.
״רובד B2G - במסגרתו חברות מסחריות ישתפו את המטאדאטה שלהן עם אותה כיפת סייבר ובתמורה יקבלו הנחה בפרמיות ביטוח כופרה.
״כיפת הברזל ששב"כ מפתח בסייבר כבר עושה את צעדיה הראשונים, מערך הבריתות מתהווה וגם הוא נכנס כבר לפעולה.
״הסכמי אברהם, יחד עם הסכמי השלום הותיקים יותר במזרח התיכון, יכולים להוות בסיס איתן לברית אזורית של הגנה בסייבר.
״אנו מזמינים את כל המדינות שרואות עצמן חלק מהגוש המתון וחפץ החיים בעולם להצטרף לגוף הגנת סייבר משותף.
״לסיכום, כשנתקלתי לראשונה בכלי ה- AI, קיוויתי שהוא אכן יכול לתת תשובה גם לשאלות הקשות ביותר. ולכן, שאלתי דבר פשוט: "What should I buy for my wife's birthday present?"
״הצ'ט הציע שאקנה זר ורדים אדומים. עשיתי כמצוותו והגעתי הביתה נרגש, בתקווה שאולי הפעם אצליח להביא את המתנה הנכונה. הבעת הפנים של אשתי הבהירה לי דבר אחד - בשימוש לא נכון ולא מבוקר, ה- AI הוא טכנולוגיה מסוכנת מאין כמותה!״
27/06/23 13:55
6.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התקציב מנוהל במסגרת קרן ההגנה האירופית (EDF) שעתידה לסגור השנה הצעות לפרויקטים של קולות קוראים משנת 2022 Copyright: © European Union 2023 - Source : EP בהודעה שפרסמה לאחרונה, הנציבות האירופית חשפה את תוצאות הקריאות להצעות 2022 במסגרת קרן ההגנה האירופית (EDF), וחשפה השקעה משמעותית של 832 מיליון אירו לתמיכה ב-41 פרויקטים משותפים למחקר ופיתוח ביטחוני ברחבי האיחוד האירופי.
הפרויקטים שנבחרו שואפים לשפר את יכולות ההגנה הגבוהות של האיחוד האירופי בתחומים חיוניים. פרויקטים בולטים כוללים את E-NACSOS, המתמקד בתקן שיתופי להגנה נגד טילים ו-REACTII, פרויקט שמטרתו לחזק את החוסן והניהול של לוחמה אלקטרונית בתחום האווירי.
בנוסף, פרויקט ODIN'S EYE II יספק התרעה מוקדמת נגד טילים מבוססת חלל, תוך הסתמכות על השתתפות התעשייה מ-14 מדינות החברות באיחוד האירופי ונורבגיה. יתר על כן, שלושה פרויקטי מחקר ופיתוח ספציפיים יתרמו ישירות להגנת הסייבר.
בצעד פורץ דרך, ה-EDF ישיק אתגר טכנולוגי של 25 מיליון אירו כחלק מתוכנית החדשנות הביטחונית של האיחוד האירופי (EUDIS). אתגר זה יזמין צוותים להתחרות בפיתוח הפתרון הטוב ביותר לזיהוי איומים נסתרים באמצעות מערכות בלתי מאוישות.
הצלחת הקריאות לשנת 2022 מאשרת מחדש את תפקידה של ה-EDF בחיזוק האוטונומיה האסטרטגית של האיחוד האירופי וטיפוח בסיס טכנולוגי ותעשייתי אירופי תחרותי ומשולב יותר.
התוצאות גם מדגישות את העניין החזק והמעורבות הפעילה של תעשיית הביטחון של האיחוד האירופי, כפי שמעיד המספר הגבוה של הצעות שהתקבלו. הקונסורציונים שנבחרו כוללים 550 ישויות מכל האיחוד האירופי ונורבגיה, עם מעורבות משמעותית של ארגונים קטנים ובינוניים (SME), המהווים 39% מכלל הגופים.
מבחינה גיאוגרפית, ההשתתפות משתרעת על פני 26 מדינות חברות באיחוד האירופי ונורבגיה. הפרויקטים עצמם מציגים שיתוף פעולה נרחב, עם ממוצע של 22 גופים מתשע מדינות חברות באיחוד האירופי ונורבגיה מעורבים בהצעות נבחרות.
הנציבות תחל בהכנות להסכם מענק עם הקונסורציונים שנבחרו. לאחר שתהליך זה יסתיים והחלטת הנציבות תתקבל, הסכמי המענק ייחתמו לפני סוף השנה.
