הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/11/23 13:32
22.01% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החקיקה ככל הנראה לא צפויה להתקדם ונעשתה ככלי תעמולה עבור יוזמיה, אך היא איתות אזהרה למדינאים בירושלים
שישה חברי קונגרס דמוקרטים בהובלת אילהן עומר הגיעו הצעת חוק לקונגרס האמריקאי (H.J.Res.102) שמטרתו למנוע מכירה והעברה של פצצות וקיטי דיוק מסוג ספייס, המיוצרות בארה״ב, לטובת ישראל.
הלקוח הסופי ברישיון הייצוא האמריקאי הוא משרד הביטחון הישראלי. הפצצות והקיטים מיועדים לצה״ל במלחמתו בחמאס בעזה ואם תפתח זירה צפונית, גם מול חיזבאללה.
לצד עומר התייצבו רשידה טלאיב, קורי בוש, דליה רמירז, סומר לי ואלכסנדריה אוקסיו-קורטז. החקיקה נמצאת בשלב ראשוני והופנתה לדיון בוועדה לענייני חוץ של הקונגרס.
החקיקה ככל הנראה לא צפויה להתקדם ונעשתה ככלי תעמולה עבור יוזמיה, במטרה לקבל עוד קולות במדינות שלהם על בסיס השנאה לישראל, אך היא מציבה שוב תמרור אזהרה בפני מדינאים ישראלים.
אמנם מדובר במיעוט בתוך המפלגה הדמוקרטית, אך הוא ממחיש, יחד עם ההפגנות נגד ישראל שנערכו במספר מדינות בארה״ב לאחרונה, את הלחץ הפנימי בו נתון הנשיא ביידן שרוצה להבחר מחדש בנובמבר 2024.
סקרים שנערכו בכלי תקשורת אמריקאים לאחרונה, מראים כי ביידן מתקשה להשיג רוב מול דונלד טראמפ, המועמד הכי ריאלי מטעם המפלגה הרפורליקנית בבחירות הקרובות.
לצד היבטים כמו גילנות והמצב הכלכלי בארה״ב (יוקר המחייה), חלק מהסקרים טוענים כי גם התמיכה הבלתי מסויגת של ממשל ביידן בישראל עומדת לו כרועץ.
זאת, כאשר ישנם חלקים בציבור האמריקאי המצדדים בצד הפלסטיני ומתנגדים לתמיכה צבאית וכלכלית אמריקאית בישראל בזמן המלחמה בעזה.
20/11/23 11:21
16.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חיל הים יידרש לחשיבה מחודשת לגבי איומי הייחוס מולם הוא נדרש להתמודד מול הזירה הצפונית
בפתחה של מלחמת "חרבות הברזל" בבוקר השביעי לספטמבר, בוצעו ניסיונות חדירה של היחידה הימית של חמאס גם דרך הים. על אף הפעילות של חיל הים, חלקם צלחו.
מפקד בסיס אשדוד של חיל הים, האחראי לגזרת עזה, העלה את הכוננות בליל שישי לאור ההתרעות שהיו באזור, ואת המחבלים על סירותיהם ושלל האמצעים שלהם פגשו לוחמי יחידות הבט"ש של חיל הים, פלגת הדבורות ויחידת הצרעות.
לוחמי הבט"ש יחד עם מערך הגילוי החופי הצליחו לגלות את החדירה מהים, שבוצעה באמצעות ארבע סירות תקיפה מהירות, צוללים ושחיינים.
כלי השיט של חיל הים שפעלו באזור קו הגבול שבין עזה לישראל, הצליחו להשמיד שתיים מהסירות. שתי סירות אחרות, כשחלק מצוותן נהרג מאש כלי השיט הישראליים, הצליחו לחדור את קו ההגנה ולהגיע לחוף סמוך לזיקים. ירי שבוצע לעבר שתי הסירות והמחבלים שנוצרו הביא לחיסולם.
במקביל מערך הצרעות והדבורות הצליח באמצעות ירי מקלעים ופצצות עומק להשמיד שחיינים וצוללים שניסו לחדור לחוף הישראלי.
