זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/02/24 09:55
17.13% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההצעה הצרפתית מלווה באיום: אם חיזבאללה לא יסכים להסכם כלשהו - אי אפשר למנוע תקיפה ישראלית Ian Langsdon/Pool via REUTERS צרפת הגישה ללבנון הצעה בכתב שמטרתה סיום מעשי האיבה בין לבנון וישראל וקביעת גבול בין שתי המדינות.
המסמך, כך מדווחת סוכנות רויטרס, קורא לחיזבאללה לסגת למרחק של 10 ק"מ מהגבול, והוא נמסר לבכירים בביירות ולראש הממשלה נג'יב ניקטי על ידי שר החוץ הצרפתי סטפן סז'ורן.
בהצעה הצרפתית נאמר שהכוונה היא למנוע הידרדרות הסכסוך מעבר לשליטה ולכפות הפסקת אש קבועה כאשר התנאים יאפשרו. כל זה אמור בסוף התהליך להביא לידי מו"מ לקביעת גבול של קבע בין ישראל ללבנון.
בשבועות האחרונים מופצת גם הצעה אמריקנית מטעם שליח הבית הלבן עמוס הוכשטיין. דיפלומטים צרפתיים מסרו שהצעת פריס נמסרה ללבנון, לישראל ולחיזבאללה, והיא מדברת על הפסקת מעשי האיבה והפסקת תקיפות האוויר הישראליות בתחומי לבנון.
בתגובה אמר איש חיזבאללה חסן פדאלה שארגונו לא ידון בשום נושא הקשור ללבנון כל עוד נמשכת התוקפנות בעזה. "האויב אינו במצב שהוא יכול להכתיב תנאים", אמר איש חיזבאללה. מקור ישראלי הגיב שהתקבלה בירושלים הצעת צרפת, והממשלה תדון בה.
14/02/24 07:56
16.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לצד הרפורמה המקצועית, אומרים בכירים בפיקוד Socom: ״היחידות של צבא ארה״ב, מהן אנחנו משיגים כוחות מיוחדים, מתקשות לגייס אנשים חדשים״ Photo By: South Korean Army Pfc. Seonghyeon Bae בעוד בישראל אנחנו רגילים לחשוב על כוחות מיוחדים כמו שייטת 13, מטכ״ל ואחרים במסגרת חשיבה אזורית, בארה״ב הכוחות המיוחדים הם חלק מתצרף כוח צבאי גלובלי.
בשיחה עם עיתונאים אמריקאים, אמרו בכירים בפיקוד הכוחות המיוחדים (Socom), כי הם מכשירים את המבצעים המיוחדים למשחק הגדול - מול סין ורוסיה.
ארגון הלוחמה בטרור הבולט באמריקה
גנרל בריאן פנטון ורס"ן שיין שורטר, מפקדים בכירים בפיקוד הכוחות המיוחדים של ארה״ב, שוחחו לאחרונה עם קבוצת עיתונאים ודנו בשינויים המתרחשים בעולם ובמקומו של פיקוד המבצעים המיוחדים בו.
שניהם מסבירים כי הפיקוד כבר יותר מ-20 שנה נחשב כארגון הלוחמה בטרור הבולט באמריקה. עוד לפני ההתקפות על ארצות הברית בספטמבר 2001, הפיקוד עקב אחר ארגונים קיצוניים אלימים ברחבי העולם ורדף אותם.
הפיקוד פעל נגד כנופיות סחר סמים במרכז ודרום אמריקה וכן נגד ארגוני פשע טרנס-לאומיים בבלקן. Socom בא לידי ביטוי גם בלוחמה בטרור בפעולות נגד הטליבאן ואל-קאעידה באפגניסטן, קבוצות פונדמנטליסטיות בעיראק ונגד המדינה האסלאמית בעיראק וסוריה.
כוחות מיוחדים גם עבדו ויצרו קשרים עם כוחות לאומיים וילידים מהאינדו-פסיפיק ועד אירופה ועד אפריקה ודרום אמריקה.
