זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/11/22 08:13
19.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
LANIUS הוא חימוש משוטט במשקל 1.25 ק״ג שיודע להכנס למנהרה - ולהתפוצץ על מי שנמצא בתוכה
https://elbitsystems.com/product/lanius חברת אלביט מערכות הציגה את LANIUS, חימוש משוטט חדש, כטמ"מ קטן מידה שמיועד בעיקר ללחימה באזורים אורבניים עם יכולת לחדור לתוך בתים ומנהרות, לאסוף מודיעין ולהתפוצץ על המטרה.
WAR ZONE מדווח כי מהירותו המרבית של 'לניוס' היא 45 מייל לשעה, משקל המראה 1.25 ק"ג, מהירות עד 20 מטרים בשנייה, משך שהייה באוויר עד שבע דקות. יש לו מטע"ד שיכול להכיל חומרי נפץ, והכלי ניתן להפעלה על ידי מפעיל אנושי או באופן אוטונומי.
'לניוס' מנווט בעזרת GPS, מצוייד בטכנולוגיות בינה מלאכותית ויכולת ייחודית לייצר מפה תלת-ממדית של הסביבה שבה הוא טס. עוד ב'לניוס': מצלמות, חיישנים ויחידת מדידה פנימית שיודעת לקרוא את נתוני הכלי.
את 'לניוס' ניתן לשגר ממסוק אוטונומי שממריא לעבר מטרה בניהוג מפעיל. צורת הפעלה אחרת היא לשלוף את 'לניוס' מתרמילו האישי של לוחם בשטח ולשגרו. הוא יכול לחדור לבניין מבעד לחלון און פתח כלשהו, לנוע במהירות רבה בין חדרים וחדרי מדרגות, לשדר מידע ולבסוף להתפוצץ על מטרה.
מלחמה בסביבה אורבנית היא חלק מלוחמת ההווה והעתיד, ובצבא ארה"ב כבר נערכים ומתאמנים בלחימה עם ונגד קבוצות (SWARMS) של עשרות כטמ"מים קטנים בשדה הקרב.
16/11/22 10:03
9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת מיועדת לתקוף מטרות בטווח של יותר מ-2,000 ק"מ | בבלארוס נמצאים כוחות של צבא רוסיה מאז הפלישה לאוקראינה Andrei Shmatko/Wikicommons מטוס קרב רוסי מסוג מיג MIG-31K נראה בבלארוס כשהוא נושא טיל היפר-סוני רוסי בעל יכולת לשאת רש"ק גרעיני.
DEFENSE BLOG מדווח שהטיל מכונה ברוסיה KINZHAL (פגיון) ולטענת מוסקווה זה טיל "שלא ניתן לעצירה בכלי הנשק שבידי המערב".
המערכת מיועדת לתקוף מטרות בטווח של יותר מ-2,000 ק"מ. אורך הטיל ההיפר-סוני KH-47M2 הוא שלושה מטרים, וניתן להבחין בכונס אוויר של המנוע. מהירות הטיל יותר מארבעה מאך.
טילים היפר-סוניים אמורים להגיע למהירות של חמישה מאך (6,100 קמ"ש), וכושר התמרון שלהם מול המטרה מקשה על העקיבה אחריהם ויירוטם להשמדה.
בבלארוס נמצאים כוחות של צבא רוסיה מאז הפלישה לאוקראינה. המרחק מהגבול לקייב הוא 150 ק"מ בלבד. השליט לוקשנקו אינו מערב את צבאו במלחמה באוקראינה, אך מתיר לרוסיה להחזיק צבא בתחומי ארצו.
