זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/12/23 09:11
10.83% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לצד אספקת הנשק, בכירים אמריקאים בדרך לישראל במטרה לסיים את הלחימה
הקבינט וממשלת ישראל ממתינים לרכבת האווירית שמגיעה לישראל בימים הקרובים. לא רכבת נשק אלא בכירי הממשל, היועץ לביטחון לאומי, מזכיר ההגנה ורמטכ"ל צבא ארה"ב.
אלו יילכו בדרכו של הנשיא ביידן – לא לוחצים על ישראל להפסיק את הלחימה, אך רוצים לדעת מה לדעת ממשלת ישראל יקרה ביום שאחרי ומה הלו"ז.
יידון גם המצב בגבול הצפון מול חיזבאללה. נשמעים איומים מישראל כי תנקוט בפעולה צבאית אם לא יימצא פתרון מדיני להרחקת כוח רדואן מהגבול, כדי שמפוני הצפון יוכלו לשוב לבתיהם בביטחון. הקבינט דן אמש בחבילת סיוע הומניטרי חדשה לרצועת עזה שתוצג ליועץ ג'ייק סליבן שמגיע היום.
לקראת בואם של בכירי הממשל האמריקני אמר אמש ראש הממשלה נתניהו: "יש לחצים בינלאומיים. אנו ממשיכים עד הסוף, ושום דבר לא יעצור אותנו".
לקראת הדיונים עם האמריקנים יש דיבורים על תכנית תלת-שלבית, לפיה צה"ל ישלים את הלחימה ה"עצימה" ברצועה, ייצא מהרצועה ויתייצב מחוץ לה, ובשלב השלישי ישלים את השמדת יכולות חמאס באמצעות פשיטות ושליטה ביטחונית ישראלית ברצועה.
יום אתמול עמד בסימן קרב הגבורה של גדוד 13 בחטיבת גולני ויחידת החילוץ 669 באותו בניין בקסבה של שג'עייה, בו נפלו מג"ד 13 ותשעה לוחמים.
אתמול התקיימו הלוויותיהם של 10 חללי מצה"ל שנפלו בקרב. על הקרב הזה אמר הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי: "כוח אחד נכנס למצוקה וכוח אחר הלך לתוך האש, לתוך הסכנה, כשהמפקדים בראש כדי לחלץ. כך אנו מחנכים בצה"ל".
דובר צה"ל תא"ל הגרי מסר כי בקרב של גולני ו-669 השתתף חיל האוויר, שליווה את הכוח הקרקעי עם 20 כלי טיס, מסק"רים, מסוקי סער ומטוסי קרב.
בראש הכוחות הלוחמים עמדו אל"מ יצחק בן בסט ומג"ד 13 סא"ל תומר גרינברג זכרונם לברכה. לדברי דו"צ, אין שינוי במדיניות האש, מעטפת אש מופעלת לפני כל כניסת כוח קרקעי, ובימים אלו יש יותר היתקלויות, יותר מחבלים נכנעים ויש נפגעים בקרב כוחות צה"ל.
אלוף פיקוד דרום ירון פינקלמן נפגש עם לוחמי גולני בשג'עייה ואמר להם כי הקרב של אתמול הוא פרק נוסף בספר המופת של חטיבת גולני.
פינקלמן קיים הערכת מצב עם המח"טים בגזרה. "בקרב הגבורה שהתנהל כאן אתמול הוכחתם ש'אחרי' זו לא סיסמה אלא ציווי שאנו המפקדים מובילים קדימה בראש הכוחות, גם כשיש מחיר כבד וכבד מאוד", אמר האלוף ללוחמי גולני.
שר הביטחון העלה על נס את סיפור הגבורה של גולני וגדוד 13 שכולו היה אומץ לב ועוז רוח. השר אבי דיכטר התייחס לקרב של גולני ואמר כי אי אפשר לנצח טרור מהאוויר. "המלחמה לא תסתיים לפני שיושגו המטרות ועד שחמאס יתמוטט לחלוטין".
רשת CNN דיווחה שארה"ב סיפקה לישראל 3,000 פצצות JDAM מאז 7 באוקטובר. אישי ממשל אמרו שלממשל אין כוונה להטיל מגבלות על הסיוע הצבאי לישראל.
זו מדיניות הנשיא חרף קריאות של חברי קונגרס וארגוני זכויות אדם להפסיק את הסיוע לישראל עד שתפעל להגן על אזרחים בעזה.
