זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
26/01/24 10:32
54.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחקר חדש שערכה חברת Dell Technologies מגלה כי יותר מחצי (54%) מהארגונים בעולם חוו ב-2023 מתקפת סייבר או אירוע שמנע מהם גישה לנתונים השמורים בארגון Photo by Joshua Woroniecki on Unsplash מחקר חדש שערכה חברת Dell Technologies מגלה כי יותר מחצי (54%) מהארגונים בעולם חוו ב-2023 מתקפת סייבר או אירוע שמנע מהם גישה לנתונים השמורים בארגון.
על פי מחקר ה- Dell Technologies Global Data Protection Index שנערך בקרב 1000 מקבלי החלטות בתחום ה-IT ו-500 מקבלי החלטות בתחום אבטחת המידע, 90% מהארגונים בעולם חוו שיבושים בתחומי ה-IT.
הגורם המרכזי לתקיפה
40% מהמשיבים טענו כי פרצות אבטחה חיצוניות היו הגורם השכיח ביותר לאובדן נתונים והשבתת מערכות בתוך הארגון, כאשר כ-55% מאלה שחוו מתקפת סייבר אמרו שנקודת הכניסה הראשונה של התוקפים לארגון הגיעה ממקור חיצוני, כדוגמת עובדים שלחצו על לינקים ואימיילים חשודים ונפלו קורבן לפישינג, או דרך טלפונים ניידים שנפרצו.
ההשלכות הכספיות
מבחינת ההשלכות, המשיבים למחקר טוענים כי שיבושי המערכות הכוללים איבוד מידע מסתכמים בכ-2.6 מיליון דולר בממוצע לארגון, 26 שעות השבתה ו-2.45TB אחסון נתונים בממוצע. בהתאם, גם העלויות הקשורות לאבטחת המידע הוכפלו השנה, מ-0.66 מיליון דולר ב-2022 ל-1.41 מיליון דולר ב-2023.
מתקפות כופר
93% מציינים כי לארגונים שלהם יש פוליסות ביטוח מפני התקפות כופר (ransomware). מבין החברות שהותקפו 86% ציינו כי הם שילמו את הכופר להאקרים בעלות ממוצעת של 1.92 מילון דולר. 28% מאלה שחוו התקפה קיבלו החזר מלא באמצעות הפוליסה. 39% שילמו חלק מהכופר לאחר שהפוליסה כיסתה חלק מהתשלום ו- 19% העדיפו לא לערב את חברת הביטוח.
עוד עולה מהמחקר כי 74% מהמשיבים מאמינים כי אם הארגון שלהם יחווה מתקפה, הוא גם יקבל את הנתונים בחזרה ו-66% שמאמינים גם כי אם ישלמו כופר לתוקפים לא יותקפו שוב.
מבט ל-2024
לפי המחקר, 97% מהמשיבים טוענים שחוו לפחות אתגר אחד בהקשר של אבטחת מידע, וכן 79% חוששים שיתקלו באירוע סייבר בשנה הקרובה. בשל כך, 93% מהמשיבים טענו כי לארגון שלהם מדיניות בנושא Ransomware. עם זאת, 75% חוששים שאמצעי האבטחה והגיבוי שלהם לא מספיקים להגנה מפני התקפת סייבר, 74% מהמשיבים דואגים מפגיעה בגיבוי הנתונים שלהם בענן הציבורי ו-65% דואגים שלא יוכלו לשחזר את נתוני הארגון שלהם באופן מלא.
GenAI
במסגרת המחקר עולה גם כי בינה מלאכותית מחוללת (GenAI) הפכה לכלי אסטרטגי בחיזוק האבטחה ותישאר כך גם ב-2024, עם 52% מהמשיבים שטוענים כי שילוב GenAI יספק יתרון בהגנה של הארגון שלהם. עם זאת, 88% מהמשיבים הסכימו שהאימוץ של GenAI גם ייצר כמויות גדולות של נתונים חדשים, שיכולים להוות עילת לתקיפות חדשות.
"כמות הנתונים האיכותיים שעולה משנה לשנה עם התפתחות הטכנולוגיה מהווה יתרון גדול אך גם נקודה רגישה בקרב ארגונים רבים", מציין אבי שוורץ, מנהל מכירות לתחום הסייבר והגנה על המידע ב-Dell Technologies ישראל.
"התפתחות הכלים הטכנולוגיים ותצורת העבודה מחייבת את כולם לעמוד באופן קבוע בתקני אבטחת המידע ולהיפתח לכלים האסטרטגיים החדשים והחדשניים בתחום, ובכך לצמצם את הסיכויים למתקפת סייבר, את הנזק בעת המתקפה, וכן, את היכולת להתגבר על הנזק, לשחזר את הנתונים במלואם ולהמשיך לפעול במהרה".
לינק למחקר המלא - Global Data Protection Index Report
26/01/24 09:54
45.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בארה״ב מבינים שהתקיפות הצבאיות נגד החות׳ים לא ממש עוזרות וביקשו מסין להפעיל מנוף באיראן Photo by Venti Views on Unsplash גורמים רשמיים סיניים ביקשו מעמיתיהם האיראנים לעזור לרסן התקפות נגד ספינות בים האדום על ידי החות'ים. אם לא, איראן מסתכנת בפגיעה ביחסים העסקיים עם בייג'ינג, אמרו ארבעה מקורות איראנים ודיפלומט הבקיאים בנושא. פרסום של רויטרס.
