זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
17/11/21 08:21
18.58% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי החשד הנחקר, גורמי הפשיעה נוהגים "לקנות" את הרכב בתשלומים רבים, כאשר לאורך כל תקופת התשלום הרכב נשאר רשום על חברת ניהול ציי הרכב. במשטרה מעריכים כי החזור הכספי של החברה מגיע לחצי מיליארדי שקלים צילום: משטרת ישראל מאבק משטרת ישראל בארגוני הפשיעה ובפשיעה החמורה: משטרת ישראל הרימה מסך מעל חברת לניהול ציי רכב החשודה באספקת רכבי יוקרה לגורמי פשיעה ובהענקת קווי אשראי פיראטיים. על פי החשד, היקף העבירות - כחצי מיליארד שקלים.
לאחר חקירה סמויה ממושכת, פשטו עשרות בלשים וחוקרים ביחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז מרכז בליווי לוחמי מג"ב ואנשי רשות המיסים על משרדים ומגרש של חברה לניהול ציי רכב באזור גלילות וכן על בתיהם של גורמי פשיעה בשפלה ובשרון.
במסגרת הפעילות אתמול לפנות בוקר, נתפסו על ידי החוקרים עשרות כל רכב במגרשי החברה, כאשר למעלה מעשרה רכבי יוקרה נתפסו בבתיהם של גורמי פשיעה ומקורביהם בשפלה ובשרון.
החקירה נפתחה במחלק הכלכלי של הימ"ר בשיתוף אכיפה כלכלית בפרקליטות ויחידת יהלום של רשות המסים, לאחר שעלה במספר חקירות חשד, לפיו גורמי פשיעה עושים שימוש ברכבי החברה בכדי להימנע מפעולות של תקיפה כלכלית נגדם, חילוט או דיווח לרשויות המס.
על פי החשד הנחקר, גורמי הפשיעה נוהגים "לקנות" את הרכב בתשלומים רבים, כאשר לאורך כל תקופת התשלום הרכב נשאר רשום על חברת ניהול ציי הרכב. עוד עלה חשד כי החברה מתפקדת כמעין "בנק" פיראטי ובו 'חשבונות' של גורמי פשיעה המשמשים להפקדת כספים, העברות ופעולות פיננסיות שונות המתקיימות בסתר ללא כל פיקוח או אסדרה.
על פי החשד, היקף העבירות המיוחס לחברה נאמד בכחצי מיליארד שקלים. במסגרת החקירה הגלויה עוכבו לחקירה מספר מעורבים, בינהם בעלי החברה תושבי סביון והרצליה בחשד לעבירות של הלבנת הון ומתן אשראי ללא רישיון.
מצורף תיעוד הפעילות המבצעית וסינק של רב פקד דיתי צאלים מהמחלק הכלכלי בימ"ר מרכז.
17/11/21 10:48
8.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
זהו ניסיון של חיל האוויר לסייע במניעת ״הלם״ בקרב המחוקקים בארה״ב על ידי מתן שקיפות רבה יותר בנתוני העלות ככל שהמטוס החשאי מתקדם בפיתוח By ALAN RADECKI - https://www.af.mil/News/Photos/igphoto/2002756824/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107314201 פרסום של bloomberg חושף כי עלות הפיתוח, הייצור והתחזוקה של מטוס ה-B-21 צפוי לעלות למשלם המיסים האמריקאים כ-203 מיליארדי דולרים על פני ציר זמן של 30 שנים. כלומר, כ-6.8 מיליארדי דולרים בשנה לתקופה.
הנתון מייצג את האומדן המלא ביותר עד כה עבור התוכנית המסווגת בה זכתה Northrop Grumman Corp. בשנת 2015. זהו גם ניסיון של חיל האוויר לסייע במניעת הלם בקרב המחוקקים על ידי מתן שקיפות רבה יותר בנתוני העלות ככל שהמטוס החשאי מתקדם בפיתוח.
על פי נתונים שנמסרו לחדשות בלומברג, העלות הכוללת, במחיר של שנת הכספים 2019, כוללת 25.1 מיליארד דולר לפיתוח, 64 מיליארד דולר לייצור ו-114 מיליארד דולר עבור 30 שנות שמירה ותפעול צי של 100 מפציצים.
