זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/02/24 14:53
16.35% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי ראש השב״כ, יקחו לחמאס שנים להתאושש תקשובית מתפיסת חוות שרתים במטה אונר״א, השאלה למה ההנחה שלחמאס אין גיבוי לנתונים? תמונה מתוך סרטון של דובר צה״ל במנהרה מתחת למטה אונר״א בימים האחרונים אתרי החדשות בישראל הוצפו בתמונות וסרטונים ממנהרה מתחת למטה אונר״א בחאן יונס, הכוללת, בין היתר, גם ארונות שרתים.
החשיפה התקשורתית העזה קשורה לניסיון דיפלומטי ישראלי להשחיר את אונר״א בעולם, לאחר שחלק מעובדיה השתתפו בטבח ה7.10 נגד יישובי עוטף עזה.
בישראל מסרבים לקבל את הקו של אונר״א שמדובר בתפוחים רקובים ורוצים שמנכ״ל האו״ם יסגור את הארגון. בינתיים, חלק מהמדינות התורמות לאונר״א עצרו את התרומות עד לחקירה בעניין. חלק אחר ממשיך לתרום בכל זאת.
אם נשים את הדיפלומטיה בצד, חוות שרתים בעזה היא ממצא שלא צריך להפתיע איש. כבר בשנת 2018, מבצע כושל המיוחס על פי חמאס לסיירת ישראלית, היה מיועד להתקין ציוד רגיש במתקן חמאס בעזה.
האם מדובר במתקן הממוקם מתחת למטה אונר״א, אותו הגדיר צה״ל בימים האחרונים כ״אסטרטגי״? זו שאלה פתוחה.
חוות שרתים, גם כזו בסיסית כפי שתפסו מתחת למטה אונר״א, לוקח מספר חודשים להקים. צריך להזמין ציוד, לפרוס כבילה, להתקין מערכות קירור וחשמל ועוד. בלי תשתיות, אי אפשר לנהל ארונות שרתים.
התשתיות הן עקב אכילס בהקשר ביטחוני. חוות שרתים צורכת חשמל ואינטרנט. את שתי התשתיות הללו מספקת ישראל לעזה וכך היא יכולה לדעת איפה ממוקמות חוות השרתים. לכן, את הטענה שמיקומי חוות השרתים הפתיעו את המודיעין הישראלי - יש לקחת עם גרגר מלח (אפילו כמה גרגירים).
באחד הסרטונים שפורסמו לציבור בארץ בסוף השבוע האחרון, נראה ראש השב״כ, רונן בר, טוען כי יקחו לחמאס שנים להתאושש תקשובית מהתפיסה הזו. ובכן, בואו נפרק את הטענה הזו.
לקנות ציוד חדש לכמה ארונות שרתים בודדים, לוקחים לכל היותר מספר חודשים. אם המנהרות בין שטח מצרים לעזה ישארו פתוחות גם לאחר המלחמה, לא מדובר באתגר לוגיסטי גדול עבור חמאס או כל ארגון טרור אחר שירש את מקומו.
ומה עם המידע שהיה אגור בשרתים? ובכן, טענתו של בר טומנת בחובה היפותזה שחמאס לא ארגן לעצמו אתרי DR במקומות מחוץ לעזה. הנחה מקלה שמזלזלת ביכולות הטכנולוגיות שהציג חמאס בשנים האחרונות.
חמאס שולט בעזה 17 שנים. מדובר בתקופה ארוכה שמאפשרת לא רק בניין כוח צבאי כפי שאנו עדים לכך בארבעת חודשי המלחמה האחרונים, אלא גם בניין כוח טכנולוגי.
קבוצות ההאקרים של חמאס הצליחו בשנים האחרונות להתל בחיילי צה״ל ואנשי מערכת הביטחון על מנת לאסוף מודיעין על צה״ל ומטרות בישראל. בחלק מהמקרים, ששב״כ עצמו פרסם, הצליחו אנשי חמאס או מי מטעמם, להפעיל ישראלים יהודים לצורך משלוחים ו.או צילום אתרים.
