זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
21/02/24 08:31
11.71% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הודו היא שותף ביטחוני עיקרי של ישראל - טרם ברור מה ההשפעה על המחאה הזו על העסקים הביטחוניים. אם בכלל Photo by Dominik Lückmann on Unsplash דיווח של novaramedia טוען כי איגוד עובדים בהודו המייצג 11 נמלים, פרסם הודעה לעובדים בה נכתב כי אין לטפל במשלוחי נשק ישראלים. הודו היא שותף ביטחוני עיקרי של התעשיות בישראל.
״איגוד מקצועי הודי המייצג יותר מ-3,500 עובדים ב-11 נמלים קרא לחבריו לסרב לטפל בציוד צבאי שנשלח לישראל על רקע המלחמה המתמשכת בעזה״, לפי הפרסום.
בהצהרה מ-14 בפברואר, הפדרציה של ׳עובדי ההובלות הימיות׳ של הודו אמרה כי היא "תסרב לטעון או לפרוק מטענים עם נשק" מישראל.
בסירובם לטפל בנשק, מצטרפים עובדי הנמלים לרשימה הולכת וגדלה של עובדים שנענים לקריאה שהשמיעו איגודי עובדים פלסטיניים ב-16 באוקטובר לתנועת העבודה הבינלאומית "להפסיק לחמש את ישראל".
ראש הממשלה, נרנדה מודי, העביר את הודו לעמדה יותר ויותר פרו-ישראלית, כאשר המדינה היא בין אלה שנמנעו בהחלטת האו"ם באוקטובר ל"הפוגה הומניטארית" בעזה.
21/02/24 15:23
11.11% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברה תספק מערכות נשק, סיור, נהיגה ומודעות מבצעית למאות רק"מים | הלקוח: אוסטריה Picture source GDELS and Elbit Systems חברת אלביט מערכות הודיעה כי זכתה בחוזה בשווי של כ-300 מיליון דולרים לאספקת מערכות נשק, סיור, נהיגה ומודעות מבצעית לכ-230 רק"מים של מדינה אירופאית ששמה לא נמסר. משך החוזה 6 שנים והוא כולל תכנון, יצור, תחזוקה וסיוע במדינה עצמה.
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, אומר כי "חוזה זה מדגיש את רמת שביעות הרצון הגבוהה של הלקוח מהמערכות והפתרונות שלנו שכבר נמצאים בשירות. חוזה זה גם מחזק את מעמדה של אלביט מערכות כמובילה בשוק הרכבים המשוריינים, כשבבסיס המחויבות שלנו לספק פתרונות חדישים העונים על דרישות הלקוחות שלנו".
אתמול (ג) דיווחנו כי אוסטריה הזמינה מאות נגמ״שים מסוג Pandur 6x6 EVO. בעבר דווח כי אלביט סיפקה מערכות לרק״מ דומה שנמכר לגרמניה.
21/02/24 15:51
10.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״הצעד הראשון יהיה לחקור האם ייצור משותף של ה- Panzerfaust 3 אפשרי באוקראינה״, נכתב בפרסומים אודות שיתוף הפעולה הצפוי Image: General Staff of the Armed Forces of Ukraine Dynamit Nobel Defense, חברה גרמנית בבעלות רפאל, בוחנת ייצור משותף של נשק נגד טנקים Panzerfaust-3 באוקראינה. פרסום של hartpunkt. מדובר בהתפתחות המדגישה את העמקת קשרי ההגנה בין גרמניה לאוקראינה.
שיתוף הפעולה נחתם ב-17 לחודש בין חברת Dynamit Nobel Defense לבין החברה האוקראינית JSC (לשעבר Ukroboronprom). על פי הפרסום של hartpunkt, שיתוף הפעולה נבחן סביב ייצור טיל ה-Panzerfaust-3.
״הצעד הראשון יהיה לחקור האם ייצור משותף של ה- Panzerfaust 3 אפשרי באוקראינה. לדוגמה, ההרכבה הסופית של ה- Panzerfaust 3 יכולה להתבצע על ידי חברות אוקראיניות. בשלב שני, ניתן להעלות על הדעת ייצור מורשה באוקראינה״, לפי הפרסום.
