זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/06/22 08:05
14.71% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האקדח החדש הנו אקדח 9 מ"מ במנגנון דריכת נוקר המיועד לנשיאה מוסלקת למשימות חשאיות
תמונה: IWI IWI משיקה את אקדח המצדה סלים, אקדח 9 מ"מ סאב קומפקטי במנגנון סטרייקר (דריכת נוקר), בעל קיבולת כדורים גבוהה ומיועד לנשיאה מוסלקת למשימות חשאיות. האקדח מוצג בתערוכת יורוסאטורי 2022, הנערכת בימים אלו בפריז.
המצדה סלים הינו אקדח בעל גוף פולימרי רב כדורי שתוכנן ועוצב עם גוף צר וקטן המאפשר הסלקה פשוטה עם קיבולת כדורים גבוהה. בדומה לאקדח המצדה בגודל המלא, המספר הסדרתי של האקדח מוטבע על שלדה פריקה המאפשרת תפעול, ניקיון ותחזוקה פשוטים.
המצדה סלים, בקליבר 9X19 מ"מ עם מחסנית 13 כדור דו-טורית, שוקל 578 גרם (ללא מחסנית) וקנה באורך 3.4 אינצ׳ (87.5 מ"מ) ובעל כוונת קדמית נקודה לבנה וכוונת אחורית מושחרת בחתך זהה לכוונות באקדח מצדה בגודל מלא.
המחלק כולל כרסום לחיבור ישיר של כוונות השלכה בחתך RMS Shield כולל כוונת מיקרו RDS של חברת מפרולייט ופסי דריכה קדמיים ואחוריים מבטיחים תפעול נוח של המחלק ואחיזה אגרסיבית בעת דריכת האקדח.
למצדה סלים יש לחיצת הדק ברורה וחלקה עם חידוש קשר קצר המאפשר ירי מהיר. צורת הדק שטוחה הכוללת ניצרת הדק המבטיחה שהאקדח לא יירה עד לחיצה מלאה על ההדק. מטעמי בטיחות, לא ניתן לפרק את מצדה סלים כאשר יש מחסנית בבית המחסנית ואין צורך ללחוץ על ההדק כדי לפרק אותו.
"פיתחנו את מצדה סלים כמענה ישיר לצורך המשתנה של הלקוחות שלנו בעולם כדי לאפשר גמישות והתאמה מרבית לכל משימה", מוסר רונן חמודות, מנהל השיווק והמכירות בקבוצת SK ו-IWI. "למרות גודלו הקומפקטי, שמרנו על כל היתרונות המוכחים של אקדחים אחרים של החברה, לרבות מנגנון האבטחה הייחודי, במטרה להשיג בטיחות מרבית ונמצא בשירות ביחידות שונות בעולם.
14/06/22 18:08
10.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שני מדענים איראניים בתחומי התעופה מצאו את מותם. טהרן טוענת: כל המקרים האחרונים היו מעשי רצח של ישראל IRNA שני מדענים איראניים, שעבדו בתעשיות התעופה והחלל, מצאו את מותם "תוך מילוי תפקידם", כך דיווחה התקשורת הרשמית בטהרן.
סניף משמרות המהפכה באזור מרקזי הודיע על מותו של עלי קמאני, איש חטיבת התעופה של משמרות המהפכה, שעבד בעיר חומיין דרומית לטהרן. לפי הדיווח הוא נהרג ב"תאונת נהיגה" בהיותו במשימה שלא פורטה.
אתר האינטרנט של סוכנות הידיעות FARS, המקורבת למשמרות המהפכה, הודיע כי עובד התעופה מוחמד עבדוס, בן 33, שעבד במשרד ההגנה של איראן, מת ביום ראשון במחוז סמנאן.
התקשורת התייחסה לשני המקרים כאל מקרי התנקשות בחייהם של המדענים והאשימה את ישראל בכל מקרי רצח המדענים באחרונה באיראן.
רשת אל ג'זירה מסרה אמש כי באחרונה הרבתה התקשורת באיראן לסקר מקרים של שריפות גדולות בישראל אך לא התייחסה לזהות המבצעים.