״עוד לפני כן, קהילת המבצעים המיוחדים הייתה חלק בלתי נפרד ממשחק הכוחות הגדולים (great power competition) במטרה "למלא את הפערים" של מבני כוח קונבנציונליים, כאשר ברית המועצות שלטה במזרח אירופה״, אמר פנטון.
לדברי שורטר, למרות שמערכת המשימות עשויה להשתנות, הערכים שמאחורי הכוח המיוחד אינם משתנים. "קו המאמץ החשוב ביותר שיש במטה שלנו הוא עדיין האנשים שלנו", אמר שורטר. "אנחנו לא ארגון ממוקד פלטפורמה, אנחנו ארגון ממוקד אנשים".
עוברים למשחק הכוחות הגדולים
הכלל הראשון של הפקודה הוא "בני אדם חשובים יותר מציוד", טוענים פנטון ושורטר. ״השינוי קשה. רבים בפיקוד גדלו בארגון כשלפעמים נקרא בצחוק "פיקוד ללוחמה בטרור" וזה מה שהם יודעים״, אומר שורטר.
״אנחנו עוברים למשחק הכוחות הגדולים והרתעה משולבת. התמקדנו חזק במלחמה הגלובלית בטרור, ואני מאוד גאה במה שעשינו, אבל הגיע הזמן לקחת את האנשים שלנו לעבר המאמץ העיקרי של האומה".
הכוחות המיוחדים של ארה״ב לומדים את סין ורוסיה. הם לומדים לקחים מהמלחמה של רוסיה באוקראינה. הם לומדים את אופי הלחימה בכל התחומים ומיישמים טקטיקות, טכניקות ונהלים חדשים. הם גם בוחנים דרכים טובות יותר לשלב טכנולוגיות וציוד חדשים בלחימה.
"אנחנו תמיד נהיה ממוקדים בסדרי העדיפויות של המדינה ובסדרי העדיפויות של משרד ההגנה", אמר שורטר. ״הניסיון בלחימה נגד טרור בעל ערך, וכוחות מיוחדים יכולים לקחת את הניסיון הזה וליישם אותו במצבים חדשים ומשימות חדשות.״
שינוי הפיקוד הוא גם עניין של אנשים, אמר הגנרל. כוחות מיוחדים חייבים "לחשוב איך אנחנו הולכים להיות מוכנים, לא רק בציוד או ברמה כלשהי של טכנולוגיה כדי לפגוש את העולם, אלא איך אנחנו חושבים על העולם אחרת", אמר.
"אנחנו צריכים להחזיק את הרעיונות השונים האלה בראש שלנו ולמעשה עדיין להשלים את המשימה, למרות שזה לא נראה אותו הדבר כפי שנראה לפני 20 שנה. אבל התוצאה עדיין חייבת להיות זהה. אנחנו חייבים להצליח עבור האומה".
פנטון מסביר כי בדרך כלל, כאשר מסתיימת משימת סיכול טרור, ארגונים צבאיים נוטים להפסיק להשקיע ביכולת הזו. ״בארצות הברית זה קרה בסוף מלחמת וייטנאם ויש מהלכים כעת לקצץ במספר אנשי המבצעים המיוחדים. זה פוגע במבצעים מיוחדים: לא ניתן לייצר אנשי פעולות מיוחדות בצורה המונית בעת משבר״, מתריע פנטון.
״היחידות של צבא ארה״ב, מהן אנחנו משיגים כוחות מיוחדים, מתקשות לגייס אנשים חדשים. Socom עדיין לא חש בבעיה הזו, אבל זה עלול לקרות בהמשך הדרך. צריך להדגיש שאין בעיית שימור כוח אדם במבצעים מיוחדים. אנחנו עובדים עם יחידות אחרות לשיפור אקלים הגיוס על מנת למשוך כוח אדם חדש.״
14/02/24 08:26
14.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לדברי אלביט, לכטב"מ החדש יש קיבולת מטען יוצאת-דופן וטווח, מהירות טיסה, סיבולת ויעילות תפעולית מוגברים מאת Yuval Caspi / דובר צה"ל, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=86478955 חברת אלביט מערכות הישראלית מודיעה על הופעה ראשונה של הכטב"מ החדש מתוצרתה בתערוכת Singapore Airshow 2024 שתערך בשבוע הבא.