16/11/22 09:49
8.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
איסור תשלום מזומן לפועלים פלסטינים בישראל, מספק לרש״פ יותר שקיפות בממשק העברת הכספים מול ישראל | לישראל אין אינטרס לשנות המצב הקיים | האמריקאים כבר תקופה לוחצים על ישראל בכל הקשור לזכויות הפלסטינים שגריר ארה״ב בישראל, Tom Nides, ביקר במעבר אלנבי לבדוק את התנאים במעבר | צילום: שגרירות ארה״ב - https://il.usembassy.gov/u-s-ambassador-tours-expanded-hours-at-allenby-... בחודש פברואר האחרון, בשקט בשקט, עשה בנק ישראל רפורמה בתשלומים לפועלים פלסטינים העובדים בהיתר בישראל. לפי הודעת הבנק, מדינת ישראל עתידה לחייב מעסיקים ישראלים לשלם לפועלים פלסטינים בהעברה בנקאית לבנקים ברשות הפלסטינית - במקום תשלומי מזומן שהיו נהוגים עד כה.
״נזכיר כי טיוטת החוזר פורסמה בחודש פברואר האחרון, כחלק ממהלך לאומי רחב בו מעורבים מספר משרדי ממשלה, במטרה להביא להפסקה של תשלומי שכר לעובדים פלסטינים במזומן, דבר אשר צפוי להגדיל את היקף ההעברות הבנקאיות לצורך תשלומי שכר לעובדים אלה״, לשון ההודעה.
״בין השאר, מקדמת מדינת ישראל הטלת חובה על מעסיקים לתשלום שכר עובדים פלסטיניים באמצעי תשלום שאינם מזומן, וצפויה לפקוע הוראת השעה לעניין שימוש במזומן בעסקאות עם תושבי האזור או תושבי המועצה הפלסטינית. על רקע זה, בנק ישראל פועל לקידום מהלך אשר יאפשר למערכת הבנקאית לגשת למידע הקיים ברשות האוכלוסין בנוגע לעובדים פלסטיניים בעלי רישיון עבודה בישראל״.
בהודעה עדכנית יותר, לפני מספר ימים, חוזר בנק ישראל על ההוראה הזו במסגרת חוזר העוסק בניהול סיכוני איסור הלבנת הון ואיסור מימון טרור. בהפשטה, בנק ישראל קובע שאם ניתן לזהות את העובד הפלסטיני באופן ודאי בבדיקה מול מאגר רשות האוכלוסין בישראל, ניתן להעביר כסף לחשבון שלו בבנק פלסטיני. זאת, ללא חשש מתביעות בגין מימון טרור. החיבור בין הבנקים בישראל למאגר רשות האוכלוסין היה אמור להסתיים עד סוף אוקטובר האחרון.
שקיפות בין ישראל לרש״פ
המהלך לביטול תשלומי מזומן ומעבר לתשלום בהעברות בנקאיות לבנקים פלסטינים, צפוי להיטיב עם הרשות הפלסטינית. מדוע? ובכן, מזה שנים שהרשות הפלסטינית טוענת שמדינת ישראל גונבת לה כספים. על פי הסכם פריז, מדינת ישראל אוספת מיסים מעובדים פלסטינים ומעבירה את הכספים הללו לרשות הפלסטינית, בניקוי עמלת טיפול של כ-25 אחוזים.
כלומר, כ-75 אגורות על כל שקל שאוספת מדינת ישראל - עוברות לרשות הפלסטינית. תשלומי המיסים מישראל לרשות הפלסטינית מהווים כ-70 אחוזים מתקציב הרשות הפלסטינית. לפי הערכות אחדות, החלק היחסי של התשלומים הישראלים אף גדול יותר.
את נתוני השכר מהמעסיק הישראלי אוספת רשות האוכלוסין וההגירה. נתונים אלו קיימים ברשתות המחשבים של ממשלת ישראל ואינם חשופים לרשות הפלסטינית. זה הבסיס לטענת הפלסטינים שישראל מרמה אותם (לכאורה, ישראל מדווחת פחות תקבולים, ולכן מעבירה פחות מיסים). המהלך החדש יחייב ביצוע תשלום משכורות בין בנקים בלבד. כלומר, שני הצדדים יראו את אותם מספרים.
אחת ההערכות בנוגע לזרז שהניע את בנק ישראל לאשר העברת כספים בין בנקים בישראל לאלו ברש״פ, גורסת כי מדובר בלחץ אמריקאי. הפלסטינים התלוננו שישראל לא מעבירה את כל הכסף, אז הבית הלבן ביקש מישראל לעבור לתשלום בין בנקים בלבד.