14/06/22 11:49
8.71% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הדגמים שזכו בתיחור הינם: MG ZS EV 320, MG ZS EV 440, פיג'ו E208, פיג'ו E PRIMIUM 2008 ו-Kia Niro EV mg-israel.co.il עם כניסתו לתפקיד של מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יעקב שבתאי, החלה המשטרה בתהליך משמעותי להפיכתה לארגון הממשלתי הירוק ביותר בישראל - ארגון שפועל להפחתת הזיהום ולשמירה על הסביבה.
את תכנית "משטרה הירוקה" מובילים באגף התמיכה הלוגיסטית במשטרה עם רכישת עשרות כלי רכב חשמליים שישמשו את המערכים המבצעיים במשטרה, התקנת מערכות סולאריות לייצור חשמל, הגברת המחזור, התקנת מערכות לחיסכון באנרגיה ועוד.
כחלק מתכנית החשב הכללי והמשטרה למעבר למנועים אלטרנטיביים בצי הממשלתי והמאבק במשבר האקלים בתחום הרכב הממשלתי, פורסם תיחור ראשון מסוגו לניידות משטרה חשמליות, ביוזמת משטרת ישראל על ידי מנהל הרכב הממשלתי.
הדגמים שזכו בתיחור הינם:
MG ZS EV 320
MG ZS EV 440
פיג'ו E208
פיג'ו E PRIMIUM 2008
Kia Niro EV
ראש אגף התמיכה הלוגיסטית(את"ל), ניצב יוסי רופא: "משטרת ישראל גאה להיות הארגון הממשלתי הראשון שמשלב בצי הרכב המשטרתי עשרות כלי רכב חשמליים, כאשר היעד שהצבנו הוא רכישה של עוד מאות כלי רכב חשמליים שישמשו את השוטרים בשטח כבר בשנת 2023.
"מדובר במהלך משמעותי שהוא חלק מתכנית "המשטרה הירוקה" שתכליתה שמירה על איכות הסביבה. המעבר לרכבים חשמליים מחייב אותנו בשינויים גדולים בתשתיות ובתחנות המשטרה אך אנו נחושים להצעיד את המשטרה קדימה ולהפוך אותה לחלוצה בתחום איכות הסביבה."
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "אנו ממשיכים לפעול באופן נמרץ להסבת הצי הממשלתי אל מנועים אלטרנטיביים בלבד. פיילוט הניידות החשמליות, ביוזמת משטרת ישראל ובגיבוי מינהל הרכב הממשלתי באגף החש הכללי הינו נדבך נוסף ומשמעותי מאין כמותו בעשייה זו. אציין כי בעקבות הפיילוט אף נרשמה התעניינות בנושא מצד מינהלי רכב מקבילים בעולם שביקשו לקבל מסקנותיו".
סגן החשב הכללי וראש חטיבת נכסים ולוגיסטיקה, דקל כהן: "תיחור הרכבים ההיברידיים, התיחור הנוכחי של הניידות החשמליות, והתיחור הבא המתוכנן, של רכבי פלאג אין הייבריד יצמצמו משמעותית את הזיהום הנוצר על ידי הצי הממשלתי ויקטינו את הוצאות הממשלה בתחום הרכב".
14/06/22 15:17
8.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראש המוסד, דדי ברנע, רוצה גמישות בשכר לאנשי מוסד שקשה לו לגייס או לשמר. פנסיית הגישור תשמר לאנשי מבצעים שקשה להם למצוא עבודה בשוק הפרטי. אלו בתפקידי ביקוש, יקבלו שכר גבוה יותר בלי פנסיית גישור דדי ברנע. צילום: רועי אברהם - לע״מ דדי ברנע, ראש המוסד, עשה יחד עם האוצר מהלך חכם שיעזור למוסד להתמודד עם שוק העבודה הנוכחי. מהלך שבצה״ל טרם השכילו לעשות. במקום ללכת עם הראש בקיר עם פנסיית גישור שהיא בעצם פנסיה תקציבית בשם אחר, החליט ברנע שהוא עושה בידול בין כאלו שעוסקים ישירות בריגול, חיסול או חבלה (להלן: אנשי מבצעים במוסד) לבין מעטפת תומכת לחימה (להלן: תומכי לחימה).