14/12/23 14:22
10.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
השימוש בהעתקים אינרטיים אלו מאפשר אימון בטוח ועוזר למתאמנים להבין טוב יותר את פעולת הנשק המאולתר https://inertproducts.com/product/replica-improvised-hamas-rocket-inert-... ב-Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, קבוצת LinkedIn שאני מנהל, פורסם השבוע פוסט של חברה מסחרית בארצות הברית, שמייצרת ומפיצה מבחר של העתקים אינרטיים של תחמושת.
בפוסט תוארה שיטת ייצור רקטות מצינורות מים על ידי ארגון הטרור חמאס. השיטה חסכונית ופשוטה יחסית: משתמשים בצינורות מים ממתכת כגוף הרקטה, ממלאים את "ראש הנפץ" המאולתר בחומרי נפץ תוצרת בית ומחברים מערכת הצתה מאולתרת.
החלק הפנימי החלול של הצינור משמש כתא הבעירה, שעשוי להכיל גם דלק רקטות תוצרת בית. שיטה ראשונית ויעילה זו מאפשרת להם לייצר מספר רב של רקטות במשאבים מוגבלים.
החברה מציעה למכירה העתק אינרטי של רקטה מסוג זה, הבנוי מ-100% מתכת, ומאפשר אימון יעיל ובטוח למטרות אימונים צבאיים. העתקים כאלה נועדו לחקות את המראה של רקטות אמיתיות, ולספק כלי אימון מציאותי לגופי ביטחון.
השימוש בהעתקים אינרטיים אלו מאפשר אימון בטוח, עוזר למתאמנים להבין טוב יותר את פעולת הנשק המאולתר, ובכך משפר את יכולתם להגיב ביעילות בתרחישים בעולם האמיתי.
אין התייחסות בפוסט לעניין העתק המשגר של הרקטה.
עלות ההעתק האינרטי של רקטה כזו היא 4,031.80 דולר ארה"ב.
המידע מתוך פרסומים, שהופיעו בקבוצת ה-LinkedIn, שאני מנהל Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH.
14/12/23 09:13
7.05% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״נמצא כי החברה אינה ממציאה למנוייה הסכמי התקשרות כנדרש״, לפי המשרד Photo by Frederik Lipfert on Unsplash סמנכ"לית פיקוח ואכיפה במשרד התקשורת, איה בן-פורת, הטילה השבוע עיצום כספי בסך 88,410 ש"ח על חברת *איינט 066* (חרפה) בע"מ המספקת שירותי אינטרנט, בשל הפרות חמורות של תנאי ההיתר החלים עליה.
העיצום הכספי הוטל לאחר שהחברה לא העבירה למשרד מידע שנדרש ממנה לגבי הסכמי התקשרות והקלטות שיחות ונמצא כי החברה אינה ממציאה למנוייה הסכמי התקשרות כנדרש.
כן נמצא שהחברה לא הציעה למנוייה שירותי סינון אתרים פוגעניים חינם, כמתחייב מהוראות האסדרה החלות עליה.
לאחר שמשרד התקשורת מצא כמות חריגה של תלונות צרכנים על חברת איינט, הוחלט לבצע הליך פיקוח שכלל ביקור במשרדי החברה ודרישת מסמכים והקלטות.
יצוין שגם בימים אלה, תוך כדי המלחמה, ולאחר שהמשרד הודיע לחברה על כוונתו להטיל עליה עיצום כספי, ממשיכות להגיע אליו תלונות כנגד החברה על פגיעה בצרכנים.
14/12/23 09:07
6.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האם צה"ל מגדיל את הסיכון ללוחמים כדי לצמצם פגיעה בבלתי מעורבים פלשתיניים? כך זה נראה בעיניים של היבשה ושל חיל האוויר - והמסקנה
זה היה השבוע שבו עלתה ביתר שאת השאלה האם ניתן להקטין את הסיכון לכוחות הקרקע הלוחמים בלב עזה באמצעות "השטחה" של מבנים נוספים?
או במילים אחרות, האם הסיכון לכוחות גדל בגלל הימנעות מהפעלת אש מקסימאלית מהאוויר, במקרים מסוימים, כולל בשל החשש מפגיעה אפשרית בפלשתינים בלתי מעורבים בלחימה? והתשובה? מורכבת, אך יש שורה תחתונה בסוף. נגיע אליה.
נתחיל בתיאור שניים מהאירועים שחידדו את הדילמה.