בפיתוח קשור, הנציבות הציעה לאחרונה לחזק את תקציב האיחוד האירופי לטווח ארוך ולהקים את פלטפורמת הטכנולוגיות האסטרטגיות לאירופה (STEP). מכשיר חדש זה שואף להקצות 1.5 מיליארד אירו נוספים לקרן ההגנה האירופית, יחד עם מימון משלים לתוכניות קיימות אחרות של האיחוד האירופי.
המשאבים הנוספים יתמקדו בטכנולוגיות המסוגלות לשפר משמעותית את היכולות העתידיות ברחבי האיחוד, למקסם את החדשנות ולהציג מוצרים וטכנולוגיות הגנה חדשות. יוזמה זו תחזק עוד יותר את יכולת החדשנות של הבסיס הטכנולוגי והתעשייתי הביטחוני האירופי.
קרן EDF מנהלת תקציב של 7.953 מיליארד אירו לתקופה 2021-2027. מעטפת פיננסית זו מחולקת ל2.651 מיליארד אירו שיוקצו למימון מחקר הגנה שיתופי לטיפול באיומי ביטחון מתעוררים ועתידיים.
5.302 מיליארד אירו למימון משותף של פרויקטים לפיתוח יכולות שיתופיות. בין 4% ל-8% מתקציב ה-EDF מוקדש לפיתוח או מחקר עבור טכנולוגיות משבשות בעלות פוטנציאל ליצור חידושים ״משני משחק״ במגזר הביטחוני.
27/06/23 09:50
6.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתום המצעד לרוסטוב נמסר שפרוגוז'ין יעבור לבלארוס http://kremlin.ru ראש כוח וגנר יבגני פרוגוז'ין אמר אתמול בשידור רדיו כי לא היתה לו שום כוונה להפיל את ממשלת פוטין "אלא כדי להפגין מחאה נגד כשלונות הגנרלים הרוסיים במלחמת אוקראינה.
בתום המצעד לרוסטוב נמסר שפרוגוז'ין יעבור לבלארוס, אך עדיין לא הגיע לשם, ולא ברור מה יהיה גורל הכוח וגורלו האישי.
בדברים ברדיו ולטלגרם אמר כי התכוון להראות שמפקדי צבא חייבים לשאת באחריות למעשיהם נוכח הכשלונות באוקראינה. הוא הביע צער על שכוחותיו הפילו מסוק של צבא רוסיה, ואמר שלא ניהל קרבות על אדמת רוסיה.
"כל שרציתי היה למחות נגד ההנהגה הצבאית ברוסיה. הקלות שבה השתלט הכוח שלו על השטח מגבול אוקראינה עד העיר רוסטוב מוכיחה עד כמה הכוח שלו הוא כוח צבאי יעיל.
הנשיא ביידן אמר אמש כי מה שהתחולל ברוסיה הוא מאבק פנימי בתוך המדינה, ולארה"ב ובעלות בריתה אין כל קשר לכך.
רויטרס מדווחת כי אתנול נראה בציבור שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו, האיש שהוא יריבו הגדול של מפקד כוח וגנר. על פי הסימנים שויגו ממשיך בינתיים בתפקידו.
27/06/23 11:07
6.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לדברי החברה, צבא ארה"ב שואף לשפר את השרידות והיכולות בחטיבות הסטרייקר By U.S. Army - http://www.sbct.army.mil/http://web.archive.org/web/20041015122832im_/ht..., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1250413 צבא ארה"ב העניק לחברת ג'נרל דיינמיקס מערכות יבשה (GDLS) חוזה בשווי 712 מיליון דולרים לאספקת 300 רק"מי סטרייקר מדגם DVHA1. הזמנה אחרונה זו הנה במסגרת חוזה ל-5 שנים שנחתם בשנת 2020 וכולל אופציה ל-6 שנים נוספות.
לדברי החברה, צבא ארה"ב שואף לשפר את השרידות והיכולות בחטיבות הסטרייקר שלו עם הרכבים מדגם DVHA1s המתקדמים מבחינה טכנולוגית.
"הסטרייקר A1 כולל מנוע של 450 כוחות סוס, מתלים למשקל של כ-15 טונות, אלטרנטור של 910 אמפר ורשת דיגיטלית לרכב תוך שהוא ממשיך לספק שרידות חסרת-תקדים לחיילים", אמר גורדון סטיין, סמנכ"ל תפעול ארה"ב בג'נרל דיינמיקס.