הפנסיה תשמר לאנשי המבצעים
הפרסום של העיתונאי שלמה טייטלבאום (כלכליסט) מתבסס על טיוטאת חוק ההסדרים החדשה (תקציב 2023) שהודלפה לכתבים כלכליים כחלק מהפוליטיקה לפני הדיונים בכנסת. לפי הפרסום, ברנע רוצה שחלוף. במקום פנסיית גישור, הוא רוצה שכר יותר גבוה (סוג של חוזה אישי) לתומכי לחימה במוסד. אלו אנשים שלאחר מספר שנים במוסד, יוצאים עם קשרים ענפים וחוטפים אותם בשוק הפרטי.
לעומתם, מפעילי סוכנים או היחידות הקרביות, ימשיכו לקבל פנסיית גישור. מפעילי סוכנים לא ממש יכולים להשתמש בקשרים שלהם בשוק הפרטי. חלק מתפקידם בוצע בזהות מזוייפת והקשרים שלהם היו רלוונטים בעיקר לאיסוף במוסד. פחות לשוק הפרטי. היחידות הקרביות במוסד דומות בהיבט זה ליחידות הקרביות של צה״ל. אין מודעות דרושים למחסלים או בוני מטענים באתרי חיפוש עבודה.
ראוי להזכיר כי בעוד הציבור רגיל למותג של 8200 כאשר מדובר בהמרת הידע הטכנו-ביטחוני לשוק הפרטי, בעיקר בתחומי הסייבר וההיי-טק, במציאות, יוצאי מוסד עושים כסף לא רע בכלל. לא כולם, ברור. גם לא כל יוצאי 8200. נתחיל בשני ראשי המוסד האחרונים. יוסי כהן, קיבל הצעות בשכר בהיקף מליוני דולרים ולבסוף בחר ללכת לאחת מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם - סופט בנק. סביר להניח שמדובר בשכר מצטבר של עשרות מליוני שקלים בשנה.
קודמו, תמיר פרדו, יחד עם עוד יוצאי מוסד, יחד עם סגנו ומי שהיה אמור להיות ראש המוסד בעצמו, נועם (עד שנתניהו שינה את החלטתו), הקימו חברת סייבר בשם XM Cyber. ה-XM, זה ״אקס מוסד״. החברה נמכרה לתאגיד הגרמני התאגיד הגרמני Schwarz Group בהיקף של 700 מליוני דולרים והפכה את יוצאי המוסד למליונרים בדולרים.
רוצה לומר, בעוד הציבור רגיל לתפוס את המוסד כגוף שמבצע חיסולים וחבלות באיראן, במציאות, המוסד הוא חממה טכנולוגית. אגף הטכנולוגיה במוסד נחשב לאחד מראשי החץ בקהילת המודיעין הישראלית יחד עם יחידות כמו 81 ו-8200. הפיתוחים שעליהם מתבסס המוסד באיסוף מידע (ריגול), חיסול או חבלה, כוללים שימוש בתשתיות וטכנולוגיות החדשות ביותר שהעולם הטכנולוגי יודע להציע.
עשרה תומכי לחימה על כל איש מבצעים
היחס במוסד בין תומכי לחימה לאנשי מבצעים משתנה בין אגף לאגף, אך נע בממוצע בין 5-10 אחוזים מבצעיים. כלומר, על כל איש מבצעים אחד יש המון תומכי לחימה. אלו אחראים על איסוף המודיעין המקדים בזירה, הזמנת כרטיסי טיסה, אספקת רכבים, נשק ודירות מסתור, צוותי חילוץ ועל פי פרסומים זרים הקמת חברות קש.
המוסד, בשונה מצה״ל או שב״כ, פועל רק בחו״ל והשמירה על חשאיות הארגון היא ערך עליון. מבצע יכול להתבטל אם יש חשש קטן שמישהו יעלה על זה שהמוסד מאחורי הביצוע. מציאות זו מכתיבה זמני ביצוע ארוכים מאד. בממוצע, תשתית למבצע של המוסד במדינה כלשהי לוקח לבנות כשנתיים קודם לכן. הבניית מציאות לוקחת זמן. על פי פרסומים זרים הקמת חברות קש שצריכות לצבור פעילות לגיטימית וכו׳.
