זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
12/02/24 08:49
14.34% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עד כה נמנע ביידן, שהוא תומך נלהב של ישראל ומכיר את נתניהו 40 שנה, מנקיטת עמדה נגדו בפומבי Miriam Alster/Pool via REUTERS הנשיא ביידן חזר אמש על התנגדותו לפעולה צבאית ברפיח בשיחה בת 45 דקות עם ראש הממשלה נתניהו, שהתמקדה בנושאי רפיח, סיוע הומניטרי לעזה ועסקה לשחרור החטופים.
בהודעת הבית בלבן נאמר: "הנשיא חזר על עמדתו כי פעולה צבאית ברפיח לא צריכה לצאת לפועל ללא תכנית אמינה ובת-ביצוע להבטחתם הביטחון והתמיכה ביותר ממיליון הפליטים שמצאו מחסה ברפיח".
ראש הממשלה נתניהו השיב כי הפעולה הצבאית ברפיח הכרחית, אך תתבצע אחרי פינוי האוכלוסיה האזרחית.
אשר למתווה לעסקת שחרור חטופים הביע ביידן את רצונו שישראל תשתתף בפגישה שאמורה להתקיים בסוף השבוע בקהיר בהשתתפות ראש ה-CIA ונציגי מצרים וקטאר. ישראל סירבה לשלוח משלחת, אך יש להניח שתהיה נוכחות ישראלית. ביידן אמר לנתניהו שיש לנצל התקדמות במו"מ כדי להגיע לעסקה לשחרור החטופים.
בראיון לרשת ABC אמר אתמול נתניהו: "איש לא יכול לשים את עצמו במקום משפחות החטופים. אבל גם המשפחות לא צריכות לשים את עצמן במקום מקבלי ההחלטות".
הנשיא ביידן ובכירי עוזריו קרובים למשבר ונתק עם ראש הממשלה נתניהו, והם אינם רואים בו עוד שותף יעיל שניתן להשפיע עליו, אפילו באופן פרטי.
כמה אישים המעורבים בדיוני הבית הלבן מסרו לעיתון וושינגטון פוסט כי התסכול מנתניהו הביא כמה מבכירי עוזרי הנשיא לנסות לשדל אותו למתוח ביקורת פומבית על ראש הממשלה בנושא המבצע הצבאי בעזה, כך מסרו לעיתון ששה אנשים המכירים את פרטי השיחות.
עד כה נמנע ביידן, שהוא תומך נלהב של ישראל ומכיר את נתניהו 40 שנה, מנקיטת עמדה נגדו בפומבי. לאט לאט ביידן מתחיל לגלות נטייה לעשות כן, בעוד נתניהו ממשיך להכעיס את אנשי ביידן בדרכי השפלה ודחיית דרישות אמריקניות בסיסיות.
וושינגטון פוסט מביא דוגמאות: נתניהו פרסם בפומבי מתווה לשחרור חטופים, בעוד מזכיר המדינה בלינקן נמצא באזור ומנסה לתווך להשגת הסכם. נתניהו הודיע שצה"ל יכנס לרפיח, צעד שפקידי הממשל מתנגדים לו בגלוי, מכיוון שברפיח נמצאים 1.4 מיליון פלשתינים בתנאים קשים.
נתניהו גם הכריז שצה"ל לא יפסיק את המלחמה עד שיושג ניצחון מוחלט, בעוד פקידי הממשל סבורים שמטרת השמדת חמאס לא תוכל להתממש במלואה.
עד כה סירב הבית הלבן להפסיק סיוע צבאי או להגביל סיוע בתנאים מסויימים, אך יש עוזרי נשיא הסבורים שמתיחת ביקורת בגלוי על ראש הממשלה תקל על הנשיא "לתפוס מרחק" ממנהיג לא פופולרי, תוך הדגשת תמיכתו האיתנה בישראל.
הנשיא דיבר כמה פעמים על סבלות הפלשתינים תוך ניסיונות לשכנע את הישראלים והמצרים להרחיב את הסיוע לתושבי הרצועה. "יש שם בני אדם רעבים", אמר הנשיא, "המון חפים מפשע שמצויים בצרות והם מתים שם. זה חייב להיפסק".
וושינגטון פוסט מציין שהדברים האלו מבוססים על ראיונות עם 19 אנשי ממשל ויועצים, שביקשו לשמור על אלמוניות בעוד בפומבי אומרים אנשי הבית הלבן שלא חל שינוי באסטרטגיה ובמסרים של הנשיא ביידן.
