זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/08/23 07:34
21.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לדברי מנכ״לית החברה, ההחלטה תתקבל בראשית השנה הבאה, ואם תצא העסקה לפועל יעמוד סך ההשקעה על כארבעה מיליארד דולר צילום: מתוך אתר חברת Airbus היסטוריה באל על: אחרי שנים רבות של הפעלת צי טהור של מטוסי בואינג מתנהל מו"מ על רכש מטוסי נוסעים תוצרת התאגיד האירופי איירבוס.
חברת אל על מנהלת מו"מ "רציני" עם איירבוס על רכש מטוסי נוסעים מדגם A321 NEO , ובמקביל מתנהל מו"מ עם חברת בואינג לרכש מטוסי נוסעים B737 MAX .
מנכ"לית אל על, דינה בן טל גננסיה, מסרה לסוכנות רויטרס כי ההחלטה בדבר קניית מטוסים באיירבוס תתקבל בראשית השנה הבאה, וכי סך ההשקעה יהיה כארבעה מיליארד דולר, אך אל על מצפה לזכות בהנחות.
עד כה היה צי מטוסי החברה על טוהרת בואינג, וקניית מטוסים בתאגיד האירופי היא שינוי במדיניות. על השיחות עם איירבוס אמרה המנכ"לית גננסיה: "זה רציני, אנו דנים עם שתי היצרניות, הם באים לישראל כדי להציג לנו את תוצרתן, ואנו בוחנים את ההצעות".
במטוס הנוסעים B321 NEO יש תוספת מושבים וטווח טיסה, ויש לו מקום של כבד בשוק מטוסי הנוסעים הקטנים.
כחלק מתוכנית החומש של אל על החברה מבקשת להגדיל את מספר מטוסי הנוסעים שלה מ-46 ל-50 עד שנת 2028. השנה הושקו טיסות לאיסטנבול, טוקיו, מומבאי ופורט לודרדייל.
14/08/23 07:29
15.25% מהצפיות
מאת IsraelDefense
באופן מסורתי מפתחות התעשיות הביטחוניות טכנולוגיה ואמל"ח לפי שיטת "מפל המים" הוותיקה, בעוד שתעשיית הייטק עברה לפני עשור למתודולוגיית אג'יל (AGILE) חדשנית. כמו בעולם האזרחי, כך גם היישומים הצבאיים והדו-שימושיים, צריכים להתחכך במוצר הרבה לפני סוף הפרויקט טנדר אזרחי (מוסב) עליו מורכב משגר כטמ"מ ולצידו כטמ"מ נוסף, מוצגים בתערוכת IDEX. צילום: רותם מי-טל עולם פיתוח המו"פ, המוצרים והפרויקטים הטכנולוגיים מתחלק באופן דומיננטי בין שתי דוקטרינות, דור X ודור Y של ענף התעשייה עתירת הידע, הראשונה הינה מתודולוגיית "מפל המים" (Water Fall) אשר בין השאר שולטת באופן מובהק בתעשייה הביטחונית ודוגלת בתהליך טורי וסדור של ניהול וביצוע פרויקטים או פיתוח מוצרים לפי סקרי תכן והנדסה ולפי שלבים, מתחילם ב- א' (התנעת פרויקט) ומסיים לבסוף ב-ת' (מסירת הפרויקט).
המתודולוגיה החדשנית יותר באקו סיסטם הינה מתודולוגיית אג'יל (AGILE) אשר דוגלת בחיכוך מירבי עם מוצר או לפחות תוצר כבר בשלבים המוקדמים ולכל אורך תהליך הפיתוח, בין השאר על מנת שלקוח הקצה, או במקרה של התחום הדו-שימושי, המפעיל המבצעי, יתחכך כבר בשלבים המוקדמים עם גרסה בוסרית מקדימה של המוצר וידע לבחון ולהעיר הערות אשר יוכלו לקבל במה ולהשפיע על יתרת תהליך המו"פ ולא רק בשלבים האחרונים והסופיים ואולי המאוחרים מדי של מסירת המוצר בגמר תהליך הפיתוח והפרויקט.