אופי הפעולה של המוסד מכתיב שימוש בהרבה טכנולוגיה, יכולות לוגיסטיות עולמיות, ידע בפיננסיים, משפטים וכו׳. כאמור, האנשים שעוסקים בכך הופכים להיות מבוקשים בשוק הפרטי. לא כולם, נכון. מרביתם. לכן ברנע השאיר את ההחלטה למי לתת פנסיית גישור ולמי משכורת גבוהה - בידיים שלו. הוא סוגר עם האוצר מכסות ויש לו יעד תקציבי. מכאן, זה ניהול פנימי של המוסד.
שתי ציפורים במכה אחת
בכך משיג ברנע שתי ציפורים במכה אחת. המוסד אינו מייצר אנטגוניזם ציבורי כמו צה״ל סביב הדיונים על פנסיה תקציבית וגישור. בנוסף, המוסד משיג גמישות בשכר למקצועות בהם קשה לו לגייס אנשים. בעיקר מקצועות טכנולוגיים. אבק הכוכבים אמנם משרת את המוסד, אבל בשוק עבודה שבו תאגידים בינלאומיים מתחרים על עובדים עם משכורות עתק ותנאים שאפשר רק לחלום עליהם, המוסד בנחיתות. אצל חלק מהמועמדים למוסד, האידיאולוגיה נעצרת בעובר ושב.
״הסעיף בטיוטת החוק נושא את השם הארוך במיוחד "הסדרת מסלולי העסקה שאינם מובילים לקביעות ואינם מזכים בפנסיית גישור במוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים". לפי המוצע בו, המוסד יעביר רשימה של מקצועות שלא מזכים בפנסיית גישור, והאוצר בתמורה יעביר במהירות את התקנות להסדרת פנסיות הגישור ליתר הזכאים״, כותבים בכלכליסט.
יצויין כי חוק ההסדרים צריך לעבור בכנסת.
ההסכם הצפוי בין המוסד לאוצר בהיבט שכר העובדים מציף שאלה נוספת. חלק מאלו שמגיעים למוסד רואים בו מקפצה לשוק האזרחי. בדומה ליחידות הטכנולוגיות בצה״ל.
האם המוסד עתיד להתקל בקשיי גיוס לתפקידים מבצעיים או תפקידי הפעלת סוכנים בעתיד, בשל ביקוש עודף לתפקידים טכנולוגיים? ימים יגידו. לפחות בצד המבצעי, אחד המקורות העיקריים הוא סיירת מטכ״ל. כל עוד שם אין ביקוש עודף לשוק הסייבר או ההיי-טק בקרב הבוגרים, המוסד יכול להיות רגוע בצד המבצעי.
14/06/22 08:32
7.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שווי העסקה מוערך ב-172 מליוני דולרים. פלטפורמת ה-ASCOD ו-Pandur II 8X8 יהוו את הפלטפורמה של הטנק (זחלי וגלגלי בהתאם) תמונה: https://www.facebook.com/MaxDefense/posts/1841295262707789 חברת אלביט מערכות בע"מ הודיעה כי זכתה בחוזה בשווי של כ-172 מיליון דולר לאספקת טנקים קלים לצבא הפיליפינים.
החוזה יבוצע על פני תקופה של שלוש שנים. כקבלן ראשי, אלביט מערכות תספק את פתרון הטנק הקל "סברה" המבוסס על פלטפורמת ה-ASCOD המיוצרת על ידי General Dynamics European Land Systems Santa Bárbara מספרד ("GDELS") ועל נגמ״ש גלגלי Pandur II 8X8 פלטפורמה המיוצרת על ידי Excalibur Army מצ'כיה.
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, מסר בתגובה: "חוזה הטנק הקל הזה משקף את שיתוף הפעולה האסטרטגי המועיל הדדי בין אלביט מערכות ו-GDELS, המבוסס על פיתוח וייצור משותף של פתרונות רכב-צריח.