אם זה לא מספיק, ב7.10 חמאס החזיק במודיעין מדויק על שטח ישראל, כולל מיקומי בתים של בכירים בצה״ל, מיקומי חוות שרתים ישראליות, מיקומי בסיסים, סד״כ, שגרת עבודה של צה״ל, סוגי אמל״ח של צה״ל ואיך מתמודדים עימו, מיקומי מערכי הגנ״א של צה״ל ועוד. חלק גדול מאיסוף המודיעין הזה נעשה באמצעים טכנולוגים.
רוצה לומר, אם חמאס הראה יכולות טכנולוגיות כאלו מרשימות בשנים האחרונות, מדוע שלא יהיה לו DR לנתונים הכי חשובים שהארגון אוסף למטרות מלחמה וקיום עצמי? תרחיש מלחמה עם ישראל, כולל תמרון של צה״ל, סביר להניח כי היה תרחיש בסיסי בכל הערכת מצב של צמרת חמאס.
האם יש בעיה לעשות גיבוי לנתונים השמורים בארונות שרתים בעזה לענן או חוות שרתים אחרת בדוחא, טהרן, או אפילו לענן של חברת אחסון אמריקאית תחת חברת קש כלשהי שהוקמה בארה״ב או אירופה? כנראה שלא. ואם יש DR לחמאס, טענתו של ראש השב״כ לא ממש נכונה. בלשון המעטה. אם יש גיבוי, חמאס יוכל לבנות חוות שרתים תת קרקעיות במהלך חודשים עד שנה מהרגע שצה״ל יוצא מעזה.
בהנחה ריאלית שיש גיבוי לנתונים, את פעילות התקיפה והאיסוף בסייבר, יכול חמאס להמשיך לנהל מכל מקום בעולם. סביר להניח שאנשי הטכנולוגיה שלו מזמן לא בעזה והם יצאו לפני ה7.10. אנשי טכנולוגיה הם נכס שאף ארגון טרור לא רוצה לאבד.
לסיכום, אחרי ה7.10 אין זה נכון לזלזל בחמאס צבאית, גם לאור התוצאות של התמרון הצה״לי. כך גם בממד הטכנולוגי, לא נכון לזלזל בחמאס.
ניתן להעריך כי אנשי הטכנולוגיה שלו הוכשרו באקדמיה או במערכת הביטחון האיראנית או על ידי חיזבאללה, שגם לו יש יכולות טכנולוגיות מצוינות. מכאן, ניתן להעריך כי לכל חוות שרתים שתופסים בעזה, יש DR איפה שהוא בעולם וההנחה היא כי זמן ההתאוששות של חמאס בהיבט זה צפוי לארוך בין מספר חודשים לשנה, לכל היותר.
11/02/24 14:12
11.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התעשייה הצבאית הסעודית מתכוונת להתחרות עם תותח זה ביצרניות אירופאיות כדוגמת תותח Photo: SAMI Twitter account סעודיה חושפת תותח חדש מתוצרתה. התעשייה הצבאית הסעודית (SAMI) הציגה בתערוכת World Defense Show 2024 שנערכה בשבוע שעבר בריאד תותח מתנייע 155 מ"מ חדש על גבי רכב גלגלי 8x8.
בהודעת SAMI לא נמסר שמו של התותח החדש, אך נאמר כי כרגע התותח נמצא בסדרת ניסויים בצבא הסעודי.
האתר Armyrecognition.com מספר כי הן הצבא הסעודי והן המשמר הלאומי הסעודי מתפעלים כיום את התומ"ת הצרפתי CAESAR בקליבר 155 מ"מ שנישא על גבי רכבי 6x6, שלדת משאית שרפה (Sherpa) בצבא ושלדת משאית יונימוג (Unimog) במשמר הלאומי.
לדברי SAMI, מיזם זה מציין קפיצת ענק לתעשייה הסעודית, המתכוונת להתחרות ביצרניות אירופאיות כדוגמת תותח ה-CAESAR הצרפתי וה-RCH 155 הגרמני.