במהלך הלילה שבין שבת לראשון, לאחר שהוקפצו מבסיסי חיפה ועתלית, השמידה ספינת טילים חמישה כלי שיט נוספים של חמאס שניסו לחדור לישראל, וסירות שייטת 13 הצליחו להרוג עשרות מחבלים אחרים, שניסו להגיע לחוף בשחייה ובצלילה. ספינות הטילים ושייטת 13 הוכוונו על ידי מערך הגילוי החופי שבסיסו באשדוד.
כלי השיט של חיל הים יחד עם מערך השליטה החופי, הם אלו אשר מנעו את חדירת כלי השיט והשחיינים של חמאס.
כאמור, למרות פעילות חיל הים, קו ההגנה הימי הפיזי, בדומה לזה היבשתי, קרס באותו בוקר שבת. מחבלים חדרו לחופי ישראל וביצעו טבח בבסיסי צבא ובאזרחים ששהו באותו זמן בחוף.
קו ההגנה הימי בעזה
בנייתו של קו ההגנה הימי החלה ב- 2005 והוא כלל שני שלבים. השלב הראשון הסתיים בשלהי 2006 וכלל בנייה של קיר מלט באורך של כ- 150 מטרים ובגובה של שלושה מטרים מקרקעית הים.
מטרתו של קיר המלט הייתה לשמש מחסום שימנע חדירה של דייגים, מחבלים ומבריחים מעזה לתוך שטחי הים של ישראל. הפרוייקט דאז הוערך בכארבעה מיליון שקלים.
לאחר מבצע "צוק איתן" ב- 2014, החלו חיל הים ומשרד הביטחון לעבוד על השלב השני של המכשול הימי באורך של כ- 800 מטרים לתוך הים, הכולל שכבת אבן תת מימי, גדר אבן מעל המים, וגדר פלדה צפה באורך עשרה מטרים, שתעוגן על-ידי בטון שיימנע את היסחפותה. מטרתה של הגדר הצפה הייתה עצירת סירות מהירות, המפליגות במהירות של עד 50 קשרים, ומניעת הגעתן אל נמל אשקלון.
על המכשול הותקנו אמצעים שונים לכיסוי התווך העל-מימי והתת-מימי, לרבות גילוי שחיינים וצוללים. ב- 2018 תיאר משרד הביטחון את המכשול כ"שובר גלים בלתי חדיר".
בניית המכשול הימי החלה לאחר שאמ"ן העריך דאז כי חמאס ינסה לפגוע בישראל דרך הים באמצעות יחידת הקומנדו הימי שלו, לאחר שיתקשה לעשות זאת מתחת לאדמה או מהאוויר לאחר שהמכשול הקרקעי נבנה.
כל קו נפרץ
יחידת הקומנדו הימי של חמאס, אחת מהיחידות המובחרות של ארגון הטרור הרצחני, הצליחה למרות האמירות של משרד הביטחון. המכשול הימי ״הבלתי חדיר״ - נחדר.
נראה כי המכשול הפיזי, בו הושקעו סכומי כסף אדירים, הקשה אולי את החדירה של חמאס אך לא מנע אותה. לא מעל המים ולא מתחת למים.
בתרחישי איום הייחוס שנלקחו בחשבון בבניית הגדר ואמצעי הגילוי נלקחו, ככל הנראה, דפוסי פעולה של פשיטות קומנדו הכוללות מספר קטן יחסית של כלי שיט ומספר קטן יחסית של צוללים/שחיינים.
מול אלו הגדר הימית הייתה, אולי, מהווה מכשול אמיתי. אך מול גלי התקיפה הגדולים יחסית בשבת של השביעי לאוקטובר, לא עמדה הגדר הימית הפיזית.
מה שנראה שעבד והיטב מעבר לכלי השיט שפעלו בזירה במקצועיות ובקור רוח, הוא מערך הסנסורים של חיל הים, שהצליחו לא רק לזהות את כלי השיט המהירים של חמאס שפעלו באופן חריג, אלא גם את השחיינים והצוללים, שניסו לחדור את החוף.