״הפורטפוליו המקיף של תתי המערכות שלנו מספק לנו עמדה חזקה בשוק כלי הרכב המשוריינים, במיוחד כאשר דרישות המשימה הופכות למגוונות יותר ויותר ויותר מרושתות. אנו מאמינים שפתרון הטנק הקל "סברה" יכול לספק ערך מבצעי גבוה לכוחות מזוינים נוספים".
שתי הפלטפורמות יצוידו בצריח של 105 מ"מ ובמגוון תתי המערכות של החברה, לרבות כוונות אלקטרו-אופטיות, מערכות בקרת אש, מערכות ניהול קרב TORCH-XTM, מערכות רדיו-תוכנה E-LynXTM ומערכות תומכות חיים. מערכת ה-C4 של אלביט, כולל מערכת ניהול הקרב (BMS), ומערכת בקרת האש והפיקוד Combat NG כבר בשירות צבא הפיליפינים.
14/06/22 08:44
7.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחקר של אוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו הגיע למסקנה כי לאותות בלוטות' יש טביעה ייחודית, חד ערכית, המאפשרת מעקב אחר תנועות המשתמש ומיקומו bigstock על פי מחקר של אוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו, אותות בלוטות' שהטלפונים הסלולריים שלנו פולטים ללא הרף הופכים את המכשיר לפגיע למעקב. הצוות כלל חוקרים מהמחלקות למדעי המחשב והנדסת המחשבים והנדסת חשמל ומחשבים של אוניברסיטת סן דייגו.
זהו המחקר הראשון מסוגו שהגיע למסקנה כי לאותות בלוטות' יש טביעה ייחודית, חד ערכית, המאפשרת מעקב אחר תנועות המשתמש ומיקומו.
מכשירים סלולריים מודרניים משתמשים באותות Bluetooth כדי לאפשר שירותי מעקב אחר מכשירים כמו התכונה Find My של אפל, יישומי מעקב קורונה ויצירת חיבור בין מכשירים כגון אוזניות אלחוטיות וסמארטפונים.
חוקרים חשפו כי כל המכשירים עם יכולת צימוד בלוטות', מסמארטפונים ושעונים חכמים, חשופים למעקב. הסיבה לכך היא שהמכשירים הללו משדרים אותות Bluetooth ברציפות. קצב שידור זה הוא בסביבות 500 משואות (Beacons) לדקה.
עוד ציינו כי מדובר באיום משמעותי מכיוון שניתן לבצע את המעקב בצורה מדויקת. המחבר הראשי של המחקר, נישנט בהסקר, כתב שהאיום נובע מהפליטה המתמדת של אותות בלוטות'. יריב יכול לעקוב אחר משתמש על ידי הצבת BLE קולט כדי להקליט את המשואות של המשתמש.
מה שראוי לציין הוא שאפילו מכשירים לא מותאמים נמצאים בסיכון מכיוון שהמשואות האלה מפסיקות לפלוט רק כשהטלפון כבוי. לפיכך, הפגם מהווה סיכון פרטיות למשתמשים.
המחקר הדגיש כי כל המכשירים האלחוטיים מגיעים עם תקלות ייצור קלות בחומרה, שהן ייחודיות לכל מכשיר. תקלות טכניות וחומרה אלו גורמות לעיוותים ייחודיים המשמשים כטביעות אצבע למעקב אחר מכשירים באופן מדויק ביותר. טביעות אצבע אלו הן גם תוצר לוואי לא מכוון של תהליך ייצור המכשיר.
לקריאת המחקר
14/06/22 16:07
7.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לדברי החברה, לרכב ה-Wilder יש יכולות ניידות ונהיגת שטח כמו לרכב באגי, יחד עם המיגון ויכולת הירי הנשלטת-מרחוק שניתן לקבלם רק ברכבים השוקלים כפול מרכב זה
תמונה: פלסן חברת פלסן הישראלית, יצרנית פתרונות שרידות לפלטפורמות יבשתיות, אוויריות וימיות בשוק הביטחוני והצבאי, חושפת בתערוכת יורוסאטורי 2022, הנערכת בימים אלו בפריז, רכב חדש מתוצרתה – Wilder.
