זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
15/05/22 07:31
19.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סא"ל מחמוד ז"ל שירת כקצין, לוחם וכמפקד במערך המבצעים המיוחדים באגף המודיעין ונפל במהלך פעילות מבצעית מיוחדת ברצועת עזה בשנת 2018 צילום: דובר צה״ל צה"ל חושף את שמו ואת תמונתו של סא"ל מ' ז"ל אשר נפל במהלך פעילות מבצעית ברצועת עזה - סגן-אלוף מחמוד ח'יר אל-דין ז"ל.
דובר צה"ל חושף את שמו ואת תמונתו של קצין צה"ל, סגן-אלוף מחמוד ח'יר אל-דין ז"ל, בן 41 בנופלו. מחמוד ז"ל בן בכור להוריו אחמד ונזירה, היה נשוי לנאהד ואב לשני בנים.
סא"ל מחמוד ז"ל שירת כקצין, לוחם וכמפקד במערך המבצעים המיוחדים באגף המודיעין.
מחמוד ז"ל נפל במהלך פעילות מבצעית מיוחדת ברצועת עזה בג' בכסלו התשע"ט, 11 בנובמבר 2018.
הרמטכ״ל, רב-אלוף אביב כוכבי העניק לסא״ל מ׳ לאחר נופלו, ציון לשבח על פעילותו במבצע זה, לאחר שהפגין אחריות, מנהיגות, קור רוח, ואומץ לב עילאי תחת אש על מנת להגן על חבריו, מתוך יוזמה וחתירה למגע.
15/05/22 12:44
19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צה״ל ושב״כ עצרו בתחילת שנה מבריחים ימיים שהבריחו מנועי (40 ו-60 כ״ס) ממצרים לעזה. מנועים אלו, ככל הנראה, שימשו את חמאס לטובת בניית מל״טים בעזה. התלות של חמאס בציר ההברחות שעובר במצרים מראה את האתגר של הארגון כאשר זה מגיע למנועים https://t.me/sarayaps ביום רביעי שעבר, דווח כי צה״ל ושב״כ עצרו מבריחים ימיים שניסו לבצע הברחה ממצרים לעזה. ההודעה נעדרה פרטים שהופיעו לאחר מכן בכתבי האישום שפרסמה הפרקליטות.
״ב-8 באפריל 2022, סיכלו לוחמי זרוע הים בשיתוף אגף המודיעין והשב״כ תשתית להברחות ימיות של רכיבים לייצור אמצעי לחימה עבור ארגוני הטרור ברצועת עזה״, לשון ההודעה.
קריאת כתבי האישום בפרשה חושפת פרטים נוספים. מכתב האישום נגד מחמוד בכר, עולה כי הוא ביצע מספר הברחות מוצלחות מחופי מצרים לעזה במהלך סוף שנת 2021, טרם מעצרו על ידי שב״כ. בשני המקרים, הבריח בכר מנועים. בהברחה הראשונה מנוע 40 כ״ס. בפעם השנייה מנוע 60 כ״ס.
את המנועים ארגן לו גהאד סוירכי, כבן 30, לשעבר תושב עזה וכיום תושב מצרים.
בפעם השלישית, בחודש ינואר 2022, ניסה שוב בכר להבריח מנוע 40 כ״ס. הפעם המוכר בצד המצרי לא הגיע והוא שב לעזה בידיים ריקות.
בכר נעצר על ידי שב״כ וצה״ל בינואר 2022. ככל הנראה, לאחר ניסיון ההברחה.
לאחר מעצרו, שוב פנה אליו איש חמאס בדרישה להבריח מנוע 40 כ״ס ממצרים. בכר, פנה לשני מכרים בעזה לארגון ההברחה והציע להם 1500 דולר, כל אחד, לביצוע הפעולה.
כאשר יצאו לים, נעצרו השלושה על ידי כוח צה״ל.
מדוע חמאס צריך מנועים של 40 או 60 כ״ס? ובכן, על פי הערכות, מנועים אלו משמשים לטובת מל״טים שבונה הארגון בעזה.
אזכיר כי בנוסף למל״טים, חמאס גם מנסה לבנות טרקטורונים אוויריים. בימים האחרונים, מפקד אוגדת עזה תא"ל נמרוד אלוני אמר בשיחה עם תושבים בעוטף עזה כי לחמאס יש יחידת טרקטורונים אווירים ובעזרתה ינסו לחצות את הגדר.
