הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/08/23 16:15
14.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההזמנה מאלביט אמורה להוות תחליף ל-19 תותחי ״קיסר״ צרפתיים שנתרמו לאוקראינה על ידי דנמרק צילום מסך: לינקאדין אלביט במסגרת הסכם מכירת תותחי ATMOS לצבא דנמרק, אלביט מפרסמת כי התותחים הראשונים הגיעו לדנמרק.
העסקה, שנסגרה במרץ 2023, כוללת גם משגרי רקטות PULS לצד התותחים, בהיקף 252 מיליוני דולרים.
אלביט תספק שתי סוללות של מערכות משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS™ (שמונה משגרים), כולל חבילת רקטות וטילים. החוזה יבוצע במשך שלוש שנים.
ההזמנה מאלביט אמורה להוות תחליף ל-19 תותחי ״קיסר״ צרפתיים שנתרמו לאוקראינה על ידי דנמרק.
הדנים לחצו על אלביט לספק כמה שיותר תותחים עד ינואר 2024 כחלק מתכנית NATO Readiness Initiative.
03/08/23 17:24
13.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נתניהו כראש ממשלה צריך להיות הראשון לקחת אחריות על מדיניות פעולת צה״ל ביו״ש - זו מהות תפקידו וממשלתו, לקבוע מדיניות לצבא סטילס: עמוס בן גרשום / לע״מ מאז שהממשלה הנוכחית נבחרה לפני כשמונה חודשים, ישנו מסע לחצים מצד מפלגות עוצמה יהודית והציונות הדתית למינויים פוליטיים בצמרת צה״ל. בעיקר מינויים הקשורים להתנהלות צה״ל ביהודה ושומרון. בן גביר וסמורטיץ׳ רוצים את פיקוד מרכז ומנהל אזרחי ״משלהם״. כלומר, קצינים ונגדים עם תפיסה פוליטית כמו שלהם.
מה זה ״משלהם״? במילים יותר ישירות: יותר כוח פיזי נגד ערבים. יותר עונשים קולקטיבים (ישנה דרישה מחברי כנסת להגבלת תנועה מלאה רק של ערבים בכבישי יו״ש). במנהל האזרחי - אכיפה על בנייה לא חוקית רק של ערבים. לתת למתנחלים לבנות כמה שרוצים בלי פיקוח.
לגבי פיקוח על בנייה, בדיון בכנסת עלה כבר שמדינת ישראל כמעט לא מאשר בנייה חוקית לפלסטינים בתחומי אזור C. כך שלמעשה כל הבנייה של הפלסטינים בשטח זה - לא חוקית. אם הריבון לא מאשר ורק הורס - כל התרחבות דמוגרפית תידחף בכפייה לשטחי A ו-B. זה בגדול מה שרוצה סמוטריץ׳. להשאיר את כל שטח C רק ליהודים. כיום גרים בשטח זה כ-400 אלף פלסטינים לצד חצי מליון יהודים.
בימים האחרונים חלה עוד התפתחות בכיוון. ח"כ אביחי בוארון (ליכוד) יצא נגד אלוף יהודה פוקס, מפקד פיקוד מרכז, בטענה כי פוקס מספק חופש תנועה לפלשתינים על פני שמירה הרמטית לביטחון ישראלים.
ראשית, בטענה עצמה ישנה בעיה לוגית. אין ביטחון הרמטי. כמו גם, מגבלת תנועה רק על פלשתינים, תשים את ישראל תחת טענת אפרטהייד. קרי, אפליה בין ערבים ליהודים באותו תא שטח. את הדברים אמר ח״כ בוארון בראיון ברשת ב'.
בעוד הרמטכ״ל ושר הביטחון מיהרו לצאת נגד דברי ח״כ בוארון לטובת אלוף פוקס, נתניהו, התמהמה. לאחר כמה שעות, נזכר נתניהו להוציא דברי תמיכה בפוקס. אולי צוות היחצ שלו רצה לבדוק את השטח. לראות איך מתפתח השיח ברשתות החברתיות.