ביום ראשון נהרגו חמישה קצינים וחיילים מגדוד 8111 בכפר קרארה שממזרח לחאן יונס. הכוח היה בעיצומה של פשיטה על מתחם של בית ספר, שממנו נורתה אש עד קודם לכן.
קדמה לפשיטה הרגלית גם הפצצה מהאוויר, אך אנשי החמאס שהטמינו את המטענים, עלו אל פני הקרקע מתוך פיר של מנהרה, זמן קצר אחריה.
בנוסף לחמשת ההרוגים היה לכוח המילואימניקים גם פצוע אחד קשה (במלחמה הזאת צה"ל אינו מדווח, בדרך כלל, על פצועים ברמות חומרה קלות יותר).
יומיים אחרי התופת ליד חאן יונס, ארע הקרב שבו נפלו לא פחות מ-9 לוחמים, כולל מפקד גדוד 13 של גולני, סא"ל תומר גרינברג, ואל"מ יצחק בן בשט, שעמד להשתחרר משירות קבע לאחר שורה של תפקידי מח"ט ולפני שחרורו הצטרף לחפ"ק של מח"ט גולני כדי לנהל אותו במלחמה.
הקרב התנהל ממש בלב הקסבה של סג'אעיה, שנחשבת כאחד המעוזים הקשים ביותר של החמאס בכל רחבי רצועת עזה, אם לא הקשה ביותר. היו השבוע עוד היתקלויות רבות וכואבות, שאולי ניתן היה למנוע, בחוכמה שלאחר מעשה.
משיחות עם מפקדי יבשה, שאחראים על הלחימה הקרקעית ומביקור בבסיס רמת דוד, יכולתי להבין עד כמה מורכבת הדילמה של הפעלת האש מן האוויר.
בעיניים של היבשה
בשורה התחתונה, הפעלת אש מהאוויר ועל ידי הארטילריה כריכוך לקראת כל פעולה היא למעשה, בלתי מוגבלת, כאשר מדובר באזורים שמצפון לקו נחל עזה, שאותם קרא צה"ל לפנות מאזרחים. מי שנמצא שם יכול להיחשב בוודאות איש חמאס (גם אם הוא אינו קשור לחמאס, אך החליט שלא לעזוב).
"לא ניתן לטהר את השטח ולהשיג את יעדי המלחמה רק מן האוויר", אומרים מפקדים ביבשה. "בזמן ההפצצות, חמאס נמצא מתחת לפני הקרקע, וללא הגעה אל פירי המנהרות - לא נוכל להשמיד אותו. הטיהור כולל כניסה אל בתים או למתחמים כמו בתי ספר ומחנות אימונים – כדי לתפוס נשק ומשגרי רקטות, חומרי מודיעין ואולי אפילו למצוא סימנים לחטופים.
"גם אחרי שלב הריכוך, תוך כדי הטיהור עצמו, יש אש אווירית צמודה שמחפה עלינו. השיקול היחיד להימנע מהפעלת אש ממטוסי קרב, כלי טיס מאוישים מרחוק או מסוקים הוא רק כדי לא לפגוע בכוחותינו או בחטופים, אם יש חשש כזה".
אנשי צבא היבשה מציינים כמה מהמקרים הכואבים של המלחמה, שבהם נהרגו לוחמים מאש אווירית בשוגג, כולל מקרה שבו "סומן" על ידי כוחות בשטח בית שבו שהו לוחמי צנחנים. בשל כך הוא הותקף על ידי מסוק אפאצ'י. באירוע אחר שיגר כלי טיס מאויש מרחוק טיל מדויק לעבר כוח רגלי של צה"ל.
ככלל, לא רק בשלב הריכוך אלא גם בעת הטיהור עצמו, מכלולי הפעלת האש מרחוק של היבשה וגם הכוחות בשטח יכולים "להזמין" אש אווירית מיידית, כאשר הם נזקקים לה.
במקרה של תקרית סג'אעיה, היה חשש מחטיפתם אל תוך מנהרה של ארבע חיילים שנפגעו בשלב הראשון של הקרב, והקשר עימם אבד, כך שלא ניתן היה לחכות עם החילוץ עד להפצצה כבדה של השטח מהאוויר. מה גם שהפצצה כזאת הייתה פוגעת בהכרח גם בכוחותינו.