ממש כמו בסיפור על בית הילל ובית שמאי, בו נפערה תהום של מחלוקות בין המחמירים למקלים בנושאי התורה, כך גם כיום, חסידי שיטת "מפל המים" המחמירים מתקשים לקבל את החדשנות ואולי אף הברדק של מטמיעי שיטת האג'יל השואפים לראות תוצר, הרבה לפני גמר מוצר.
ענף ההייטק כבר לפני עשור אימץ לחיקו את שיטת האג'יל, הרצון היה לאפשר למשקיעים להתחכך ביכולות מוצריות בשלבים מוקדמים וזאת על מנת לגייס עוד משאבים והשקעות לחברות ההזנק ובנוסף לאפשר למשתמשים ראשוניים (Early adaptors) להתאגד כקהילת נסיינים לטובת מתן משובים רציפים ובונים לצוותי המו"פ של המוצר והחברה.
מאידך, התעשיה הביטחונית המסורתית וכך גם גופי מו"פ והנדסה במערכת הביטחון, לא מיהרו בתורם לאמץ את המתודולוגיה החדשה, אל אף שהם כן מהר מאד הטמיעו טכנולוגיות חדשות ורלוונטיות, שיטות העבודה נשארו מסורתיות ומחמירות וכללו תהליכים סדורים, רגולטוריים ומכבידים על שלבי הפיתוח השונים.
זה נכון שבאמל"ח אין מקום לטעויות, כל הצדדים מעוניינים שמיירט של כיפת ברזל יפגע באיום תמ"ס בדיוק ובזמן תגובה האפקטיבי ביותר ובו זמנית יפחית ויצמצם את סיכון הפגיעה בבלתי מעורבים או מרכזי אוכלוסייה.
אך מנגד, השטח לא תמיד יכול לחכות וכך גם שדה הקרב, מספיק כדי להבין רק מלצפות בהאצת תעשיית הרחפנים והכלים הבלתי מאוישים אשר מתפתחת בחזית הלחימה בגבול אוקראינה ורוסיה, לאף אחד שם אין זמן לחכות למוצר המושלם, הם מעדיפים ביצועים בינוניים וזמן אספקה מיידי הרבה יותר משהם מעדיפים ביצועים מיטביים וזמן אספקה ארוך עד לא ידוע.
לסיכום, יש מקום לתעשייה הביטחונית לבחון מעבר למתודולוגיית פיתוח לפי שיטת אג'יל (AGILE) וזאת על מנת להאיץ שלבים ולהתחכך הן עם משתמשים מבצעיים והן עם השטח עצמו כמה שיותר מוקדם ובכך למצות ולמקסם את מעטפת הביצועים של המוצר או הפרויקט בשלבים מוקדמים יותר אשר יאפשרו חסכון ושיפור מועדי מסירה, התעקשות על מתודולוגיה מחמירה ואיטית יותר בהגדרה, כמו מתודולוגיית "מפל המים" יכולה להתברר כלא רלוונטית לתקופה הנוכחית אשר מתאפיינת בהאצת חיכוכים גאו-פוליטיים וסכסוכים מדיניים ובכך תעשייה ביטחונית מסורתית יכולה למצוא את עצמה מפספסת היום את המערכת שאופיינה עבור המלחמה של המחר.
רותם מי-טל הוא מנכ״ל חברת אסגארד מערכות בע״מ, חברת חדשנות והנדסה מתל אביב המתמחה ביישומי בינה מלאכותית.
14/08/23 07:20
14.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
זאת, על מנת למנוע השתלטות איראנית על אוניות סוחר. יותר מחמישית מכמות הנפט העולמית עוברת במצרי הורמוז תרגיל צבאי איראני באזור מצרי הורמוז, דצמבר 2022. צילום: Iranian Army / WANA (West Asia News Agency) vie REUTERS הקואליציה הימית במפרץ הפרסי בהובלת הצי האמריקני הזהירה אתמול צוותי אוניות המפליגות באזור להתרחק מתחום המים הטריטוריאליים של איראן, כדי למנוע השתלטות איראנית על אוניות סוחר.