מראה, מראה, שעל הקיר
בוארון צריך להפנות אצבע מאשימה לעצמו. המפלגה שלו מנהלת את הממשלה ומכאן, את הפעילות של צה״ל ביו״ש. הוא עצמו הדרג המדיני שמחליט מה הצבא עושה. אם לדעת הממשלה, צה״ל לא מיישם את מדיניות הממשלה - יש רמטכ״ל. ראש הממשלה או וועדת חוץ וביטחון של הכנסת יכולים, כקובעי המדיניות, לזמן את הרמטכ״ל ולקבל תשובות מדוע יש אי התאמות בין המציאות לבין הנחיות הממשלה או הכנסת בנושא.
היות ואנחנו בישראל, ניתן להניח שכל הטענות על אי תאימות כזו - לא נכונות. צה״ל מיישם את מדיניות הממשלה. אזכיר כי הממשלה, אותה מייצג גם ח״כ בוארון כחבר כנסת וחסר סיעה, ביקשה מארה״ב פטור מויזה לישראלים. בתגובה, ביקשו האמריקאים חופש תנועה מלא של פלסטינים -אמריקאים בשטחי יו״ש ובכל מעברי הגבול של ישראל - כולל נתב״ג.
יתכבד ח״כ בוארון להסביר לציבור הישראלי, כיצד דרישתו להגבלת תנועה רק לפלסטינים בשטחי יו״ש, מתיישבת עם הבקשה לפטור מויזה לישראלים לארה״ב. במציאות, אין סיכוי שממשלה שרוצה לקדם הקלות לפלסטינים - תנחה את צה״ל להקשיח את תנאי המחייה של הפלסטינים.
ראש ממשלה צריך לקחת אחריות
נתניהו, כראש ממשלה, זה ששולח את קציני צה״ל לחרף את נפשם, כולל את אלופי צה״ל, ביניהם אלוף יהודה פוקס, צריך לשדר מסר ברור לכל חברי הכנסת - מימין או משמאל. מסר, שמהותו, שהמדיניות של צה״ל ביו״ש היא שלו - ורק שלו. הוא זה שמכתיב אותה. קציני צה״ל מיישמים אותה. ואם יש בעיה, יש רמטכ״ל לדבר איתו.
כל פעם שנתניהו כראש ממשלה מתמהמה, או לא מגנה השתלחות של חברי כנסת נגד קציני צה״ל, הוא מעודד בפועל מינויים פוליטים בצמרת צה״ל. כל קצין בצה״ל, בכל דרגה, בוחן כל הזמן מה ציר ההתקדמות הנכון. מה צריך לעשות בשביל להתקדם. זה טבעו של אדם.
בהפשטה ישנם שני סולמות קידום - מקצועי או פוליטי. כל עוד צה״ל הוא צבא עם, ולא צבא של שליט - ראש הממשלה צריך לדאוג שהציר המקצועי יהיה היחיד על פיו יתקדם קצין.
03/08/23 09:16
13.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערכת 'קלע דוד' מפותחת במשותף ע"י מנהלת 'חומה' במפא"ת והסוכנות האמריקנית להגנה מטילים, MDA, בהובלת חברת 'רפאל' אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון שר הביטחון, יואב גלנט, מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר וראש מפא״ת, תא״ל (מיל׳) ד״ר דני גולד, קיבלו לפני זמן קצר את ההודעה ממחלקת המדינה האמריקנית, על החלטת הממשל לאשר את עסקת המכירה של מערכת 'קלע דוד' לפינלנד.
ראש מנהלת 'חומה' במפא"ת, משה פתאל, מוביל את התהליך מול משרד ההגנה הפיני.
מערכת 'קלע דוד' מפותחת במשותף ע"י מנהלת 'חומה' במפא"ת והסוכנות האמריקנית להגנה מטילים, MDA, בהובלת חברת 'רפאל' ומיועדת ליירוט איומים מתקדמים בהם טילים בליסטיים, טילי שיוט, כלי טיס ומל״טים.
ישראל תמכור לפינלנד את מערכת ׳קלע דוד׳, המבוססת על המערכת הישראלית וכוללת מיירטים, משגרים ומכ"מים. הגרסה הפינית תיוצר בשיתוף פעולה בין התעשיות השותפות בישראל ובארה"ב, בהובלת חברות 'רפאל' ורייתאון לבין תעשיות בפינלנד למשימות מוגדרות, ותחובר למערך השליטה והבקרה הפיני.