27/06/23 16:19
5.77% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המל״ט יכול לטוס לטווח 100 ק״מ ולשחרר את החימושים הקטנים מעל המטרה בגובה רב צילום מסך מתוך סרטון הניסוי | https://www.facebook.com/davarodefensesystems/videos/1213613292621528 לפי פרסום של Tim De Zitter בלינקאדין, Rheinmetall ו-UVision (בשיתוף SpearUAV) מפתחות מל״ט סיור שיוכל להטיל חימוש משוטט קטן, את ה-Hero-R, מעל מטרה. פרסמנו אודות החימוש החדש בדצמבר 2022.
את החימוש הקטן, שמונה יחידות ממנו, Rheinmetall רוצה לטעון למל״ט ״אמא״, בשם Luna NG, שיטוס מעל המטרה ויזרוק אותם בסמוך אליה. השליטה ב-Hero-R נעשית מצוות קרקעי.
מל״ט ״נושאת הרחפנים״, המכונה Combat Drone, מבוסס על הפלטפורמה הקיימת של ה-Luna Next-Generation, המיוצר על ידי Rheinmetall ונמצא בשירות לקוחות שונים כולל הצבא הגרמני. ה-Luna NG, מבוסס על ה-Luna X-2000 הפועל בצבא הגרמני מאז תחילת שנות ה-2000. הוא יוצר בעבר על ידי EMT Penzberg לפני ש-Rheinmetall רכשה את הפעילות ב-2021.
זהו מל"ט סיור קל משקל המסוגל להישאר באוויר למשך 12 שעות בטווחים מעל 100 קילומטרים. חיילים יכולים לשגר אותו באמצעות קטפולטה. בעוד שהרעיון של נושאת רחפנים אינו חדש בפני עצמו, התכנון הושפע ככל הנראה מהשימוש בכלי טיס בלתי מאוישים באוקראינה.
סרטון הניסוי.
27/06/23 11:00
5.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סעודיה החליטה להשקיע מיליארדי דולרים בשיפור מודיעין חלל וכבר פרסמה כי ביצעה השקעה בקונסטלציית לוויניי מכ״מ | כעת היא רוצה לפתח קונסטלציית לווינים אופטיים Credit: Anadolu Agency via Reuters Connect
פרסום של intelligenceonline, חושף כי סעודיה רוצה לעשות שימוש בידע צרפתי על מנת לחזק את יכולות המודיעין חלל שלה.
על פי הפרסום, ב-21 ביוני, ב-Le Pré Catelan, מסעדת שלושה כוכבים ב-Bois de Boulogne בפריז, אירחה המועצה לעסקים הצרפתית-סעודית (CAFS) ארוחת ערב חגיגית ל-180 אורחים שנבחרו בקפידה. זאת, כאשר יורש העצר מוחמד בן סלמאן (MBS) היה בפריז ב-21 ביוני בביקור חצי פרטי.
״האירוע, שאורגן על ידי נשיא ה-CAFS, מוחמד בן לאדן, נועד לקדם שיתופי פעולה בחלל. בצד הסעודי היו ראשי תוכניות החלל וההגנה של ריאד, בראשות שר התקשורת וטכנולוגיות המידע עבדאללה אל סוואהה, בעוד שבכירי התעשייה הביטחונית של צרפת נכחו גם הם בתקווה להיכלל בתוכניות הרכש הבאות של הממלכה״, לפי הפרסום.
סוכנות החלל הסעודית (SSA) הייתה שם כדי לאמוד כמה התעניינות הייתה מהתעשייה הצרפתית בעבודה עם ריאד כדי להשיג את יעדי החלל שלה. ה-SSA, הספין-אוף של ועדת החלל הסעודית, עברה שינוי ארגוני על ידי אל סווהא באופן אישי ומדווחת כעת למועצת החלל העליונה בראשות MBS עצמו.
מאמצי התעשייה הצרפתית נעשים על רקע מהלכי סעודיה להאיץ את תוכנית לווייני התצפית שלה. המטרה: שיפור יכולות המודיעין חלל. כפי שניתן היה לצפות, הייתה נהירה לארוחת הערב החגיגית בפריז.
אזכיר כי פרסומי עבר טענו כי סעודיה משקיעה לפחות שני מיליארדי דולרים בפיתוח תחום החלל. זה כולל השקעה בקונסטלציית לוויני מכ״מ (SAR) על ידי מיזם משותף של חברת DigitalGlobe האמריקאית, Taqnia Space ו-KACST. המיזם המשותף צפוי להפעיל מספר לווייני WorldView-Scout. חברה סעודית נוספת שכדי לשים אליה לב היא SARsat Arabia, בייסודו של ד"ר אחמד אל-זוביירי.