״כ-30 שנה לאחר הכנסתו לבונדסווהר, צבא גרמניה, ה-Panzerfaust 3 הוא נשק פופולרי במלחמת אוקראינה-רוסיה. המערכת שסופקה ממאגרי הבונדסווהר - בגרסה העדכנית ביותר Panzerfaust 3-IT DM72 A1 - שימשה נגד טנקים וכלי רכב משוריינים רוסיים מאז החודשים הראשונים של המלחמה.
״ה-Panzerfaust 3-IT שוקל כ-15 ק"ג ומסוגל להילחם בכל טנק קרב רוסי מודרני - אפילו עם שריון ריאקטיבי - במרחקים של כ-400 מטרים. בנוסף, כחלק מהתמיכה הצבאית הגרמנית, הוזמנה DND לספק עוד כמה אלפי בזוקות לאוקראינה, כך שספרי ההזמנות של החברה התמלאו היטב.
״ייצור באוקראינה עשוי להקל על יכולת הייצור המוגבלת בגרמניה. בנוסף לאוקראינה, גם משתמשי Panzerfaust 3 רבים אחרים רוצים להגדיל את מלאי התחמושת שלהם, וה-RGW 110, הדגם היורש של Panzerfaust 3, נמצא בנקודת הזינוק.
״עם ביצועים דומים לראש הנפץ של Panzerfaust 3-IT - כושר חדירה של 1,000 מ"מ בפלדת שריון כולל ריאקטיבי, אומרים שה-RGW110 HH-T קל יותר בכארבעה קילוגרמים ועם מרחק לחימה של עד 800 מ' , פי שניים ממרחק הלחימה בהשוואה ל-Panzerfaust 3.
21/02/24 16:12
10.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עדיין לא ידוע אילו סוגי רקטות תרכוש הולנד עבור המערכות. המשלוחים צפויים להסתיים ב-2026 תמונה: אלביט הולנד רכשה מערכות רקטות מאלביט במטרה לשלבן בגדודי תותחנים. מדובר במערכת PULS. המשגר הראשון הגיע בימים האחרונים להולנד. דיווח של venator.nieuws.
״מערכות הארטילריה הראשונות של אלביט PULS הגיעו לאדמת הולנד. הולנד תרכוש בסך הכל 20 מערכות PULS״, לפי הפרסום.
מדובר בשתי סוללות מבצעיות, שכל אחת מהן מורכבת משמונה מערכות שיגור רקטות המחולקות על פני שתי מחלקות. שאר ארבע מערכות ה-PULS ישמשו לאימון וכעתודה״,
״בטווח הארוך, לחטיבה ממוכנת 43 ולחטיבה קלה 13, תהיה אוגדת ארטילריה זהה עם תותחי PzH2000NL ורקטות PULS, כל אחת.
״המערכות מותקנות כיום על משאיות טטרה, אך בעתיד הקרוב יועברו למשאיות סקניה גריפוס עם תא משוריין. עדיין לא ידוע אילו סוגי רקטות תרכוש הולנד עבור המערכות. המשלוחים צפויים להסתיים ב-2026.״
21/02/24 13:01
9.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
By Airman 1st Class Renishia Richardso - This image was released by the United States Air Force with the ID 090506-F-2449R-007 (next).This tag does not indicate the copyright status of the attached work. A normal copyright tag is still required. See Commons:Licensing.العربية ∙ বাংলা ∙ Deutsch ∙ Deutsch (Sie-Form) ∙ English ∙ español ∙ euskara ∙ فارسی ∙ français ∙ italiano ∙ 日本語 ∙ 한국어 ∙ македонски ∙ മലയാളം ∙ Plattdüütsch ∙ Nederlands ∙ polski ∙ پښتو ∙ português ∙ русский ∙ slovenščina ∙ svenska ∙ Türkçe ∙ українська ∙ 简体中文 ∙ 繁體中文 ∙ +/−, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6808984 שת"פ חדש בין ארה"ב לסינגפור: בסיס חה"א האמריקני אנדרסון באי גואם פותח את שעריו למחצית ממטוסי הקרב F-15 של סינגפור.