עם זאת, מציינים בצה"ל, כי כאשר מדובר בלחימה באיזור חאן יונס, הפעלת האש מרחוק מורכבת יותר מאשר בצפון הרצועה, בגלל הימצאותם של שני מיליון אזרחים, שחלקם הגיעו קודם לכן מן הצפון, בהוראת צה"ל.
אמנם, צה"ל קורא לתושבים לפנות אזורי לחימה שונים במרחב חאן יונס על פי "מפה אינטראקטיבית", אך בכל זאת החשש לפגוע בבלתי מעורבים הוא גדול יותר, ונלקח בחשבון.
"בדרום, צריך לחשוב יותר לפני כל תקיפה אווירית, לעומת הצפון, כי השטח לא בהכרח ריק מאזרחים – אבל גם כאן תוקפים את האויב מרחוק – ככל האפשר".
מכלולי האש רשאים גם כעת, בכל מקום ברצועת עזה, "להשטיח" כל מבנה ללא נוהל "הקש בגג" וללא אישור של קצין בדרגת תת אלוף לפחות, כפי שהיה עד ל"חרבות ברזל".
בסיס רמת דוד של חיל האוויר, בצפון, יום רביעי
בעיניים של חיל האוויר, שיתוף הפעולה עם כוחות היבשה מעולם לא היה הדוק יותר, ואש אווירית אף פעם לא הייתה צמודה לכוחות קרקעיים כמו הפעם. בשום מקום בעולם, לא רק בלחימה בעזה.
במקרה, מפקד רמת דוד, אל"מ א, היה ראש "מחלקת השתתפות" במטה חיל האוויר בעבר. המחלקה הזאת הוקמה ב-2014, תוך כדי "צוק איתן", כדי לשפר את הסיוע האווירי הצמוד לכוחות המתמרנים, מרמת הפיקוד ומעלה. יש גם "יחידה להשתתפות" כדי לתאם את השת"פ עם רמת האוגדה ומטה.
פעם, נהגו בצבא היבשה לכנות את חיל האוויר כ"צבא הזר הכי ידידותי לצה"ל". בשנים האחרונות, שומעים את האמירות האלה פחות ופחות.
שיתוף הפעולה מגיע כעת עד כדי היכרות אישית עמוקה בין מפקדים "כחולים" ו"ירוקים". למשל, מרבית מפקדי הטייסות בחיל האוויר הזעזעו אתמול מהחדשות מסג'אעיה, גם בגלל שהכירו אישית את תומר גרינברג ז"ל, שלמד איתם ביחד במכללה לפיקוד ומטה. אל"מ א' היה חבר קרב של אל"מ בן בשט ז"ל. הם למדו ביחד במכללה לביטחון לאומי.
הגורמים בחיל האוויר מספרים, כי מאז תחילת המלחמה לא חל שינוי משמעותי בהנחיות התקיפה האווירית. זאת, בניגוד לטענה כאילו "צה"ל שומר על חיי הפלשתינים יותר מאשר חיי לוחמים", שנשמעת שוב ושוב ברשתות החברתיות.
"התקיפות נשקלות מיום ליום בהתאם לשורה ארוכה של שיקולים, ובהתאם ללקחים שנלמדים, כאשר המטרה נותרה השגה יעדי המלחמה וצמצום הפגיעה בכוחותינו – מעל לכל ולפני הכול.
כל זאת, במקביל למאמץ להימנע מפגיעה בבלתי מעורבים, בטח במתחמים כמו של אונר"א. גם השיקול הזה נלקח בחשבון לכל אורך הדרך, במידה מסוימת. "כאשר חיל האוויר פוגע בכוחות הקרקע שלנו בשוגג, הכאב הוא עצום", אומרים עוד בחיל האוויר.
"זה רק ממחיש עד כמה התיאום עדין ומורכב. האמצעי האפקטיבי ביותר לפגיעה במחבלים אלה פצצות של מטוסי קרב במשקל של עד טון, ולפעמים כמה וכמה פצצות כאלה בו זמנית.
״במקרה של מטוסי קרב הצורך לשמור על מרווחי בטיחות מכוחותינו הוא הגדול ביותר, משום שכל טעות עלולה לעלות בנפגעים רבים במיוחד, בשל עוצמת הפצצות".
פצצה במשקל טון
כדוגמא להשתתפות הצמודה בלחימה מספרים בחיל האוויר על אחד הקרבות, שבו הוטלה פצצה במשקל טון במרחק של 80 מטר בלבד מכוחות שנדרשו לסיוע מידי קריטי.