זוהי ללא ספק יכולת מרשימה. בניגוד למה שקרה לגדר היבשתית ולסנסורים שהושמדו על ידי רחפני חמאס, הסנסורים והטכנולוגיה בים פעלה כנדרש.
חיל הים יידרש לחשיבה מחודשת לגבי איומי הייחוס מולם הוא נדרש להתמודד מול הזירה הצפונית. לבחון האם מערך הגילוי החופי, כלי הבט"ש וספינות הטילים יידעו להתמודד מול תקיפת נחיל כלי שיט של חיזבאללה, יחד עם מטחי רקטות וטילים מהחוף לעבר כלי השיט שלו, בסיסיו ונמלי הים של ישראל.
סביר להניח כי תרחיש כזה מתוכנן על ידי הכוח הימי של חיזבאללה, יחד עם סל הפתעות נוסף, שיכלול ככל הנראה הפעלת כוח קומנדו ימי שירד מאוניות סוחר או מסירות דיג גדולות ואולי אף הפעלה של צוללות ננס, בדומה לאלו הקיימות באיראן.
20/11/23 09:10
13.46% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קנצלר גרמניה אולף שולץ מסרב כרגע לבקשת ארדואן. דרוש אישור של ספרד, בריטניה וגרמניה By Chris Lofting - http://www.airliners.net/photo/UK---Air/Eurofighter-EF-2000-Typhoon/1189..., GFDL 1.2, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20654565 קנצלר גרמניה אולף שולץ (Olaf Scholz) צפוי לסרב לבקשתו של נשיא טורקיה רסיפ טאיפ ארדואן לרכוש לפחות 20 מטוסי קרב מסוג "יורופייטר טייפון" - בין השאר על רקע הגינוי הנרחב של טורקיה לישראל, כך על פי אתר בלומברג Bloomberg.
מקורות גרמניים אמרו שארדואן צפוי לבקש מחר משולץ בפגישתם בברלין ביום שישי לאשר את המכירה, אולם הקנצלר צפוי שלא להיענות בשל כמה סוגיות, בהן גם תקיפות טורקיה את הכורדים בסוריה והסחבת באשרור חברותה של שוודיה בנאט"ו.
דובר ממשלת גרמניה אמר לבלומברג כי שולץ צפוי להבהיר לארדואן את עמדתה של גרמניה כי לישראל הזכות להגן על עצמה בעקבות מתקפת הטרור של חמאס.
על פי מקורות טורקים, ארדואן מבקש לרכוש לפחות 20 מטוסי "יורופייטר טייפון" עם אפשרות להכפיל את הכמות. טורקיה מעוניינת ברכש זה כתגובה לרכש של מטוסי קרב מסוג Rafale על ידי שכנתה יוון.
בכוונת טורקיה להוציא משימוש את צי מטוסי F-4 שבשירותה. תהליך המודרניזציה של חיל האוויר הטורקי עומד בראש מעייניו של ארדואן מאז הוציאה ארה"ב את טורקיה ב-2019 מהתכנית לקנות ואף לעזור בייצור מטוסי F-35.
בזמנו, טורקיה בחרה לקנות את מערכת ההגנ"א הרוסית S-400 וארה"ב חששה שבכוונת טורקיה לאסוף מודיעין על המטוס החמקן.
20/11/23 11:17
13.03% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תא"ל הגרי אמר אתמול: ״החטופים היו בשיפאא. ביניהם אזרחי נפאל ותאילנד. בחצר מצאנו רכב מזווד באמל"ח שהיה בין הטנדרים שחדרו לארץ ב-7 באוקטובר״
הישג להסברה הישראלית: צה"ל חשף אתמול טענה ישנה-נושנה של ישראל שבית החולים שיפאא בעזה הוא למעשה בסיס ומפקדת טרור, וכך היה ב-7 באוקטובר. משם יצאו אנשי חמאס למתקפה, ולשם חזרו עם החטופים.