אלביט תציג את הכטב"מ הטקטי החדש שלה, שנועד להתמודד עם האתגרים המתפתחים של תעשיות התעופה והחלל והביטחוניות.
כטב"מ זה מרחיב את מעטפת הטיסה המבצעית באמצעות ארכיטקטורה דיגיטלית של הדור-הבא, יכולת ריבוי משימות, רבגוניות ושרידות.
לדברי אלביט, לכטב"מ זה יש קיבולת מטען יוצאת-דופן וטווח, מהירות טיסה, סיבולת ויעילות תפעולית מוגברים. הפלטפורמה הרב-תפקודית שלו מאפשרת תצורות מטען גמישות המתאימות למשימות יבשתיות, אוויריות וימיות שונות.
אלביט מערכות מציעה מגוון מקיף של כטב"מים - החל מה-Skylark I-eVTOL ו-Skylark 3/Hybrid הטקטיים הרב-תכליתיים וכלה בכטב"מי Hermes 900 ו-Hermes 900 Starliner לגובה בינוני וסיבולת ארוכה (MALE) המוסמכים ליישומים אזרחיים.
כלל קהילת הכטב"ם בישראל, האזרחית, הביטחונית והדו-שימושית ובכללן חברת אלביט מערכות, ישתתפו בכנס UVID DRONETECH 2023/4 שייערך בתאריך 22 בפברואר באקספו תל אביב. למידע נוסף ורישום, בקרו באתר הכנס https://www.uvidtech.com/
14/02/24 08:01
12.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המלחמה באורקאינה הפכה למלחמת תעשיות בין רוסיה-איראן-צפ״ק לתעשיות של ארה״ב ואירופה | בינתיים, המערב מפסיד בנקודות Photo by Dori Whipple המלחמה בין רוסיה לאוקראינה שצפויה להכנס לשנה השלישית, הפכה להיות מלחמת תעשיות ביטחוניות. בעוד התעשייה הרוסית יודעת לייצר אמל״ח פשוט והרבה ממנו, באירופה וארה״ב התעשיות הללו הוזנחו לטובת חימוש מדויק מתקדם.
לפי הערכות בתקשורת העולמית, האוקראינים ירדו מירי 7000 פגזים ביום בסוף 2023 לכ-2,000 פגזים ביום כעת. זאת, לעומת 6,000 בצבא רוסיה. הסיבה לכך היא בעיות אספקה של פגזים מצד ארה״ב ואירופה והצורך בכלכלת מלחמה. פער זה משפיע באופן משמעותי על יכולות ההתקדמות של קייב בשדה הקרב.
בנוסף ליתרון התעשייה הרוסית, מוסקבה גם רוכשת אמל״ח מקוריאה הצפונית ואיראן. פיונגיאנג שולחת בין היתר גם פגזי ארטילריה. בכך, הצליחה רוסיה לייצר לעצמה יתרון בעיתוד חימוש על פני אוקראינה שתלויה בארה״ב ואירופה.
תעשייה מופתעת
המלחמה באוקראינה תפסה את התעשייה הביטחונית המערבית לא מוכנה. בעוד במדינות המערב זכויות אדם האיצו פיתוח וייצור של נשק מונחה-מדויק, על חשבון נשק סטטיסטי ״ישן״, הגיעה הפלישה הרוסית לאוקראינה והחזירה את הביקושים לתותחים, טנקים, נגמ״שים ותחמושת תומכת.
הנשק המדויק, ארוך הטווח, יעיל, אך מוגבל משתי סיבות עיקריות. מדינית - ארה״ב ואירופה לא רצו לפתוח מלחמת עולם ולכן הגבילו את טווח הנשק שקיבלה אוקראינה. כך שיכסה את שטח אוקראינה, כולל שטחים שרוסיה כבשה, אבל ימנע ממנה לתקוף את מוסקבה וסביבתה. ברור לכולם שאם העורף הרוסי נכנס לתמונה, הקרמלין ירחיב את המלחמה לאירופה.