הערכת התחזוקה בהיקף 114 מיליארד דולר "משמשת למטרות תכנון", אמרה ראש הרכש בפועל של חיל האוויר, דרלין קוסטלו, בהצהרה. ההערכה "תהפוך לבשלה יותר כאשר התוכנית תתחיל להציב מטוסים ולצבור עלויות בפועל - כוח אדם, תחזוקה, שינויים, שעות טיסה, צריכת דלק", הוסיפה.
תוכנית המפציצים נמצאת עדיין בשלב הפיתוח של ההנדסה והייצור ו"נשארת במסלול לקו הבסיס של תוכנית הרכש הממשלתית מבחינת עלות, לוח זמנים וביצועים", אמרה קוסטלו.
מזכיר חיל האוויר פרנק קנדל, אמר בראיון בשבוע שעבר, "אתה צריך לקחת את הזמן והמאמץ שלך במהלך שלב התכנון כדי לנסות לתכנן עבור עלות נמוכה יותר." אחת הסיבות "שתוכניות הפיתוח שלנו לוקחות קצת יותר זמן ממה שאנשים היו רוצים היא שאנחנו צריכים לשים לב לדברים כאלה".
בספטמבר נטען כי חמישה מטוסי B-21 נמצאים בייצור. "זה לא מטוס זול. זו יכולת חשובה שאנחנו צריכים ואנחנו נתקצב את מה שאנחנו צריכים כדי לתחזק את הצי", הוסיף קנדל.
השירות אומר שמחיר הרכש הממוצע של ה-B-21 ליחידה - המדידה הנפוצה ביותר של כמה עולה לבנות מטוס - נשאר ביעד של 550 מיליון דולר ליחידה, הנמדד בדולרים של שנת 2010. אם מתואמים לאינפלציה, שווה הערך הוא כ-639 מיליון דולר ב-2019 דולר.
17/11/21 08:17
7.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מסוק יסעור של חיל האוויר נחת אתמול (ג) נחיתת חירום יזומה במרכז הארץ. היסעורים מזדקנים והחלופה לא צפויה להגיע לפני שנת 2026 מאת Oren Rozen - נוצר על־ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49028547 מסוק יסעור של חיל האוויר נחת אתמול (ג) נחיתת חירום יזומה במרכז הארץ, ליד גוש עציון, בגלל תקלה טכנית שהוגדרה קלה. לא היו נפגעים. טכנאים של חיל האוויר השמישו את המסוק והוא שב בטיסה לבסיסו בשלום. בחיל האוויר שואלים: מתי יגיעו המסוקים החדשים שיחליפו את היסעורים המזדקנים. הערכה: לא לפני שנת 2026.
מסוקי יסעור הגיעו לישראל בסוף שנות ה-60, תחילת שנות ה-70, חלקם חדשים יותר. בחיל האוויר האריכו את חייהם של המסוקים הגדולים פעמים רבות, מערכות ומכלולים הוחלפו, ומסוקי היום אינם דומים לאלו שהגיעו לארץ, אבל הם ישנים, בטוחים לטיסה, אבל בכל זאת יש נחיתות חירום.
יש בטייסות היסעור מסוקים שמזמן עברו את מגבלת שעות הטיסה 'על פי הספר', ומסוקים אלו מבצעים בהצלחה בחיל האוויר הישראלי טיסות ומשימות שחורגות ממעטפות הטיסה המקובלות.
ההמתנה היום היא למחליף: המסוק CH-53 KING STALION של לוקהיד מרטין (יצרנית מטוסי הקרב F-35), מסוק תובלה כבדה חדיש ומתקדם. ועדת השרים להצטיידות כבר החליטה ש-K הוא המסוק המחליף של היסעורים, ושר הביטחון בני גנץ הודיע על כך רשמית.
