זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
26/06/23 14:14
21.08% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בישראל רואים בטילי שיוט מוצר ״נחמד שהיה״, אך לא מוצר הכרחי לשדה הקרב העתידי - לאור זאת, כושר הייצור המקומי קטן מאד Airmen participate in the 2nd Maintenance Group annual weapons load competition while evaluators assess their performance, at Barksdale Air Force Base L.a., Jan. 11, 2023. At load crew competitions, two teams of munitions and weapons Airmen work together to mount weapons on a B-52H Stratofortress. (U.S. Air Force photo by Airman 1st Class William Pugh)
המלחמה באוקראינה חשפה את הצורך הדחוף של מדינות בנשק StandOff, שניתן לשגר מחוץ לטווח מערכות הגנה אוויריות ובכך לשמור על הפלטפורמה המשגרת. אחד הכלים העיקריים בהם עושים שימוש הרוסים והאוקראינים במלחמה הוא רקטות וטילים מדויקים. הרוסים מוכיחים שהם יודעים לייצר עשרות טילי שיוט בחודש, למרות סנקציות ושאר קשיים תחת מלחמה.
האיום: מלחמה עם הצבא הסיני
בארה״ב לא שוקדים על השמרים ולומדים מה קורה באוקראינה - ״המלחמה הגדולה״ הראשונה בתקופה המודרנית מאז מלחמת העולם השנייה. האסטרטגים בארה״ב מסתכלים על הצבא הרוסי וחושבים על הצבא הסיני. והם מבינים שכמה שקשה מול הצבא הרוסי באירופה, יהיה להם הרבה יותר קשה באסיה - מול הצבא הסיני.
מה עוד, שסין היא מדינה ענקית וטווחי נשקי ה-StandOff צריך להיות בהתאם, לאור פריסת מערכות ההגנה האווירית הסיניות. כלומר, מאות ק״מ טווח לכל הפחות.
״נכון לדצמבר 2021, לוקהיד סיפקה 3,329 JASSM טילי (A & B) וכיום מייצרת יותר מ-500 טילים בשנה. חיל האוויר האמריקאי ולוקהיד השקיעו במתקני ייצור חדשים ובשדרוגים כדי לאפשר גידול הדרגתי של ייצור ל-1,000 טילי JASSM/LRASM בשנה״, כותב AirPowerNEW1.
מדובר בטילים המיועדים לטווחים של 580 ק״מ עד 1000 ק״מ (JASSM-ER) במהירות תת קולית של כ-0.9 מאך. טיל ה-LRASM מבוסס על ה-JASSM-ER עם RF פאסיבי ומיועד לשמש כנשק נגד ספינות. ההנחה היא שמדובר בטווחים גדולים יותר מאשר טווחי ההגנה האווירית הסינית.
ומה בישראל?
ובכן, כמו כל דבר שקשור לטילאות בישראל, גם נושא טילי השיוט בישראל מסווג ולא מנהלים סביבו שיח ציבורי. כמה יש, מה הטווח, וכו׳. בשונה מארה״ב, בישראל עדיין מאמינים שחיל האוויר הישראלי ישיג עליונות אווירית (כלומר, ישמיד את כל מערכות ההגנה האווירית של האויב), ולכן טילי שיוט הם לא אמל״ח נחוץ. אם אפשר לקרב מטוס למטרה, לא צריך טיל שיוט.
כמה טילי שיוט מייצרים בשנה בישראל? היות ולא מדובר בנשק קריטי לפי התפיסה הישראלית, מדובר בייצור לפי הזמנה של אצוות קטנות, ולא ״פס ייצור״. כושר הייצור מסווג, אך כנראה קטן מאד.
בארה״ב, כאמור, מייצרים כ-500 בשנה, ובקרוב אלף. לאור כושר הייצור הכנראה קטן עד מאד בישראל, האם ייתכן ושווה לישראל לרכוש טילי שיוט אמריקאים, מאשר התבססות על תוצרת ישראלית? זו שאלה פתוחה. הרכש בארה״ב, דרך אגב, נעשה בדולר סיוע ולא על חשבון משלם המיסים הישראלי.
26/06/23 08:20
17.04% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צילומי לוויין מראים שבאחרונה כמעט הוכפל מספר הדולפינים במפרץ https://twitter.com/DefenceHQ/status/1672118745991397376 רוסיה מפעילה דולפינים מאולפים ומאומנים כדי לתגבר את אמצעי ההגנה של נמלי צי הים השחור בקרים.