סיבה נוספת היא קצב הייצור האיטי של נשק מדויק. מדובר בנשק משופע באלקטרוניקה וכזה הדורש הרבה מרכיבים, מהרבה ספקים, במקומות שונים בעולם. כמו גם, תהליכי בקרה קפדניים. אי אפשר להשוות את קצב הייצור של רקטות וטילים מדויקים, קיטים לדיוק פצצות או פצצות מדויקות, לקצב ייצור של תחמושת קלה, פגזים לתותח וטנק, מרגמות וכו׳.
התעשייה האירופאית הוזנחה
באירופה המצב גרוע. במאמר שפורסם ב-BBC, נכתב: ״אירופה תצטרך 10 שנים לפני שהיא תהיה מוכנה לחלוטין להגן על עצמה, אמר ארמין פפרגר, מנהל של חברת ההגנה הגדולה בגרמניה, Rheinmetall. לפיו, מלאי התחמושת כרגע "ריק".״
חברת Rheinmetall הודיעה שהיא תשקיע יותר מ-300 מיליון דולר (274 מיליון ליש"ט) במתקן החדש לייצור פגזי 155ממ בסקסוניה התחתונה. בסופו של דבר היא צפויה לייצר 200,000 פגזי ארטילריה מדי שנה במפעל זה
"אנחנו צריכים לייצר 1.5 מיליון פגזים באירופה בשנה", הוסיף פפרגר. לדבריו, כמות עצומה מהתחמושת של אירופה נשלחת כעת לאוקראינה, מה שמשאיר מעט לצבאות אירופה. "כל עוד יש מלחמה, אנחנו צריכים לעזור לאוקראינה. לאחר מכן, נזדקק לחמש שנים לפחות ועד עשר שנים, כדי למלא את מלאי התחמושת באירופה", אמר.
עוד מאירופה. על פי פרסום של defensenews, גרמניה אישרה לאחרונה הזמנות בהיקף של יותר מ-400 מיליון דולר של פגזי ארטילריה בקוטר 155 מ"מ עבור אוקראינה, בעסקאות נפרדות עם Rheinmetall וחברה צרפתית לא מזוהה. ההיקף המצטבר של הזמנת פגזי ה155ממ בשני החוזים הנוכחיים, צפוי לעבור את ה-100,000.
״ההזמנה היא חלק מהסכם מסגרת שנחתם עם Rheinmetall ביולי לאספקת כמה מאות אלפי פגזים, נתיכים ומטעני חומר נפץ הודף, עד 2029״, לפי הפרסום. ״ההזמנה האחרונה היא לפחות הרביעית שדיווחה ריינמטאל במסגרת הסכם המסגרת, והיא כוללת פגזי high-explosive, עשן ואימון. הסכם המסגרת האחר, עם החברה הצרפתית, כולל אופציה ל-350,000 פגזים. הוזמנו מתוכו 68,000 כעת.״
הענק האמריקאי
בארה״ב התעשטו מהר. על פי פרסום של defenseone ״הייצור בארה"ב של פגזי ארטילריה בקוטר 155 מ"מ צפוי לעלות מ-28,000 באוקטובר האחרון - החודש האחרון שעבורו פורסמו מספרים - לכ-37,000 באפריל וכ-60,000 באוקטובר 2024, על פי שקף ששותף באירוע של מכון המחקר CSIS.״
על פי הפרסום, הצבא מקווה להגדיל במהירות את הייצור בשנת 2025, מקצת פחות מ-75,000 פגזים באפריל ל-100,000 באוקטובר. ״הגידול המתוכנן הזה נובע בין השאר ממפעל חדש שהצבא בונה בטקסס, תוך שימוש בטכנולוגיה חדשה לגמרי שמעולם לא השתמשנו בה״, לדברי הכתוב.