דובר צה"ל תא"ל דני הגרי הציג ראיות מצולמות, שיופצו בעולם, המוכיחות כיצד שימש בית חולים בסיס לפשעי מלחמה של חמאס. התצפיתנית רב"ט נועה מרציאנו ז"ל נחטפה לדירת מסתור, שמר עליה מחבל שנהרג.
נועה נפצעה קל בתקיפה אך לא פצעים מסכני חיים, כך קובע הדוח הפתולוגי. מהדירה נועה נלקחה לבית החולים שיפאא ושם נרצחה על ידי מחבל בבית החולים.
תא"ל הגרי אמר אתמול: ״החטופים היו בשיפאא. ביניהם אזרחי נפאל ותאילנד. בחצר מצאנו רכב מזווד באמל"ח שהיה בין הטנדרים שחדרו לארץ ב-7 באוקטובר. העולם חייב לראות ולדעת למה שימש בית חולים.״
אתמול היו כמה סימנים לכך שיתכן שעסקת שחרור כ-50 חטופים קרובה "יותר מבעבר". ברוח זו דיברו שני אישי ממשל בכירים בוושינגטון ובקטאר. בישראל לא התייחסו ולא אישרו שעסקה קרובה.
הלחימה בעזה: גדוד מעורב של לוחמות ולוחמים, גדוד חילוץ השייך לחטיבת חילוץ והדרכה, משתתפות ומשתתפים מאתמול בלחימה במחנה שאטי ובצפון הרצועה.
המג"דית סא"ל ירדנה שוקרון סיפרה שגדוד 'שחר' לוקח חלק משמעותי בתמרון של אוגדה 162. לוחמי/ת הגדוד מסייעים בפריצות קרות למבנים, חילוץ, הפעלת כלבי חילוץ שיודעים לאתר גופות מתחת להריסות, וכן מהנדסי חילוץ. בגדוד מג"דית ושתי מפקדות פלוגות.
במשרד ראש הממשלה התייחסו אתמול ברצינות לחטיפת האניה GALAXY LEADER על ידי החות'ים בתימן. האניה איננה ישראלית ובצוות אין ישראלים. משרד ראש הממשלה הודיע שזו פריצת דרך בתוקפנות האיראנית נגד חופש השיט ואזרחי העולם החופשי.
האניה הפליגה מפורט סעיד דרומה והיתה בדרכה מטורקיה להודו. היא מניפה דגל פנמה ובבעלות חברה בריטית ואולי בבעלות ישראלית חלקית מאוד. באחרונה הודיעו החות'ים שהם יתמקדו בספינות מניפות דגל ישראל או שייכות לחברות ישראליות.
סטי"לים של שייטת 3 בחיל הים סיכלו אתמול איומים על כוחות יבשה הלוחמים בעזה. הסטי"לים תקפו מהים מטרות לאורך חוף הרצועה וסייעו לכוחות היבשה בתצפית, בפתיחת צירים, בליווי באש ובסיכול איומים.
בעזה לחם אתמול צוות קרב של חטיבת צנחנים יחד עם יחידות שריון, הנדסה וחיל האוויר בשכונות שייח' עג'לון ורימאל במזרח עזה. הכוחות השמידו 35 פירי מנהרות. רימאל היא שכונת היוקרה של עזה ומתגוררים בה בכירי חמאס.
בגזרת מרכז הושלמו אתמול שני מבצעים חטיבתיים נגד ארגוני טרור במחנות הפליטים ג'נין ובלאטה בשכם. הוחרמו נשקים ונעצרו 20 מבוקשים. בצפון היו שיגורים משטח לבנון לגזרת מרגליות. לא היו נפגעים.
20/11/23 08:46
11.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנוסף לאספקה לצה"ל, המערכות מועברות גם לגרמניה ונורבגיה עבור טנקי הליאופרד של צבאות אלו קרדיט לתמונה: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון
מנכ"ל המיזם המשותף יורוטרופי (Euro Trophy), דן קלפוס (Dan Kalfus), חשף בכנס צבאי FAVS 2023 שנערך השבוע בלונדון נתונים בנוגע ליצור ואספקה של מערכות המיגון האקטיבי "מעיל רוח".