מטרת סינגפור בשת"פ זה היא לשפר את יכולות הכוננות והמבצעיות של חיל האוויר שלה. האי גואם, שהוא בסיס צבאי אמריקני מרוחק, מצוי בים הפיליפינים, ובשנים האחרונות נשמעו איומים מצפון קוריאה על רצונה להשתלט על האי.
דובר הצי הפסיפי של ארה"ב אמר לדיפנס ניוז כי בסיס אנדרסון נמצא במיקום אסטרטגי, ותפקידו לתגבר את העוצמה האווירית באזור ההודי-פסיפי.
על פי התכנית, סינגפור תעביר לבסיס אנדרסון בגואם 12 מטוסי קרב F-15G, וחה"א האמריקני הודיע שזה יהיה תגבור משמעותי של התשתיות, שכן הולכים להקים מתקני הדרכה ואימון לטייסי סינגפור ולהגדיל את מחסני התחמושת.
בשנת 2005 חתמה סינגפור על חוזה עם בואינג לאספקת 12 מטוסי F-15 דגם G, ומאוחר יותר הזמינה 12 נוספים, בסך הכל צי של 24 מטוסים.
מטוסי F-16 ישנים של חה"א של סינגפור עומדים לצאת מהשירות, והמדינה-עיר ממתינה לקבל את ראשוני מטוסי F-35 החמקניים מלוקהיד מרטין.
21/02/24 08:33
9.01% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הספינות החדשות באורך 65 מ', בעלות נפח של 600 טון ומונעות על ידי ארבעה מנועי דיזל מתוצרת איראן https://t.me/Projectmeshkat/9173 חיל הים של משמרות המהפכה האסלאמית קיבל שתי קורבטות חדשות ממשפחת סולימאני, כשהספינות, סייד שירזי והחסן באגרי, נחנכו ביום שני בטקס בעיר הנמל בנדר עבאס שבדרום המדינה. דיווח של globalsecurity.
המשפחה החדשה של ספינות המלחמה, הנקראת על שם מפקד כוח קודס משמרות המהפכה, קאסם סולימאני, מהווה את אחד מעיצובי כלי השיט הצבאיים המתוחכמים ביותר בארסנל של איראן. הן כוללות עיצוב גוף ייחודי עם חתך מכ״מ מוקטן, מערכות מכ״מ עדכניות, חיישנים ונשק.
הספינות החדשות באורך 65 מ', בעלות נפח של 600 טון ומונעות על ידי ארבעה מנועי דיזל מתוצרת איראן המאפשרים לכלי השיט להאיץ למהירויות של עד 32 קשר. הספינות יכולות להישאר בים ברציפות עד 14 ימים בכל פעם, בעלות טווח של 2,000 מייל ימי, והן מסוגלות לפעול בתנאי ים מתונים עד סוערים.
על הסיפון, הספינות מתאפיינות במערכות טילים והגנה אווירית, כולל מערכת השיגור האנכית החדשה של איראן לטילים Navvab, ארבעה תותחי Gatling בקוטר 20 מ"מ, תותח אוטומטי בקוטר 30 מ"מ, 16 תאי מיירטים מסדרת Sayad ושישה טילי שיוט ימיים אבו-מהדי. הספינות יכולות לשאת מסוק קרב ושלוש סירות תקיפה מהירות.
קיים בלבול מסוים בדיווח על שני כלי השיט החדשים בתקשורת האיראנית. השאהיד סולימאני, הספינה המובילה בסדרה, הוזמנה בספטמבר 2022. בינואר הזמינו משמרות המהפכה ספינת מלחמה בעלת מראה דומה כלפי חוץ אך קטנה יותר, ממשפחת אבו מהדי אל-מוחנדיס (על שם מפקד כוחות הגיוס העממי העיראקי שחוסל על ידי ארה"ב לצד קאסם סולימאני ב-2020 בבגדד).
איראן החלה להתנסות בתכנונים של ספינות מלחמה עם חתימה מוקטנת ב-2016. ה-Shahid Nazeri, קטמרן דו-מנועי באורך 55 מטר, 800 טון, בעלת גוף אלומיניום דק, טווח של 5,400 מיילים ימיים ומרחב עבור מסוק אחד.