12/02/24 13:22
13.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תמונה: דובר צה״ל היום (ב) פורסם כי בית המשפט בהולנד קיבל עתירה של ארגוני זכויות אדם במדינה נגד ייצוא מרכיבים ביטחוניים לישראל בשל חשש להפרה של החוק הבינלאומי בעזה. למרות הכותרות, ישראל אינה תלויה בהולנד לצרכים לוגיסטים של מטוסי ה-F35.
לוקהיד מרטין, יצרן המטוס, מחוייבת לספק לכל לקוח בתכנית הF-35 שירותי לוגיסטיקה. לכן, מחזיקה היצרנית מספר מחסנים בעולם, כך שגם במקרים כמו זה בהולנד כעת, לא תפגע השרשרת הלוגיסטית.
בנוסף למחוייבות האמריקאית לשרשרת הלוגיסטית של הפרויקט, חיל האוויר הישראלי מעתד לעצמו מרכיבים הכרחיים לפעולתם של מטוסי הF35. תרחיש מלחמה וחרם מלא או חלקי על ישראל נלקח כתרחיש בסיס בכל הערכת מצב לוגיסטית.
״בית המשפט מורה למדינה לשים קץ ליצוא נוסף של חלקי F-35 לישראל תוך 7 ימים", נכתב בפסק הדין. דיווח של yahoo.
"קיים סיכון ברור שמבוצעות ברצועת עזה הפרות חמורות של דיני המלחמה ההומניטאריים עם מטוסי ה-F-35 של ישראל", הוסיף השופט.
חלקי ה-F-35 בבעלות ארה"ב מאוחסנים במחסן בהולנד ולאחר מכן נשלחים למספר שותפים, כולל ישראל, באמצעות הסכמי יצוא קיימים.
על פי הפרסום, הרשויות בהולנד אמרו שלא ברור אם בכלל יש להן את היכולת להתערב במשלוחים, חלק ממבצע המנוהל בארה"ב המספק חלקים לכל שותפי ה-F-35. רישיונות יצוא ניתנו ב-2016 לזמן בלתי מוגבל, אך בית המשפט קבע שהמצב השתנה באופן קיצוני מאז ועל הממשלה לקחת זאת בחשבון.
"החלטת בית המשפט בהולנד, שכנראה יוגש כנגדה ערעור מטעם הממשלה ההולנדית, היא תוצאה ישירה של קמפיין בהובלת ארגוני BDS קיצוניים שכל מטרתם היא למנוע את שחרור החטופים ולדאוג לכך שאזרחים ישראלים לא יוכלו להתגונן מאיום עתידי של אונס, טבח וחטיפה״, כותבים בתגובה של מכון המחקר NGO Monitor.
״התוצאה של התביעה הזאת לא תהיה הפסקת הלחימה, אלא העברת מחסני החלקים של הצבא האמריקאי מהולנד למקום חלופי, ופגיעה בכלכלה ההולנדית וביוקרתה כשותפה פעילה במאבק נגד הטרור העולמי.
״שמות הארגונים שהגישו את העתירה: Oxfam Novib, Amnesty, PAX, Rights Forum - כולם מעורבים בשני העשורים האחרונים בקמפיינים שונים נגד מדינת ישראל.״
12/02/24 08:18
12.24% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מצרים ממשיכה לבנות את כוחה הימי בצעדי ענק, והצי המצרי, השישי בגודלו בעולם, הולך ומתחזק S-80 Plus class submarine Isaac Peral. (Picture source: Navantia)
מראשית שנות ה- 2000 זיהה חיל הים המצרי את הפער המבצעי שלו בתווך התת-מימי. בתוכנית בניין כוח מרשימה בהיקפה, החל חיל הים המצרי לבנות את כוחו התת-מימי, לרבות שדרוג הספינות הסיניות לגילוי הצוללות שברשותו ושדרוג ארבע צוללות הרומיאו הסיניות שלו.
תוכניות השדרוגים בוצעו באמצעות כספי סיוע אמריקאיים וכלי השיט המצרים צוידו במערכות אמריקאיות מתקדמות לרבות סונארים וטילים נגד כלי שיט מדגם הרפון.
אך מצרים הבינה שעל מנת להתמודד מול היכולות של חיל הים הישראלי והאיראני (יריבי הייחוס שלה) עליה לפתח צי צוללות גדול יותר.
החל מ- 2005 החלה מצרים לבחון צוללות שונות, ביניהן צוללות שבדיות תוצרת SAAB, צוללות סיניות, רוסיות מתקדמות מדגם Kilo, ואף את הצוללות הגרמניות מדגם U-209, הדומות לצוללות של חיל הים הישראלי.