03/08/23 09:09
12.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הנשיא זלנסקי הזהיר אתמול: "הכטמ"מים והרחפנים מגיעים למוסקבה. החלה מלחמת כטמ"מים" www.president.gov.ua זלנסקי לא הודה במפורש במתקפת הכטמ"מים נגד מטרות במוסקבה. אך אמר: ":בהדרגה המלחמה חוזרת לטריטוריה רוסית ומגיעה למרכזי סמלי מדינת רוסיה ולבסיסי צבא. זה בלתי נמנע, זה טבעי וזה בהחלט תהליך הוגן".
במוסקבה הודיע ממשרד ההגנה כי מערכת הגנ"א רוסית מסוג PANTSIR הוצבה על גג בניין משרד החינוך במוסקבה, מרחק כמה קילומטרים מהקרמלין.
הנשיא פוטין הודה באחרונה שמערכת הגנ"א על הבירה אינה מוכנה דיה. "מערכת ההגנה פועלת בצורה נורמלית ומספקת, אבל יש עוד הרבה עבודה לעשות. היתה לנו בעיה דומה בשדה התעופה חמימים בסוריה".
WAR ZLONE מדווח שהרוסים הביאו למקום פגיעת הכטמ"מים רכב ייעודי לחסימה ושיבוש שידורים, כנראה כדי לנסות ליירט כטמ"מים תוקפים.
הרוסים מסרו שהכטמ"מים התוקפים את מוסקבה הם מסוג BOBER, וב-30 במאי היתה תקיפה של כמה כלים כאלו, בתצורת מתקפת קבוצת כטמ"מים.
בקייב ממשיכים לנקוט במדיניות עמימות ביחס לשיגור הכטמ"מים לעבר מוסקבה.
03/08/23 10:11
11.52% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לוקהיד מרטין כבר מפתחת טיל שיגור מונע בכור גרעיני, והמשימה עתה היא להציג מנוע רקטי גרעיני תרמני שינוע לחלל בשנת 2027 Artist concept of Demonstration for Rocket to Agile Cislunar Operations (DRACO) spacecraft, which will demonstrate a nuclear thermal rocket engine. Nuclear thermal propulsion technology could be used for future NASA crewed missions to Mars.
Credits: DARPA אלו מכם שראו את הסדרה מסע בין כוכבים, עם קפטן ז'אן-לוק פיקארד (השחקן האנגלי פטריק סטיוארט), ייתכן וזוכרים את ההוראה שנותן הקפטן, או סגנו, ל״קפיצת חלל״. הרגע הזה שכל צוות ספינת האנטרפרייז נדבק לכסא מרוב מהירות הטיסה. היתרון בכך שהספינה גומעת מרחקים בין כוכבים במעט זמן.
ובכן, נעבור מהמדע הבדיוני, למדע האמיתי. ארה״ב החליטה לקדם משמעותית את רעיון ההנעה הגרעינית בחלל, לטובת חקר חלל וכוכבים אחרים.
סוכנות המו"פ הביטחוני של ארה"ב DARPA וסוכנות החלל NASA הטילו על חברות לוקהיד מרטין ו-BWX לפתח מערכת הנעה גרעינית שתיתן יתר עוצמה לטילים משגרי לוויינים לחלל.
לוקהיד מרטין כבר מפתחת טיל שיגור מונע בכור גרעיני, והמשימה עתה היא להציג מנוע רקטי גרעיני תרמני שינוע לחלל בשנת 2027.
מנהלת התכנית מטעם DARPA, תבית'ה דודסון, אמרה שפרוייקט זה יקדם את יכולות האנושות לנוע מהר ורחוק יותר בחלל, תוך שימוש בטכנולוגיות גרעין מבוססות חומר בקיע.
DARPA היא המובילה בתכנון רכבי חלל ושיגורם, ואילו נאס"א עוסקת בתכנון ושיגור בני אדם למאדים בסוף שנות 2030.
מנהלת התכנית אמרה בתדרוך לכתבים שממשלת ארה"ב מתכננת להקציב 499 מיליון דולר לתכנן, לייצר ולהטיס את ההנעה הגרעינית, כאשר דרפ"א ונאס"א יתחלקו בכסף.