16/11/22 14:31
8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לאחר מספר שנות מו״מ, נפתחה אקדמיה ללימודי סייבר, הראשונה במערב הבלקן - הסימולטור של תעשייה אווירית בועז לוי - מנכ״ל תעשייה אווירית | צילום: תעשייה אווירית אקדמיה ללימודי סייבר, הראשונה במערב הבלקן, נפתחה לפני מספר ימים בעיר בניה לוקה שברפובליקת סרפסקה, הרפובליקה הסרבית האוטונומית של בוסניה הרצוגובינה.
האתר הבוסני nezavisne.com מדווח כי בטכס החתימה על פתיחת האקדמיה נכחו נציגי משרדי ממשלה שונים של רפובליקת סרפסקה וכן נציגי חברת "אלתא" הישראלית, חברת-בת של התעשייה האווירית הישראלית, שהקימה את האקדמיה.
לדברי האתר הבוסני, בכוונת ממשלת רפובליקת סרפסקה להשקיע כ-3.5 מיליון דולרים עד לסוף שנת 2025, בעיקר בסימולטורים להדרכה ובמדריכים מישראל.
כבר לפני יותר משנתיים, בחודש ספטמבר 2020, דיווחנו בישראל דיפנס כי אלתא עומדת לפתוח בבוסניה אקדמיה ללימודי סייבר כאשר הסימולטור של אלתא יתמוך בתלמידי תואר ראשון למדעי המחשב בתרגול מעשי.
נראה כי עתה הגיע זמן מימוש עסקה זו לאחר דחייה בת שנתיים, בעיקר בגלל מגפת הקורונה.
16/11/22 09:47
7.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סה״כ תכנית הפריגטות Type 26 כוללת הזמנות של 32 ספינות בעשור הקרוב מבריטניה, אוסטרליה וקנדה By Ministry of Defence - https://www.defenceimagery.mod.uk/, OGL v1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=108538356 משרד ההגנה הבריטי העניק חוזה של 4.2 מיליארד ליש"ט ל-BAE Systems לייצור חמש פריגטות מסוג City Class Type 26 עבור הצי המלכותי בגלזגו. החוזה יספק יותר מ-4,000 משרות בחברת BAE Systems ושרשרת האספקה הימית הרחבה יותר בבריטניה.
העסקה גם מאבטחת את בניית הספינות במתקני BAE Systems בסקוטלנד עד שנות ה-2030. כ-1.8 מיליארד ליש"ט מההזמנה החדשה יושקעו בשרשרת האספקה, כולל 1.2 מיליארד ליש"ט עם ספקים בבריטניה.
ה-Type 26 היא אחת מספינות המלחמה המתקדמות בעולם. היא מיועדת ללוחמה נגד צוללות והגנה אווירית בעוצמה גבוהה, אך יכולה להתאים במהירות להובלת כמויות גדולות של סיוע הומניטרי ומתקנים רפואיים.
שלוש ספינות מסוג 26 כבר נמצאות בבנייה בגלזגו, כאשר הראשונה, HMS Glasgow, בדרך להיכנס למים מאוחר יותר השנה ולהימסר לצי המלכותי באמצע שנות ה-2020. גם בנייתן של HMS Cardiff ו-HMS Belfast מתבצעת כמתוכנן.
תוכנית Type 26 היא מאמץ בריטי, כאשר יותר מ-120 ספקים בבריטניה כבר הבטיחו חוזים הקשורים לפריגטות החדשות, כולל גלגלי היגוי בדונפרמליין, טורבינות גז בפילטון ותאורת LED ימית בקומבריה.
השנה, 180 עובדים חדשים הצטרפו ל-400 שכבר עובדים ב-BAE Systems בתוכנית Type 26. עסקי ספינות הצי של BAE Systems מעסיקים 4,500 עובדים ברחבי בריטניה ומגייסים עוד 400 אנשי סחר בעוד התוכנית ממשיכה לגדול.