סוכנות רויטרס דיווחה כי האזהרה מעידה על מתיחות רבה במצרי הורמוז. דובר הצי ה-5 של ארה"ב, קומנדר טימותי הוקינס, אמר כי ארגון הביטחון הימי הבינלאומי מודיע למפעילי אוניות לנקוט צעדי זהירות כדי למזער סכנת תפיסת אוניות בים הפתוח. צוותי אוניות מתבקשים להפליג הרחק ככל האפשר מהתחום הימי של איראן. יותר מחמישית מכמות הנפט העולמית עוברת במצרי הורמוז.
השבוע החל להתבצע הסכם החילופים בין טהרן לוושינגטון: אזרחים אמריקניים שוחררו מהכלא באיראן וכנראה יוכלו לשוב לארה"ב, ואילו ארה"ב תשחרר כמה איראנים מהכלא בארה"ב, אלו עקרונות ההסכם לדברי משלחת איראן באו"ם.
ועדיין יש לחילוקי דעות בין טהרן לבין וושינגטון בכמה נושאים מרכזיים כמו הסכם הגרעין ותמיכת איראן במיליציות שיעיות במזה"ת.
14/08/23 07:03
11.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קונצרן איווקו – אוטו מלארה זכה בחוזה בשווי של כ-850 מיליון אירו לשדרוג 90 טנקי Ariete עם אופציה לשדרוג של עוד 35 טנקים טנק Ariete של הצבא האיטלקי משתתף בתרגיל של נאט״ו בלטביה, מרץ 2023. צילום: REUTERS/Ints Kalmins משרד ההגנה האיטלקי הודיע בתחילת החודש כי העניק לקונצרן האיטלקי איווקו – אוטו מלארה (CIO) חוזה בשווי 848.8 מיליון אירו לשדרוג 90 טנקי מערכה מסוג Ariete C1 עם אופציה לשדרוג 35 טנקים נוספים.
טנק Ariete פותח בשנות ה-80 על ידי חברת טוטו מלארה עבור הצבא האיטלקי וכתחליף לטנקי ליאופרד 1 המיושנים. בסוף שנות ה-90, טנק ה-Ariete הפך למרכיב משמעותי באמל"ח של הצבא האיטלקי וכיום משרתים בצבא 200 טנקים מסוג זה.
לדברי האתר Militaryleak.com, תכנית השדרוג של הטנק מתוכננת לשנים 2023-2030, כאשר טנקי ה-C2 הראשונים המשודרגים יסופקו לצבא בשנת 2025.
האתר Armyrecognition.com מונה את השינויים הצפויים בטנק ומספר כי טנק ה-C2 המשודרג יונע באמצעות מנוע טורבו-דיזל MTCA V-12. בהתחשב בכך שבטנק ישולבו מערכות מיגון מפני מוקשים ומטעני נפץ, ייעשו התאמות נחוצות למערכות ההילוכים והבלמים שלו.
הצריח של Ariete C2 ייהנה מהידע שצבר קונצרן CIO מתכנית רק"מ הצנטאורו Centauro II. בעוד שתותח ה-120 מ"מ L44 יוותר ללא שינוי, אזי יתווסף מקלע נוסף בקוטר 12.7 מ"מ. תכונות משופרות נוספות שיתווספו כוללות מערכת בקרת אש משודרגת, מחשבון בליסטי מודרני, חיישנים אופטרוניים חדישים ומערכת שליטה ופיקוד C2N EVO. יתר על כן, בטנק יהיה מותקן רדיו VQ-1 SDR ואמצעי תקשורת לוויינית המבטיחים תקשורת חלקה בתרחישי קרב.
14/08/23 13:20
10.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכנסות החברה גדלו לכ-12.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2023, צמיחה של 86% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד חן גולן, נקסט ויז׳ן. צילום: נועם אשל נקסט ויז'ן מערכות מיוצבות בע"מ, חברה טכנלוגית מובילה בשוק המצלמות המיוצבות לכלים קרקעיים ואוויריים, מדווחת על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2023, המשקפות המשך צמיחה מהירה ורווחית בהתאם לתחזיות החברה.