לדבריו, המיזם האירופאי המשותף לחברות רפאל הישראלית, KMW הגרמנית וג'נרל דיינמיקס מערכות יבשה אירופה (GDELS), מייצר מדי חודש 40 מערכות "מעיל רוח" ו-500 אמצעי-נגד. בנוסף לאספקה לצה"ל, המערכת מועברת גם לגרמניה ונורבגיה.
מערכת אחת הועברה לגרמניה לצורך ניסוי לשילובה בטנק ליאופרד 2A4. עוד 23 מערכות אושרו לשימוש ונכנסו לשירות על גבי טנקי ליאופרד 2A7A1 של הצבא הגרמני ו-23 ו-54 מערכות, בהתאמה, הוזמנו עבור טנקי ליאופרד 2A8 של צבאות גרמניה ונורבגיה. המערכת הנה ציוד תקני של טנק ליאופרד 2A8.
בנוסף למערכות "מעיל רוח" המיוצרות בישראל על ידי רפאל, החל מתחילת שנת 2023 המערכות מיוצרות גם במפעלים בקאסל וקייזרסלאוטרן בגרמניה.
20/11/23 14:15
11.11% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המעורבות העקיפה של איראן במלחמה כוללת גם הצהרות וחשיפות אמל״ח שמטרתן שימור ההרתעה האיראנית מול ישראל וארה״ב https://youtu.be/QQmW4nzuihc כחלק מהמלחמה הפסיכולוגית הנלווית למלחמת ״חרבות הברזל״ בין ישראל לחמאס בעזה, איראן חושפת אמל״ח משודרג. חלקו הוצג בעבר, חלקו חדש.
איראן אמנם אינה מעורבת באופן ישיר במלחמה בישראל, אך היא תומכת בחיזבאללה, חמאס ובחות׳ים ומאיימת תדיר על ישראל וארה״ב בהרחבת המלחמה.
המעורבות העקיפה של איראן במלחמה כוללת גם הצהרות וחשיפות אמל״ח שמטרתן שימור ההרתעה האיראנית מול ישראל וארה״ב. התערוכה נערכה באוניברסיטת אשורה למדע וטכנולוגיה לתעופה וחלל בנוכחות מנהיג איראן, עלי ח'אמנאי.
בסרטון שפרסם ערוץ MESHKAT PLUS האיראני, נחשפים מספר סוגי אמל״ח. ביניהם, מדלג היפרסוני (Fattah-2), מל״ט תקיפה שאהד הפעם עם מנוע סילון (נחשף בספטמבר האחרון) וחימוש חדש למל״ט המכונה ׳עזה׳ (Shahed-149).
בתערוכה הוצג גם חימוש משוטט. [https://t.me/Projectmeshkat] הוצגה גם גרסה משודרגת של מערכת הגנה אווירית Khordad (ניתנת ליישום גם בספינות עם מערכת VLS) הוצגה גם מערכת הגנ״א Mehran לטווח של כ-300 ק״מ הוצגה מערכת נוספת בשם Som Khordad הוצג גם משגר לווינים בשם קאם 100 הוצג מל״ט בשם שאהד 147 עם תקשורת לווינית מדלג היפרסוני [https://t.me/Projectmeshkat]
20/11/23 08:58
6.62% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עוד בנושא: בתערוכת מיליפול 2023 בפריז מרבית החברות הישראליות לא ביטלו את השתתפותן אך אין כמעט מבקרים ישראלים בתערוכה www.dubaiairshow.aero המלחמה בעזה גובה את מחירה גם בהשתתפות ובנוכחות של חברות ישראליות ביטחוניות בתערוכות ביטחוניות מובילות בעולם.
בימים אלו נערכת בדובאי תערוכת 2023 Dubai Airshow והאתר CNBC מדווח על נוכחות ישראלית דלה בתערוכה שבמהדורת 2021 שלה הציגו חברות רבות ומובילות מהתעשייה הביטחונית הישראלית.