לא היה מה שיעצור את שאיפות הרכש המצריות לפיתוח כוח תת מימי אסטרטגי משמעותי.
במהלך 2011 חתמה מצרים על הסכם לרכישת ארבע צוללות מדגם U-209 עם מספנות HDW הגרמניות, הסכם שהוא הרע במיעוטו מבחינת ישראל (מבחינת יכולות הצוללות וההכרות האינטימית של חיל הים הישראלי עם הצוללות הגרמניות).
במסגרת ההסכם הושאר פתח למצרים לרכוש שתי צוללות נוספות, מתוך ראייה כי צוללות הרומיאו הסיניות המשופצות שמפעיל חיל הים צפויות לצאת משירות בשנים הקרובות, למרות השיפוץ המקיף שבוצע על ידי האמריקאים.
במהלך 2022-2023 התקיימו פגישות של בכירים מחיל הים המצרי עם מספנות שונות בעולם, מתוך כוונה למצוא תחליף לארבע הצוללות הסיניות שאורך חייהן פג לפני שנים מספר, ולאו דווקא צוללות גרמניות נוספות, מתוך כוונה לגוון את סוגי הפלטפורמות שהיא מפעילה.
מאז הסנקציות הזמניות שהטיל הנשיא אובמה על מצרים, תפיסת הרכש המצרית לבניין הכוח, היא שאסור למצרים להישען על ספק יחיד (או מדינה ספקית יחידה) ועליה להישען על מגוון מקורות רחב, גם אם משמעות הדבר היא הכפלה של תשתיות ההכשרה והתחזוקה כמו גם בעיות של תיאום ושילוביות בין פלטפורמות.
כך למשל אפשר לראות בחיל הים ובחיל האוויר המצרי את ריבוי מערכות השליטה והבקרה שאינן מתקשרות זו עם זה, ויוצרות בעיית פיקוד ושליטה לחילות המצריים.
עוד עניין עקרוני בתפיסת הרכש המצרית היא להעביר כמה שיותר טכנולוגיות וידעלמצרים, שתאפשרנה למצרים עצמאות בפיתוח, בבנייה ובתחזוקה של פלטפורמות ומערכות לחימה מרכזיות.
כאמור, מאז 2022 החלה מצרים לנהל מגעים עם חברות שונות, כשהמרכזית ביניהן היא החברה הצרפתית Naval Group, אשר הציעה למצרים את צוללת ה- Scorpion 2000 שלה. זוהי צוללת דיזל, שלמעשה לא קיימת, והיא נגזרת מתוך הצוללת הגרעינית הצרפתית.
הצרפתים ניסו למכור את גרסת הדיזל שלהם במספר מדינות בעולם, אך כשלה בניסיונותיה, בעיקר לאחר שחוזה שנחתם בין אוסטרליה לצרפתים עלה על שרטון, ואוסטרליה ביטלה את חוזה הרכש עם Naval Group לאחר כשנתיים.
האוסטרלים טענו כי הצרפתים מרמים אותם והעיכובים בפרוייקט הפיתוח בלתי נסבלים, וזאת בד בבד עם מעורבות בריטית ואמריקאית, שהבטיחו לאוסטרלים שורה של מערכות מתקדמות בתמורה לביטול, לרבות צוללות גרעיניות, טילי שיוט מדגם טומהוק, מטוסי קרב מתקדמים, יכולות סייבר ועוד.
גם מול מצרים נראה כי המגעים לרכש הצוללות הצרפתיות, שהיו מועדפות עליה עד כה, אינו מתקדם על פי תוכניותיה של מצרים. בימים האחרונים דווח באתר Tactical Report, כי במקביל לשיחות עם צרפת, חיל הים החל במגעים עם חברת Navantia הספרדית על רכש צוללות דיזל מדגם S-80, לרבות העברת טכנולוגיות.
מצרים ממשיכה לבנות את כוחה הימי בצעדי ענק, והצי המצרי, השישי בגודלו בעולם, הולך ומתחזק. השאיפה המצרית לבניית כוח תת מימי גדול אינה נעצרת, וחיל הים המצרי צפוי להצטייד בעשור הקרוב בצוללות נוספות, שאינן גרמניות.