אציין כי הטרקטורונים האוויריים והמל״טים אינם איום חדש בגזרת עזה.
בעקבות מעצר המבריחים הימיים עולה השאלה עד כמה הצליח שב״כ לסכל את שרשרת האספקה ביחידות הכלים האוויריים של חמאס בעזה.
עוד עולה מהפרשה כי אחד האתגרים של חמאס הוא להשיג מנועים לכלים כאלו. סביר להניח כי חמאס פועל להברחות בים וביבשה של מנועים כאלו ממצרים.
שאלה נוספת היא האם יש שיתוף פעולה מודיעיני בין ישראל למצרים למטרת סיכול שרשראות אספקה אלו העוברות דרך מצרים לעזה.
15/05/22 07:21
8.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צבא סוריה הודיע שהטילים שוגרו מאזור הנהר בניאס. הטלוויזיה הסורית לא מסרה אם הטילים פגעו באזור צבאי אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל על פי דיווחים בתקשורת הסורית, חמישה נהרגו ושבעה נפצעו ביום ששי בתקיפה ישראלית באזור מסייף, ליד העיר חמה במערב סוריה.
צבא סוריה הודיע שהטילים שוגרו מאזור הנהר בניאס, וכי אחד ההרוגים היה אזרח. הטילים גרמו לשריפה ולנזק לרכוש.
רויטרס מוסרת כי מקורות באופוזיציה לממשלת אסד בדמשק וכן ארגוני שמירה זכויות האדם בסוריה דיווחו שהטילים כוונו למחסני נשק של כוחות צבא התומכים במשטר אסד.
הטלוויזיה הסורית לא מסרה אם הטילים פגעו באזור צבאי.
15/05/22 10:38
7.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
במסגרת פרויקט צמצום חשיפות של המערך, אותרו במהלך השנה האחרונה 9,024 חולשות אבטחה חמורות ב-3,296 גופים בישראל bigstock ״במהלך השנה נצפה שימוש בחמש חולשות עיקריות: Fortinet, Microsoft Exchange, Pulse, Windows DC ו-VCenter״, נכתב בדברי סיכום שנת 2021 של מערך הסייבר.
״שנת 2021 התאפיינה במגמת עלייה בכמות תקיפות הסייבר כנגד חברות וגופים במדינת ישראל. בשנה זו ניתן גם להבחין בעלייה בכמות הקבוצות התוקפות את המרחב הישראלי. התקיפות התאפיינו בשימוש רחב בחולשות Day 1 – ללא קפיצה טכנולוגית משמעותית. ״
המגזרים שבהם נצפו הכי הרבה ניסיונות לתקיפה: IT וטכנולוגיה בפרט חברות אירוח, בריאות, לוגיסטיקה ושילוח, אקדמיה, ציבורי (משרדי עו"ד ורו"ח), חברות שרשרת אספקה, מוניציפלי וממשל, פיננסי, תחבורה ותיירות.
במסגרת פרויקט צמצום חשיפות של המערך, אותרו במהלך השנה האחרונה 9,024 חולשות אבטחה חמורות ב-3,296 גופים בישראל. המערך העביר 4,397 דיווחים ממוקדים לארגונים בגין הפגיעויות שאותרו. כמו כן, במהלך השנה הסתיים תהליך חתימה על ידי המערך של 10 חולשות CVE ונסגרו מעל 280 חשיפות.
בשנת 2021 הנחה המערך מתוקף חוק זה כ–34 גופי תמ"ק. בשנה זו לא נרשמו נזקים מניסיונות לתקיפות סייבר כנגד תשתיות קריטיות.
בוצעו 110 חקירות IR בעקבות אירועים.
250 גופים היו אשר לא עדכנו את החולשות שהופצו בהתרעות חוזרות נתקפו במהלך השנה על ידי יותר מתוקף אחד.