ההכנסות ברבעון השני של 2023 הסתכמו בכ-12.1 מיליון דולר, צמיחה של כ-86% ביחס להכנסות ברבעון המקביל אשתקד שעמדו על 6.5 מיליון דולר. בחציון הראשון של 2023 עמדו ההכנסות על 20.7 מיליון דולר, צמיחה של 80% בהשוואה להכנסות של 11.5 מיליון דולר בחציון הראשון אשתקד. נקסט ויז'ן מאשררת את יעד המכירות השנתי ל-2023 הצפוי בטווח של 44.2 מיליון דולר והמשקף צמיחה שנתית של 70%. צבר ההזמנות גדל ומסתכם, נכון ליום פרסום הדוחות, ב-31.5 מיליון דולר.
הרווח הגולמי של החברה הסתכם ברבעון השני של 2023 ב-8.5 מיליון דולר (כ-69% מסך ההכנסות) גידול של 95% בהשוואה לרווח גולמי של 4.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. בחציון הראשון עמד הרווח הגולמי על 14.3 מיליון שקל (כ-69% מסך ההכנסות), גידול של 91% בהשוואה ל-7.5 מיליון דולר בחציון הראשון של 2022. הרווח התפעולי של החברה ברבעון השני של 2023 הסתכם ב-6.5 מיליון דולר (כ-53% מסך ההכנסות), גידול של 103% בהשוואה לרווח תפעולי של 3.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
החברה ייצרה ברבעון השני של 2023 מזומנים בהיקף של 5.2 מיליון דולר ומתחילת השנה ייצרה החברה מזומנים בהיקף של יותר מ-10 מיליון דולר.
"בחציון הראשון של השנה היינו עדים לעלייה מהותית בביקושים למוצרי החברה בהיקף כולל של כ-29.5 מיליון דולר״, מסר חן גולן, יו"ר ומייסד נקסט ויז'ן. ״לצד הזמנות אלו, התקבלו הזמנות רבות נוספות בהיקפים שונים. בנוסף, אנו ממשיכים להשקיע משאבים בפיתוח מוצרים חדשים להגדלת המכירות ושמירה על יתרונה הטכנולוגי של החברה אל מול מתחריה בשוק״.
נקסט ויז'ן מציעה ללקוחותיה פתרון צילום מתקדם המבוסס על מגוון רחב של מצלמות, אביזרים נלווים ויכולות AI ליישומים מסחריים, תעשייתיים ואבטחתיים. החברה פיתחה מנוע ייצוב תמונה מבוסס פטנט רשום, המאפשר מתן תמונה יציבה גם בתנאי טיסה קשים.
14/08/23 07:39
9.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סביב הירח מתחיל להיות צפוף: כרגע סובבות את הירח שש חלליות של נאס"א, ארה"ב, של הודו ושל קוריאה הדרומית. מומחים אפילו מביעים חשש להתנגשויות בחלל החללית לונה-25 ממריאה לירח, מוקדם יותר החודש. צילום: Roscosmos/Vostochny Space Centre/Handout via REUTERS בשני מסלולים שונים עושות את דרכן אל הירח שתי חלליות בלתי מאויישות, לונה-25 הרוסית וצ'נדריאן-3 ההודית.
שתי החלליות מכוונות להגיע ולנחות בקוטב הדרומי של הירח, שם עדיין לא נחת שום כלי רכב מכדור הארץ. מדעני שתי המדינות משערים שבאזור ההוא על הירח יש מי קרח, פוטנציאל למינרלים ולחיים, ולכן שיגרו את החלליות לשם.
BBC מדווח כי שתי החלליות אמורות לנחות כל הירח במועדים שונים אך קרובים זה לזה, בהמשך החודש, למרות שלא היה תיאום בין שתי המדינות.