12/02/24 08:36
11.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פרננדו סימון מרמן (60) ולואיס הר (70) שוחררו במבצע צבאי ברפיח
במבצע משותף של צה"ל, שב"כ ומשטרת ישראל (ימ"מ) ברפיח, חולצו הלילה שני חטופים ישראלים, פרננדו סימון מרמן (60) ולואיס הר (70) אשר נחטפו על ידי חמאס לרצועת עזה מניר יצחק ב-7/10.
מצבם של השניים טוב והם הועברו לבדיקות רפואיות במרכז הרפואי שיבא תל השומר.
על פי העיתונאית טל שניידר, ״הכוחות הגיעו ליעד בצורה חשאית סביב השעה 1:00 בלילה, וביצעו פעולה מורכבת מאוד על מתחם בניין - בקומה השנייה שבה הוחזקו החטופים. זו הייתה עבודה חשאית עם חיפויים, מעטפת אווירית גדולה, מודיעין אינטימי.
״כשהכוחות הגיעו לשם - התבצעה פריצה לתוך המבנה, בבתים ליד היו חמושים שומרים, בתוך הבית היו 3 מחבלים ששמרו על החטופים.״
12/02/24 08:54
9.44% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת טאואר ביקשה לקבל תמריצים מממשלת הודו Photo by Alexandre Debiève on Unsplash החברה הישראלית טאואר סמיקונדקטור הגישה הצעה לממשלת הודו להקים בהודו מפעל לייצור שבבים (CHIPS) בהשקעה של שמונה מיליארד דולר.
העיתון INDIAN EXPRESS בהודו דיווח שחברת טאואר ביקשה לקבל תמריצים מממשלת הודו, וכוונתה לייצור בהודו של שבבי 65 ננו-מטר ושבבים 40 ננו-מטר. החברה הישראלית ומשרד IT בממשלת הודו סירבו להגיב לידיעה, מדווחת סוכנות רויטרס.
ייצור שבבים הוא ענף מועדף בתכניות העסקיות של הנשיא מודי, אולם עד כה נכשלו ניסיונות לקבל מהממשלה תמריצים בסך כולל של 10 מיליארד דולר לתעשיה הזאת כולה, ולכן כמה הצעות לייצור שבבים מעוכבות או שבוטלו, מדווח העיתון ההודי.
12/02/24 12:22
9.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת PBS הצ׳כית הואשמה בכך שמנועיה נמצאו במל״טים איראנים שתקפו את אוקראינה | בתגובה רשמית לשאילתא של ישראל דיפנס, החברה מכחישה לחלוטין את הטענות By focus.ua - https://focus.ua/digital/616242-v-irani-pokazali-modifikovaniy-udarniy-d..., CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=144810576 שמה של חברת PBS, יצרנית מנועי המל״טים הצ׳כית, הוזכר לאחרונה ברשתות תחת האשמות כי מנוע מתוצרתה הותקן במל״ט איראני מסוג Shahed-238 שנמצא באוקראינה.
על פי הפרסום בטלגרם, מדובר במנוע מסוג TJ150 המסוגל להגיע למהירות של 520 קמ״ש בשלב התקיפה.
בעקבות הפרסום, פניתי לחברה הצ׳כית לקבל תגובה להאשמות. מכתב התגובה התקבל בתאריך 8.2.24 וחתום על ידי מנכ"ל ויו"ר מועצת המנהלים - מילאן מחולאן (Milan Macholan).
״דיווחים אחרונים בתקשורת האוקראינית, הצ'כית וכלי תקשורת בינלאומיים אחרים הפיצו מידע מוטעה לפיו מל"ט האיראני Shahed-238, המשמש את רוסיה בתקיפות אוויריות נגד אוקראינה, מופעל על ידי מנוע של חברת PBS״, נכתב בתגובה.
״בהתבסס על תצלומים של שרידי אחד המל"טים, כמה כלי תקשורת העלו השערות שמנוע PBS TJ150 טורבו-סילון עשוי להניע את המל"ט. PBS מפריכה בתוקף את הטענות הללו.
״בשנת 2020, לאחר התקפות מל"טים איראניים נגד ערב הסעודית, אושר כי מנועים מתוצרת איראן דומים מבחינה ויזואלית למנועי PBS - אך אינם מיוצרים על ידי PBS. זה אושר רשמית על ידי פאנל מומחים של האו"ם בדו״ח זמין לציבור.
״ההאשמות בכתבה של כלי התקשורת האוקראיני Defense Express אינן טעות אלא התקפה מכוונת על PBS. PBS מספקת מנועים להגנה על אוקראינה והתקפות אלו מטרתן לפגוע באמינות של PBS מול לקוחות מערביים, אינטרס של הביון הרוסי.