משרד ההגנה הבריטי מסר שהדולפינים הם חלק ממערך ההגנה של הנמל הגדול בעיר סבסטופול בקרים, הבסיס המרכזי של צי הים השחור.
בנתוני המודיעין הבריטי נאמר שהרוסים התקינו לפחות ארבע שכבות של רשתות וציוד הגנה נוסף בכניסה לנמל סבסטופול, ומספר גדול של דולפינים מאולפים משתתפים בתכניות ההגנה.
צילומי לוויין מראים שבאחרונה כמעט הוכפל מספר הדולפינים במפרץ, וההנחה של הבריטים, שמאמנים את הדולפינים למנוע חדירת צוללים אוקראינים למתקני הנמל.
UK DEFENSE JOURNAL מוסר כי בעבר השתמשו הרוסים בלווייתני בלוגה ובכלבי ים למשימות צבאיות במים הארקטיים בצפון הרחוק.
בשנת 2019 הופיע לווייתן בלוגה בצפון הרחוק של נורווגיה כשלגופו חגור מיוחד אליו היתה מחוברת מצלמה, ומניחים שהוא נשלח על ידי הצי הרוסי.
26/06/23 08:23
9.87% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ליאונרדו הודיעה שהכוונה היא להעניק למטוס ההדרכה והאימונים יכולות משופרות אוויר-אוויר ואוויר-קרקע By Myself (Adrian Pingstone). - My own photo, taken with a Nikon D5300 DSLR and Nikon 28-200 mm lens, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61389993 שדרוג מטוס האימונים M-346, 'לביא' בחה"א הישראלי: תאגיד ליאונרדו ישדרג את מטוסי האימון האיטלקיים ויתקין בהם תותח NEXTER 20 מ"מ צרפתי במקום התותח הבלגי המקורי 12.7 מ"מ.
ליאונרדו הודיעה שהכוונה היא להעניק למטוס ההדרכה והאימונים יכולות משופרות אוויר-אוויר ואוויר-קרקע, וכך להפוך אותו למטוס קרב קל. המטוס טס בחילות האוויר של פולין, סינגפור, ישראל וקטאר.
מטוסים אלו צברו עד כה 100 אלף שעות טיסה. דגם משופר שנמכר לטורקמניסטן מצוייד ביכולת ירי חימוש אוויר-אוויר ואוויר-קרקע עם פוד חימוש מתקדם המחובר לקסדת הטייס.
תאגיד איירבוס שותף לליאונרדו בייצור ושיווק מטוסי האימון, מתוך תקווה למכור את המטוס ללקוחות איירבוס באירופה. דיפנס ניוז מוסר כי התחזית העולמית היא שיהיה צורך ב-400 מטוסי אימון בעשרים השנים הבאות.
הלקוח החדש ביותר של מטוס האימונים הוא חיל האוויר של קטאר השולח את טיייסיו לאימונים במטוסי M-346 בסרדיניה.
26/06/23 15:39
9.42% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפתרון המשולב עבר והשלים לאחרונה ניסויים והדגמות מוצלחות והוא מתאים לשימוש על ידי המרינס במערכת MADIS קרדיט: סמארט שוטר חברת סמארט שוטר ,(SMARTSHOOTER) מציגה את מערכת SMASH 2000L מתוצרתה, שכבר נמצאת בשימוש חיל הנחתים האמריקאי ואת עמדת הנשק הנשלטת-מרחוק קלת-המשקל Hopper שמשולב בה מכ"מ MHR של חברת DRS RADA, בתערוכת Modern Day Marine.
מערכת ה-SMASH 2000L הנה מערכת בקרת ירי אופטית קלת-משקל המורכבת על גבי רובה ומספקת למשתמש יכולת דיוק בירי לעבר מטרות יבשתיות ואוויריות. חיל הנחתים האמריקאי כבר משתמש במערכת זו למבצעים כנגד כטב"מים.
ה-Hopper הנו עמדת נשק נשלטת-מרחוק קלת-משקל (LRCWS) שעושה שימוש באותה טכנולוגיית בקרת ירי כמו ה-2000L, אבל ניתן להתקינה כמערכת נפרדת על פלטפורמות מאוישות ולא-מאוישות והיא מספקת יכולת ירי מדויקת וקטלנית ממרחק בטוח.