המצב הנוכחי הוא מו"מ בין הממשלות, כלומר בין משרד הביטחון הישראלי לבין משרד ההגנה האמריקני והמרינס, ויש סימנים שהמו"מ הזה "מתקדם יפה", להגדרת אחד המעורבים. מתי יחתמו על חוזה של ממש? לא ידוע.
במפעלי הייצור של לוקהיד מרטין יקצו פס ייצור מוכן למסוקים עבור חיל האוויר הישראלי. זמן ייצור מוערך ב-36 חודשים, ומניחים שהלו"ז הוא: שנת 2025 המסוקים מוכנים לטיסות ניסוי, ובסביבות 2026 מסירה לחיל האוויר.
יש לזכור שכנהוג ברכש כלי טיס משתילים בכלים הרבה מערכות חיוניות תוצרת התעשיות הביטחוניות כחול-לבן. ישראל מזמינה 18 מסוקי K, מספר הקרוב למצבת מסוקי היסעורים שטסים היום בחיל האוויר.
17/11/21 13:55
7.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מכוניות יוקרה, ערמות מזומנים, חתונה במאות אלפי דולרים ופינוקים בלי סוף - כך חיים חברי כנופיות כופר הפועלים ברוסיה ללא הפרעה או חשש Alleged Evil Corp mastermind Maksim Yakubets stands next to his Lamborghini Huracan. COURTESY OF THE UK NATIONAL CRIME AGENCY
מתקפות כופר נחשבות ל״מכה״ בעולם בשנים האחרונות. מתקפות אלו לא פסחו גם על ישראל, כאשר לפי מערך הסייבר המשק הישראלי סובל בשנה מ-300 מתקפות. לפחות. הנתון האמיתי כנראה גדול יותר.
ובכן, פרסום של ה-BBC, חושף איך חיים אלו שגונבים את הכסף מהקורבנות. והם לא מתביישים, לפי הפרסום, על לוחית הרישוי של הלמבורגיני בעיצוב אישי רשום ״גנב״ ברוסית.
״רבים מהאנשים ברשימת המבוקשים ביותר בסייבר של ה-FBI הם רוסים. בעוד שחלקם עובדים לכאורה עבור הממשלה ומרוויחים משכורת רגילה, אחרים מואשמים בעשיית הון מהתקפות כופר וגניבות מקוונות. אם הם יעזבו את רוסיה הם יעצרו - אבל בבית נראה שניתן להם דרור״, כותבים בפרסום.
אחד הטיפוסים הצבעוניים בהקשר זה הוא איגור טוראשב (Igor Turashev). הוא מואשם על ידי הבולשת האמריקאית כחבר בארגון בשם Evil Corp. יחד עם מקסים יאקובץ (Maksim Yakubets), הוא מואשם בניהול ארגון פשע בסייבר שמגלגל לפחות 100 מליוני דולרים במצטבר מקורבנות ב-40 מדינות.
באחת התמונות בכתבה נראה מקסים יאקובץ נוהג בלמבורגיני מותאמת אישית עם המילה הרוסית ל"גנב" על לוחית הרישוי. בתמונה אחרת, נראה יאקובץ עם אשתו בחתונה שלהם שעל פי הערכה עלתה יותר מחצי מליוני דולרים.
כן, כן, בזמן שאתם התעסקתם עם חברת הביטוח, הגיבויים, צוות ה-IR, מנהל המו״מ ואם יש, גם משקיעים, הצד השני הזמין לעצמו מכוניות יוקרה בעיצוב אישי.
איגור טוראשב, בן 40, מחזיק בשלוש חברות. לכולן יש משרדים במגדל הפדרציה היוקרתי של מוסקבה, גורד שחקים נוצץ ברובע הפיננסי. פרסום אחר של בלומברג באותו נושא מצא, באמצעות חברת Chainalysis כי מגדל הפדרציה מכיל חברות קריפטו רבות שמתנהגות כמו "מכונות מזומנים לפושעי סייבר". ממש במקרה. כן.
"כלל הזהב" של הפריצה הרוסית, לפי חוקרים והאקרים לשעבר, הוא שהאקרים פליליים שאינם מועסקים על ידי המדינה יכולים לפרוץ למי שהם רוצים, כל עוד הקורבנות אינם נמצאים בשטחים דוברי רוסית או בשטחים לשעבר של ברית המועצות. כך לפי הפרסום.