בהתבסס על שלדת משאית הטטרה 8x8 הצ'כית, לתותח החדש יש תא צוות משוריין בחרטום הרכב ותותח 155 מ"מ מאחור המצויד במערכת טעינה חצי-אוטומטית ותא מטען לפגזים.
לתותח החדש יש מערכת בקרת ירי ממוחשבת ומתוחכמת, המאפשרת כיוון וירי מדויק הן מחוץ והן בתוך תא הצוות.
התותח יוכל לירות מגוון תחמושות כולל פגזי 155 מ"מ רגילים, פגזים מונחי-GPS, וגרסה מקומית של הפגזים האמריקאים M982 אקסקליבר – חימוש-מונחה מדויק שתוכנן לסיוע בטווחים קצרים ולפגיעה היקפית מינימלית בסביבות אזרחיות.
11/02/24 10:54
9.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
העבירה החדשה תהפוך את החזקת האבוקות, הזיקוקין וכל פירוטכניקה אחרת בתהלוכות ציבוריות ובאסיפות מחאה לבלתי חוקית Photo by Ehimetalor Akhere Unuabona on Unsplash בריטניה הודיעה בשבוע שעבר (08/02/2024), על שינויי חקיקה בחוק המשפט הפלילי, לפיהם אנשים שישתמשו בפירוטכניקה או שישתמשו בכיסויי פנים בהפגנות בבריטניה, יהיו צפויים למעצר במטרה לטפל בהפרות סדר ציבורי.
גם הטיפוס על אנדרטאות מלחמה ייכנס לספר החוקים כעבירה ספציפית על הסדר הציבורי, ויישא עונש מאסר של שלושה חודשים וקנס של 1,000 ליש"ט. השינויים יוצגו בבית הנבחרים ויחולו על אנגליה ועל וויילס.
למשטרה כבר יש כיום סמכויות לדרוש מאנשים להסיר כיסויי פנים בהפגנות, שבהן המשטרה סבורה שסביר שתתרחש פשיעה.
עבירה חדשה זו תאפשר לשוטרים לעצור אנשים שמתעלמים מהוראותיהם, כאשר מי שמזלזל בכללים צפוי לחודש מאחורי סורג ובריח ולקנס של 1,000 ליש"ט.
אבוקות ופירוטכניקה אחרת ייאסרו גם בהפגנות, והמפגינים לא יוכלו עוד להשתמש בזכות להפגין כתירוץ סביר כדי מהעמדה לדין. אבוקות וזיקוקין שימשו במהלך הפגנות רחבות היקף לאחרונה כולל ירי על שוטרים, דבר המהווה סיכון משמעותי לפציעה.
העבירה החדשה תהפוך את החזקת האבוקות, הזיקוקין וכל פירוטכניקה אחרת בתהלוכות ציבוריות ובאסיפות מחאה לבלתי חוקית.
המהלך בוצע בעקבות אזהרות של מפקדי משטרה, שחלק מהמפגינים משתמשים בכיסויי פנים כדי להסתיר את זהותם, לאיים על אחרים ולהימנע מהעמדה לדין. למשטרה יש סמכות כבר כיום לדרוש מאנשים להסיר כיסויי פנים, במקומות שבהם הם מאמינים שעלול להתרחש פשע.
שר הפנים הבריטי ציין, שבהפגנות האחרונות נראה מיעוט קטן המסור לגרימת נזק ולהפחדת הרוב שומר החוק. הוא הוסיף, שהזכות להפגין היא בעלת חשיבות עליונה, אבל שימוש באבוקות בהפגנות כדי לגרום נזק ושיבוש אינו מחאה אלא סכנה, ולכן המשטרה תקבל את הסמכויות למנוע את הפשיעה הזו ברחובות.
ראש מועצת מפקדי המשטרה הלאומית לסדר ציבורי אמר, שמדובר ביצירת איזון נכון יותר בין זכויותיהם של אלה שרוצים למחות, לבין אלה המושפעים מהם, כאשר בטיחות היא הדאגה מספר אחת בעת שיטור באירועים כאלה, והאיסור האפקטיבי על שימוש בפריטים אלה במהלך הפגנות יכול רק לעזור במשימה להבטיח שהם יתקיימו מבלי שאף אחד ייפגע.