האתר מספר כי הנציגות הישראלית היחידה הנראית לעין הייתה ביתן גדול של התעשייה האווירית וכן דוכנים של אלביט ורפאל.
בולט יותר מהנוכחות המצומצמת של חברות ישראליות היה העדר צוותי החברות והמבקרים. חללי הדוכנים היו בדרך כלל נטושים או תפוסים על ידי מבקרים שאמרו שהם רק שם כדי להשתמש בכיסאות ובשולחנות הפנויים.
גם סיב"ט, יחידת הסיוע הביטחוני של משרד הביטחון, ביטלה את השתתפותה. במייל שהוציא דובר משהב"ט נאמר כי "לאור המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר, סיב"ט החליטה לא לחנוך ביתנים לאומיים בתערוכות ביטחוניות בינלאומיות עד להודעה חדשה".
במקביל לתערוכת 2023 Dubai Airshow נערכת בימים אלו בפריז תערוכת מיליפול 2023, מהתערוכות הביטחוניות המובילות בעולם. במקרה של מיליפול התמונה קצת שונה.
אמנם, אין כמעט בכלל מבקרים ישראליים, אך רוב החברות שאמורות היו להשתתף אכן משתתפות, למעט מספר קטן של חברות שביטלו את השתתפותן.
מרבית החברות הישראליות המציגות בתערוכה מיוצגות באופן פיזי באמצעות העובדים הזרים שלהם.
20/11/23 11:43
4.7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״בעודנו חותרים לשלום, על עזה והגדה המערבית להיות מאוחדות במסגרת מבנה שלטוני אחד, ובסופו של דבר תחת רשות פלשתינית שתיבנה מחדש״, כתב ביידן במאמר שפורסם בוושינגטון פוסט
עזה בלי חמאס. אין מקום לחמאס בעולנו. פתרון שתי מדינות בסכסוך ישראל-הפלשתינים, גינוי אנטישמיות גואה בארה"ב מאז 7 באוקטובר, אוקראינה בלי פוטין. אלו עיקריו של מאמר שמפרסם השבוע הנשיא ביידן בעתון וושינגטון פוסט, שבו הוא גוזר גזירה שווה בין פוטין לבין חמאס.
העולם ניצב היום בפני הכרעה בה אנו חייבים לקבל החלטות, כולל בנושאי המשברים באירופה ובמזה"ת, החלטות שיקבעו את כיוון עתידנו בדורות הבאים, כותב ג'ו ביידן. כיצד ייראה העולם בצידו השני של הסכסוך הנוכחי? האם נמנע מחמאס יכולת להוציא לפועל רשע טהור? האם ישראלים ופלשתינים יחיו אלו לצד אלו בשלום בשתי מדינות לשני עמים?
הסכסוך אינו נעלם מעצמו
האם נטיל על ולדימיר פוטין את האחריות לתוקפנותו כדי שהעם באוקראינה יוכל לחיות בחופש, ואירופה תישאר מוגנת בשלום וביטחון גלובליים? ושאלת השאלות – האם יעלה בידינו לממש את החזון החיובי שלנו לעתיד, או שנניח לאלו שאינם שותפים לערכינו לגרור את העולם למקום יותר מסוכן ומפורד.
פוטין וחמאס נלחמים כדי למחוק מהמפה דמוקרטיה שכנה. פוטין וחמאס שניהם מקווים למוטט יציבות אזורית ולנצל את אי הסדר. אמריקה אינה יכולה, ולא תניח לזה לקרות, למען האינטרסים הלאומיים שלנו ולטובת העולם כולו. ארה"ב היא אומה חיונית, ואנו משתפים בעלי ברית בהתמודדות עם תוקפות לטובת התקדמות לעתיד בהיר יותר, עתיד של שלום. העולם נושא עיניו אלינו לפתור את בעיות זמננו.