15/05/22 07:15
7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פינלנד ושוודיה רוצות להצטרף לנאט״ו בעקבות הפלישה לאוקראינה. במקרה כזה, סנט. פטרסבורג תהיה במרחק של פחות מ-80 ק"מ מגבול פינלנד, שמעברו אולי יוצבו טילי פטריוט ומערכות THAAD http://kremlin.ru/multimedia/photo מאז מלחמת החורף בשנים 1939-1940 ועד התפרקותה של ברית המועצות סבלה פינלנד מטראומה מתמשכת קשה משכנתה ממזרח. טראומה פינית הייתה גם מנת חלקו של סטלין, כאשר החליט לשלוח את צבאו לפינלנד המושלגת כדי להשתלט על השכנה ממערב ולעבות את חגורת ההגנה של סנט. פטרסבורג, העיר השנייה בגודלה ברוסיה.
סטלין אמנם ניצח במלחמה וקרע מפינלנד את חבל קרליה, אך פינלנד נשארה מדינה דמוקרטית עצמאית פרו-מערבית, אם כי ניהלה שנים רבות מדיניות של ניטרליות זהירה של "לא להרגיז את הדב הרוסי".
מצטרפים לנאט״ו
בשבוע שעבר נפל דבר: נראה שהפינים, עם קטן ואמיץ של פחות מששה מיליון, נרפא מהטראומה והחליט לעשות מעשה ולהצטרף לברית הצפון אטלנטית, נאט"ו. הטראומה עברה מהלסינקי למוסקבה: פוטין, שפלש לאוקראינה כדי לספח לעצמו חלקים ממנה וליצור לעצמו חיבור יבשתי עד הים השחור, ימצא עצמו בקרוב בחזית המערבית מול מדינה חברה בנאט"ו עם צבא חזק ומודרני ובעתיד מטוסי קרב F -35.
סנט. פטרסבורג תהיה במרחק של פחות מ-80 ק"מ מגבול פינלנד, שמעברו אולי יוצבו טילי פטריוט ומערכות הגנ"א THAAD. ועוד יהיה לפוטין גבול ימי עם פינלנד חברה בנאט"ו במפרץ פינלנד ובים הבלטי, שבהם נתיבי ספנות צבאית ואזרחית חשובים אסטרטגית לרוסיה. אולי פוטין לא חשב עד הסוף על כל ההשלכות לפני שפלש לאוקראינה.
ואמנם, התגובות ממוסקבה מאיימות ומעידות על כמעט פניקה בקרמלין: דמיטרי מדביידב, סגן יו"ר מועצת הביטחון של רוסיה, מאיים ב"מלחמה גרעינית מלאה" אם נאט"ו תמשיך להכניס נשק לאוקראינה", משרד החוץ הרוסי מאיים ב"תגובה צבאית-טכנית".
פירושה, לדעת מומחים, ריכוז כוחות לאורך 1,300 הקילומטרים של גבול פינלנד-רוסיה, תמרונים ימיים מוגברים במפרץ פינלנד, ואפילו תוספת נשק גרעיני למובלעת קלינינגרד. פוטין שוחח עם נשיא פינלנד והבטיח שביטחונה של פינלנד לא ייפגע בגלל ההצטרפות לנאט"ו.
מגלים נחישות
הפינים מגלים נחישות ולא נראה שהם מבוהלים מאיומי השכן ממזרח. ראש הממשלה סאנה מרין אמרה: "פינלנד חייבת לבקש חברות בנאט"ו. אנו מקווים שהצעדים הלאומיים שיש לעשותם כדי לקבל את ההחלטה הסופית ייעשו במהירות, תוך ימים".
רשמית ההחלטה עדיין טעונה אישורים של הפרלמנט בהלסינקי וגם הליכי הקבלה לנאט"ו הם ממושכים ומורכבים, אך מובטח שהפעם יזורזו ההליכים ופינלנד תהיה חברה בקרוב. שוודיה תבוא אחריה. מזכ"ל נאט"ו יינס שטולטנברג הצהיר: "פינלנד, ברוכה הבאה".
לחברות בנאט"ו יש תנאים, כמו בכל מועדון אקסקלוסיבי: מדינה חברה (היום יש 30) חייבת שלפחות שני אחוזים מהתל"ג שלה יוצאו לביטחון והגנה. לעומת זה, סעיף 5 באמנה מבטיח שחברות הארגון מחויבות לצאת להגנת חברה מותקפת.
הרעיון של סעיף 5 היה להרתיע את רוסיה מלתקוף מדינות דמוקרטיות-ליברליות במערב, והוא כולל גם סיוע צבאי אמריקני למדינה שתותקף.