דפנס ניוז ממסביר כי רקטות גרעיניות תרמיות זהות לערכות קרקעיות מבוססות על חומר בקיע והפרדת אטום לייצור חשמל. החום המופק מהתהליך יכול להפוך מאיץ נוזלי ברקטה לגז, וכך תגבר יעילות הרקטה בעת תמרון בחלל.
03/08/23 15:02
10.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רכש הכלים החדשים מסוג Rustom-2, מוערך בשווי של יותר מ-1.2 מיליארד דולרים By Government of India - https://twitter.com/DRDO_India/status/798863779874410496, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=117216763 התקשורת ההודית מדווחת כי צבא הודו החליט לרכוש 97 מל״טים תוצרת הודו מסוג Rustom-2 בשווי של יותר מ-1.2 מיליארד דולרים לצרכי סיור לאורך הגבולות המתוחים עם סין ופקיסטאן. כמו גם, ישודרג צי מל״טי ההרון של תעשייה אווירית (46 כלים).
דובר בממשלת הודו מסר כי "לאחרונה נערך מחקר מעמיק על ידי כל זרועות הצבא והוחלט שבכדי לענות על הצורך של רחפנים לגבהים בינוניים ולזמני טיסה ארוכים, הכוחות המזוינים ההודיים ירכשו 97 מל״טים כאלו לפיקוח וסיור מעל הגבולות הימיים והיבשתיים".
מקורות ממשלתיים בדלהי מסרו כי עיקר נטל תקצוב רכש זה של מל״טים אלו יוטל על חיל האוויר ההודי. אלו עתידים לטוס במשך קרוב ל-30 שעות ברציפות.
מל״טים אלו יתווספו לצי הקיים של יותר מ-46 כטב"מי הרון (Heron) תוצרת התעשייה האווירית הישראלית שנרכשו על ידי שלושת זרועות הצבא.
האתר ההודי Aninews מעדכן כי כטב"מי ההרון יעברו תהליך שדרוג על ידי החברה ההודית הינדוסטאן אירונאוטיקס יחד עם היצרן המקורי, תע"א, כך שבסופו-של-דבר 60 אחוזים ממערכות אלו יהיו מתוצרת הודו.
האתר אף מזכיר כי הודו החליטה לאחרונה לרכוש 31 כטב"מי פרידטור (Predator) תוצרת החברה האמריקאית ג'נרל אטומיקס. מדובר בכטב"מים לגבהים גבוהים וזמני טיסה ארוכים והם מיועדים למשימות סיור ארוכות-טווח.
03/08/23 15:26
9.95% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההזמנה מאלביט אמורה להוות תחליף ל-19 תותחי ״קיסר״ צרפתיים שנתרמו לאוקראינה על ידי דנמרק צילום מסך: לינקאדין אלביט במסגרת הסכם מכירת תותחי ATMOS לצבא דנמרק, אלביט מפרסמת כי התותחים הראשונים החלו את דרכם להולנד דרך הים.
העסקה, שנסגרה במרץ 2023, כוללת גם משגרי רקטות PULS לצד התותחים, בהיקף 252 מיליוני דולרים.
אלביט תספק שתי סוללות של מערכות משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS™ (שמונה משגרים), כולל חבילת רקטות וטילים. החוזה יבוצע במשך שלוש שנים.
ההזמנה מאלביט אמורה להוות תחליף ל-19 תותחי ״קיסר״ צרפתיים שנתרמו לאוקראינה על ידי דנמרק. הדנים לחצו על אלביט לספק כמה שיותר תותחים עד ינואר 2024 כחלק מתכנית NATO Readiness Initiative.
03/08/23 12:01
7.85% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האנליסט יעבור הכשרה מקצועית רחבה ועמוקה ביחידות חיל התקשוב, וכשיתייצב ליד מפקד האוגדה - יהיה עליו להשיב לשאלות קריטיות בזמן לחימה אילוסטרציה | צילום דובר צה״ל פעם היה קשר ניצב ליד המפקד בעת קרב. קשר המח"ט. היום ניצב ליד מפקד האוגדה בקרב בעל מקצוע צה"לי חדש יחסית – אנליסט מבצעי.
מקצוע חדש, הפעלתו בצה"ל בשלבי התחלה, אבל זה העתיד. האנליסט יעבור הכשרה מקצועית רחבה ועמוקה ביחידות חיל התקשוב, וכשיתייצב ליד מפקד האוגדה יהיה עליו להשיב לשאלות המפקד, ובמהירות רבה, תוך שימוש במגוון טכנולוגיות מתקדמות, כולל בינה מלאכותית.