זו משימה מנהיגותית, ואמריקה תוביל. כי אם נתרחק מאתגרי היום, יש סכנה שסכסוך יתרחב, ומחיר הטיפול בו רק יאמיר. לא נניח לזה לקרות. שכנוע זה הוא ביסוד גישתי בדבר תמיכה בעם אוקראינה, שממשיך להגן על חרותו נגד מלחמתו האכזרית של פוטין.
אנו יודעים מלקח שתי מלחמות עולם במאה הקודמת כי כאשר אין תגובה לתוקפות באירופה, הסכסוך אינו נעלם מעצמו. זה מושך את אמריקה ישירות פנימה. לכן מחויבותנו לאוקראינה היום היא השקעה בביטחון שלנו. היא מונעת סכסוך רחב יותר מחר.
ניצבים לצד ישראל ורוצים מדינה פלסטינית
אנו ניצבים בחוזקה לימין העם בישראל כשהוא מגן על עצמו נגד ניהיליזם רצחני של חמאס. ב-7 באוקטובר חמאס שחט 1,200 בני אדם, כולל 35 אזרחים אמריקניים, במעשה זוועה החמור ביותר נגד העם היהודי ביום אחד מאז השואה. עוללים ויילודים, אימהות ואבות, סבים וסבתות, בעלי מוגבלויות, אפילו שורדי שואה עונו ונרצחו. משפחות שלמות נטבחו בבתיהן. צעירים נורו בפסטיבל מוסיקה, גופות נקובות כדורים וחלקן ללא אפשרות לזהותן.
במשך יותר מחודש משפחותיהם של יותר מ-200 חטופי חמאס, כולל תינוקות ואמריקנים, חיים בגיהינום, ממתינים בדאגה לדעת אם אהוביהם חיים או מתים. בשעה שאנו כותבים דברים אלו הצוות שלי ואנוכי עובדים שעה אחר שעה ועושים כל שביכולתנו כדי להגיע לחטופים ולשחררם. בעוד שהישראלים עדיין נתונים בהלם וסובלים מטראומת אותה תקיפה, חמאס מבטיח שינסה לחזור על מתקפת 7 באוקטובר. כבר נאמר שזה לא יקרה.
לעם הפלסטיני מגיעה מדינה משלו וחופש מחמאס. גם ליבי נשבר נוכח התמונות מעזה ומותם של אלפים רבים של אזרחים, כולל ילדים. ילדים פלשתיניים המחפשים את הוריהם האבודים. הורים רושמים את שמות ילדיהם על זרוע או על רגל כדי שיוכלו לזהותם במקרה הגרוע ביותר. אחיות ורופאים פלשתיניים מנסים ללא לאות להציל כל נפש עם מעט מאוד משאבים, או ללא משאבים כלל. כל פלשתיני שמאבד אל חייו זו טרגדיה שקורעת משפחות וקהילות.
תפקידנו איננו לשים קץ למלחמה היום, אלא לתמיד, לשבור את מחזור האלימות הבלתי נגמר ולבנות בעזה ובמזה"ת משהו יותר חזק, כדי שההיסטוריה לא תחזור על עצמה. כמה שבועות לפני 7 באוקטובר נפגשתי בניו יורק עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
הנושא העיקרי בשיחתנו היה שורה של התחייבויות שיסייעו לשטחים הישראליים והפלשתיניים להשתלב טוב יותר במזה"ת. זה גם הרעיון שמאחורי המסדרון הכלכלי החדשני שיחבר את הודו ואירופה דרך איחוד האמירויות, סעודיה, ירדן וישראל. הכרזתי על כך בפסגת ה-20 בהודו בראשית ספטמבר.
על זה עבדנו למימוש במזה"ת. זה עתיד שאין בו מקום לאלימות ולשנאה של חמאס. אני מאמין שניסיון להרוס את התקוות האלו זו אחת הסיבות לכך שחמאס יזם את המשבר הנוכחי. אומר בבירור: פתרון שתי המדינות ת זו הדרך היחידה להבטיח ביטחון ארוך טווח לישראלים ולפלשתינים. למרות שזה נראה עתה רחוק מאי פעם, הסכסוך הנוכחי הופך את הפתרון הזה לישים יותר מאי פעם.