הדיונים על תקיפות החות׳ים והסחר בין סין לאיראן התקיימו בכמה פגישות אחרונות בבייג'ין ובטהרן, אמרו המקורות האיראניים, וסירבו למסור פרטים לגבי מתי התרחשו או מי השתתף.
"ביסודו של דבר, סין אומרת: 'אם האינטרסים שלנו ייפגעו בכל דרך שהיא, זה ישפיע על העסקים שלנו עם טהראן. תגידו לחות'ים לגלות איפוק'", אמר אחד הבכירים האירניים שתדרך על השיחות, ששוחח עם רויטרס.
התייקרות עלות המשלוח והביטוח
ההתקפות, שלדברי החות'ים תומכות בפלסטינים בעזה, העלו את עלות המשלוח והביטוח על ידי שיבוש נתיב סחר מרכזי בין אסיה לאירופה, הנמצא בשימוש נרחב על ידי ספינות מסין.
הגורמים הסינים, לעומת זאת, לא הביעו הערות או איומים ספציפיים לגבי האופן שבו יחסי הסחר של בייג'ינג עם איראן עלולים להיות מושפעים אם האינטרסים שלה ייפגעו מהתקפות החות'ים, אמרו ארבעת המקורות האיראניים.
בעוד שסין הייתה שותפת הסחר הגדולה ביותר של איראן בעשור האחרון, יחסי הסחר שלהן מתערערים.
בתי זיקוק נפט סיניים, למשל, קנו בשנה שעברה למעלה מ-90% מיצוא הנפט הגולמי של איראן, על פי נתוני מעקב מכליות מחברת ניתוח הסחר Kpler, שכן הסנקציות האמריקניות הרחיקו לקוחות רבים אחרים וחברות סיניות הרוויחו מהנחות כבדות.
עם זאת, הנפט האיראני מהווה רק 10% מייבוא הנפט של סין ולבייג'ינג יש מערך של ספקים שיכולים לגבות מחסור ממקומות אחרים.
המקורות האיראניים אמרו כי בייג'ין הבהירה כי היא תהיה מאוכזבת מאוד מטהראן אם כלי שיט הקשורים לסין ייפגעו, או שהאינטרסים של המדינה יושפעו בדרך כלשהי.
"סין היא ידידה כנה של מדינות המזרח התיכון״
משרד החוץ של סין התבקש להגיב על הפגישות עם איראן לדיון במתקפות ים סוף.
"סין היא ידידה כנה של מדינות המזרח התיכון והיא מחויבת לקדם ביטחון ויציבות אזוריים ולחפש פיתוח ושגשוג משותפים", נכתב בתגובה שנמסרה לרויטרס.
"אנו תומכים בתוקף במדינות המזרח התיכון בחיזוק עצמאותן האסטרטגית ובאיחוד ושיתוף פעולה כדי לפתור בעיות ביטחון אזוריות".
משרד החוץ של איראן לא היה זמין להגיב.
תקיפות צבאיות של כוחות ארה"ב ובריטים נגד מטרות חות'יות בתימן החודש, לא הצליחו לעצור את ההתקפות של הקבוצה. החות׳ים שולטים בחלק גדול מתימן, כולל הבירה צנעא וחלק גדול מחופי הים האדום של המדינה על ידי באב אל-מנדב.
גורם אמריקני בכיר אמר כי וושינגטון ביקשה מסין להשתמש במינוף שלה עם איראן כדי לשכנע אותה לרסן את החות'ים, כולל בשיחות שקיימו החודש מזכיר המדינה אנטוני בלינקן והיועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן עם בכיר המפלגה הקומוניסטית הסינית ליו ג'יאנצ'או.
גורם איראני בכיר אמר כי בעוד שגורמים סינים דנו ביסודיות בחששותיהם בפגישות, הם מעולם לא הזכירו בקשות מוושינגטון.
ב-14 בינואר, שר החוץ של סין וואנג יי קרא להפסיק את ההתקפות על ספינות אזרחיות בים האדום - מבלי לנקוב בשמות החות'ים או להזכיר את איראן - ולשמירה על שרשראות האספקה וסדר הסחר הבינלאומי.
ויקטור גאו, פרופסור יו"ר באוניברסיטת סוצ'וב בסין, אמר כי סין, כמדינת הסחר הגדולה בעולם, הושפעה באופן לא פרופורציונלי מהשיבוש בשילוח ושחזור היציבות בים האדום היה בראש סדר העדיפויות.
גאו, דיפלומט סיני לשעבר ויועץ של ענקית הנפט הסעודית ארמקו, אמר כי בייג'ין תראה את היחס של ישראל לפלסטינים כגורם השורש למשבר בים האדום ולא תרצה לייחס בפומבי את האשמה לחות'ים.
דובר מחלקת המדינה האמריקאית סירב להגיב כשנשאל על דיונים דו-צדדיים בין איראן לסין בנושא.
דיפלומט הבקיא בעניין, אמר שסין שוחחה עם איראן בנושא, אך לא ברור עד כמה טהראן לוקחת ברצינות את עצתה של בייג'ינג.
שני גורמים בממשלת תימן, אויב של החות'ים, אמרו שהם מודעים לכך שכמה מדינות, כולל סין, ביקשו להשפיע על איראן לרסן את החות'ים.