זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
27/07/21 13:48
10.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שוטרי מחלק הנוער של מרחב איילון הפעילו במהלך השבוע האחרון סוכנת סמויה כבת 15 אשר ביצעה באופן מבוקר מספר רכישות של אלכוהול מבתי עסק. במשטרה טוענים שהעסקת הקטינה בוצעה על פי חוק צילום: משטרת ישראל המשטרה הפעילה סוכנת סמויה בת 15 שחשפה בתי עסק המוכרים אלכוהול לקטינים בגזרת מועצת אזור. כך על פי הודעת דוברות של המשטרה.
על פי הדיווח, במסגרת אכיפה ממוקדת למען בטחון בני נוער, פועלת המשטרה באופן סמוי וגלוי, במטרה לחשוף ולמנוע עבירות המסכנות את ביטחונם, לצד מיצוי הדין עם מבצעי העבירה, בתחום האלכוהול, האלימות והסמים.
בתוך כך, שוטרי מחלק הנוער של מרחב איילון הפעילו במהלך השבוע האחרון סוכנת סמויה כבת 15 אשר ביצעה באופן מבוקר מספר רכישות של אלכוהול מבתי עסק מקומיים בגזרת מועצת אזור, כאשר בעת רכישת האלכוהול, לא התבקשה להציג תעודה מזהה כנדרש בחוק, על אף החזות הצעירה וגילה הקטין.
הבוקר עיכבו השוטרים לחקירה את החשודים במכירה, לצד זימון בעלי העסקים לשימוע בפני קצין משטרה וככל שיידרש ייסגרו מנהלתית בתי העסק בהתאם לחומר הראיות.
פניתי למשטרה לשאול איך המשטרה מעסיקה סוכנת סמויה בגיל 15? זה חוקי? האם היא הפכה לכזו בגלל הבטחה להקלה בעונש כלשהו? בתגובה נעניתי: ״כלל הפעילויות מבוצעות עפ"י חוק ובתאום ואישור הגורמים המוסמכים לכך.״
27/07/21 09:00
9.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצבא הרוסי התחיל להלל את מערכות ההגנ״א שלו בסוריה ללא הוכחות להצלחות. למה עכשיו? פשוט. המערכות הרוסיות לא עוצרות את הישראליות והאמריקאיות ולקוחות התעשייה הרוסית מתחילים לשאול שאלות http://kremlin.ru בימים האחרונים עלו דיווחים המבוססים על העיתונות הרוסית כי רוסיה סיכלה מספר תקיפות ישראליות בסוריה. הרוסים טרם סיפקו לכך הוכחות. תמונות של חימוש ישראלי מנוקב, לכאורה בסוריה, צפות מידי פעם ברשת. הגיוני, בסופו של דבר, כנראה שהמערכות הרוסיות עושות את העבודה חלקית ומיירטות חלק מהחימוש תוצרת ישראל.
אבל לא את כולו. במבחן התוצאה, זה לא עוזר לקרמלין. מערכות שמפריעות לצה״ל בסוריה מושמדות. במקרה אחד ישראל אף שלחה רמז עבה לרוסיה בדמות צילום של חימוש משמיד מערכת פנסטיר רוסית.
כסף, כסף. ועוד פעם כסף
אחת השאלות לגבי הסערה שהרוסים עשו כעת ברשת לגבי תקיפות ישראל בסוריה, היא מדוע כעת? הרי ישראל פועלת חופשי בסוריה כבר שנים. אז למה עכשיו הרוסים עושים קולות שזה מפריע להם? ובכן, כנראה לא בגלל האיראנים, הרוסים או כל סוג מליציה אחר שצה״ל פועל נגדם בסוריה.
הרוסים חושבים על הרוסים. את האיזון בין ישראל, איראן וסוריה, על אדמת סוריה, עושה הקרמלין באמצעים דיפלומטיים מול ירושלים או באמצעות הקשר בין צה״ל לצבא הרוסי. בשביל זה לא יוצאים לעיתונות. הסיבה שהרוסים יצאו לעיתונות והיללו את מערכות ההגנ״א שלהן, היא מכירות אמל״ח.
התעשייה הרוסית הביטחונית היא ערוץ למטבע זר עבור הממשלה הרוסית ומערכות ההגנ״א, הן חלק עיקרי במשוואה זו. וכאשר ישראל מפציצה ללא הפרעה בסוריה , על אף מערכות ההגנ״א הרוסיות, מדינות בעולם מסתכלות ומבינות לבד. מה הן מבינות? שהמערכות הרוסיות לא מספקות תוצאות בשטח. וזה בלשון המעטה.