עקרונות בסיסיים
השגת פתרון שתי המדינות תדרוש התחייבויות מישראל ומהפלשתינים וגם מארה"ב ובעלות בריתה ושותפותיה. עבודה על כך חייבת להתחיל עכשיו. ארה"ב הציעה עקרונות בסיסיים כיצד להתקדם מהמשבר כדי ליצור בסיס שעליו בונים. ראשית, אסור שזה ישמש אי פעם בעתיד בסיס לטרור. אין לבצע בכוח הוצאה פלשתינים מעזה, לא כיבוש מחדש, לא הטלת מצור ולא צמצום שטח. ואחרי שתסתיים מלחמה זו, קולו של העם הפלשתיני ושאיפותיו חייבים להיות במרכז השלטון שאחרי המלחמה בעזה.
בעודנו חותרים לשלום, על עזה והגדה המערבית להיות מאוחדות במסגרת מבנה שלטוני אחד, ובסופו של דבר תחת רשות פלשתינית שתיבנה מחדש. הדגשתי באוזני מנהיגים ישראליים שאין מקום לאלימות של קיצונים נגד פלשתינים בגדה המערבית. ארה"ב מוכנה לנקוט בצעדים, כולל שלילת ויזות נגד קיצוניים שתוקפים אזרחים בגדה המערבית. בחודשים הבאים ארה"ב תכפיל ותשלש את מאמציה לכינון מזה"ת יותר שקט ומשגשג, אזור שבו יום כמו 7 באוקטובר יהיה בלתי מתקבל על הדעת.
אנו רודפים אחרי חמאס ואחרי אלו שמממנים ומאפשרים טרור, מנתקים אותם מערוצי מימון חיצוניים וחוסמים גישה לערוצי מימון חדשים. נסעתי לישראל, הנשיא הראשון שעשה כן בעת מלחמה, כדי להביע סולידריות עם העם בישראל. ישראל חייבת להגן על עצמה, זו זכותה. כשהייתי בירושלים יעצתי לישראלים שהכאב והזעם האצורים בהם לא יביאו אותם לידי טעויות שכמותן אנו עשינו בעבר.
כחלק מביקורי עבדתי עם מנהיגי ישראל ומצרים כדי להגיע להסכם שיביא לתחילת אספקת סיוע הומניטרי בסיסי לתושבי עזה. תוך ימים המשאיות החלו לחצות את הגבול. תמכתי בהפסקות קצרות בלחימה כדי להבטיח שתושבים יוכלו לצאת, ושהסיוע יגיע לנצרכים. ישראל פתחה שני מסדרונות הומניטריים כדי לאפשר לפלשתינים לעבור לאזורים יותר בטוחים בדרום.
כל עוד חמאס דבק באידאולוגיה של הרס, הפסקת אש איננה שלום. לאנשי חמאס הפסקת אש תנוצל לבנות מחדש מאגרי רקטות, לפרוס לוחמים ולאפשר הרג.
שנאה וגזענות בארה״ב
אצלנו בבית: בשנים האחרונות ניתן יותר מידי חמצן לשנאה ולגזענות, והיתה עלייה מדאיגה באנטישמיות באמריקה. זה גבר מאז 7 באוקטובר. משפחות יהודיות חוששות שייפגעו בבית הספר או כשהן נושאות סמלים יהודיים ברחוב.
במקביל אמריקניים מוסלמים, ערבים אמריקנים ופלשתינים אמריקנים מלאי פחד מהתעוררות איסלמופוביה שראינו ב-9/11. עלינו לגנות אנטישמיות, שנאת איסלאם וכל צורות אחרות של שנאה.
הממשל שלי יוסיף להוביל אסטרטגיה במזה"ת, באירופה ובעולם כולו לפיה כל צעד שנעשה כלפי העתיד פירושו יהיה קידום, שיהפוך את העולם לבטוח יותר ואת ארה"ב לבטוחה יותר.