מכ"מ ה- MHR (Multi-Mission Hemispheric) של ראדא הנו מכ"מ רב-משימתי יבשתי שחיל הנחתים משתמש בו למבצעים כנגד כטב"מים, במערכות הגנ"א קצרות-טווח מאד (VSHORAD), למבצעים כנגד טילים, ארטילריה ומרגמות ולמשימות סיור מבצעיות.
לדברי סמארט שוטר, כאשר המערכות משולבות יחד, הן מספקות פתרון "מקצה-לקצה" לפגיעה ברחפנים ומקצרות את מעגל החיישן-יורה. הפתרון המשולב כבר עבר והשלים מספר ניסויים והדגמות מוצלחות והוא מתאים לשימוש על ידי המרינס במערכת MADIS.
לדברי מנכ"לית סמארטשוטר, מיכל מור, "השילוב של מערכת Hopper שלנו עם מכ"מ RPS-42 מספק פתרון יעיל מקצה-לקצה לנטרול מהיר של רחפנים, תוך אבטחת שלומם של הצוות ושל נכסים משמעותיים. על ידי קיצור מעגל חיישן-יורה, פתרון זה מגביר את המודעות המבצעית ואת השרידות של הכוח ומביא את ההגנה האווירית.״
26/06/23 07:59
8.52% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לוקהיד רוצה לפתח למטוס מנוע אדפטיבי חדש | פראט אנד ויטני מתנגדים וטוענים לבזבוז כספי ציבור תמונה: לוקהיד מרטין בהצעת החוק האחרונה של מדיניות ההגנה, מחוקקי הסנאט החליטו שלא לממן את תוכנית מעבר המנוע האדפטיבי (AETP), יוזמה שמטרתה לפתח מנוע חזק אך חסכוני בדלק עבור מטוסי קרב עתידיים.
מדובר בחוסר הסכמה עסקי בין שתי חברות ענק - לוקהיד מרטין יצרנית הF-35 ופראט אנד ויטני, יצרנית המנוע של המטוס. כרגע יש על הפרק שני וקטורים לשיפור מנוע המטוס. וקטור אחד - שיפור המנוע הקיים. וקטור שני - פיתוח מנוע חדש, אדפטיבי שיחסוך בדלק ויאריך טווח טיסה.
בעוד לוקהיד דוחפת את פיתוח מנוע אדפטיבי יחיד כדי להציג את הF35 כמטוס דור שישי, פראט טוענים כי מטוס דור שישי צריך שני מנועים בשביל המשימות שלו.
ההחלטה לא לממן את המנוע האדפטיבי בסנאט, עולה בקנה אחד עם הצעת חיל האוויר להפסיק את המימון למנוע האדפטיבי בתקציב הכספי של 2024 ולהמשיך עם השדרוג המוצע של פראט אנד ויטני למנוע ה-F-35 הנוכחי. עם זאת, החלטה זו מנוגדת להחלטת הקונגרס הדוגלת בהמשכו של ה-AETP, עם בקשות מימון העולה על חצי מיליארד דולר.
״לוקהיד מרטין רוצה לשים מנוע אדפטיבי לא מוכח על מטוס קרב עם מנוע יחיד, גם אם זה יעלה עשרות מיליארדי דולרים של משלם המסים ויעכב משמעותית את אספקת היכולות הקריטיות ללוחמים שלנו. זה מערער את ההחלטה של הפנטגון להתקדם עם שדרוג ליבת מנוע F135״, כותבת נשיאת חטיבת המנועים הצבאיים של פראט אנד ויטני.
״שדרוג מערכת ניהול כוח וחום של המנוע יכולה להביא אותו לספק 80KW או יותר של כוח קירור ל-F-35. זה עולה על כל צרכי הכוח והקירור שה-F-35 יזדקק לו אי פעם.״
ההחלטה לא לממן את ה-AETP התפתחה בתוך מחלוקת ציבורית שבה היו מעורבים בכירי לוקהיד ו-Pratt לגבי נחיצותו של מנוע חדש ל-F-35. לפראט, שיש לה צוות שעובד על הצעת מנוע אדפטיבית יחד עם GE, יש רווח אם חיל האוויר ימשיך בתוכנית שדרוג המנוע שלו. המימון לשדרוג המנוע של פראט, בהתאם לתגמול המוצע, ימשיך לבקשת הנשיא, בהיקף של 245 מיליון דולר בשנת 2024 עבור חיל האוויר.
ההחלטה הסופית לגבי תוכנית המנוע האדפטיבי תקבע ברגע שהסנאט והבית יתאימו את גירסאותיהם להצעת החוק השנתית של מדיניות ההגנה.