וכמה אפשר לתרץ את הכשלונות של המערכות הללו ב״אלו מפעילים סורים״ או ״המערכות לא נכנסו לפעולה אלא היו במצב ניטור בלבד״ או ״ההתקנה של המערכת עדיין לא מבצעית?״. לקוחות ביטחוניים פחות מקבלים את התירוצים הללו מהציבור הרחב. אם סוריה קונה מערכות הגנ״א חדישות כמו הפנסטיר או הS-300 מרוסיה, וצה״ל ממשיך להפציץ חופשי בסוריה וכאשר צריך, גם משמיד מערכות רוסיות שמפריעות, זה אומר דרשני. ולקוחות שואלים שאלות.
דרך אגב, לצד ההצלחות של צה״ל בסוריה, עם חימוש תוצרת ישראל או ארה״ב, עומדת המציאות שבה מערכת הS-300 או הS-400 מעולם לא הוכיחה שהיא יודעת ליירט משהו. מטוס קרב או טיל. הרוסים ממשיכים לפתח עם הצגה בשבועות האחרונים של ה-S-500, אולם הסקפטיות סביב היכולות האמיתיות של סדרת ה-S תשאר איתנו עד להצלחה מבצעית ראשונה בעולם. אם וכאשר.
סוריה: מעבדת קרב רוסית
נחזור להתבכיינות הרוסית. רק לאחרונה דווח בעיתונות הרוסית כי התעשייה הרוסית ניסתה בסוריה כ-320 סוגי אמל״ח שונים, חדשים, בשנים האחרונות. כלומר, סוריה, כפי שטענו פרסומים שונים בשנים האחרונות, הפכה למעבדת קרב של התעשייה הרוסית. מסוקים, מטוסים, מל״טים, טילים, חימוש מגוון, מערכות קרקעיות ועוד. כל מה שרוצים לנסות, הרוסים ניסו.
ועם זאת, עולם ההגנה האווירית בסוריה עדיין נחשב לכשל בעיני קונים פוטנציאלים. גם מערכות הל״א הרוסיות שנפרסו בסוריה, מצליחות לשבש מידי פעם שידורים בישראל, ומפריעות לצה״ל, אך לא הצליחו לשבש את החימוש הישראלי והאמריקאי עד כדי כשלון מתקפות בסוריה.
אחת הסיבות לכך היא פיתוח חימוש ישראלי עם מנגנון ניווט עצמאי פנימי ויכולות השוואת תמונה. סיבה נוספת היא ל״א נגדי המסוגלת לספק לכלי הטיס הישראלים מרחב פעולה מספיק כדי לתקוף, גם איפה שפרוסות מערכות רוסיות.
המרדף בין התעשייה הישראלית לרוסית אינו חדש. ישראל , כמעט בכל מלחמותיה בעבר, פגשה אמל״ח רוסי מסוגים שונים. במצרים, סוריה, עירק, ירדן, לבנון ועוד. המפגש הזה חייב את התעשייה הישראלית להתגבר על זו הרוסית. לכך יש להוסיף גם את העלייה הרוסית בשנות ה-90 שהביאה עימה הרבה ידע הנדסי מרוסיה. ידע ששיפר לאין ערוך את היכולות של התעשייה הביטחונית הישראלית.
מילכוד 22 של הקרמלין
וכעת, בואך 2022, הרוסים בוכים שהאמל״ח ההגנתי שלהם לא עובד טוב מול הישראלי. ומה החליטו בקרמלין לעשות? לאיים על ישראל. אם ישראל תפסיק לתקוף בסוריה, בקרמלין יוכלו להמשיך לטעון שהמערכות שלהם מצוינות. ולמכור לכל מי שרוצה. הבעיה? שאם תגיע מלחמה אמיתית, עם צבא שמשתמש באמל״ח אמריקאי, אירופאי או ישראלי, הלקוחות הללו יהיו בבעיה.
האם רוסיה אכן תחליט להפעיל בעתיד את מערכות הS-300 או S-400 מול מטוסי צה״ל? ובכן, בספק רב. אם המערכת כן עובדת והיא תפיל מטוס קרב ישראלי, בתקיפות לאחר מכן, המערכות הללו יושמדו על ידי צה״ל. אין בסוריה אף אחד שיגן עליהן והן לא מסוגלות להגן על עצמן לבד מנשק במרחק סטנדאופ. ואלו מערכות יקרות שאין לסוריה כסף לשלם עליהן. כלומר מערכות חדשות כאלו ירכשו בכסף רוסי עבור סוריה.