"יותר קל ל-FSB לגייס האקרים ברוסיה מאשר להכניס אותם לכלא. אחד המקורות שלי, שהוא קצין FSB לשעבר, אמר לי שהוא ניסה באופן אישי לגייס כמה מהחבר'ה מ-Evil Corp לעשות קצת לעבוד בשבילו", אומרת ליליה יאפרובה, כתבת חוקרת שעובדת במדוזה. כלי תקשורת המסקר את רוסיה.
17/11/21 08:18
7.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחקר חדש של חברת אבטחת המידע מקשר בין שיטות הפעולה כביכול של חברת הסייבר ההתקפי הישראלית לבין מתקפות על אתרי אינטרנט של ממשלות ואמצעי תקשורת במזרח התיכון BIGSTOCK/Copyright: OlegKoval אתר משרד החוץ האיראני וכן אתרי ערוץ הטלוויזיה של חיזבאללה ״אל-מנאר״ והמגזין המקוון Middle East Eye, משרד החשמל ומשרד הפיקוח הסורי, חברות תעשייה אווירית באיטליה ובדרום אפריקה, אתר חדשות של מתנגדי המשטר הסעודי, ומספר אתרים ממשלתיים ואתרים הקשורים לחות׳ים בתימן– כל אלו, על פי החשד, טורגטו לכאורה על ידי לקוח של חברת הסייבר ההתקפי הישראלית קנדירו, אך עוד רב הנסתר על הגלוי. קנדירו, יחד עם קבוצת NSO, הוכנסה לפני כשבועיים לרשימה השחורה של מחלקת המסחר האמריקנית בטענה כי היא מהווה איום לביטחון של ארה״ב ושל בנות בריתה.
חוקר של חברת אבטחת המידע ESET בשם מתיו פאו פרסם אתמול (ב׳) מחקר חדש של החברה, בו היא מדווחת על אותן פריצות לאתרים שנעשו בשני גלים: בין פברואר לאוגוסט 2020, ובין ינואר לאוגוסט 2021. המתקפות נעשו בשיטת ״בור מים״ - שיטה בה התוקפים מדביקים בנוזקה אתר אינטרנט מסוים שקבוצת היעד בה הם רוצים לפגוע צפויה לגלוש בו, במקום לתקוף אותה ישירות. ״המטרות הסופיות הן מבקרים ספציפיים של אותם אתרים, הצפויים להיפגע מניצול הדפדפן. האתרים שנפרצו מהווים רק מקפצה על מנת להגיע ליעדים הסופיים״, נכתב בפרסום.
חוקרי ESET מסתמכים על דוח שפרסמם מכון המחקר הקנדי Citizen Lab ביולי האחרון אודות שיטת הפעולה לכאורה של קנדירו, ומנמקים את מסקנותיהם בדמיון בינה לבין מתקפות בורות המים – טעינת אותו קוד זדוני על אתרים שנפרצו, דרכי הרישום של האתרים, וסימני היכר נוספים. ואולם, החוקרים לא הצליחו לאתר את החולשה הספציפית או את הפיילוד. הם ״מעריכים ברמת ביטחון בינונית כי מפעילי בורות המים הנם לקוחות של קנדירו״.
הדוח לא מעלה אפשרויות בנוגע לזהות הלקוח המסתורי, אך ידיעה בנושא באתר פורבס מזכירה כי הדוח של Citizen Lab הצביע על קבוצת ריגול סעודית המשתמשת לכאורה במוצר של קנדירו. הדבר יכול להיות הגיוני אם בוחנים את נפגעי המתקפה, אשר רבים מהם נמצאים בצד השני של המתרס בכל הנוגע ליחסיה של סעודיה עם מדינות אחרות במזה״ת. ה-Middle East Eye, למשל, הואשם לא פעם כי הוא למעשה שלוחה במסווה של אל ג׳זירה, מטעם ממשלת קטאר, עמה ניתקה סעודיה את היחסים למשך מספר שנים בשל התקרבות דוחה לטהרן. חיזבאללה היא כמובן שלוחה איראנית, וכך גם החות׳ים, הנלחמים בכוחות הסעודים בתימן.