לגבי סוגי תחמושת אחרים, נכתב כי ארה"ב לא הייתה צריכה להגביר את הייצור של פגזי ארטילריה קטנים יותר, פגזי טנקים או פגזי מרגמה עבור אוקראינה, שכן ארה"ב הצליחה לענות על צרכיה של קייב מבלי להוריד משמעותית את מצבוריה שלה.
״השקעה בייצור של 155 מ"מ, תעזור להגביר את היכולת של ארה"ב ליצור קליברים אחרים של פגזים הודות להשקעות בחומרי נפץ וייצור מתכת״, נכתב בפרסום. ״הודות להשקעות הקשורות לאוקראינה, ארה"ב תסיים עם בסיס תעשייתי "הרבה יותר בריא" לכל סוגי התחמושת הקונבנציונלית. ״
14/02/24 14:59
11.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכנס מחבר את קהילת הבלתי מאוישים של ישראל, עוזר לצור שותפויות חדשות ותורם להחלפת רעיונות אילוסטרציה | דובר צה״ל בצל המלחמה והרצון לנהל חיים שגרתיים ככל הניתן, יפתח בשבוע הבא, בתל אביב, כנס הכלים הבלתי מאוישים הגדול בישראל - UVID 2024. הכנס יכלול תערוכה של עשרות דוכנים, עם הפיתוחים הכי חדשים בתחום של חברות ישראליות.
במהלך היום, תהיה סדרה של הרצאות, מעוררות תובנה, המועברות על ידי מובילים בתעשייה ובעלי חזון. הרצאות אלו יתעמקו במגוון רחב של נושאים ויציעו תובנות ומומחיות שיעזרו לכם להישאר בחזית התחום המתפתח במהירות.
הכנס מחבר את קהילת הבלתי מאוישים של ישראל, עוזר לצור שותפויות חדשות ותורם להחלפת רעיונות שיכולים לעצב את העתיד של כלי רכב בלתי מאוישים.
מה בתכנית? טעימה מההרצאות: איומי כטמ"ם - מבט עולמי, אתגרים ומגמות בהפעלת משוטטים בדרג הטקטי, בין כטב״ם לחלל, יירוט קינטי נגד רחפנים ועוד הרצאות מרתקות.
למרות המלחמה, צפויה להגיע לכנס נציגות מרשימה של נספחים זרים - צבאיים ומסחריים. ביניהם: בולגריה, קנדה, צ'ילה, קפריסין, צ'כיה, גרמניה, גאנה, הונגריה, הודו, לטביה, ניגריה, נורבגיה, פנמה, רואנדה, אוקראינה, ארה"ב, זמביה.
הרשמה בחינם לתערוכה (עד יום הכנס. ביום הכנס, בתשלום)
הרשמה בתשלום להרצאות
לאתר הכנס
14/02/24 13:44
10.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שרת ההגנה הצ'כית פנתה באופן אישי לשר הביטחון, יואב גלנט, בהקשר הפרויקט Credit: Czech Ministry of Defence משרד ההגנה הצ'כי דוחק בישראל להשלים את עסקת אספקת מכ"מי 3D להגנה אווירית.
האתר Army-technology.com מדווח כי בביקור שערכה בישראל לפני שבוע שרת ההגנה הצ'כית, יאנה צ'רנוחובה (Jana Černochová), היא דרשה מעמיתה הישראלי, יואב גלנט, להשלים את אספקת כלל היכולות המבצעיות של שמונה מכ"מי 3D שמדינתה רכשה לפני 5 שנים.
משרד ההגנה הצ'כי הודיע כי למרות שכל המכ"מים כבר נמצאים פיזית בצ'כיה, "יש דחייה בפרויקט זה שנגרמה בעיקר בשל בעיות טכניות אצל הספק".
בחודש דצמבר 2019 נחתם הסכם בין ממשלות ישראל וצ'כיה לרכישת מכ"מי הגנה אווירית ניידים לטווח-בינוני (MADR) מחברת אלתא מערכות בשווי של 149.6 מיליון דולרים. באותה העת, הצפי היה שהמכ"מים יסופקו ויהיו מבצעיים עד לשנת 2023.