מחוקקי הסנאט מתכוונים גם לאשר את התוכנית של חיל האוויר להפריש חלק מהמטוסים הישנים שלו, כמו A-10 Warthogs ומטוסי קרב F-15C ו-D, ולהפנות את החיסכון למטוסי קרב עתידיים.
עם זאת, גם הסנאט וגם הקונגרס חסמו את הצעת חיל האוויר להפריש 32 מטוסי F-22 בלוק 20 עד 2027, למרות שחיל האוויר טוען שהעלות והמאמץ באחזקת מטוסי F-22 ישנים גדולים מידי.
כאמור, בכירי פראט האשימו את לוקהיד בניסיון "לעכב או לעצור" את תוכנית הדור הבא של הדומיננטיות האווירית (NGAD) של חיל האוויר, בטענה שענקית התעופה והחלל מחפשת "אריכות ימים" לתכנית ה-F35, במקום לפתח מטוס חדש מדור שישי. כך לפי פרסום של breakingdefense.
הם גם קראו תיגר על הצהרותיו של גרג אולמר, סגן נשיא בכיר לאווירונאוטיקה בלוקהיד, לגבי צרכי הכוח והקירור עבור השדרוגים הקרובים ל-Joint Strike Fighter.
כפי שמרמז קו ההיגיון של פראט, שילוב יכולות מתקדמות ב-F-35 יכול באופן תיאורטי לדחות את הצורך לפתח מטוס קרב מהדור השישי. שני סדרי עדיפויות מנוגדים. אם לוקהיד תזכה בחוזה NGAD, זה אולי לא ידאיג אותה, אבל אם לוקהיד תפסיד, זה עלול להפוך לאיום חמור על השורה התחתונה של החברה.
ג'ן לאטקה, ראש תוכנית F135 של פראט, טוענת כי "אף אחד לא מכחיש או מתווכח על הערך של מנועים אדפטיביים שתוכננו כחלק מתוכנית ההדגמה של טכנולוגיית AETP. הם מקבלים יותר יעילות בדלק, מה שמתורגם לחיסכון בדלק או לטווח. מנועים אדפטיביים יביאו מיילים ימיים נוספים ל-F-35, אבל הטווח הדרוש למשימת הדור השישי דורש שני מנועים, לא אחד."
ג'ף שווקי, סגן נשיא בכיר ליחסי ממשל גלובליים של RTX (ריית׳און בשמה החדש), חברת האם של פראט אמר: "זה לא מפתיע שלוקהיד מנסה להפוך את ה-F-35 למטוס קרב מהדור השישי, מה שלעולם לא יהיה. ל-F-35 ול-NGAD יש משימות נפרדות ונבדלות. לוקהיד מנסה לשלול את הצורך בתחרות קרב מהדור השישי כדי להאריך את אורך חיי החוזה שלהם.״
לא ברור כיצד מערכת היחסים הזו בין לוקהיד לפראט תשפיע על עתיד תוכנית F-35.
26/06/23 08:08
8.07% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מצעד של לוחמים עד 200 ק"מ מהכיכר האדומה במוסקווה חשף חולשה נוספת של נשיא רוסיה Credit: REUTERS הנשיא פוטין הודיע אתמול כי אוקראינה היא מעתה בראש סולם העדיפויות שלו, וכי ייפגש עם ראשי משרד ההגנה. ואילו מנהיג כוח וגנר יבגני פריגוז'ין, בן 62, נראה אתמול יוצא ממפקדתו בעיר רוסטוב במכונית ספורט, כנראה לכיוון בלארוס, שם עשה עסקה עם הנשיא לוקשנקו.
לוחמי כוח וגנר, חמושים היטב, יצאו אתמול מהעיר רוסטוב עם נשק רב, רכבי רק"ם וטנקים, ונעו אל בסיסיהם בתמורה לערבויות שיישמר ביטחונם. סרטי וידיאו הראו שתושבים רבים ברוסטוב הריעו וברכו את לוחמי כוח וגנר.
גם הכוח הצבאי הצ'צ'ני, שנשלח להילחם במורדי כוח וגנר, נסוג לאזורי הלחימה שלו באוקראינה, כך הודיע המפקד הצ'צ'ני אפטי אולודינוב.
משקיפים באירופה מסרו לכתבי רויטרס ו-AP כי אין שום ספק שהמרד הקצר של כוח וגנר פגע בתדמיתו ובעוצמת מנהיגותו של פוטין בקרמלין.