על מפקד האוגדה לקבל החלטות בשדה הקרב, החלטות מול ידע. היכן האויב, תמ"א – תמונת מצב אויב, מה הבעיה המבצעית העיקרית של המפקד. "תן לי מהר נתונים הכי עדכניים על הזירה", יבקש המפקד, ויקבל את התשובות מהאנליסט.
תשובות מבוססות מידע משפע מקורות, מהחלל ועד סנסורים, מאגרי מידע צה"ליים ומרכזי דאטה, הכל יותך לאנליסט במהירות עצומה וממנו למפקד. כך ייראה שדה הקרב המודרני, ולשם כך הוקם בתקשוב מערך של אנליסטים מבצעיים.
זה שדה הקרב הדיגיטלי שעליו ממונה אגף התקשוב, שסיסמתו "השולט בדיגיטל ינצח". עובדת היסוד היא שכל עולם התקשורת מבוסס על גלים אלקטרו-מגנטיים. רדיו, טלפוניה, מכ"ם, סיגינט, קומינט, הכל גלים אלקטרו-מגנטיים, וזו הדרך היחידה להעביר מידע ולייצר תקשורת.
לוחמת ספקטרום
פעילות מבצעית של יחידות ניידות מבוססת על מרחב הספקטרום, שהוא, כך מלמדים בחיל התקשוב, ממד לחימה של ממש. לוחמת ספקטרום.
במלחמת העולם השניה חלק גדול מהפצצות שהטילו מפציצים לא היו מדוייקות. היום פצצת JDAM יכולה להיות מקושרת ללוויין, והפצצה יודעת לתקן את עצמה תוך כדי מעוף, ולכן היא מדוייקת. כל ממדי הלחימה מבוססים על דיגיטל.
הדיגיטל, אומרים בתקשוב, הוא מלאכותי, מעשה ידי אדם ווירטואלי. צבא שמתקדם היום יכונן מרחב דיגיטלי, וכינון המרחב הוא חלק מתכנית המלחמה.
אם צה"ל יכנס ללבנון, כינון מרחב דיגיטלי בשטח יהיה ממד לחימה, בדיוק כמו טנקים, תותחים והנדסה. מטוס, טנק, חייל מפעיל נשק – כל אלו קשורים למרחב הדיגיטלי הכולל תקשורת ניידת, מרכזי דאטה, יכולות עיבוד מידע וענן. בענן יש הרבה מקום כדי לשמור דאטה מוגן וזמין.
בתקשוב מפתחים תכניות רב-שנתיות, כך שבעתיד יוכל החייל הבודד להיות חלק מהמרחב המבצעי הדיגיטלי, שינגיש את המידע והנתונים עד הטלפון הסלולרי שלו.
לשם כך הוקמה חטיבת טרנספורמציה דיגיטלית בתקשוב כדי לייצר שת"פ של כל הידע והיכולות כמו ענן, תקשורת נייחת וניידת ולוויינים. תפקיד מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית הוא לחבר את הלוחם והמפקד בשטח עם מדע הדאטה כדי שבסוף התהליך כל גופי הצבא יעברו דיגיטציה.
קריית התקשוב
הבשורה היא שבשנת 2026 יעבור חיל התקשוב לקריית התקשוב ההולכת ונבנית בבאר שבע. שנתיים אחרי כן יעבור לשם השותף הקרוב אמ"ן. התקשוב יהיה קרוב לאקדמיה, אוניברסיטת בן גוריון בנגב.
בית הספר למקצועות המחשב בסמ"ח כבר נמצא שם בנגב, ולומדים בו אלפי חניכים/ות. בית ספר זה הוא שער הכניסה למקצועות ההיי-טק בצבא. בוגריו יצטרפו לשרות מבצעי-טכנולוגי בצה"ל.
בבסמ"ח גאים בכמה הישגים ייחודיים כמו פתיחת מכינות לנשים, לחרדים ולחיילים על הרצף האוטיסטי. בשנים האחרונות הוכפל מספר החניכים/ות בבסמ"ח, וזו הוכחה למקום המרכזי שהעולם הדיגיטלי וסייבר תופסים בכל זרועות צה"ל, יבשה, אוויר וים.