לדברי האתר, עסקה זו כללה גם השתתפות משמעותית של תעשיות מקומיות צ'כיות, עד לכדי 30% משווי החוזה.
שיתוף הפעולה עם חברות מקומיות נגע לכל חלקי העסקה כולל תכנון, יצור, הרכבה, שילוב, ניסוי ותחזוקה של כל המערכות.
מרכיבים מסוימים של המערכות כבר יוצרו בצ'כיה כולל מודולים מתקדמים של מוליכים-למחצה מסוג Gallium Nitride ומערכות עזר כמשאיות וערכות הסוואה.
14/02/24 15:32
9.26% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההצעה עברה כעת להצבעה בקונגרס וצפויה להתנגדות מצד חלק מהרפובליקנים https://www.c-span.org/video/?533556-1/senate-majority-leader-schumer-pa... הסנאט העביר חבילה של 95.3 מיליארד דולר בגיבוי הנשיא ביידן, המכילה סבב חדש של סיוע לאוקראינה, ישראל וטייוואן, תוך התגברות על התנגדויות רפובליקאיות. ההצעה עברה כעת לקונגרס. דיווח של wsj.com.
ההצבעה של הסנאט, 70-29, סימנה ניצחון לתומכי מדיניות החוץ האקטיבית של ארה״ב, לעומת המתנגדים עם תפיסה בדלנית יותר.
החוק מגיע ברגע קריטי עבור אוקראינה, שחסרה לה אספקה וכוח אדם לאחר מתקפת נגד כושלת נגד רוסיה בשנה שעברה. 22 רפובליקנים הצטרפו כמעט לכל הדמוקרטים בתמיכה בהצעת החוק.
שלושה מחברי השדולה הדמוקרטית שהביעו דאגה מהפעולות הצבאיות של ישראל בעזה הצביעו נגד.
"עם הצעת חוק זו, הסנאט מכריז שהמנהיגות האמריקאית לא תתמהמה, לא תדשדש, לא תיכשל", אמר מנהיג הרוב בסנאט צ'אק שומר, זמן קצר לאחר ההצבעה בבוקר יום שלישי, לאחר ליל מרתון של דיונים.
חבילת הסיוע החדשה מספקת כ-60 מיליארד דולר לאוקראינה, ומציינת את הזרמת הסיוע היחידה הגדולה ביותר למדינה מאז הפלישה הרוסית בתחילת 2022.
החבילה כוללת כ-20 מיליארד דולר לחידוש מלאי ארה"ב שנמשכו במהלך סבבי תמיכה קודמים לאוקראינה ו-13.8 מיליארד דולר כדי לעזור לאוקראינה לקנות נשק ותחמושת מארה"ב.
היא כוללת גם 7.85 מיליארד דולר כדי לסייע בשמירה על ממשלת אוקראינה - הפחתה מ-11.8 מיליארד בבקשה המקורית של ממשל ביידן. כמו גם, איסור להשתמש בכספים לכיסוי פנסיה לאוקראינים.
הצעת החוק כוללת גם 14.1 מיליארד דולר לישראל, הן למערכות הגנה מפני טילים והן לסיוע לישראל במימון נשק אחר. בנוסף, 9.15 מיליארד דולר לאספקת מזון, מים וסיוע הומניטרי אחר לעזה, הגדה המערבית ואוקראינה.
הצעת החוק מספקת 2.4 מיליארד דולר לתמיכה בפעולות של ארה"ב הקשורות להתקפות של החות'ים נגד ספנות בים האדום ו-2 מיליארד דולר במימון זר-צבאי לאינדו-פסיפיק - כסף שנראה כמכוון לעזור לטייוואן לקנות נשק.
סיכויי הצעת חוק אינם ודאיים בבית הנבחרים בגלל כוחם הגדול יותר של הספקנים לגבי אוקראינה והשפעתו של דונלד טראמפ, המתמודד על הנשיאות הרפובליקנית, שהתנגד לסיוע נוסף באוקראינה ולאחרונה הציע להפוך את חבילת הסיוע להלוואה.