״אנו מכחישים מכל וכל מעורבות בנושא זה. אין ראיות המצביעות על כך שמנוע PBS משמש במל"ט Shahed-238.
״מאמר שפורסם ב-8 בפברואר 2024 בעיתון הצ'כי המכובד Hospodarske Noviny מצטט מקור עלום שם מקהילת הביטחון הצ'כית שאומר שהמנוע אינו מתוצרת צ'כית.
״המקור טוען שההאשמות עשויות להיות חלק ממאמץ להכפיש את אספקת הנשק הצ'כית לאוקראינה.״
12/02/24 08:29
8.74% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר במל״ט גדול הנושא חימוש מגוון המסוגל לשהות זמן רב באוויר By Mztourist - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65077085 אגודת היצוא ויבוא הביטחוני של סין הודיעה כי המל"ט תוצרת סין WING LOONG 10 B ייכנס בקרוב לשירות בחיל האוויר המלכותי של סעודיה.
המל"ט הוצג בתערוכת הדפנס WDS בריאד (4-8 בפברואר). נציג בהחברה המייצרת מסר לג'יינס כי מל"ט זה ועוד גרסה שלו כבר משרתים בחה"א הסיני.
הסינים הציגו כמה סוגי חימוש המיועדים למל"ט שלהם, וזה כולל טילי אוויר-אוויר, פצצה מונחית לייזר, טיל ים-ים ופצצה מונחית זעירה.
WL 10 הוא מל"ט בעל שהייה ארוכה באוויר (HALE) ומנוע טורבו-סילון אחד. המל"ט מצוייד באנטנת תקשורת וערוץ העברת נתונים בעל תדר גבוה מאוד (U-VHF). כונס האוויר של המנוע מותקן על גבו של הכלי, בצידו האחורי.
דפנס בלוג מדווח שחברת FORTEM טכנולוגיות תספק לסעודיה מערכת לחימה נגד כלי טיס בלתי מאויישים (C-UAS). זו חברה אמריקנית המתמחה בייצור מערכות לחימה והגנה נגד כלים אוטונומיים.
החברה האמריקנית הקימה שותפות עם החברה הסעודית INTRA לשדרוג יכולות זיהוי, עיקוב ותקיפה של איומים אוויריים. מדובר במערכת SKY DOME המגינה על מרחב אווירי ממגוון איומים אוטונומיים.
12/02/24 08:39
8.74% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפיצוץ מדגיש את הסכנות הטמונות בייצור זיקוקין, ואת הצורך הקריטי באמצעי בטיחות מחמירים Photo by Ehud Neuhaus on Unsplash ביום שלישי (06/02/2024) פרצה שרפה במפעל זיקוקין ב-Harda, שבמדינת Madhya Pradesh במרכז הודו. בשרפה נהרגו אחד עשר בני אדם ונפצעו כ-150 אחרים. רבים מהם נפגעו כתוצאה מדריסה תוך כדי מנוסתם מאזור הפיצוץ. סיבת השריפה טרם ידועה.
בסרטונים ברשתות החברתיות נראו פלומת עשן ולהבות, המיתמרים מהמפעל בזמן שאנשים נמלטו מהאזור בפחד. תושבים דיווחו, שעוצמת הפיצוץ הייתה כה חזקה עד שהורגשו רעידות.
הפיצוץ מדגיש את הסכנות הטמונות בייצור זיקוקין, ואת הצורך הקריטי באמצעי בטיחות מחמירים כדי למנוע מקרים טרגיים כאלה בעתיד.
הודו ידועה בביקושים הגבוהים לחזיזים ולזיקוקין, המשמשים בפסטיבלים ובטקסי נישואין דתיים. תאונות זיקוקין קטלניות מתרחשות כמעט מדי שנה, כאשר אנשים עובדים במפעלים מאולתרים ללא אמצעי בטיחות נאותים.
בפיצוץ במפעל זיקוקין בדרום הודו בחודש יולי האחרון נהרגו שמונה בני אדם. בשנת 2018, שריפה אדירה במפעל זיקוקין בניו דלהי נהרגו 17 עובדים. שנה קודם לכן, נהרגו 23 בני אדם, בזמן שהם הכינו זיקוקין בכפר באותה מדינה (Madhya Pradesh) במרכז הודו.
לרשימת כל המאמרים שלי
המידע מתוך פרסומים, שהופיעו בקבוצות ה-LinkedIn, שאני מנהל Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, ו- Fireworks and Pyrotechnics OSH.