על פי הודעת החברה, רכב ה-Wilder מספק מיגון ברמת Stanag 4569 Level 2 ל-4 אנשים ברכב קומפקטי השוקל רק 3.7 טונות ויכול לשאת מטענים במשקל של 800 ק"ג.
עם גלגלי נסיעה ברוחב 370 מ"מ ומערכת מתלים ייחודית, מנוע אמין המניע את כל ארבעת הגלגלים באמצעות תיבת גיר אוטומטית עם שמונה הילוכים ותא נהיגה מרכזי עם ראות פנורמית, לרכב ה-Wilder יש יכולות ניידות ונהיגת שטח כמו לרכב באגי, יחד עם המיגון ויכולת הירי הנשלטת-מרחוק שניתן לקבלם רק ברכבים השוקלים כפול מרכב זה.
ארבעה אנשי הצוות זוכים ליכולת מודעות מצבית איכותית בתא נוסעים ממוזג בצורת "מונוקוק" (Monocoque) ותא המטען האחורי יכול להכין משטח עמוס בציוד ואספקה למשימה ארוכה.
רכב ה-Wilder ניתן ליבילות אווירית באמצעות מסוק CH47 וכך מתאפשרת הצבתו בכל מקום בו הוא נדרש על ידי הכוחות ולעשות בו שימוש במשימות מגוונות כולל סיורים ופשיטות בתנאי קרקע וסביבה קשים במיוחד.
קיימת אפשרות להיגוי ארבעה גלגלים ושליטה מרחוק על כל הרכב. הצוות יכול לפרוק ולנהוג ברכב בשליטה-מרחוק על מערכות הנשק שלו לנקודת יתרון מבלי לסכן את עצמו.
באמצעות יכולת הנהיגה מרחוק ובסיוע המצלמות והחיישנים שעל הרכב, ה-Wilder מוכן ומזומן לפעילות מבצעית אוטונומית לחלוטין. את ה-Wilder ניתן גם לחבר לרכב ה-ATeMM של פלסן כדי ליצור רכב הייברידי-חשמלי 6X6 עם יכולת נשיאת משקל כוללת של 2 טונות.
14/06/22 16:16
6.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת ברטה תספק את הרובה לכלל הכוחות המזוינים הצרפתיים במשך 7 שנים בשווי כולל של 4.5 מיליון אירו http://www.benellidefense.it חברת ברטה זכתה במכרז של משרד ההגנה הצרפתי בשווי של 4.5 מיליון אירו לאספקת רובי שוטגאן מסוג Supernova 12 guage מתוצרת חברת-הבת בנלי (Benelli) לכלל הכוחות המזוינים הצרפתיים. בכך הופך רובה ה-Supernova לרובה השוטגאן הסטנדרטי של הצבא.
רובה השוטגאן מסוג Benelli M3 כבר נמצא בשימוש ביחידות מיוחדות של הצבא הצרפתי. לדברי בכיר בחברת ברטה, רובה ה- Benelli Supernova נאלץ לעבור תהליך בדיקה קשה משלו, בסופו הוחלט שרובה זה יהפוך לרובה השוטגאן הסטנדרטי של כלל הכוחות המזוינים הצרפתיים בשלוש גרסאות.
רובה טקטי עם קנה באורך 14אינצ'ים, רובה טקטי עם קנה באורך 18.5 אינצ'ים ורובה כנגד רחפנים עם קנה באורך 28 אינצ'ים.
האתר Thefirearmblog.com מציין שהגרסאות של 18.5 ו-14 אינץ' הן אורכי קנה נפוצים למדי, בעוד שהקנה של 28 אינץ' לירי נגד רחפנים הינו נדיר יותר מכיוון שבצבאות רבים החלו להשתמש ב"רובי שיבוש" אלקטרוניים, שיש להם טווח הרבה יותר גדול מאשר כלי נשק רגילים. לא ידוע כמה רובים מכל גרסה יסופקו לכוחות המזוינים הצרפתיים.