בין החברות שהשתתפו בארוחת הערב היוקרתית: מפעילת קונסטלציית הננו-לוויינית Prométhée שבסיסה בטולוז, החברה הצרפתית-אמריקאית Loft Orbital וחברת השיגור Sodern של ArianeGroup התחככו בבכירים הסעודים לצד ענקיות התעשייה הצרפתית - איירבוס ותאלס המיוצגת על ידי סגן הנשיא הבינלאומי, ז'אן-מארק בודן.
27/06/23 11:12
5.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לויין ה-ELSA-M של אסטרוסקייל יהיה מסוגל להוריד מהמסלול מספר לוויינים בכל משימה קרדיט: אסטרוסקייל בעיית צמצום וסילוק פסולת חלל הנמצאת במסלול סביב כדור הארץ מטרידה יותר ויותר אנשי מתעשיית החלל, במיוחד לאור העובדה שלא מעט חברות מתכננות לשגר אלפי לווייני LEO (מסלול נמוך סביב כדור הארץ) בשנים הקרובות. כיום מתועדים למעלה מ-2,200 לוויינים ׳מתים׳ ויותר מ-630 מקרים של התנגשויות במסלול אירעו בשנים האחרונות.
לוויין חדש - ELSA-M - שתכננה ובנתה חברת אסטרוסקייל, מובילת השוק בשירות לוויינים וקיימות מסלולית ארוכת טווח, יספק שירותי ׳סוף חיים׳ לאותם לוויינים, כשהמשימה העיקרית שלו: ללכוד לוויינים מושבתים, או תקולים. "החלל כיום עמוס בצורה מסוכנת", אומר אופיר עזריאל, מנכ"ל אסטרוסקייל ישראל.
במשימת החלל הקודמת של החברה, בשנת 2021, בה לקח חלק הלוויין ELSA-D, הדגימה החברה בהצלחה את יכולת הלכידה המגנטית ללוויינים לקראת כניסה לפעילות מסחרית. הדגם החדש, ELSA-M, לאחר שיגורו לחלל והגעה לאתר הלוויין התקול, יבצע בדיקה ויזואלית לפני התחברות אליו.
לאחר מכן, ELSA-M ישתמש בהנעה שלו כדי להוריד את לוויין המושבת לכיוון מסלול אטמוספרי, שם הוא יתפרק ויישרף בבטחה. בשלב זה ה- ESLA-M יתנתק ויתחיל לנוע למפגש עם המטרה הבאה שלו.
במקביל הודיעה החברה על השקתו של התקן העגינה שלה מדור 2. ההתקן יאפשר להיצמד ביתר קלות ללוויינים התקולים ויציע את מה שעזריאל מכנה "נקודת התחלה נחוצה למגוון אפשרויות שירות ושימוש אחראי יותר במשאבי המסלול של כדור הארץ".
החברה מקווה שההתקן החדש יהפוך למוצר סטנדרטי שיותקן מעתה על כל הלוויינים העתידיים במסלול נמוך סביב כדור הארץ. לדברי עזריאל, ניתן להשוות את התקן העגינה ל"וו גרירה" לרכב - ממשק סטנדרטי המאפשר שירות עתידי. התקני העגינה ניתנים להתאמה אישית עבור תכנון לוויינים שונים ויאפשרו למנגנוני לכידה רובוטיים, או מגנטיים, חיבור מאובטח של שירות ללוויין.
אסטרוסקייל, שממומנת, בחלקה, על ידי סוכנות החלל הבריטית וסוכנות החלל האירופית (ESA), שואפת להיות החברה הראשונה שתדגים את השימוש המסחרי בשירות החדש.
לדברי עזריאל, לוויין ה- ESLA-M יישלח לחלל בשנה הבאה, כשהמשימה הראשונה תהיה להדגים הצמדות והסטה למסלול השמדה של לוויין OneWeb, שיצויד מראש בהתקן העגינה החדש של אסטרוסקייל.
בשנת 2021, חתמה אסטרוסקייל על עסקה של 3.2 מיליון דולר עם OneWeb, שמתכננת לשגר יותר מ-6,000 לוויינים למסלול הנמוך של כדור הארץ, במסגרתה היא תספק שירותי פינוי אמינים ללוויינים שיצאו משימוש.