למרות שמרווח הבטיחות התקני הוא 250 מטר, ומרווח הבטיחות המינימאלי שמקובל, הוא 130 מטר. כה מורכבת היא מלחמת עזה.
זו המסקנה לגבי הדילמה של הפעלת אש אווירית בעזה, בהתאם למה ששמעתי השבוע מה"כחולים" ומה"ירוקים". עדיין אין מניעה "לשטח" מבנים באזורים שבהם פועלים כוחות הקרקע.
השיקול מתי לעשות זאת מבצעי. הניסון להימנע מפגיעה בבלתי מעורבים הוא שיקול רלוונטי, בעיקר באזור הצפוף של דרום הרצועה. הצורך להימנע מסיכון חיילים גובר עליו.
אם יודעים על זירת מטענים או בית ממולכד - מפציצים מרחוק ללא צל של ספק. כוחות הקרקע והאוויר פועלים, ביחד, כדי להפיק לקחים מרביים מהלחימה המשולבת עד כה.
בהחלט, יש עוד מקום לשיפור. אין תחליף לפעולה בשטח, עם "רגליים על הקרקע". והמחיר ימשיך להיות כבד.
14/12/23 09:19
6.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נשיא איראן עמד להשתתף ולנאום בוועידה עולמית בנושא פליטים Credit: IMAGO/APAimages via Reuters Connect
נשיא איראן אברהים ראיסי ביטל נסיעה לז'נווה נוכח תביעות של מתנגדי משטר איראן לעצור את הנשיא באשמת ביצוע פשעים נגד האנושות.
נשיא איראן עמד להשתתף ולנאום בוועידה עולמית בנושא פליטים. את הבקשה לעצור אותו הגישו לתובע הכללי השווייצי שלושה מתנגדי משטר אזרחי שווייץ.
סוכנות הידיעות השווייצית SDA דיווחה שלבקשה צורפה רשימה של 330 איש, ביניהם חמישה אזרחי שווייץ ואחד שהוא חבר פרלמנט, פיליפ ננטורמוד.
הם מבקשים לחקור את ראיסי על פעולות השמדת עם, ג'נוסייד, ופשעים נגד האנושות. הוא מואשם בכך שהשתתף בעינויים ובהוצאות להורג בעת הטבח בשנת 1988 בו נהרגו רבבות מנגדי משטר ברחבי איראן.
המבקשים לעצור את ראיסי טוענים שהוא אחראי למותם של אלפים בתוקף תפקידו אז כסגן התובע הכללי של מחוז טהרן. המבקשים טוענים שעל פשעים נגד האנושות לא חלה התיישנות.
14/12/23 14:28
6.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בשימוע טען האוצר האמריקאי שאינו מכיר מבטחים אמריקאים לצי הצללים של איראן. לעומת זאת, חברת מחקר פרטית טענה בעבר שהיא כן איתרה מבטחים כאלו https://www.c-span.org/video/?532394-1/hearing-banking-sanctions-iran שימוע בקונגרס האמריקאי מאתמול (ד) חשף את אוזלת היד של האוצר האמריקאי במלחמתו בצי הצללים שמוביל נפט איראני, למרות הסנקציות. צי הצללים - מכיוון שמדובר במכליות שפועלות בצללים, במרבית הפעמים ללא שידור מיקום ב-AIS וחלקן מבצעות טעינת נפט באמצע ים (אירוע המוגדר כ-STS).
מי מכליות אלו מחליף דגלי לאום, פועל בניגוד להנחיות המקובלות בענף הספנות, כל זאת במטרה להתחמק מסנקציות בינלאומיות, אמריקאיות ואירופאיות. האינטרס? שכר גבוה.
צי הצללים האיראני אינו חדש ומספר רב של כתבות אודותיו פורסמו בעבר. צי מכליות זה מאפשר לאיראן ערוץ של מטבע חוץ המחזיק את המשטר. הכסף משמש בין היתר לבניין הכוח של משמרות המהפכה, כולל טילים וגרעין. כמו גם, הכסף הזה מאפשר לאיראן לתמוך בקבוצות טרור במזרח התיכון, כולל חיזבאללה, חות׳ים וחמאס.
בשימוע, שאל חבר הקונגרס זק נון את אליזבת רוזנברג מהאוצר האמריקאי האם היא מכירה חברות ספנות אמריקאיות הלוקחות חלק בצי הצללים? יותר מדויק, נון ציין שם של חברה אמריקאית, american Steamship Company. רוזנברג אמרה שהיא צריכה לבדוק.