החברה משקיעה כ-15 מיליון ליש"ט באקדמיה חדשה לבניית ספינות בגלזגו כדי לתמוך בפיתוח כוח העבודה, מחניכים ועד מנהלים בכירים. בנוסף, BAE Systems הגישה בקשה להסכמה תכנונית להתחיל בבניית אולם חדש לבניית ספינות בשווי של יותר מ-100 מיליון ליש"ט כדי לשפר את הפרודוקטיביות בקלייד ולתמוך באספקת שמונה הספינות הללו ובהזמנות עתידיות.
אוסטרליה וקנדה בחרו בעיצוב Type 26, אשר, יחד עם בריטניה, מספקים תוכנית צפויה של 32 ספינות בשלוש המדינות.
זווית ישראלית
בבריטניה טרם החליטו אילו טילי ים-ים רוצים לשלב בספינות החדשות. בהקשר זה, תעשייה אווירית ורפאל הציגו לבריטים את הטילים שלהן, מתוך מטרה לשלב את מערכות התקיפה הישראליות בספינות החדשות של בריטניה.
16/11/22 10:17
6.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שרת האוצר של ארה"ב ג'נט יילן אמרה שהסנקציות מיועדות "לנתק את ההכנסות והרווחים שבהם השתמש פוטין למימון הפלישה לאוקראינה" https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Secretary_Janet_Yellen_portrait.... ארה"ב הטילה אתמול סנקציות נגד אישים ו"יישויות" בעולם המעורבים בתמיכה בצבא הרוסי שמנהל מלחמה באוקראינה.
הסנקציות הכספיות והדיפלומטיות הוטלו הפעם על שורה של גורמים כמו חברות נדל"ן צרפתיות, קבוצת אזרחים שווייציים וקניין של רכיבים מיקרו-אלקטרוניים תוצרת טייוואן.
כל אלו הואשמו על ידי משרד האוצר האמריקני בכך שאפשרו לצבא הרוסי לקיים שרשרות אספקה מהסוג שארה"ב ניסתה לחסום מאז החלה המלחמה באוקראינה.
מזכיר המדינה אנתוני בלינקן המליץ לעסקים בעולם לא לנהוג כך שיוגדרו על ידי ארה"ב כמטרות לסנקציות: "אנו נמשיך למנוע מרוסיה להפר את הסנקציות" אמר בלינקן.
ברשימת הסנקציות החדשה 14 אישים, 28 "יישויות" ושמונה כלי טיס, שכולם, לגרסת האוצר האמריקני הם חלק מרשתות הרוכשות טכנולוגיות המיועדות לפיתוח הצבא הרוסי.
עוד קרבנות הסנקציות החדשות: בני משפחתו של הטייקון הרוסי סוליימן קרימוב, הנתון לסנקציות מזמן. כמו גם, איש העסקים וההשקעות הרוסי מוראט אלייב ושבע חברות שבבעלותו.
שרת האוצר של ארה"ב ג'נט יילן אמרה שהסנקציות מיועדות "לנתק את ההכנסות והרווחים שבהם השתמש פוטין למימון הפלישה לאוקראינה".
16/11/22 10:01
6.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עסקה זו מצטרפת לשורת עסקאות שנחתמו במהלך השנה האחרונה בין משרד הביטחון למפעל והיקפן נאמד בכ-330 מיליון ש"ח קרדיט שימוש: עשות אשקלון משרד הביטחון, באמצעות היחידה לרכש מרכבה נמר במנה״ר ובשיתוף עם מנהלת הרק"מ (מנת"ק), הוציאו בימים האחרונים הזמנה חדשה בהיקף של כ-241 מיליון ש"ח למפעל 'עשות אשקלון' בשליטת 'פימי' עבור ממסרות לטנקי מרכבה סימן 4.
עסקה זו מצטרפת לשורת עסקאות שנחתמו במהלך השנה האחרונה בין משרד הביטחון למפעל והיקפן נאמד בכ-330 מיליון ש"ח.