אם המערכת לא עובדת, כל העולם יראה שמדובר במערכת שלא שווה את הכסף והמכירות הרוסיות יפגעו עוד יותר. זאת ועוד, מערכות כאלו, כנראה בגרסאות מתקדמות יותר שאינן לייצוא, ממוקמות מסביב למוסקבה ואתרים אסטרטגיים רוסיים להגנה מפני מתקפות אמריקאיות או אירופאיות על רוסיה. אם יתברר שהמערכות הרוסיות לא פוגעות, הקרמלין יכנס לכשל אסטרטגי מול נאט״ו וארה״ב.
מכאן, שסביר להניח שבמציאות, הרוסים ימשיכו למכור מערכות ולטעון שהם מסכלים את התקפות צה״ל בסוריה, בלי לספק הוכחות. צה״ל ימשיך בשלו בסוריה בלי להגיד מילה על המערכות הרוסיות. בירושלים ישמרו גם על שתיקה בנושא מול הקרמלין. השיירה תעבור וכולם יהיו מרוצים.
27/07/21 13:34
9.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לוקהיד מרטין דיווחה על הפסד של 225 מיליון דולר בפרוייקט מסווג בגלל "תקלות בביצועי המוצר". למרות זאת, טוענים בחברה כי הפיתוח יגיע לשלב הייצור בעתיד אולי מדובר במטוס ה-SR-72? תמונה: לוקהיד מרטין חברת לוקהיד מרטין דיווחה לבורסה בניו יורק על הפסד בסך של 225 מיליון דולר בפיתוח פרוייקט מסווג בחטיבת הארונאוטיקה של החברה. כתוצאה מכך נרשמה ירידה במניות החברה, אולם לדבריה הפיתוח הסודי יוביל בסופו של דבר לחוזה יצור.
היקף פיתוח הפרוייקטים המסווגים בחטיבת הארונאוטיקה של לוקהיד מרטין גדל מאז החליטה ממשלת ארה"ב להגדיל את ההשקעות במו"פ של מערכות נשק של הדור הבא. חטיבה זו היא הגדולה בחברה הענקית ומייצרת בין היתר את מטוסי הקרב החמקניים F-35. באגפים הסודיים של החברה עוסקים בעיקר בפיתוח מערכות נשק ומטוסי קרב מתקדמים.
החברה הודיעה ש"התעוררו קשיים בהיבטי ביצועים" בפרוייקט המסווג שטיבעו לא נמסר. הממונה על הכספים בחברה קן פוסרנידה אמר לרויטרס כי "המשך פיתוח הפרויקט יעלה יותר כסף ויימשך זמן רב יותר מהתכנון המקורי. אך מדובר בשלב הפיתוח, שאחריו יגיע שלב הייצור".
27/07/21 10:15
7.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הנשיא פוטין אמר שאילו רצו, יכלו הרוסים להטביע את אניית הצי הבריטי "בלי לגרום למלחמת עולם שלישית" http://kremlin.ru "אנו מסוגלים לגלות כל אויב מעל ומתחת למים, ואם יהיה צורך לתקוף כל אויב ולא ניתן יהיה למנוע את ההתקפה", אמר הנשיא פוטין בנאום ביום הצי הרוסי בסט. פטרסבורג.
סוכנות רויטרס מוסרת כי פוטין התייחס לתקרית הימית שאירעה בחודש שעבר בים השחור כאשר אניית הצי הרוסי ירתה יריות אזהרה והטילה כמה פצצות בנתיב הפלגתה של אניית הצי המלכותי הבריטי 'דיפנדר', כדי להרחיקה מהמים של חצי האי קרים. בלונדון הוכחשו הטענות הרוסיות.
הנשיא פוטין אמר שאילו רצו, יכלו הרוסים להטביע את אניית הצי הבריטי "בלי לגרום למלחמת עולם שלישית", כיוון שחדרה למים של קרים. פוטין טען שארה"ב היתה חלק מה"פרובוקציה" שאירעה בים השחור.
27/07/21 12:35
6.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההזמנה 2021 היא בשווי של כ-75 מיליון דולרים והאספקה תתבצע בשנת 2022
www.saab.com חברת סאאב השבדית הודיעה השבוע כי קיבלה הזמנה מצבא ארה"ב לאספקת טילי קרל גוסטב. ההזמנה שנעשתה ברבעון השני של 2021 היא בשווי של כ-75 מיליון דולרים והאספקה תתבצע בשנת 2022.