כתבי אתר פורבס שוחחו עם דובר מטעם קנדירו, שמסר להם שהחברה אינה מבצעת מתקפות עבור לקוחות ואינה מורשית לדעת כיצד הם משתמשים במוצר שלה או נגד מי, וכן כי היא מצויה תחת רגולציה קפדנית. ״המוצר של החברה נועד לסייע לרשויות אכיפת החוק להילחם בטרור ובפשיעה. החברה מוכרת את המוצר שלה ללקוחות ממשלתיים בלבד. החברה והמוצר שלה לא פורצים לאתרים״, צוטט הדובר בידיעה.
17/11/21 09:04
6.76% מהצפיות
מאת IsraelDefense
משרד הביטחון לא השכיל לנצל את המומנט של הסכמי אברהם והאמירתים בחרו במערכת הגנה אווירית תוצרת קוריאה הדרומית. היקף העסקה: כ-3.5 מיליארדי דולרים DAPA פרסום של משרד הביטחון האמירתי חושף כי הוא מעדיף לרכוש מערכת הגנה אווירית תוצרת קוריאה הדרומית מסוג MSAM. מדובר בעסקה בהיקף 3.5 מיליארדי דולרים. זאת, על פני רכישת מערכת ישראלית דוגמאת כיפת ברזל.
על פי פרסום של ג׳יינס, מדובר במערכת טילי קרקע-אוויר לטווח בינוני שפותחה כדי להחליף את מערכות ה- MIM-23 HAWK של דרום קוריאה. הסוללה מורכבת ממכ"ם רב-תכליתי נייד מתוצרת Hanwha Systems, רכב עמדת פיקוד, ובדרך כלל ארבעה משגרים, כל אחד נושא שמונה טילים משוגרים אנכית במיכלים.
לטיל של גרסת בלוק II עם יכולת תמרון משופרת המעניקה לו יכולת ‘hit-to-kill' נגד טילים בליסטיים. סוללת הבלוק II הראשונה נכנסה לשירות בחיל האוויר הדרום קוריאני בנובמבר 2020 ועברה את מבחני הקבלה הסופיים שלה הן מול מטוסים והן מול מטרות בליסטיות ביולי-אוגוסט, כך על פי מנהל התוכנית לרכישת ההגנה של קוריאה הדרומית (DAPA).
17/11/21 09:54
5.07% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האירוע התקיים בביתן הישראלי בוורלד-אקספו, בשיתוף מועצת הסייבר של איחוד האמירויות ונציגי תעופה וסייבר מארה״ב, גרמניה, יוון, מרוקו ובחריין משתתפים בסימולציה. צילום: קאשיף רמיז, ביתן ישראל באקספו מערך הסייבר הלאומי הוביל אמש (ג׳) בדובאי תרגיל בינ״ל ראשון מסוגו, המדמה אירוע רב לאומי של סימולציית תקיפת סייבר על מגזר התעופה האזרחית. האירוע התקיים בביתן הישראלי בוורלד-אקספו בדובאי, בשיתוף מועצת הסייבר של איחוד האמירויות, ובנוכחות יגאל אונא ראש מערך הסייבר הלאומי וד"ר מוחמד אל-כוויתי, ראש מועצת הסייבר של איחוד האמירויות.
באירוע השתתפו נציגים של שדות תעופה, חברות תעופה, יצרניות מטוסים, רשויות תעופה אזרחית, רשויות סייבר וחברות אבטחת סייבר ממדינות שונות בהן ישראל, איחוד האמירויות, ארה"ב, גרמניה, יוון, מרוקו ובחריין. זוהי הפעם הראשונה שבה נציגים ממספר מדינות יושבים יחד לתרגל טיפול בתקיפות סייבר מסוג זה.