מפעל 'עשות אשקלון' מתמחה בייצור מערכות הנעה לטנקים ורק"מ ומהווה עוגן לאספקת רכיבים עבור פרויקט המרכבה. המפעל מעסיק כ-440 עובדים, כאשר כ-80% מהם תושבי אשקלון, ישובי הדרום ועוטף עזה ומאות ספקים חלקם הגדול מהדרום.
סמנכ"ל וראש מנה"ר במשרד הביטחון, אבי דדון: ״מדובר ברכש משמעותי הן ביטחונית עבור פרויקט המרכבה והן כלכלית לעידוד התעסוקה בדרום. אני גאה שגם השנה אנו ממשיכים להזרים מיליארדי שקלים לרכש ׳כחול לבן׳ בדגש על הפריפריה ולשמר את הקשר הבלתי נפרד בין ביטחון, כלכלה וחברה".
16/11/22 10:54
6.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״חמאס פנה לפעולות סייבר התקפיות כאמצעי להתחרות מתחת לסף הסכסוך המזוין״, טוענים במחקר של atlanticcouncil bigstock ״חמאס, למרות היותו ארגון טרור, מרחיב את יכולות הסייבר ההתקפיות שלו, עובדה שבמידה רבה מתעלמים ממנה אנליסטים ללוחמה בטרור ומנתחי סייבר כאחד״, טוענים בפרסום של atlanticcouncil.
״חמאס הפגין שיפור מתמיד ביכולות ובפעולות הסייבר שלו לאורך זמן, במיוחד בפעולות הריגול שלו נגד מטרות פנימיות וחיצוניות. יחד עם זאת, האימפרוביזציה של הארגון, פריסת כלים לא מתוחכמים יחסית והמאמצים להשפיע על קהלים, הם כולם סימני היכר של אסטרטגיות טרור. התנהגות זו דומה במובנים מסוימים למושג הרוסי של "עימות מידע", הכולל שילוב של פעולות טכניות, מידע ופסיכולוגיות שמטרתן להשפיע על סביבת המידע.״
שיטות השפעה חלופיות
על פי המחקר, בהתחשב במגבלות בהן פועל הארגון, חמאס מוצא שיטות השפעה חלופיות. תחת הנהגתו של יחיא סינוואר, חמאס שואף לעורר השראה לערבים ישראלים ופלסטינים בגדה המערבית להמשיך במאבק על ידי נטילת נשק וביצוע פיגועים.
״כדי לקדם את המאמץ הזה, חמאס פונה לאמצעים ערמומיים יותר במרחב המידע כדי לגייס תמיכה ולהצית שריפות, מבלי לסכן עוד יותר את המוניטין הציבורי שלו. מאגרי הנשק, התשתיות או הרווחה הכלכלית של הפלסטינים החיים בשליטתה. כמו גורמי מדינה רבים הפועלים לקידום שאיפות אסטרטגיות, חמאס פנה לפעולות סייבר התקפיות כאמצעי להתחרות מתחת לסף הסכסוך המזוין״, טוענים במחקר.
״פריסת יכולות סייבר התקפיות כרוכה בסיכונים ועלויות נמוכים במיוחד עבור המפעילים. עבור קבוצות כמו חמאס שמודאגות מתגמול פוטנציאלי, מבצעים אלו מהווים אלטרנטיבה יעילה למבצעים קינטיים שאחרת היו מעוררים תגובה מיידית. ניסיונות המדינה להגיב ולהרתיע היו חסרי שיניים, והביאו לשינוי קטן בחישובי היריב.״
כמו בטרור, פעולות סייבר משתלבות באסטרטגיה הכוללת של חמאס ובדגש על בניית תפיסה והשפעה על הציבור. על מנת להתגבר על השליטה הישראלית בתשתיות התקשורת ברצועה, מנהיגי הקבוצה השתמשו לכאורה בטורקיה כבסיס לתכנון התקפות סייבר ואפילו כמקלט בטוח למתקן סייבר בחו"ל, כך לפי הפרסום. חמאס מקיים קשרים חזקים עם מדינות נוספות, ביניהן איראן וקטאר, המספקות מימון, מקלט בטוח וטכנולוגיות.
ריגול אחת המטרות בשימוש במרחב הסייבר היא ריגול. ״כוח הביטחון הפנימי (ISF) הוא ארגון הביון העיקרי של חמאס, המורכב מחברי כוח הביטחון אל-מג'ד מתוך גדודי עז אל-דין אל-קסאם הגדולים יותר, זרוע צבאית של חמאס. תחומי האחריות של ה-ISF נעים בין ריגול לביטול אופוזיציה פוליטית והתנגדות מתוך המפלגה ומנגנון הביטחון שלה. מגוון המשימות של ה-ISF בא לידי ביטוי באמצעות פעולות הסייבר של חמאס״, ממשיכים במחקר.
הטקטיקה הראשונית של חמאס התמקדה בגישת "רסס והתפלל", הפצת מיילים לא אישיים עם קבצים מצורפים זדוניים למספר רב של מטרות, בתקווה שמישהו ינשוך בפיתוי.
מאוחר יותר, מבצעי חמאס בסייבר הטמיעו עדכונים טקטיים שונים כדי להגדיל את סיכויי הצלחתם. בספטמבר 2015, הקבוצה החלה לכלול קישורים ולא קבצים מצורפים, פתיונות לא פורנוגרפיים כגון סרטוני תאונות דרכים והצפנה נוספת של הנתונים שחולצו. קמפיין נוסף, שפורסם בפברואר 2017, כלל גישה מותאמת אישית יותר באמצעות טכניקות הנדסה חברתית, באמצעות חשבונות פייסבוק מזוייפים, במטרה לגרום לאנשי צה"ל להוריד תוכנות זדוניות.
בשנים שלאחר מכן, הקבוצה החלה להפיץ מגוון אפליקציות לסמארטפונים כדי להתקין בחשאי סוסים טרויאניים במכשירי היעד. בשנת 2018, הקבוצה השתילה תוכנות ריגול בסמארטפונים על ידי התחזות ל-Red Alert, אפליקציית התראה מפני רקטות לישראלים. באופן דומה בשנת 2020, חמאס תקף ישראלים באמצעות אפליקציות היכרויות.
משפרים יכולות
באפריל 2022, קמפיין ריגול סייבר המכוון ליחידים מהצבא הישראלי, רשויות אכיפת החוק ושירותי החירום בישראל, השתמש בתוכנה זדונית שלא תועדה בעבר, הכוללת מנגנוני התגנבות משופרים. ״זה מצביע על כך שחמאס נוקט יותר צעדים להגנה על הביטחון המבצעי״, מסבירים במחקר.
״כחלק ממאבק הכוחות שלו עם הרשות הפלסטינית ומפלגת הפתח המתחרה, חמאס פוגע בגורמים מדיניים וביטחוניים פלסטינים בפעולות דומות. במבצע ריגול סייבר יצירתי נוסף שכוון לרשות הפלסטינית, מפעילי חמאס השתמשו בתוכנה זדונית נסתרת כדי לחלץ מידע מפלטפורמת הענן הנפוצה Dropbox. אותו מבצע כוון לגורמים פוליטיים וממשלתיים במצרים.
״לפי מקורות מודיעין מערביים, אחת המשימות העיקריות של מתקן הסייבר של חמאס בטורקיה היא פריסת מודיעין נגדי נגד מתנגדים ומרגלים בחמאס. בחמאס רגישים לאפשרות של פלסטינים בוגדים בשורותיו,"משתפי פעולה" עם ישראל. הקבוצה גם מוציאה מדי פעם להורג אנשים בחשד ששימשו כמודיעים של ישראלי.״
לסיכום, טוענים במחקר: ״בעוד לחצים מבחוץ משנים את התמריצים של הקבוצה לעסוק בפעולות קינטיות פרובוקטיביות, יכולות הסייבר מציגות אפשרויות חלופיות לחמאס לקדם את האסטרטגיה שלו. יכולות הסייבר של חמאס ימשיכו להתקדם, וככל הנראה הקבוצה תמשיך למנף את הכלים הללו בדרכים שישיגו מקסימום השפעה על סביבת המידע.״