סביב הירח מתחיל להיות צפוף: כרגע סובבות את הירח שש חלליות של נאס"א, ארה"ב, של הודו ושל קוריאה הדרומית. מומחים אפילו מביעים חשש להתנגשויות בחלל.
בחללית ההודית צ'נמדריאן-3 יש מכשירים מדעיים וכלי רכב בן ששה גלגלים שאמור לנוע על קרקע הירח ולבצע ניסויים וצילומים. לונה-25 הרוסית טסה לירח במסלול קצר מזה של החללית ההודית, והרוסית אמורה לנחות ב-21 באוגוסט, לפני ההודית. סוכנות החלל הרוסית רוסקוסמוס אינה מסתירה את גורם התחרות עם החללית ההודית, ומקווה שלונה-25 תנחת ראשונה.
BBC דיווח כי מסע שתי החלליות מסמן עידן חדש במחקר הירח, ומי שמגלות עניין רב בתחום הן ארה"ב, ישראל וסין, בנוסף לחברות וארגוניים פרטיים.
14/08/23 08:59
9.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחלקת המחקר של חברת אבטחת המידע ESET חושפת קבוצת ריגול סייבר חדשה, המכונה MoustachedBouncer Photo: REUTERS/Kacper Pempel/Illustration מחלקת המחקר של חברת אבטחת המידע ESET חושפת קבוצת ריגול סייבר חדשה, המכונה MoustachedBouncer. הקבוצה זכתה לשם בעקבות הנוכחות שלה בבלארוס, והיא מתואמת עם האינטרסים של הממשלה המקומית. הקבוצה, שפעילה החל מ-2014 לפחות, מכוונת את מתקפותיה אך ורק לשגרירויות זרות, ביניהן שגרירויות אירופאיות, בבלארוס.
ככל הנראה, החל מ-2020 השיגה את היכולת לביצוע מתקפות ״גורם זדוני בתווך״ (AitM) ברמת ספק שירותי האינטרנט, בתוך בלארוס, כדי לפגוע במטרותיה. הקבוצה משתמשת בשני מערכי כלים נפרדים, אותם ESET מכנה בשמות NightClub ו-Disco.
על פי הנתונים, הקבוצה מכוונת את מתקפותיה לשגרירויות זרות בבלארוס, ו-ESET זיהתה ארבע מדינות שצוות השגרירות שלהן הותקף – שתיים מאירופה, אחת מדרום אסיה ואחת מאפריקה. ESET מעריכה בסבירות גבוהה שקבוצת MoustachedBouncer מתואמת עם האינטרסים הבלארוסיים ומתמחה בריגול, בייחוד מול שגרירויות זרות בבלארוס.
קבוצת MoustachedBouncer משתמשת בטכניקות מתקדמות לתקשורת שליטה ובקרה (C&C), ביניהן יירוט רשת ברמת ספק שירותי האינטרנט (כחלק ממסגרת העבודה באמצעות Disco), תקשורת דוא״ל (כחלק ממסגרת העבודה באמצעות NightClub) ו-DNS (כחלק מאחד התוספים למסגרת העבודה באמצעות NightClub).
כדי לפגוע במטרותיהם, המפעילים של MoustachedBouncer מתערבים בגישה לאינטרנט של קורבנותיהם, ככל הנראה ברמת ספק שירותי האינטרנט, כדי לגרום למערכת ההפעלה Windows להאמין שהיא נמצאת מאחורי פורטל גישה (Captive Portal).
״עבור טווחי כתובות ה-אייפי שסומנו כמטרה ע״י MoustachedBouncer, תעבורת הרשת מופנית לדף Windows Update מזויף שנראה לגיטימי״, מציין מתיו פאו, החוקר שחשף את קבוצת התקיפה החדשה. ״טכניקת ה״גורם זדוני בתווך״ הזו מופעלת רק מול ארגונים נבחרים, ככל הנראה שגרירויות בלבד, אך לא בכל רחבי המדינה. תרחיש ה-AitM מזכיר לנו את קבוצות התקיפה Turla ו-StrongPity, ששתלו סוסים טרויאנים בתוכנות התקנה ברמת ספק שירותי האינטרנט״.