בטקס ביום שני האחרון, השתתף רמטכ"ל הכוחות המזוינים, מוחמד באגרי ושיבח את כוח ההרתעה הימי של איראן כ"מגן אמין" המגן על האומה מפני תוקפנות זרה. זאת, תוך שהוא הטיח בוושינגטון על השימוש במשבר בעזה כתירוץ להרחיב את נוכחותה באזור.
באגרי שיבח את התעשייה הביטחונית של איראן, והצביע על כך שהמצב כיום שונה באופן ניכר ממה שהיה במהלך מלחמת איראן-עיראק בשנים 1980-1988, כאשר הכוחות הימיים של הרפובליקה האסלאמית במפרץ הפרסי "היו בידיים ריקות בפני אויבים".
כיום, לדבריו, ספינות המלחמה של איראן מצוידות ב"טכנולוגיה ברמה עולמית" ו"תוכננו וייצרו בהצלחה באיראן האסלאמית" - למרות הסנקציות.
משקיפים מערביים אפיינו את החקירה של איראן בתחום הקטמרנים החמקניים כאינדיקציה לכך שהמדינה מחפשת להתרחב מעבר לאסטרטגיית הגנה חופית הנסמכת על סירות מנוע, לעבר שאיפות של כוח ימי אזורי.
סגן הרמטכ"ל של הכוחות המזוינים, עזיז נסירזאדה, אישר ביום ראשון כי לאיראן יש תוכניות לפתח את "הכוח האזורי והחוץ-אזורי של המדינה בים לכיוון האוקיינוס ההודי".
21/02/24 18:14
9.01% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אריה מזרחי, מסך אש מתגלגל – תותחנים פורצי דרך, כנרת זמורה מוציאים לאור, 2023 באדיבות כנרת זמורה מִשִּׁפְחָה חֲרוּפָה למלכת הקרב, כך בוחר תא"ל (מיל') אריה מזרחי לתאר בספרו את המהפך שעבר חיל התותחנים אחרי מלחמת יום הכיפורים עם 72 קנים לכ-600 קנים ב-87 גדודים במלחמת לבנון הראשונה.
חיל התותחנים הישראלי נחשב לחיל זניח ב-25 השנים הראשונות של צה"ל. המהפך התחולל בעקבות מלחמת יום הכיפורים בה נוכחו כולם בתותחנות והיא הפכה למלכת הקרב במלחמת שלום הגליל ומאז ועד היום.
הספר האוטוביוגרפי כתוב ברגש רב על שתי המשפחות בחייו של מזרחי – בית הוריו, מרדכי ובלה, והמשפחה שהקים עם תמר רעייתו ולידם לאורך 23 שנות שירותו בצה"ל – משפחת התותחנים.
הספר מדלג בין חוויות אישיות של מפקד בתותחנים לבין אמירות עקרוניות, אסטרטגיות וטקטיות, כולל ביקורת, על הזנחת יכולות הארטילריה בחשיבה הצבאית עד 1973.
מזרחי רואה בחומרה את התפיסה הצה"לית כי הטנק וחיל האוויר, "הארטילריה המעופפת", יתנו את כוח האש ליחידות היבשה המתמרנות בשדה הקרב.
תפיסה זו הופרכה ביום כיפור והביאה להתפתחות הדרמטית של חיל התותחנים. החיל זינק מאז טכנולוגית ואף שילב כלי טיס מאוישים מרחוק מופעלים על ידי לוחמי חת"מ בסיוע קרוב לכוחות.
החוויות האישיות שמזרחי משתף מתקופת הצבא נוגעות לתפקידיו לאורך מערכות ישראל : מפקד סוללה בששת הימים, מג"ד ביום כיפור ומפקד הסיוע של חטיבה 7 בזירת הגולן, שיא של מורשת קרב לכל מי שלחם ביום כיפור, מפקד תותחנות בפיקוד הצפון בתקופת מבצע ליטני וקצין התותחנים הראשי מ-1980, כולל מלחמת לבנון הראשונה.
הוא לא שוכח לתת מקום של כבוד לשבטה, בסיס ההדרכה החילי, שהוא מכנה "בירת חת"ם".