שיטור הוא לא אנטי מחאה, אבל יש הבדל בין מחאה לאקטיביזם פלילי, ואנחנו מחויבים להגיב במהירות וביעילות לאנשים שכל מטרתם היא לשבש במכוון את חייהם של אנשים אחרים במעשים פזיזים ופליליים.
יותר מ-1,000 הפגנות ועצרות מחאה, באבטחתם של יותר מ-26,000 משמרות שוטרים התקיימו בין ה-7 באוקטובר ל-17 בדצמבר 2023, בהן בוצעו כ-600 מעצרים.
בשנה שעברה שונתה החקיקה המגדירה פעולות כמו "נעילה" כעבירה פלילית, והעניקה למשטרה את היכולת לעצור ולבצע חיפוש על המפגינים לאיתור פריטים כמו מנעולים, אם קיים חשד סביר,שהמפגינים מתכוונים להשתמש בהם כדי לגרום לכאוס.
חוק המשטרה, הפשיעה, גזר הדין ובתי המשפט הקל גם הוא על התמודדות המשטרה עם מטרד ציבורי, שנגרם על ידי מפגינים.
לרשימת כל המאמרים שלי
המידע מתוך פרסומים, שהופיעו בקבוצות ה-LinkedIn, שאני מנהל Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, ו- Fireworks and Pyrotechnics OSH.
11/02/24 09:01
8.49% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המחשבה הצבאית נועדה לתת פתרון למלחמה מול סין - במתאר כזה, על פני שטח גדול מאד, המסוקים פחות אפקטיבים לעומת כטב״מ https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/fara-raider-x.html הצבא האמריקני מבטל תכנית מקיפה לפיתוח מסק"ר תצפית ואיסוף מודיעין עתידי (FARA), תוך העדפת מערכות הגנ"א מתקדמות, טכנולוגיות כלים בלתי מאויישים, וזה בהסתמך על לקחי מלחמת אוקראינה.
WAR ZONE דיווח כי שתי חברות הענק סיקורסקי ו-BELL כבר בנו אבי-טיפוס למסק"ר העתידי, RAIDER X של סיקורסקי ו-360 INVICTUS של BELL.
אולם הפנטגון מתייחס בעיקר לעתיד הלחימה האווירית בזירת האוקיאנוס השקט, ולכן הוחלט שכל עתיד לוחמת המסוקים חייב עיון מחדש.
בפנטגון מסבירים שתפקיד המסוקים בזירה ענקית כמו הפסיפיק פחות רלוונטי, ופלטפורמות בלתי מאויישות מתאימות יותר. מבצעים של מאות מסק"רים, שהם כלי טיס מורכבים ומסובכים, אפילו עם מהירות וטווח מוגדלים, עלולה להיות חסרת תועלת בגזרת הפסיפיק.
מסכימים בפנטגון, שהיכולות של מסוקי פרויקט FARA יהיו גדולות ומתקדמות, אך המסוקים לא יוכלו להגיע לאזורי סכסוך ולחימה באוקיאנוס השקט הענק, לפעול מבצעית וגם לשוב בשלום לבסיסיהם.
המלחמה באוקראינה הוכיחה עד כמה מסק"רים פגיעים כשהם פועלים בשדה הקרב המודרני בתוך שכבות עבות של הגנ"א, ויש קשיי הישרדות בתנאים אלו. יש היום פלטפורמות אוטונומיות המתאימות יותר לביצוע ירי מרחוק.
לצבא ארה"ב יש כיום צי ענקי של אלף מסוקי אפאצ'י AH-64 ('פתן' ו'שרף' בחה"א הישראלי), כאשר פרוייקט FARA נועד להחליף כמחצית מהם.
מסקנת הפנטגון היא שהעתיד טמון בכלים בלתי מאויישים, בעיקר בפעילויות רבות-סיכון בשדה המערכה.