נון המשיך ושאל האם האוצר האמריקאי מכיר חברות המוכרות ביטוח ספנות למכליות בצי הצללים של איראן? רוזנברג ענתה שאיראן מספקת ביטוח למכליות הצי הזה. נון התעקש. רוזנברג אמרה שהיא לא מכירה אף חברת ביטוח אמריקאית המוכרת ביטוח לצי הצללים של איראן.
חשוב לציין כי חברת מחקר בשם TankerTrackers, העוקבת אחרי הובלות נפט בעולם, טענה בעבר שיש לפחות חברת ביטוח אמריקאית אחת שמספקת ביטוח לצי הצללים של איראן. החברה סירבה למסור את שם החברה.
בכתבה שפורסמה בניו יורק טיימס בנושא, טען סמיר מדני, מייסד שותף של TankerTrackers.com, כי המכליות הללו לא יכולות לפעול ללא כיסוי ביטוחי מערבי. בכתבה נטען כי חברות ביטוח ספנות אמריקאיות לוקחות חלק בכיסוי של מכליות בצי הצללים של איראן.
כיצד ייתכן וחברת מחקר פרטית יודעת על מבטחים אמריקאים לצי הצללים של איראן והאוצר האמריקאי, המגובה בכל שירותי המודיעין האמריקאים, לא יודע? זו שאלה פתוחה.
14/12/23 09:24
6.05% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לחיל האוויר המלכותי האוסטרלי יש צי של שבעה מטוסים כאלו By Staff Sgt. Perry Aston - https://www.dvidshub.net/image/1803827/operation-inherent-resolve#.VQAs5..., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82812353 מטוס תובלה KC-30A איירבוס של חיל האוויר האוסטרלי קיבל לראשונה מערכת תקשורת הכוללת הגנת סייבר.
לחיל האוויר המלכותי האוסטרלי יש צי של שבעה מטוסי MRTT המצויידים במכשירי רדיו בתדר גבוה (HF) ותדר גבוה מאוד (VHF), במערכת הצפנת תקשורת, העברת נתונים, ותוכנית השדרוג כללה גם אמצעים לשמירה על הגנת סייבר.
משרד ההגנה האוסטרלי מסר כי שדרוג אמצעים אלחו משפר את רמות הבטיחות ויעילות התקשורת בין מטוסי התובלה לבין יחידות צבא אחרות באוויר ועל הקרקע.
טייסת מטוסי התובלה מספר 33 פועלת מבסיס אמברלי בקווינסלנד. מפקד הטייסת קפטן ברנט טיילור אמר לג'יינס שהשדרוגים ותוספת אבטחת סייבר משפרים את היכולות המבצעיות של המטוסים ומאפשרים שת"פ מבצעי עם מטוסים אחרים בזירת לחימה.
השדרוגים במטוסים בוצעו על ידי חברת נורת'רופ גראמן אוסטרליה בעיר בריסביין.
14/12/23 09:29
5.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראשוני המטוסים אמורים להגיע לבסיס פלורן בבלגיה ב-2025 תמונה: לוקהיד מרטין בלגיה קיבלה רשמית את מטוס הקרב החמקני F-35 הראשון שלה בטקס גלילת המטוס (ROLLOUT) במפעלי לוקהיד מרטין בפורט וורת', טקסס.
בלגיה הזמינה 34 מטוסי F-35A, וכבר נשלחו לבסיס חה"א האמריקני לוק בארה"ב 48 טייסים בלגיים, 14 מדריכי סימולטור ו-120 אנשי תחזוקה לקורסי הסבה למטוסי החמקן.
ראשוני המטוסים אמורים להגיע לבסיס פלורן בבלגיה ב-2025 ותהליך מסירת המטוסים יימשך עד שנת 2030.
המטוסים והצוותים יעברו את ההליכים המקובלים עד לקבלת אישורי כשירות מבצעית חלקית ומלאה. מטוסי F-35 בחה"א הבלגי יחליפו מטוסי קרב F-16.
מטוסי F-35 פועלים כיום ב-31 בסיסים בעולם (כולל נבטים בנגב), לוקהיד מרטין מסרה עד כה 980 מטוסים, שצברו בעולם 768 אלף שעות טיסה. המטוסים מוטסים בידי 2,250 טייסים ומתוחזקים על ידי 15,125 ציוותי תחזוקה.