דרכה של פינלנד לנאט"ו עוד ארוכה למדי. בדרך כלל דיון בבקשה לחברות נמשך כשנה, אך הפעם מבטיחים קיצור הליכים בגלל המלחמה באוקראינה. יש מכשול נוסף שנולד בסוף השבוע: חברות זקוקה לאישור של כל 30 חברות הברית וטורקיה מתנגדת.
ארדואן אמר שהוא "איננו רואה את זה בחיוב", כיוון ששתי המדיניות, פינלנד ושוודיה, נותנות מקלט לארגוני טרור כורדיים. אולם סוכנויות הידיעות דיווחו שתימצא כנראה דרך להתגבר על התנגדות ארדואן, שמעוניין לפייס את רוחה של ארה"ב בימים אלו.
פוטין רואה בנאט"ו איום ישיר על ארצו. "יותר מידי קרוב לרוסיה", הוא התבטא, במיטב המסורת של רוסיה לדורותיה עוד מימי הצארים שהמולדת מאוימת ויש להגן עליה. אצל פוטין ההגנה פירושה פלישה לארצות שכנות זרות.
לקראת 80 יום למלחמה שבה הוא עדיין רחוק מניצחון, בחשבון קר עד היום, מה יצא לו לוולדימיר פוטין מהפלישה לאוקראינה?
היום יש בנאט"ו 12,000 חיילים רב-לאומיים, כולל אמריקנים. כרגע מוצבים עשרות מטוסי קרב מתקדמים של מדינות שונות לא הרחק מגבולות רוסיה. ברומניה יש מרכז למערכות הגנ"א נגד טילים בליסטיים, ובפולין נמצא בהקמה מרכז כזה, וגם מוצבות שם סוללות טילי פטריוט.
שלוש המדינות הבלטיות אסטוניה, לטביה וליטא, מתחמשות עד צוואר, רוכשות נשק ומגדילות תקציבי צבא והגנה, והן כבר חברות בנאט"ו. ועוד לא דיברנו על שוודיה שאף היא בדרכה לנאט"ו והיא מעצמה תעשייתית.
במו ידיו יצר לו פוטין אויב פוטנציאלי חדש בגבול המערבי מעבר לקרליה, אותה גזל מפינלנד, ו"קרוב מידי", כמאמרו, לסנט. פטרסבורג. פוטין ללא ספק למד את לקחי מלחמת החורף.
ביערות השלג אז ב-1939 עשו צוותי לוחמים עטויי הסוואה בלבן ומחליקי סקי שמות בדיוויזיות שריון סובייטיות של הצבא האדום האדיר. האם זה מזכיר לפוטין מה קרה בימים אלו באוקראינה שם חוליות נ"ט של הצבא המגן עשו שמות בטנקי הצבא הכובש.
בבית פנימה בהלסינקי יכולים קברניטי פינלנד להיות בטוחים בתמיכה וגיבוי להצטרפות לנאט"ו. הנשיא סאולי ניניסטו וראש הממשלה סאנה מרין פרסמו הודעה משותפת, בה אמרו כי חברות בנאט"ו תחזק את ביטחון המדינה וכחברה בברית פינלנד תחזק פינלנד את הברית כולה. "פינלנד חייבת להצטרף ללא דיחוי", קבעו שני המנהיגים הבכירים בהלסינקי.
סקר דעת קהל שנערך בסוף אפריל הראה ש-76 אחוז מהנשאלים היו בעד הצטרפות לנאט"ו, בהשוואה להתנגדות של רוב התושבים במשאלים שנערכו לפני הפלישה לאוקראינה. גם בדיון בפרלמנט בסוף אפריל היה לראש הממשלה ומפלגתה רוב להצטרפות.
אולי פוטין, כאשר תכנן עם הגנרלים שלו את הפלישה לאוקראינה, התמקד בצד דרום במפות הצבאיות והזניח עיון מעמיק יותר במה שעלול היה להתרחש בצד שמאל של המפה, ממערב לרוסיה.
שם יתוספו לו בימים הקרובים מה שנראה לו כאיום ישיר על ביטחון ארצו: פינלנד ושוודיה חברות בברית הצפון אטלנטית. נאט"ו איננה מעצמה צבאית אדירה, אבל היום היא "קרובה מידי" לרוסיה, והעולם ממתין לתגובות של פוטין הבלתי צפוי.