מצעד של לוחמים עד 200 ק"מ מהכיכר האדומה במוסקווה חשף חולשה נוספת של נשיא רוסיה, אחרי הכשלונות הצבאיים במלחמה באוקראינה.
26/06/23 12:13
7.62% מהצפיות
מאת IsraelDefense
OPAL היא פתרון ניהול קרב שפותח על ידי התעשייה האווירית, מוגדר תוכנה, המבוסס על רשת MANET תמונה: תעשייה אווירית ESG Elektroniksystem and Logistik הגרמנית והתעשייה האווירית, הקימו מדגים שממיר הודעות בין מערכת OPAL שפותחה על ידי התעשייה האווירית (הוגדרה על ידי ESG כ-NEOS), לבין קישור הנתונים הטקטי Link 16 של כוחות נאט״ו.
ניתן להתקין את OPAL על כל פלטפורמה - מטוסים, מסוקים, מל"טים, כוחות קרקע וספינות. שיתוף הפעולה עם ESG החל בשנת 2021 עבור הצבא הגרמני. כעת, רוצות החברות להרחיב את ההיצע לכלל מדינות נאט״ו באמצעות תמיכה בפרוטוקול תקשורת Link-16.
OPAL היא פתרון ניהול קרב שפותח על ידי התעשייה האווירית.. זהו פתרון רשת מבוזר ומוגדר בתוכנה (SDN) המאפשר שיתוף נתונים ושיתוף פעולה בזמן אמת בין כל חברי הכוח הלוחם, ללא קשר אם הם מוטסים, ימיים או יבשתיים. OPAL משתמשת במגוון קישורי תקשורת, כולל מכשירי רדיו מוגדרים בתוכנה, כדי ליצור רשת מאובטחת וגמישה.
OPAL מאפשרת לכל חברי הכוח הלוחם לשתף נתונים בזמן אמת, כגון מידע חיישנים, נתוני מיקוד ומודעות מצבית. זה מאפשר להם לקבל החלטות טובות יותר ולנקוט פעולות מהירות יותר. OPAL היא מערכת מבוזרת (MANET), מה שאומר שהיא לא מסתמכת על נקודת כשל אחת. זה הופך אותה לעמידה יותר בפני מתקפות סייבר והפרעות ל״א.
כאמור, המדגים נועד להציג פתרון גרמני הממיר בצורה חלקה הודעות בין Link 16 לרשת OPAL/NEOS. המסר השיווקי הוא כי על ידי שילוב Link 16 עם רשת OPAL, כוחות נאט"ו וכוחות בעלות הברית יכולים לשפר את יכולת הפעולה ההדדית בין פלטפורמות שונות, יעילות המשימה והמודעות המצבית המשותפת.
26/06/23 10:00
7.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בהתאם לחוו"ד מקצועית שניתחה את המדיה שנתפסה בטלפון של החשוד, הגישה יחידת התביעות של מחוז מרכז כתב אישום אילוסטרציה | צילום: משטרת ישראל התביעה המשטרתית הגישה בתום חקירה בתחנת רחובות, כתב אישום בגין גידול, ייצור והכנת סמים במעבדה, עפ"י תמונות בטלפון הנייד של החשוד לצד גניבת חשמל בשווי של כרבע מליון ש״ח.
במסגרת המאבק חסר הפשרות שמנהלת משטרת ישראל בנגע הסמים, בדגש על גידול וסחר המסכן את שלום הציבור, ערכו לפני כשבוע בלשי תחנת רחובות פעילות יזומה וממוקדת במהלכה עצרו תושב יבנה בשנות העשרים לחייו בחשד לגידול וייצור סמים בתנאי מעבדה בדירה שכורה בעיר.
בלשי התחנה חשפו במקום מעבדת הידרו ובה מאות גרמים של סם וציוד רב ויקר ערך, לרבות מזגנים, מפוחים, נורות חימום וכיו', שהועבר בסיום החקירה להליך חילוט.
בנוסף, עפ"י ממצאי החקירה עולה כי הנאשם הפעיל את המעבדה בחצי שנה האחרונה תוך גניבת חשמל בשווי של כחצי מליון שקלים, ע"י יצירת קו מתח ישיר העוקף את "המונה" אל המעבדה.
כאמור, בהתאם לחוו"ד מקצועית שניתחה את המדיה שנתפסה בטלפון של החשוד, הגישה יחידת התביעות של מחוז מרכז לראשונה כתב אישום על בסיס התיעוד, ובקשת המשך מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים.