זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/02/23 08:27
16.44% מהצפיות
מאת IsraelDefense
Milrem ידועה בזכות TheMIS UGV, רכב קרבי רובוטי מסוג וחבילת האוטונומיה של רכב יבשתי MIFIK Milrem's Type-X robotic combat vehicle can host a variety of payloads. (Photo: Milrem)
קונצרן ההגנה של איחוד האמירויות הערביות Edge רכש את רוב המניות ביצרנית הכרב״מ האסטונית Milrem Robotics. העסקה מייצגת השקעה זרה משמעותית בתעשייה הביטחונית של אסטוניה. מילרם מצטרפת ל-Edge כישות בתוך אשכול הפלטפורמות והמערכות שלה.
Milrem ידועה בזכות TheMIS UGV, רכב קרבי רובוטי מסוג וחבילת האוטונומיה של רכב יבשתי MIFIK. יו"ר אדג' גרופ, פייסל אל בנאי, אמר כי ההשקעה במילרם הייתה גם השקעה בעתיד של אדג'. יצרנית הכרב״מ תישאר עם מטה בטאלין ותמשיך לפעול מתוך משרדיה בפינלנד, שוודיה והולנד.
ל-Edge תהיה שליטה במילרם, בעוד שבעלי מניות אחרים כוללים את קראוס מאפי-ווגמן, משקיעים פרטיים אסטונים, המייסד והמנכ"ל Kuldar Väärsi ועובדי החברה.
Väärsi אמר: "Milrem Robotics ביצעה סבב השקעות אינטנסיבי שמטרתו למצוא דרכים לתמוך בהתרחבות נוספת, ו-Edge Group, הכוללת 20 גופי טכנולוגיה, הציעה את ההזדמנות הטובה ביותר עבורנו לממש את השאיפות שלנו לצמיחה בינלאומית נוספת, במונחים של טביעת הרגל.״
20/02/23 17:04
15.75% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אחד החשודים, עית' עבדאללה, אזרח סורי, חשוד בפעילות טרור ואיסוף מודיעין במרחב הגבול עבור פעילות טרור עתידית אילוסטרציה | צילום: דובר צה״ל כוחות צה"ל תפסו במהלך פעילות מבצעית ביום (ו'), 27 בינואר 2023, בדרום רמת הגולן, שני חשודים שחצו את הגבול משטח סוריה לשטח ישראל, מזרחית לגדר הגבול.
הפעולה בוצעה בעוצבת הבשן (אוגדה 210) על ידי כוח מיחידת אגוז, בשילוב מאמץ מודיעיני ואיסופי נרחב.
לאחר שהחשודים נתפסו, הם הועברו לחקירה במהלכה עלה כי אחד החשודים, עית' עבדאללה, אזרח סורי, חשוד בפעילות טרור ואיסוף מודיעין במרחב הגבול עבור פעילות טרור עתידית.
עית' היה נתון תחת מעקב של כוחות האיסוף של צה"ל במרחב קו המגע, ונתפס במהלך פעילות יזומה מזרחית לגדר המערכת במובלעת בריבונות ישראלית, ביחד עם חשוד נוסף. במהלך חקירתו, עית' מסר מידע אודות מספר פעילי טרור נוספים שעוסקים בקידום פעילויות טרור במרחב הגבול.
20/02/23 10:18
13.01% מהצפיות
מאת IsraelDefense
משרד הבריאות מאתרג את מד״א מול איחוד הצלה בהיבט פינוי מוסק | מד״א החליטה להחליף ספק והמשרד פועל לסכל תחרות מצד איחוד הצלה | להק תעופה: "תם עידן מד"א כמונופול״ מסוק איחוד והצלה. משרד הבריאות יאפשר תחרות? (צילום: דוברות איחוד והצלה)
בנובמבר האחרון, החליטו במגן דוד אדום (מד״א) לצאת להליך רכש במטרה להחליף את ספק הפינוי המוסק. זאת, לאחר עבודה משותפת ב-15 השנים האחרונות עם חברת ״להק תעופה״ (שפירית שרותי תעופה בע"מ). החברה סיפקה למד״א שירותי מסוקים לטובת פינוי מוסק.
מסוק אחד בבית החולים פוריה בצפון ועוד מסוק בשדה תימן, לטובת דרום ומרכז הארץ. עבור השירות הזה, משרד הבריאות משלם ללהק דרך מד״א שלוקחת כ-3 אחוזי כצינור להעברת הכסף. בנוסף, ישנו מסוק פינוי שלישי המופעל ישירות על ידי משרד הבריאות באמצעות בית החולים יוספטל באילת. במקרה זה, משרד הבריאות משלם ישירות ללהק תעופה. המשרד לא חושף את פרטי ההסכם וגם לא מד״א.
על פי הערכה, התשלום הועבר ללהק דרך מד"א כצינור בלבד מטעמי נוחות. הממשלה רצתה לקצר הליכים וזמנים להעברת הכספים ללהק והוחלט להכניס סעיף להסכם הכללי עם מד"א במקום לצאת בהליך ספק יחיד עם להק.
מדוע הבידול בין המקרים בתצורת התשלום? על פי משרד הבריאות, ״ישנה החלטת ממשלה שאושרה בשנת 2021, שנועדה לשפר את השירות הרפואי באילת. משרד הבריאות קיים מכרז והוחלט על הפעלת מסוק אשר נמצא בבית החולים יוספטל. המסוק מבצע פינוי אלקטיבי והעברות בלבד ולא מבצע פינויי חירום מהשטח. הצוות הרפואי במסוק הוא צוות של עוזרי רופא שעובדים בבית החולים.״
למרות הצהרת משרד הבריאות, נראה כי המציאות קצת שונה. בהסכם בין להק תעופה למשרד, שנחתם ב2021, לגבי אילת, נאמר כי המסוק באילת ישמש גם לפינוי פצועים. כלומר, לא רק פינוי אלקטיבי בין בתי חולים, אלא גם לפינוי מוסק. מכאן, עולה השאלה, שוב, מדוע המשרד, באילת, משלם ישירות לספק השירות ושם אנשי רפואה שלו ואילו בשני המקרים האחרים - הכסף עובר דרך מד״א.
להק השקיעה כ-200 מליוני ש״ח במערך הפינוי המוסק
להק תעופה היא זו שיזמה, הקימה והשקיעה כ-200 מיליון שקל בהקמת והפעלת שירות הפינוי המוסק מ-2007 ועד היום. להק סיפקה את השירות למדינת ישראל ולא למד"א, כך לפי ההסכם בין הצדדים.
במסגרת הפעילות, להק שילמה למד"א, לטובת השירות, עבור הפרמדיקים והציוד הרפואי במסוקים בתמורה למילוני שקלים בשנה. בנוסף לעמלה שמד״א לוקחת על התשלום של המשרד ללהק. נכון ל-31.12.2022 להק שילמה למד"א, עבור השירותים האלו, כ-67 מיליון ש״ח במצטבר.
להק מימנה מכיסה את כל עלויות השירות , גם כאשר לא הייתה הכרה בשירות מצד חברות הביטוח בישראל (חברת הביטוח כיום מכסה על פינוי מוסק אם צריך). היא זו שניהלה מאבקים משפטיים עם חברות הביטוח עד לפסק הדין בבימ"ש העליון מ-2018 שחייב את חברות הביטוח לשלם עבור הפינויים שלהק מבצעת.
להק (ללא סיוע ממד"א) היא זו שהביאה לתקצוב השירות באמצעות הגשת השירות לוועדת סל הבריאות ב-2010. ב-1.2011 התקבלה החלטת ממשלה לתקצב את השירות ב-4 מיליון ש״ח לשנה. להק הצליחה אף להגדיל את התקציב השנתי ל-8 מיליון ש״ח החל מ-2017 מול משרד הבריאות, וזה התקציב גם נכון להיום.
ב-2019 להק פנתה שוב ביוזמתה למשרד הבריאות לעדכון התקציב, הליך שהתקדם מול משרד האוצר ואף קיבל אישור עקרוני מפרופסור גרוטו לקידום העניין אך בשל פרוץ הקורונה הנושא הוקפא .
מלחמות אגו?
כאמור, ב-2021 להק הוכרה כספק יחיד לפינוי מוסק מאילת עי משרד הבריאות והצדדים התקשרו בהסכם למתן שירותי פינוי והעברות מאילת וחבל אילות. המסוק השלישי באילת, מיועד גם להעברות מיוספטל וגם לפינויים מהשטח, בהתאם להסכם עם משרד הבריאות .
במוקד אילת עובדים פרמדיקים של הכללית ולא של מד"א והסמלים על המסוק הם של הכללית ומשרד הבריאות ולא של מד"א. על פי הערכות, ייתכן וזו הסיבה שמד״א רצו להחליף ספק, במטרה לסיים את ההסכם עם להק.
המכרז שפורסם ב-27.11 בוטל ע"י מד"א ב-14.12 מסיבות לא ברורות (מד״א לא החזירה תגובה מדוע בוטל המכרז עליו התמודדו ארבעה ספקים שונים). במקום זאת, מד״א בחרה בהליך ספק יחיד בברוק תעופה. עם ביטול המכרז על ידי מד"א בחודש דצמבר האחרון, חברת להק הודיעה על ביטול ההסכם עם מד״א. על פי תנאי ההסכם, להק תמשיך לספק שירותים למד״א עד תאריך 12.3.2023.
במקביל, להק תעופה ואיחוד הצלה יצרו קשר, כך שבמקום מד״א, להק תספק את שירותי הפינוי המוסק לאיחוד הצלה - גוף מתחרה במד״א. בין הגופים יש תחרות עזה (בלשון המעטה). שיתוף פעולה כזה יכול לתת לאיחוד הצלה בסיס טוב לגיוס תרומות בארץ ובחו״ל, בשל התוספת של יכולות פינוי מוסק. כמו גם, פינוי מוסק של איחוד הצלה מאפשר לארגון להתחרות בכלל השירותים שמספקת מד״א.
תחרות זה טוב לאזרח? משרד הבריאות, מסיבה לא ברורה, התייצב חד צדדית לצד מד״א, כאשר שלח מכתב לאלי פולק, מנכ״ל איחוד הצלה, תחת הכותרת: ״פינוי מוסק״. במכתב ישנה אזהרה לאיחוד הצלה: ״לעניין אופן הפינוי יודגש כי אין גורם מלבד מד"א הרשאי להזניק מסוק לצורך פינוי במקרה חירום אזרחי ובכלל זאת גם לא לאיחוד הצלה.״
מה אכפת למשרד הבריאות מי מחלץ באמצעות מסוק? להפך. נוכחות שני ספקי פינוי מוסק, להק תעופה וברוק תעופה, יכולה לתרום לשירות שמקבל אזרח ישראלי הנזקק לפינוי מוסק.
תגובות
חברת להק תעופה, שאמורה להפעיל את המסוקים, מסרה: "תם עידן מד"א כמונופול היסטורי בתחום ההצלה והפינוי המוסק בפרט. מד"א הפרה חוזים והסכמים חתומים ומשרד הבריאות יידרש להסביר מדוע ב-2023 הוא מגבה התנהלות בריונית שכזו, ולא מאפשר התמודדות על שירותי הצלה ופינוי מוסק והורדת מחירים הנגבים מהקופה הציבורית עבור ספק יחיד בדמות מד"א ללא שום הצדקה".
בתגובה לפרסום כתבה בנושא באתר Ynet, כתב דובר איחוד הצלה: ״ארגון איחוד הצלה מסר בתגובה: "מאז הקמתו ועד היום עובד הארגון בשיתוף פעולה מלא עם משרד הבריאות וכך יהיה גם בעתיד, אולם אין בכך כדי לרפות את ידינו מקידום רפורמות רחבות שיצמצמו את זמן ההגעה והפינוי הרפואי, ולמנוע מונופול בתחום הצלת חיים שעלול להאריך את זמני המענה לאירועי חירום. הארגון נכון תמיד לשפר את שיתוף הפעולה, ההידברות והקשר הישיר בין כלל הגורמים הרלוונטיים. נדמה כי פגישת היערכות מקצועית עם נציגי משרד הבריאות תניב תועלת רבה להצלת חיים".
בשיחה עם דובר מד״א, נאמר כי מד״א פעלה על פי חוק בכל הקשור להליך ההפרדות מלהק תעופה. עוד טוענים במד״א כי היות ויש יותר מספק מסוקי פינוי אחד כיום, זכותה כארגון עסקי לבחור ספק. לטענת מד״א, להק תעופה היא זו שבחרה לא להשתתף בהליך תחרותי. עם זאת, במד״א לא עונים מדוע בוטל המכרז לספק פינוי רפואי כאשר התמודדו עליו ארבעה מועמדים.
20/02/23 08:19
10.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בביתן התעשייה האווירית ב- IDEX יוצגו מכ"ם MMR להגנה אווירית, BARAK MX, גאונון - מיני לווין תקשורת, מגה פופ - מערכת אלקטרואופטית ועמדת מל"ט בועז לוי, מנכ״ל תעשייה אווירית | צילום: תעשייה אווירית התערוכות NAVDEX ו-IDEX הן מהחשובות במפרץ ומהוות בית לחדשנות בתחום ההגנה הימית, וכן פלטפורמה מרכזית להצגת טכנולוגיות פורצות דרך בתחומי החלל, היבשה והתעופה. שתי התערוכות הללו נחשבות לבמות מרכזיות המטפחות הזדמנויות עסקיות, הזדמנויות צמיחה ושיתוף-ידע בין המשתתפים בהן. בשל חשיבותן ומרכזיותן של התערוכות, החליטה התעשייה האווירית ליטול בהן חלק ולהציג במסגרתן את מוצריה.
בביתן התעשייה האווירית ב- IDEX יוצגו מכ"ם MMR להגנה אווירית, BARAK MX, גאונון - מיני לווין תקשורת, מגה פופ - מערכת אלקטרואופטית ועמדת מל"ט. המוצרים שיוצגו בביתן NAVDEX של החברה יהיו מערכת מודיעין אותות, כלי שייט בלתי מאויש ומכ"ם ימי – ALPHA.
יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ: ״ההתפתחויות האחרונות בזירה העולמית, ובמרכזן המלחמה באוקראינה והסכמי אברהם, הביאו איתן שינויים אסטרטגיים בתפישת הביטחון של מדינות רבות – ובעקבותיהם ביקושים עצומים למערכות ביטחוניות בתחומים שונים.
״כחברה הביטחונית הגדולה והחשובה בישראל, השתתפותנו בתערוכה מהווה אפיק נוסף למיצוי ההזדמנויות שמייצרים שינויים אלו. כמו כן, התערוכה היא פלטפורמה לחיזוק קשריה העסקיים של התעשייה האווירית ולפתיחת שווקים חדשים, כמובן בהתאם למדיניות משרד הביטחון בתחומים אלו ומתוך שיתוף פעולה וכבוד ללקוחותינו השונים.״
מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "בשנתיים האחרונות, המשכנו בהעמקתה של הפעילות המשותפת למול שותפינו במפרץ, ובתערוכה זו נחשוף תוצר נוסף של הקשרים האמיצים שנוצרו בין המדינות. התעשייה האווירית תמשיך לתרום בגאווה, יחד עם שותפיה במדינות המפרץ, את חלקה במימוש ייעודו של המזרח התיכון כבית לחדשנות, לקידמה ולערכים".
20/02/23 08:08
9.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
יש אפשרות שריכוז גבוה של אורניום נוצר בדרך לא מכוונת בסבך הצינורות המחברים בין הצנטריפוגות הסובבות במהירויות גבוהות www.irna.ir פקחי הסוכנות לאנרגיה אטומית של האו"ם גילו אורניום שהועשר עד לרמה של 84 אחוזים, רמת ההעשרה הגבוהה ביותר שהתגלתה באיראן עד כה, בהשוואה להעשרה בת 60 אחוזים.
העשרה של 90 אחוזים פירושה החלטה של טהרן להיות מדינת סף גרעינית, מדווחת רשת בלומברג מפי שני דיפלומטים בכירים. עתה מוטל על מומחי הסוכנות לאנרגיה אטומית לקבוע אם ההעשרה עד 84 אחוזים בוצעה בכוונת תחילה, או שהיא תוצאה של תהליך בלתי מכוון.
יש אפשרות שאירע ריכוז גבוה של אורניום לא מכוון בסבך הצינורות המחברים בין הצנטריפוגות הסובבות במהירויות גבוהות. בטפסים לא דיווחה איראן על העשרה ברמה כה גבוהה.
מועצת המנהלים של הסוכנות לאנרגיה אטומית אמורה להתכנס ב-6 במארס, ואז יידון הדוח החדש של הפקחים. אם ההפרה החדשה של הסכם הגרעין תוצג בפני חברי מועצת המנהלים עשויות מדינות המערב להפנות את הנושא למועצת הביטחון של האו"ם.
20/02/23 15:17
9.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת החדשה תוצג כשנה לאחר חתימה על הסכם שיתוף פעולה מסחרי בין החברות, במסגרתו תמנף EDGE את יכולותיה של ADSB, המספנה האזורית המובילה בתכנון, בייצור, בתחזוקה, בהתאמות ובהסבות של כלי שיט וכלים מסחריים תמונה: תעשייה אווירית כלי שיט בלתי מאויש (כשב"ם) למגוון יישומים צבאיים ומסחריים יוצג לראשונה בידי התעשייה האווירית וחברת EDGE בתערוכת NAVDEX באבו דאבי. כלי השיט האוטונומי, המיוצר במשותף, מצוייד בחיישנים, בסונר ובמערכות הדמיה שישולבו במערכת אחודה של פיקוד ובקרה ויופעלו מרחוק, באופן אוטונומי למחצה או מלא, שאינו מצריך כלל התערבות אנושית.
המערכת החדשה תוצג כשנה לאחר חתימה על הסכם שיתוף פעולה מסחרי בין החברות, במסגרתו תמנף EDGE את יכולותיה של חברת הבת ADSB, המספנה האזורית העוסקת בתכנון, בייצור, בתחזוקה, בהתאמות ובהסבות של כלי שיט וכלים מסחריים.
ADSB תתכנן את הפלטפורמה, תשלב את מערכות הבקרה והמטע"דים על סיפון כלי השייט ותפתח את קונספט הפעולה. התעשייה האווירית תפתח ותספק את מערכת הבקרה האוטונומית ותשלב מגוון מטע"דים ייעודיים ביחידות הבקרה, וזאת בהתאמה לדרישות המשימה.
היישומים הצבאיים שמאפשרים כלי השיט האוטונומים כוללים יכולות מודיעין, מעקב, תצפית, סיורי גבולות וחופים, אמצעי אבטחה ימיים, זיהוי מוקשים, איתור צוללות ולוחמה נגד צוללות, וכן פריסת פלטפורמות לכלי המראה ונחיתה אנכיות. הספינות מתאימות גם ליישומים אזרחיים ובהם אוקיינוגרפיה, ניטור זיהום, קידוחי נפט וגז, שינוע חומרים ונוזלים, חיפוש והצלה, כיבוי שרפות והתערבות מוקדמת.
מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "לראשונה מגיע שיתוף פעולה ישראלי-אמירתי לכדי מוצר טכנולוגי מתקדם שכולל בתוכו מערכות אוטונומיות ורובוטיקה. המימוש המשותף מתבצע באיחוד האמירויות ומשלב את הידע הטכנולוגי הטוב ביותר של שתי החברות המומחיות, הימית והמסחרית EDGE ו-,ADBS ביחד עם התעשייה האווירית".
מנכ"ל ADSB דיוויד מאסי: "ADSB גאה בעשייה עם שותפיה לפיתוח ספינה חסכונית ואוטונומית להגנת חופים ונמלים (MCM) אשר ממזערת סיכונים לאנשי צוות וניתנת לייצור מהיר יותר באופן משמעותי, לעומת כלי שיט גדולים ובהתאם לצרכי הלקוח. חיזוק השותפויות האסטרטגיות להעצמת היכולות שלנו היא עדיפות אסטרטגית הן עבור ADSB והן עבור EDGE לטובת פעילות לקוחותנו המקומיים והגלובליים."
20/02/23 15:48
8.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בימים אלו מבקר בארץ נשיא בואינג לענייני צבא וחלל, טד קולברט, יחד עם הנשיאה לפיתוח עסקי היידי גרנט כאורחי נשיא בואינג ישראל אלוף מיל. עידו נחושתן, ביקרו בחיל האוויר ובתעשיות ונפגשו עם ראש הממשלה משמאל: האלוף מיל עידו נחושתן נשיא בואינג ישראל; טד קולבר נשיא. ויטנר הצבאי; והיידי גראנט הנשיאה של בואינג דיבלופמנט | קרדיט: בואינג בעוד מספר שנים יהיה למדינת ישראל חיל אוויר חדש, שונה, מהמתקדמים בעולם. מטוסי התדלוק הישנים מבוססי בואינג 707 יוחלפו ב-KC-46 מבוססי בואינג 767. מטוסי F-15 מתיישנים יוחלפו ב-F-15 IA ויגיע גם זמן החלפת מסוקי תקיפה אפאצ'י מתיישנים.
שלוש פלטפורמות אלו תוצרת חברת בואינג נמצאות עתה על שולחנות הדיונים, חילופי המסמכים והניירות והאישורים, כולם "על האג'נדה". חיל האוויר האמריקני-ממשלת ישראל-חיל האוויר הישראלי-חברת בואינג, היצרנית.
בימים אלו מבקר בארץ נשיא בואינג לענייני צבא וחלל טד קולברט יחד עם הנשיאה לפיתוח עסקי היידי גרנט כאורחי נשיא בואינג ישראל אלוף מיל. עידו נחושתן, ביקרו בחיל האוויר ובתעשיות ונפגשו עם ראש הממשלה.
טרם נקבע מועד לקבלת F-15 חדשים
אין בידי נשיא בואינג טד קולברט מועדים מדוייקים שבהם יימסרו המטוסים החדשים לחיל האוויר, כיוון שהדבר תלוי בממשלות, בחילות האוויר ובמדיניות הייצור של בואינג. אך לדבריו ראשון מטוסי התדלוק KC-46 עשוי להימסר בשנת 2025, ישראל הזמינה שמונה מטוסי תדלוק. כמו כן ישראל הזמינה 25 מטוסי F-15 IA עם אופציה ל-25 נוספים.
הנשיא הבטיח שחברת בואינג תעשה הכל כדי לספק את הפלטפורמות מהר ככל האפשר. לדבריו מטווס התדלוק החדש הוא "משנה משחק" עבור ישראל בזירה, מטוס רב משימתי לטווחים ארוכים מאוד, טווח גדול, יכולת תדלוק אווירי יום-לילה, נושא יותר דלק ויכול לשמש למשימות אחרות נוסף לתדלוק אווירי, כמו הפיכת המטוס כולו לבית חולים מוטס.
מטוס F-15 IA מיועד לשליטה ועליונות אווירית ולתקיפת מטרות קרקע, יכול לשאת מטען חימושים גדול מכל מטוס קרב בעולם, יכול לשאת 16 טילי אוויר-אוויר להגנה על שמי המדינה, יכולות התמודדות עם מערכות הגנ"א מתקדמות בעזרת מערכות ייחודיות ועתידיות שכבר היום מפתחים בתעשיות הביטחוניות בישראל, בעיקר בתעשיה האווירית.
צפי לעודפי ביקוש
לדברי הנשיא קולברט "בחיל האוויר הישראלי יש דרישה חזקה למטוסי F-15 המתקדמים, ואנו נספק אותם הכי מהר שנוכל". נשיא בואינג אמר כי כתוצאה ממלחמת אוקראינה יש היום במדינות רבות בעולם דגש חזק על ביטחון והגנה אווירית, ולכן בבואינג נערכים לדרישה הגדלה בתומי מחקר, תכנון והנדסה.
לדבריו, בואינג מעוניינת בשת"פ עם ישראל בנושאי חלל, אך סירב למסור פרטים בנושא הזה.
חברת בואינג מקיימת קשרים הדוקים עם מדינת ישראל ועם צה"ל וחיל האוויר מאז שנת 1948 עם ראשוני מפציצי B-17 בחיל.
כיום 45 חברות ישראליות שותפות לבואינג בפרוייקטים שונים, וחברת הענק האמריקנית משקיעה רבות בפעילויות קהילתיות בארץ.
20/02/23 08:40
8.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
גורם רשמי ב-BEL אמר לג'ינס כי החברה תהיה השותפה לייצור טילי LORA בהודו, בעוד שהתעשייה האווירית תספק את הטכנולוגיה. הוא הוסיף כי טילי LORA כבר הוכנסו לצי ההודי https://youtu.be/oXQnq-pYvQ4 באוקטובר 22 פרסמנו אודות מגעים בין תעשייה אווירית ליצרנית הודית בהקשר ייצור טיל הלורה על אדמת הודו. כארבע חודשים לאחר מכן, מגיעה ההודעה הרשמית במסגרת תערוכת Aero India 2023.
על פי ההודעה, Bharat Electronics Limited, חברה ממשלתית הודית והתעשייה האווירית ייצרו במשותף את מערכת טילי הקרקע-קרקע ארוכי הטווח (LORA) בהודו.
גורם רשמי ב-BEL אמר לג'ינס כי החברה תהיה השותפה לייצור טילי LORA בהודו, בעוד שהתעשייה האווירית תספק את הטכנולוגיה. הוא הוסיף כי טילי LORA כבר הוכנסו לצי ההודי.
טיל הלורה תוכנן ליישומים ימיים והן ליישומים יבשתיים. הטיל עוקב אחר מסלול בליסטי במהירות על-קולית אל המטרה אך יכול לבצע תמרוני התחמקות אקראיים או מתוכנתים בטיסה כדי להפחית את המעקב והיירוט.
טילים כאלו נמכרו בעבר לאזרבאיג׳ן ואף בוצע בהם שימוש במסגרת עימותים סביב נגורו-קראבאך.