חשיבות רבה מייחס מזרחי לאביו, מרדכי, שפעל במשימות שמירה בישוב העברי של טרום מדינה. אריה בנו מוביל כיום את מורשת "השומרים", המוכרת במיוחד מבית העלמין ליד שיח' אברק.
אמירה אנושית, משיקה לפוליטיקה של ימינו, משתף אריה מעומק לבו : למרות ההיסטוריה האישית והמשפחתית שלו, חרף החיבור וההשקה עם ערבים בישראל ומחוצה לה, הוא חושש כי העובדה שדורות של ישראלים נולדו, התחנכו ושרתו כחיילים במציאות של כיבוש, מעצרים, חדירה לבתים, מחסומים ופיגועים רצחניים הולידה התנשאות ושנאה כלפי ערבים בכלל וכלפי פלסטינים במיוחד.
ברור כי אמירה זו, שנכתבה לפני שנה, מועצמת כיום עשרות מונים. יתרון חשוב בספר הוא מילון המונחים בסופו, וכך הוא מתאים לכל המתעניין בביטחון ישראל, גם אם אינו תותחן.
21/02/24 08:15
7.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סא"ל ע' בשיחה מיוחדת עם ישראל דיפנס: "ביצענו למידה משותפת עם הכוח המתמרן של מטרות המלחמה, היעדים והמטרות״
ב-7 באוקטובר בבוקר, חג שמחת תורה, שהה סא"ל ע' בביתו. מהר מאוד הגיע לטייסת בבסיס פלמחים, להפעלת המראות ותקיפות ראשונות. סא"ל ע' קורא לשלב הזה שלב הבלימה. "סייענו להחזיר את השליטה של כוחותינו בישובי העוטף", ואחרי כן מעבר לשלב תכנון התמרון.
ע' מפקד על טייסת 166, טייסת כטב"מים מסוג 'כוכב', הרמס 900 (אלביט מערכות), כלי הטיס הבלתי מאוייש השני בגודלו בחיל האוויר אחרי 'איתן', שווה בערך לגודלו של 'שובל' הרון-1, שני האחרונים תוצרת תע"א, ושותף נוסף במערך הוא 'זיק', הרמס 450 של אלביט מערכות.
מודיעין איכותי
מה-7 באוקטובר ועד היום הזה משתתפת טייסת 166, "טייסת ציפורי האש", בלחימה בעזה, אנשי סדיר ומילואים ושותפות נשית בכל המקצועות בטייסת.
מפקד הטייסת מזכיר תקיפה השבוע ממש בבית החולים בחאן יונס. שיתוף כלי הטיס בלתי מאויישים בלחימה עם כוחות היבשה לבינם הוא חסר תקדים, ברמה שלא היתה במלחמות קודמות, ולדברי ע', "זה הסיפור של המלחמה הזאת".
לטייסת 166 יש בהגדרה שתי משימות עיקריות: איסוף מודיעין ותקיפה. האיסוף הוא נושא מסווג למדי. אבל ברור שמטוס גדול שמסוגל לשהות באוויר עשרות שעות ויש בו מטע"ד עם חיישנים, יודע להביא הרבה מודיעין איכותי.
הטייסת משגרת 'כוכב', לפעמים יותר מאחד, שנמצא זמן רב מעל תא שטח. יש רצף פעילות, ובגלל גודלו והציוד שבו הוא מביא מודיעין בכמות ובאיכות, לא רק מנקודה מסויימת מצומצמת (תצפית 'קשית') אלא מתא שטח נרחב.
"הסיפור הגדול", כלשונו של מפקד הטייסת ע', הוא השילוב בין כלי הטיס ומפעיליו לבין צרכני המודיעין והתקיפה, המפקדים בשטח, המתמרנים. במלחמה זו לאוגדה הוקצתה טייסת. 166 של ע' היא הצמודה של אוגדה 98.
סא"ל ע' בשיחה מיוחדת עם ישראל דפנס: "ביצענו למידה משותפת של מטרות המלחמה, היעדים, המטרות, עם הכוח המתמרן, ממפקד האוגדה ועד הצק"חים שלחמו בשטח. אנשי הטייסת ירדנו לחטיבות, נציגי החטיבות באו אלינו, נכנסו לקרון הפיקוד של הטייסת, כך למדנו הדדית אלו את אלו.