״אמנם אי אפשר לשלול לחלוטין את האפשרות לפיה נתבי רשת הם אלו שנפרצו כדי לאפשר את מתקפות ה-AitM על רשתות השגרירויות, נוכחות של יכולות יירוט על פי חוק בבלארוס עשויה להצביע על כך שההתערבות בתעבורה מתרחשת ברמת ספק שירותי האינטרנט ולא בנתבי הרשת של המטרות״, מסביר החוקר.
החל ב-2014, משפחות הנוזקות בהן השתמשה קבוצת MoustachedBouncer התפתחו, ושינוי גדול התרחש ב-2020, שבה הקבוצה החלה להשתמש במתקפות ״גורם זדוני בתווך״. קבוצת MoustachedBouncer מפעילה את שתי משפחות הנוזקות במקביל, אך מפעילה רק אחת מהן על כל מכשיר נתון. ב-ESET מאמינים שמשפחת Disco מופעלת יחד עם מתקפות AitM, בעוד שמשפחת NightClub משמשת לתקיפת קורבנות עבורם אין אפשרות ליירוט תעבורה ברמת ספק שירותי האינטרנט בגלל כלי אבטחה כמו שימוש ברשתות VPN מוצפנות מקצה לקצה, שבהן תעבורת האינטרנט מנותבת מחוץ לבלארוס.
״המסקנה העיקרית הנובעת מהמחקר היא שארגונים הפועלים במדינות זרות, בהן אי אפשר לבטוח על תעבורת האינטרנט, נדרשים לגלוש באמצעות VPN ובצורה זו, התקשורת מוצפנת מקצה לקצה ומכוונת למיקום אמין את כל תעבורת האינטרנט שלהם, כדי להימנע ממכשירים ומחשבים הבוחנים את תעבורת האינטרנט. בנוסף, עליהם להשתמש בתוכנות אבטחה מעודכנות ברמה הגבוהה ביותר״, מייעץ פאו.
14/08/23 11:48
8.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מטעם שב״כ נמסר כי החשודים עסקו בתכנון פיגוע חטיפת חייל ולטובת כך התחמשו, הכינו חומרי נפץ ומטענים, שרטטו את נתיבי הבריחה וערכו סיורי איסוף מודיעין חלק מהציוד שנתפס. צילום: דוברות שב״כ במסגרת פעילות של שב״כ בשיתוף צה"ל ומשטרת ישראל, נעצרו בחודש האחרון תשעה פלסטינים בחשד למעורבות בהקמת תשתית טרור מטעם חמאס בכפר הפלסטיני בידו שבאזור בנימין, כך הותר היום לפרסום.
מטעם שב״כ נמסר כי החשודים עסקו בתכנון פיגוע חטיפת חייל ולטובת כך התחמשו, הכינו חומרי נפץ ומטענים, שרטטו את נתיבי הבריחה וערכו סיורי איסוף מודיעין לטובת למידת שגרת הפעילות של החיילים באזור, ואף הכינו מקום להסתרת החטוף. מעצר חברי החולייה מבעוד מועד סיכל את החטיפה.
עוד עלה בחקירה, כי חברי התשתית תכננו לבצע פיגועים במתווים של ירי ומטענים כנגד כוחות צה"ל. לצורך מימוש כוונותיהם הם עסקו בלימוד עצמי של ייצור חומרי נפץ ואף הקימו מעבדה מאולתרת להכנת חומרי נפץ בתוך בית מגורים – בה איתר שב״כ חומרי גלם לייצור חומרי נפץ ומטענים, זיקוקים, צינורות ששימשו לבניית מטענים ועוד. בנוסף, נתפסו כלי נשק מסוג "קרלו" ומפות עליהם שרטטו את תכנון הפיגועים ונתיבי הבריחה.
חברי התשתית פעלו באופן ממודר, תוך שמירה על חשאיות מרבית על מנת להימנע מחשיפת פעילותם. שב״כ ממשיך בחקירת התשתית.