לכל תהליך מבצעי משמעותי בצבא יש מה שקרוי בתקשוב מפעל ידע. לסוללת תותחנים שיורה יש "מפעל אש", היתוך של מידע רב - המון מטרות, קשר עם מטוסים שתוקפים בזירה, סוגי חימושים והתאמתם למטרות, המון דאטה עומד לרשות המפעילים, במקרה זה סוללת התותחים, ועד מפקדת המבצע כולו.
בינה מלאכותית יכולה לתת תשובות לשאלות ולתת המלצות לפעולה על סמך הדאטה והמידע העצום שנאגר במרכזי המידע ובענן.
בתקשוב משוכנעים שהבינה המלאכותית תיכנס למרחבים שאדם לא מאמין כיום שזה יקרה, אבל יקרה. עשרת אלפים פריטי ביג דאטה שנותנים למשתמש טקסט, והיישומים הצבאיים והמבצעיים הם עצומים. מפקד המרחב הדיגיטלי יהיה מעוניין להגביר את קצב הלחימה הדיגיטלית לצורך מתן תשובות על סמך המידע, בדיוק כשם שמפקד הכוח ירצה להגביר את קצב הלחימה הפיסית באויב.
נעשה שימוש בשיטות אלו, כולל בבינה מלאכותית, בעת התקפות רקטות על ישראל מרצועת עזה. סנסורים אוספים מידע על הירי, על סביבתו, יש מידע רלוונטי בחיל האוויר, בפיקוד העורף, מחברים את כל הנתונים והמידעים לתמונה אחת מלאה עם פילוחים. תמונה זו עומדת לרשות המפקדים לקבלת החלטות מבצעיות של התקפה והגנה.
תחומים נוספים שעברו ועוברים תהליכי דיגיטציה ויישומונים הם בהגנת העורף, ברפואה ובגיוס מילואים. מפתחים תהליך התראה מפני תקיפות טילים ורקטות, אלא שההתראה היא ממוקדת לשטח המאויים כדי לא להשבית מרחבי ארץ גדולים שאינם מאויימים. מדובר ביישום המחבר את האזרח ליישומון, לאפליקציה, שהיא בכך ידו בסלולרי שלו.
רפואה בדיגיטל
ההגדרה היא 'מיצוי הרפואה הצה"לית לשיפור המענה לפרט', לחייל. פותחה יכולת לסווג מקרים רפואיים בצורה דיגיטלית, וכך יכול החייל לקבל באמצעות מידע בכף ידו את השרות הרפואי שהוא זקוק לו בזמן הקצר ביותר ובאיכות.
גיוס מילואים בזמן חירום מבוצע בקיצור לו"זים ובדיוק. יישום מאגרי המידע נותן אינפורמציה עדכנית מי גויסו ומי לא גויסו ולמה, וכך יש למפקדי תמונה מלאה ועדכנית. גיוס מילואים דיגיטלי בכף היד.
מנועי המידע והדיגיטל הצבאיים נבנים ביחידת לוטם, שהיא מרכז פיתוח הנדסי ותוכנה של צה"ל. ליחידת לוטם כמה תחומי עיסוק עיקריים, כמו AI, חלל וניידות 360.
לוויינות תקשורת כבר בשימוש צה"ל כ-20 שנה באמצעות לווייני התקשורת והווידיאו ששיגרה מדינת ישראל והם מסתובבים בחלל. ניידות 360 משמעותה היכולת להנגיש את המידע ללוחם בטלפון החכם שלו, וכך לחברו לסביבתו ולמרחב הפעולה המבצעית שלו.
יחידת לוטם עוסקת בכינון המרחב הדיגיטלי כדי שצה"ל יקבל מרחב יעיל, רובוסטי, מוגן וחסין בעת הצורך המבצעי. כיום יש יכולות להמליץ למפקדים על דרכי סיכול, המלצות לתקיפות, לשיגורים, למידע על נפילות.
כל זה באמצעות אנליטיקה מתקדמת. מכאן המרחק קצר לאיש המקצוע החדש, האנליסט המבצעי שהזכרנו בתחילת הדברים, המשלב בין כלי המידע לבין מקבלי ההחלטות.