11/02/24 12:36
8.49% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קישור: https://www.iwa.info/en/visitors/ticketsמידה: 265x220תזמון התצוגה: ראשון, פברואר 11, 2024 - 12:30 עד ראשון, פברואר 18, 2024 - 12:30
11/02/24 08:42
8.18% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערכת טילי BLUE SPEAR היא שילוב פעולה בין תעשייה אווירית תמונה מתוך ניסוי המערכת בישראל - מקור: סרטון שיווקי של תעשייה אווירית משרד ההגנה של אסטוניה אישר שהמדינה קלטה מערכת טילי ים-ים BLUE SPEAR.
טילי Blue Spear הינם גרסת דור 5 של טיל "גבריאל" הידוע שפותח ומיוצר בשיתוף פעולה בין תעשייה אווירית, פרוטאוס ו-ST Engineering.
מדובר בטילים נגד כלי שיט בעלי טווח של 290 ק"מ לתקיפת מטרות ים או חוף.
המערכת צפויה לשפר משמעותית את יכולות ההגנה של אסטוניה ולכסות את כל הים הבלטי.
זו מערכת דור 5 שמסוגלת לקלוט עדכוני מודיעין, תצפית וכיוון מטרות בעת שהטיל עושה את דרכו אל מטרתו. כלומר יש אפשרות של שינוי משימה ברשת.
המערכת ניתנת לפריסה מהירה, ומספקת לאסטוניה פתרון מודרני ויעיל להגנתה.
המערכת מבוססת כאמור על טילי גבריאל, מערכת נשק מדויקת הפועלת בכל תנאי מזג אוויר, יום-לילה, ומאפשרת יכולות תקיפה מעבר לאופק נגד מטרות נייחות וניידות.
הפריגטות מדגם Formidable של חיל הים הסינגפורי גם יצוידו במערכת טילים זו.
11/02/24 11:45
8.18% מהצפיות
מאת IsraelDefense
במידה והממשלה מקבלת החלטות ביטחוניות או כאלו בעלות השלכות ביטחוניות, בדרך לא חוקית, האם זה חושף את אנשי מערכת הביטחון לתביעות בחו״ל? אילוסטרציה | סטילס: חיים צח / לע״מ היועצת המשפטית לממשלה הוציאה היום (א) הודעה שיכולה לשקף את הלך הרוח בהחלטות הממשלה ואת הסיכון שלוקחת על עצמה מערכת הביטחון.
״המכתב נשלח בעקבות מספר אירועים מהעת האחרונה בהם הובאו לאישור הממשלה, תוך כדי ישיבתה, החלטות מהותיות בהיעדר תשתית מקצועית ומשפטית מתחייבת או כאשר נאמר מראש כי קיימת מניעה משפטית לכך״, כותבת היועצת המשפטית לממשלה.
״החלטות ממשלה הן בעלות השלכות כלכליות, ביטחוניות וחברתיות משמעותיות על הציבור ועל כן יש להקפיד כי ההחלטות הללו יתקבלו בתהליכי עבודה תקינים תוך תיאום בין משרדי הממשלה. בהיעדר תשתית כזו עלולות להתקבל החלטות לא חוקיות אשר יגרמו לפגיעה באינטרס הציבור.״
במידה והממשלה מקבלת החלטות ביטחוניות או כאלו בעלות השלכות ביטחוניות, בדרך לא חוקית, האם זה חושף את אנשי מערכת הביטחון לתביעות בחו״ל?
הרעיון שמערכת המשפט הישראלית מגינה על אנשי מערכת הביטחון מבוסס על כך שהעולם מכיר במקצועיות מערכת משפט זו. במידה והממשלה, המגדירה למערכת הביטחון את המשימות, פועלת באופן לא חוקי - המשמעות היא כי מערכת הביטחון עובדת שלא על פי חוק.
במקרה כזה, אם גופי משפט חיצוניים לישראל יחליטו כי מערכת המשפט הישראלית קורסת והממשלה עובדת באופן לא חוקי, גם בקבלת החלטות ביטחוניות, עולה שאלה לגבי חשיפה משפטית של אנשי מערכת הביטחון בבתי משפט בחו״ל.