לדברי תמיר גורן, ראש מרכז תוכניות אסטרטגיות ממערך הסייבר הלאומי וטייס בעברו, "יש צורך בהתארגנות בין-לאומית לנושא מאחר שאנחנו רואים בעשור האחרון עלייה בניסיונות התקיפה וברמות התחכום על מגזר התעופה בכל העולם. עולם התעופה הפך דיגיטלי ומקוון יותר והקישוריות בין הגורמים השונים הגדילה משמעותית את אפשרויות התקיפה.
״נכון להיום טרם נרשמו מתקפות העלולות לפגוע בבטיחות הטיסה. עם זאת, עולם התעופה ורשויות הסייבר מגבירים את המאמצים בתחום כדי לוודא את המשך שימור בטיחות הטיסה והרציפות התפקודית. מערך הסייבר הלאומי ורשות התעופה האזרחית מובילים מאמצים אלו בישראל".
17/11/21 08:29
4.73% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סגן ראש המטה הכללי, אלוף הרצי הלוי: ״איראן מערערת את היציבות הביטחונית באזור, באמצעות שלוחותיה בסוריה, לבנון ורצועת עזה. מדינת ישראל וצה"ל ימשיכו להוות שותפים אסטרטגיים של ארה"ב״ צילום: דובר צה״ל שגרירת ארצות הברית באו"ם, לינדה תומס-גרינפילד, ביקרה אתמול (ג') בצה"ל כחלק מביקורה בישראל. השגרירה לוותה על-ידי שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן וסגן הרמטכ"ל, אלוף הרצי הלוי, וסיירה במגוון אתרים בהם סקרו לה בכירים בצה"ל באשר לאתגרים הביטחוניים עימם מתמודד צה"ל והמענה המבצעי להם.
בתחילת היום, ביקרה השגרירה תומס-גרינפילד בבסיס חיל האוויר "פלמחים", שם פגשה את ראש מנהלת 'חומה' במפא"ת שבמשרד הביטחון, משה פתאל. לאורך הסיור הוצגו לשגרירה מערכות ההגנה האווירית של חיל האוויר הישראלי, בינהן מערכת כיפת ברזל והיא לוותה על ידי מפקד כנף 168, אל״ם תמיר צימבר.
בהמשך היום, הגיעה השגרירה אל מעבר כרם שלום, שם לוותה על ידי מפקד אוגדת עזה, תת-אלוף נמרוד אלוני, ראש רשות המעברים במשרד הביטחון, ארז צידון, מפקד מנהלת התיאום והקישור לעזה, אל"ם משה טטרו ובכירים נוספים בנושא האיומים השונים בגזרה, המצב הביטחוני וההומניטרי ברצועת עזה ותמונת המצב הגזרתית.
לקראת סיום הביקור ביקרה השגרירה במנהרת טרור בגבול לבנון שבנה ארגון הטרור חיזבאללה, בליוויו של מפקד עוצבת הגליל, תת-אלוף שלומי בינדר שסקר לה בנושא אתגרי הגזרה, המצב בלבנון, התבססות והתעצמות חיזבאללה בגבול לבנון והשפעות איראן באיזור.
מדברי סגן ראש המטה הכללי, אלוף הרצי הלוי: ״איראן מערערת את היציבות הביטחונית באזור, באמצעות שלוחותיה בסוריה, לבנון ורצועת עזה. מדינת ישראל וצה"ל ימשיכו להוות שותפים אסטרטגיים של ארה"ב בטיפול באתגרים השונים, תוך שמירה על מחויבות לערכים המשותפים שלנו – קידום השלום והיציבות הביטחונית. צה"ל ימשיך לנקוט בפעולות הנדרשות להגנה על אזרחי מדינת ישראל ולעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם ארה"ב להבטחת ביטחון אזורי".
מדברי שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן: ״השגרירה ראתה את האיומים הרבים עמם אנו מתמודדים ואת ארגוני הטרור שנמצאים ממש מעבר לגבול כשלוחות של איראן. אני בטוח שבפעם הבאה שנצטרך להסביר זאת למועצת הביטחון, היא תיזכר בביקור הזה ותבין לעומק עוד יותר את הנושאים ותוכל להגן טוב יותר על האינטרסים של מדינת ישראל״.