15/05/22 07:23
7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בהמשך התרגיל השבוע יתורגלו תרחישי הסלמה במערכה רב-ממדית מערכתית וזירתית אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל השבוע השני של התרגיל הגדול של צה"ל 'מרכבות האש' בהשתתפות חיילי סדיר ומילואים וכל זרועות צה"ל והממשלה יוצא לדרך. המטרה העיקרית של השבוע הראשון הייתה חיזוק הגנת הגבול הצפוני מול חזיתות לבנון וסוריה.
במשך השבוע התקיימו הערכות מצב בדרגי הצבא והממשלה, ובתרגיל ביקרו ועקבו אחריו ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ"ל וראש המל"ל.
אלוף פיקוד צפון אלוף אמיר ברעם סיכם את השבוע הראשון: "תרגלנו את אופן הפעולה מול אתגרים ואיומים מתפרצים ובצורה רב-זרועית. תורגלו מעבר משגרה לחירום בחזיתות לבנון וסוריה ונבדקו מוכנות וכשירות הכוחות".
בהמשך התרגיל השבוע יתורגלו תרחישי הסלמה במערכה רב-ממדית מערכתית וזירתית.
15/05/22 07:28
6.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הנשיא החדש, בן 61, הידוע בכינויו NBZ, רואה באיראן ובקיצוניים מוסלמיים איום על איחוד האמירויות By Palácio do Planalto from Brasilia, Brasil - 15/11/2021 Visita ao Príncipe Herdeiro de Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=117997581 האיש החזק באיחוד האמירויות, שייח' מוחמד בין זייד אל-נהייאן, נבחר בשבת לתפקיד נשיא האיחוד אחרי מות אחיו-למחצה הנשיא שייח' חליפה, ממחלה.
הנשיא החדש, בן 61, הידוע בכינויו NBZ, רואה באיראן ובקיצוניים מוסלמיים איום על איחוד האמירויות, ולדברי סוכנות רויטרס, הוא שהקים ציר אנטי-איראני יחד עם ישראל וניהל מאבק בארצו נגד קיצוניים מוסלמיים.
בין זייד פיתח את צבא האמירויות ודאג לציידו בנשק חדיש, רכש לארצו מעמד בינלאומי, ולדברי בכירים במחלקת המדינה בוושינגטון הוא "שליט שיודע לכלול בכל מו"מ או דיון רקע היסטורי". בן זייד תמך בהפיכה במצרים ב-2013 נגד מורסי, איש האחים המוסלמים, והוא ממשיך לנהל מלחמה נגד החות'ים בתימן.
שייח' מוחמד הוא בוגר האקדמיה היוקרתית לקצינים סנדהרסט בבריטניה.
15/05/22 07:29
6.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הנשיא החדש, בן 61, הידוע בכינויו NBZ, רואה באיראן ובקיצוניים מוסלמיים איום על איחוד האמירויות By Palácio do Planalto from Brasilia, Brasil - 15/11/2021 Visita ao Príncipe Herdeiro de Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=117997581 האיש החזק באיחוד האמירויות, שייח' מוחמד בין זייד אל-נהייאן, נבחר בשבת לתפקיד נשיא האיחוד אחרי מות אחיו-למחצה הנשיא שייח' חליפה, ממחלה.
הנשיא החדש, בן 61, הידוע בכינויו NBZ, רואה באיראן ובקיצוניים מוסלמיים איום על איחוד האמירויות, ולדברי סוכנות רויטרס, הוא שהקים ציר אנטי-איראני יחד עם ישראל וניהל מאבק בארצו נגד קיצוניים מוסלמיים.
בין זייד פיתח את צבא האמירויות ודאג לציידו בנשק חדיש, רכש לארצו מעמד בינלאומי, ולדברי בכירים במחלקת המדינה בוושינגטון הוא "שליט שיודע לכלול בכל מו"מ או דיון רקע היסטורי". בן זייד תמך בהפיכה במצרים ב-2013 נגד מורסי, איש האחים המוסלמים, והוא ממשיך לנהל מלחמה נגד החות'ים בתימן.
שייח' מוחמד הוא בוגר האקדמיה היוקרתית לקצינים סנדהרסט בבריטניה.