״על אף האמור, לאחרונה, אירעו מספר מקרים, בהם תוך כדי ישיבת הממשלה או ועדת השרים, הובאו לדיון תוספות מהותיות להחלטות שנידונו, ואף הצעות החלטה חדשות לחלוטין, שלא הופצו מלכתחילה לשרים״, נכתב בפרסום.
״הצעות אלו אושרו, מבלי שהתבצעה לגביהן עבודת מטה מקצועית או משפטית נדרשת לפני הבאתן לדיון, וממילא מבלי שהובאה בפני השרים מלוא התשתית העובדתית או המשפטית הנחוצה לשם קבלת החלטה.״
עוד נכתב: ״תיאור הדברים כאמור לעיל מעורר חשש, כי השימוש בסמכויות החריגות הקבועות בתקנון עבודת הממשלה נעשה שלא מטעמי דחיפות, אלא כדי לעקוף את דרכי העבודה התקינות של הממשלה, במטרה לקיים דיון בנושאים שלא הושלמה לגביהם הבחינה המקצועית והמשפטית הנדרשת לפי תקנון עבודת הממשלה; או חמור מכך – שהתנהלות זו נועדה כדי להביא לדיון בממשלה הצעות החלטה שלגביהן נקבעה מניעה משפטית.״
לסיכום נכתב: ״גם בשעת חירום, קיימת חשיבות בשמירה על תהליכי עבודה תקיðים בממשלה, בעיקר ביחס להצעות החלטה מהותיות בעלות השלכות כלכליות, חברתיות, ביטחוניות או אחרות. כן קיימת חשיבות בתיאום החלטות הממשלה בין המשרדים הנוגעים בדבר, דבר שאינו מתאפשר כאשר הצעות מועלות לדיון במהלך ישיבת הממשלה ללא תיאום מקדים.״
11/02/24 08:48
7.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנוסף, הבית הלבן מדגיש כי אין כרגע מגבלות על סיוע צבאי לישראל https://x.com/POTUS/status/1756392599768703186 הנשיא ביידן פרסם ביום ששי מזכר נשיאותי בנושא שמירה על זכויות אדם בעת מלחמה, אך הבית הלבן הבהיר שאין לצפות שהממשל יפסיק את הסיוע הצבאי לישראל בהקשר זה.
המזכר מסביר את חוקי ארה"ב הנוגעים לקשר שבין שמירה על זכויות אדם לבין סיוע צבאי. במזכר נאמר כי כל מי שמקבל סיוע צבאי מארה"ב, וזה כולל ישראל ואוקראינה, חייב להגיש הבטחות בכתב שיפעל בהתאם לחוקי שמירה על זכויות אדם, אחרת יאבד את הסיוע הצבאי האמריקני.
דוברת הבית הלבן קרין ז'אן-פייר הסבירה במסיבת עיתונאים ביום ששי שבמזכר הנשיאותי אין בעצם חידוש, "אלא אנו מפרסמים ברבים את הסטנדרטים של החוק הבינלאומי, כולל החוקים הנוגעים לסכסוכים מזויינים".
כל המדינות המקבלות סיוע צבאי מארה"ב חייבות להצהיר על שמירה על הסטנדרטים הללו, שנכללים בחוק.
על פי החוק הזה מנתקים את הסיוע אם הפנטגון ומחלקת המדינה קובעים שהמדינה ביצעה הפרות חמורות של זכויות אדם, כמו, למשל, ירי באזרחים או הרג שבויים.
"תדרכנו את הישראלים בנושא זה", אמרה הדוברת, "והם חזרו על מוכנותם לספק את ההבטחות הנדרשות". דובר המועצה לביטחון לאומי הוסיף ואמר לדפנס ניוז "לא ראינו הפרות של הסטנדרטים האמורים, ולכן אין לנו תכניות להגביל את הסיוע לעת הזאת".
ישראל ואוקראינה חתמו בדצמבר 2021 על מסמכים שהם מקבלות על עצמן את האמור בחוק.
מחלקת המדינה מסרה לממשלת אוקראינה רשימה של יחידות צבאיות שביצעו הפרות של זכויות אדם, אך פעולה כזו לא ננקטה לגבי ישראל.