ההזמנה לטילים משוגרי-כתף אלו היא במסגרת הסכם שנחתם בשנת 2019 המאפשר לצבא ארה"ב לבצע הזמנות אלה במהלך תקופה של חמש שנים ועד לשווי של עד 445 מיליון דולר. הזמנה זו לצבא ארה"ב ולחיל הנחתים האמריקאי מורכבת מ-7 סוגים שונים של טילים כולל נ"ט, נגד מבנים, עשן, ופגזי תאורה. יש להזכיר כי בחודש יולי 2020, דווח באתר ישראל דיפנס כי סאאב קיבלה הזמנה לתחמושת קארל גוסטב ולמשגרי AT4 בשווי של כ-100 מיליון דולרים מהצבא האמריקאי.
חברת סאאב אומרת כי למערכת קארל גוסטב (הקרויה בארה"ב MAAWS) יש התנסות ארוכה ומוכחת עם צבא ארה"ב. המערכת הרב-תכליתית הנטענת-מחדש נמצאת בשירות ארה"ב מאז שנת 1990 ובשנת 2018 צבא ארה"ב הכריז כי ירכוש את הגרסה האחרונה של מערכת זו – קארל גוסטב M4 (הקרויה בארה"ב M3E1).
27/07/21 13:02
6.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צבא ארה"ב בחר את חמשת המתמודדות הסופיות על ייצור ואספקת הנגמ"ש המאויש העתידי (OMFV). חברת BAE הולכת עם אלביט וחברת אושקוש עם רפאל מימין: בצלאל (בוצי) מכליס - נשיא ומנכ"ל אלביט (צילום: אלביט) | יואב הר-אבן, מנכ״ל רפאל (צילום: רפאל) צבא ארה"ב הודיע על חמשת המתמודדות בעיצוב ותכנון הנגמ"ש העתידי של הצבא המיועד להחליף את נגמ"ש הברדלי הוותיק במסגרת פרויקט OMFV. החברות שנבחרו הן ריימנטאל אמריקה, אושקוש דיפנס, ג'נרל דיינמיקס מערכות יבשה, פוינט בלאנק אנטרפרייזס (Point Blank Enterprises) ובשלב זה עליהן להגיש הצעת תכנון ועיצוב ראשונית דיגיטלית לכלי שלהן. הצבא הקצה תקציב של 300 מיליון דולרים לכל החברות לשלב זה.
חברת BAE מסרה כי חברה לאלביט מערכות אמריקה ויחדיו הן יבדקו טכנולוגיות הקשורות לאוטומציה של הצוות, להגנה אקטיבית וטכנולוגיות קרב אחרות וכן פתרונות לצריח שיספקו לצבא את יכולות הלחימה המתקדמות שהוא זקוק להן בעתיד.
אושקוש תשתף פעולה עם החברה הדרום קוריאנית הנוואה (Hanwha) ורפאל ויחדיו הן תצענה תכנון מעודכן של ה-OMFV המבוסס על שלדת נגמ"ש Redback שפותח על ידי הנוואה. רפאל תביא את עמדת הנשק. הרדבק הנו אחת משני המועמדים הסופיים במכרז הנגמ"ש הזחלילי העתידי של צבא אוסטרליה.
הקבוצה של ריימנטאל כוללת את ריית'און, טקסטרון ו-LH3. פוינט בלאנק היא החברה הקטנה היחידה שזכתה במכרז זה, אם כי גם חברות קטנות נוספות כגון מטל אופס (Mettle Ops) ורוש דיפנס (Roush Defense) הגישו הצעות.
אתר Defenswnewa.com מדווח כי בכוונת הצבא להשקיע סכום של 4.6 מיליארד דולרים בין השנים 2022 ו-2026 על תכנית OMFV. בתקופה הקרובה של 15 חודשים, החברות המתמודדות יכינו את הצעת התכנון הראשונית שלהן, יציגו אותן בפני הממשל ויתחילו במו"מ עליהן. בהמשך לשלב התכנון הקונספטואלי, הצבא יעבור לשלב התכנון המפורט יותר, במסגרת תחרות פתוחה שתערך בשנים 2023-2024.
הכרזת המנצחות בשלושה חוזים תעשה ברבעון השני של שנת 2023. שלב אבות-הטיפוס יחל בשנת 2025 וניסויי הרכבים בשנת 2026 ויסתיים בשנת 2027 כאשר ההחלטה על הייצור מתוכננת לרבעון הרביעי של שנת 2027. ייצור בקצב מלא צפוי להתחיל ברבעון השני של שנת 2030.