"נפגשתי עם מפקד האוגדה, נוצר קשר בין קציני הכוחות המתמרנים לבין המובילים והמפעילים בטייסת 'כוכב'. זו ממש אינטימיות של לחימה, ולפי מה שאני רואה מתחילת הלחימה השיטה עובדת".
מגוון גדול של מטרות
בגלל תפוצתו הגדולה של הכטמ"מ 'זיק', נוהגים המפקדים בכוחות היבשה לכנות כל כטמ"מ בשם 'זיק', וכך אפשר לשמוע מפי מג"דים ומח"טים בכוח המתמרן את המשפט ששומע סא"ל ע' פעמים רבות: "אני מרגיש ביטחון כשיש 'זיק' מעלי. אני צריך 'זיק' מעלי כל הזמן", כך מפקדי הכוחות הירוקים.
כטמ"מ 'כוכב' תוקף מגוון גדול של מטרות. זה חימוש שיכול להשמיד כל איום שמפריע לתמרון. הוא תורם למהירות התקדמות הכוח, משמיד או לפחות מעכב את האויב, מקדם את התמרון.
מפקד הטייסת אומר שבמלחמה הזאת משגרת הטייסת כמות גדולה של כטמ"מים שמאפשרת פעילות 24/7. בתעשיות ידעו להתקין בהם שדרוגים שמאפשרים לחימה בחורף, שהוא השנה גשום ביותר.
בליבת טייסת 166 נמצאים ציוותי התקיפה. צוות מורכב משלושה: מספר 1 הוא מפקד הצוות, המוביל המשימתי. מספר 2 הוא המפעיל המשגר את ה'כוכב', ומספר שלוש הוא מפעיל בהכשרתו העוסק בהכנת תמונת המודיעין המתקבלת מ'כוכב' כדי להעמידה לרשות צרכני המודיעין.
הצוות קולט מידע מהכלי, מנתח את הממצאים ומקבל החלטות. לפי המשימה מחליטים לשלוח מטוס אחד או יותר ללוחמי צק"ח הלוחמים על הקרקע.
סא"ל ע': "השינוי הגדול בשיתופיות אוויר-קרקע במלחמה זו הוא דרמטי. והערך המבצעי של השיטה עצום. הפטנט הוא לחימה ביחד.
״אני מכיר את שדה הקרב, אנשי מלווים את הלוחמים, אני יודע את תכנית הקרב, אני מכיר את המפקדים, אנשי קרובים לצק"חים, שהם לקוחות הכטמ"מ לאיסוף ולתקיפה, אנו מכירים את תאי התקיפה הקדמיים. מג"ד יודע שיש לו אווירון מעל הראש שיביא לו מידע ויתקוף אם יהיה צורך.
"כשם שמג"ד יודע להפעיל רתק, כך הוא יודע היום להפעיל כטמ"מ. הגענו לכך שאנו חלק אינטגרלי מהכוח, וזו קפיצת המדרגה הגדולה. בטייסת, במערך הכטמ"מים ובחיל האוויר כולו, גדלנו בכמויות הכוח, גדלנו בסוגי המטרות שאנו תוקפים ועלתה רמת האינטליגנציה של המערכת".
מפקד טייסת 166 בן 36 ואת כל הקריירה החיל-אווירית שלו עשה במערך הכטמ"מים. סמ"ט ב' וסמ"ט א' ומפקד בטייסות 161 ו-252 ועכשיו ב-166. פיקד על קורס מפעילים ובמחלקת אמל"ח במטה חה"א.
ע' מבקש לציין את רמות ההתייצבות והידע המקצועי הגבוהות של אנשי המילואים הרבים המשרתים בטייסת, יש מהם מ-7 באוקטובר ועד היום.
נשים, סדיר, קבע ומילואים, ממלאות משימות חיוניות בטייסת בתפקידי מפעילות, ציוותי תחקור, מדריכות סימולטור ועוד.
מה השאיפה המקצועית של מפקד טייסת כטמ"מים מסוג 'כוכב'? "להיות כל הזמן מעל תא שטח".