טראמפ גם התייחס בספקנות כלפי ההתחייבויות של ארה"ב מעבר לים, שיבח את נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ואמר בעצרת כי הוא יעודד את רוסיה לתקוף את בעלות בריתה של ארה"ב בנאט״ו. כאלו שאינן תורמות מספיק להגנה הצבאית של הברית.
מתנגדים רפובליקנים נוספים בסנאט, תיארו את המשך הסיוע למאמצי המלחמה כאיוולת, בטענה שלאמריקה אין את המשאבים להמשיך לתמוך בקייב כשהגירעונות הפדרליים יגדלו - או שפוטין ינצח בכל מקרה.
"אם אתה מודאג מהעם האוקראיני, אתה צריך לעשות כל מה שאתה יכול כדי להביא את המלחמה הזאת לסיומה", אמר הסנאטור רון ג'ונסון שהתנגד להצעת החוק. ״פוטין הוא פושע מלחמה מרושע. אבל הוא לא יפסיד, הוא לא הולך להפסיד. ובנקודה מסוימת בזמן, אנשים כאן צריכים להכיר במציאות הזו".
חלק מהמחוקקים הרפובליקנים ממשיכים גם לדרוש שליטה הדוקה יותר בגבול ארה"ב כתנאי לכל סיוע. מדובר בדרישה מורכבת, היות ובשבוע שעבר, נדחתה פשרה דו-מפלגתית בנושא.
14/02/24 10:20
7.87% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הרשת יודעת להתריע על נתיב הטיסה של המל״ט התוקף https://t.me/mod_russia_en/12327 האוקראינים מפעילים רשת ענקית של אלפי חיישנים אקוסטיים בכל רחבי המדינה, שתפקידם לאתר ולעקוב אחר כטב"מים מתאבדים רוסיים, להתריע מערכות הגנ"א ולשלוח צוותים של 'ציידי כטמ"מים' להפילם.
גנרל ג'יימס הקר, מפקד כוחות ארה"ב באירופה ומפקד כוחות האוויר של נאט"ו, מסר פרטים אלו לכתבים בכנס מיוחד.
"אוקראינה נקטה בכמה צעדים מצויינים בתחומי ISR, מודיעין, סיור ותצפית, ובהתמודדות עם כלי טיס מנמיכי-טוס. זה כולל את מערך החיישנים האקוסטיים שמפעילים מיקרופונים הקולטים ומגבירים רעשים מסויימים״, אמר.
"יש 6,000 מיקרופונים כאלו בכל רחבי אוקראינה, והם מאוד הצליחו באיתור כטמ"מים מסוג שאהד-136, שיש להם ערוץ תקשורת אחד ומנוע קטן אך משמיע רעש חזק, ולפעמים מפחיד".
עוד הוסיף גנרל הקר שהאוקראינים מכשירים לוחמים במשך שש שעות בלבד להפעיל את המערכת הזאת, שבסופו של דבר מפילה כטמ"מים.
החיישנים האקוסטיים מגלים כטמ"מים רוסיים, והמידע על מיקומם ונתיב הטיסה שלהם מופץ על ידי רשת של אזרחים מתנדבים שמעבירים מידע באמצעות טלגרם, מדווח WAR ZONE.
האמריקנים מוסרים כי כדי לאתר כטמ"מים בלילה יש לאוקראינים כמה סוגי ציוד, כמו מכשירים לראיית לילה, מכשירים תרמו-אופטיים, מצייני לייזר, ואפילו נעזרים בפנסים גדולים רבי-עוצמה להעברת מידע.
גנרל הקר הוסיף ואמר כי מערך החיישנים האקוסטיים יכול להיות שימושי גם בנאט"ו ומחוצה לה נגד איומים אוויריים.
הוא הזכיר שארה"ב אמורה לספק לאוקראינה גם ארוסטטים, שהם בלוני תצפית גדולים המחוברים לקרקע, ובתוכם ציוד מעקב אלקטרוני לגילוי איומים בטווחים גדולים.