27/07/21 10:29
5.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בעבר רפאל סירבה להצעת פיתוח משותף מטעם בואינג שכבר פיתחה מערכת עבור ארה״ב. כעת החברה מכריזה על שת״פ עם לוקהיד מרטין, המתחרה של בואינג בשוק הדיפנס קרדיט צילום: נמרוד גליקמן רפאל מערכות לחימה מתקדמות בע"מ, חתמה על הסכם עקרונות (Principles of Cooperation agreement) לשיתוף פעולה עם חברת לוקהיד מרטין. הסכם העקרונות כולל שיתוף פעולה לפיתוח, ייצור ושיווק עתידי של מערכת הגנה מבוססת-לייזר.
על פי ההסכם, שתי החברות יפעלו במשותף לתמיכה בפיתוח המערכת, שיווקה והפיכתה למבצעית בישראל. כמו כן, שתי החברות יבחנו את האפשרות לשווק את המערכת גם בארה"ב. הסכם זה נועד לקבע את ההזדמנות ואת המחויבות של שתי החברות לפעול לפיתוח ולהטמעת יכולות לייזר מתקדמות.
מערכות הגנה המשלבות טכנולוגיות לייזר מציעות יכולות יירוט ונטרול מדויקות יותר, אל מול מגוון רחב יותר של איומים הכוללים בין היתר רקטות ומל"טים. זאת, בעלות נמוכה באופן משמעותי בהשוואה לאמצעי היירוט המסורתיים.
טים קאהיל, סגן נשיא בכיר לפיתוח עסקי בינלאומי בלוקהיד מרטין: "אתגרי ההגנה האווירית של מדינת ישראל הדגישו את החשיבות הגלומה באפשרות להרחבת היכולות של ישראל להתמודד עם מתקפת רקטות. אנו שמחים לעבוד עם ממשלת ישראל והתעשייה הישראלית בכדי לתת מענה מקיף לצורך הביטחוני-לאומי של מדינת ישראל. רפאל היא תעשייה ביטחונית ברמה עולמית, ואנו מצפים להרחיב את שיתוף הפעולה עימה על ידי מינוף היכולות לפיתוח מערכות הגנה מתקדמות מבוססות אנרגיה, במטרה להתמודד עם האיומים ההולכים וגדלים".
תא"ל (מיל') אריאל קארו, סמנכ"ל בכיר לשיווק ופיתוח עסקי ברפאל: ״אנו גאים במהלך להקמת ערוץ שיתוף פעולה עסקי נוסף עם שותפתנו הוותיקה, לוקהיד מרטין. שיתוף פעולה זה צפוי להאיץ פיתוח של פתרונות הגנה מבוססי-לייזר כנגד מגוון האיומים הקיימים והעתידיים. טכנולוגיות אלו ירחיבו את יכולות ההגנה האווירית הרב-שכבתית שלנו, בהתבסס על המומחיות הטכנו-מבצעית המשותפת של שתי החברות ובהישען על ניסיון מבצעי רב שנים".
27/07/21 13:28
5.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת בייקר הטורקית הודיעה ב-2019 כי זכתה חוזה לאספקת ששה כטמ"מים מדגם זה לאוקראינה, כולל חימוש לכלים. שר ההגנה הרוסי: "אנו מציעים לידידינו לשקול בזהירות רבה את המצב״ By Ministry of Defence of Ukraine - https://armyinform.com.ua/2020/12/tureczka-kompaniya-postavyla-zamovnyka..., CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=103368129 הצי של אוקראינה קיבל השבוע את הכטמ"מ הראשון מתוצרת טורקיה מסוג BAYRAKTAR TB2. משרד ההגנה האוקראיני הודיע כי בתום סדרת ניסויי קבלה הכטמ"מ יוצב, יחד עם מערכות שו"ב וחלפים, בזרוע האוויר של הצי האוקראיני במיקולייב.
חברת בייקר הטורקית הודיעה ב-2019 כי זכתה חוזה לאספקת ששה כטמ"מים מדגם זה לאוקראינה, כולל חימוש לכלים. בשנים האחרונות חוזקו הקשרים הצבאיים בין שתי המדינות, למורת רוחה של מוסקווה. שר ההגנה הרוסי סרגיי לברוב אמר על כך: "אנו מציעים לידידינו לשקול בזהירות רבה את המצב, ולהימנע מלתדלק את ההתרגשות הצבאית של קייב".
האנליסט הטורקי מהמט דמריצ'י אמר לדיפנס ניוז כי ממשל ביידן מסייע לשיפור הקשרים בין אנקרה לקייב, וכי ארה"ב וטורקיה חברות בנאט"ו, ואוקראינה מעוניינת מאוד להצטרף לארגון ההגנה. למרות רוסיה, אומר המומחה הטורקי, שתי המדינות משתפות פעולה גם בתחום הצבאי, דבר התואם את מדיניותו של הנשיא ביידן.