זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
26/10/22 09:01
10.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-Skydio RQ-28A היא התוכנית הראשונה של הצבא לרחפן ארבע-מוטורי והיא מספקת יכולות אבטחה סיור והתפרסות מהירה ברמת המחלקה
Picture source: U.S. Army המשרד לייצור כטב"מים של צבא ארה"ב התחיל לספק בתחילת חודש ספטמבר את הרחפן RQ-28A של חברת Skydio לבית הספר לאימון רחפנים בפורט בנינג, ג'ורג'יה. כך דיווח אתר Armyrecognition.com. כ-30 מערכות נמסרו לבית הספר בשלב הראשון.
הרחפן הארבע-רוטורי (Quadcopter) שוקל פחות משניים וחצי קילו, נייד וניתן לנשיאה ולאחסנה בתיק הובלה. לרחפן יכולות המראה ונחיתה אנכיות, ריחוף, התמקמות ותצפית. המערכת מופעלת ידנית וניתנת לתפעול בתוך אזורים מוגבלים.
לדברי גורמים בצבא ארה"ב, ה-Skydio RQ-28A היא התוכנית הראשונה של הצבא לרחפן ארבע-רוטורי והיא מספקת יכולות אבטחה סיור והתפרסות מהירה ברמת המחלקה. "להגיע מאב-טיפוס לאספקה תוך פחות משלוש שנים הוא הישג גדול. היכולות של ה- RQ-28A משמעותה טכנולוגיה משנה משחק למחלקות הצבא, והגברת הקטלניות של החייל ויכולת ההישרדות".
קציני צבא ארה"ב ציינו כי מכיוון שה-RQ-28A הוא הרחפן הארבע-רוטורי הנייד הראשון אי פעם של הצבא המיועד לתמרון מחלקות, עוד לא קיימות טקטיקות, טכניקות או נהלים (TTP) עדכניים להפעלת המערכת. הצוותים יתנסו במערכות החדשות כדי להבין כיצד ניתן להפעיל את הטכנולוגיות החדשות הללו ולפתח TTPs שניתן להפעיל במהלך סביבות לחימה או אימונים.
ה-RQ-28A הנו רחפן ברמת מחלקה, המספק ללוחם מודעות מצב משופרת ויכולת עמידה בשטח עירוני ומורכב, מאפשר סיור ומעקב מדויקים אחר מטרות ויכול לשמש לביצוע מעקבים במהלך פעולות לחימה שגרתיות, כגון תצפית או מיון יעדים.
המשרד לייצור כטב"מים של צבא ארה"ב מתכנן להציב 480 מערכות ברחבי הצבא במהלך שנת 2023 עם סך כולל של 1,083 רחפנים שיסופקו עד לרבעון השני של שנת 2025.
כלל קהילת הכטב"ם בישראל, האזרחית, הביטחונית והדו-שימושית, ובכללן חברת Skydio, ישתתפו בכנס UVID DRONETECH 2022 שייערך בתאריכים 09 בנובמבר באקספו תל אביב וב-10 בנובמבר בירוחם. למידע נוסף ורישום, נא בקרו באתר הכנס https://www.uvidtech.com
26/10/22 15:09
10.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מפגש ה- JPMG, הדיאלוג האסטרטגי בין ישראל לארה״ב, גלש השנה גם להתנהלות צה״ל ביו״ש | ״שתי המשלחות הכירו ברמת האלימות הגואה בגדה המערבית והצורך בהורדת סף האלימות״, לשון ההודעה האמריקאית קרדיט שימוש: מחלקת המדינה האמריקנית
משרד הביטחון הישראלי ומחלקת המדינה האמריקנית קיימו בוושינגטון את מפגש ה- JPMG, הדיאלוג הביטחוני-מדיני בדרג הבכיר בין המדינות.
במוקד הדיאלוג האסטרטגי עמדו ההתפתחויות הגלובליות והאזוריות והשת״פ הביטחוני בין המדינות בהתמודדות למולן, המחויבות האמריקנית למניעת נשק גרעיני מאיראן תוך חיזוק עוצמתה של ישראל ויתרונה האיכותי באזור.
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל, הוביל את המשלחת הישראלית לשיחות, יחד עם ראש האגף הביטחוני-מדיני, תא״ל (מיל׳) דרור שלום, שגריר ישראל בוושינגטון, מייק הרצוג, סמנכ״ל לנושאים אסטרטגיים במשרד החוץ, יוש זרקא ובכירים נוספים ממשרד הביטחון.
מטעם מחלקת המדינה האמריקנית הוביל את השיחות היועץ הבכיר למזכיר המדינה, מר דרק שולה, לצד שורת בכירים ממחלקת המדינה וממשרד ההגנה.
מפגש ה-JPMG הינו פורום העבודה הבכיר והחשוב ביותר בין מחלקת המדינה האמריקנית למשרד הביטחון הישראלי. הפורום שהוקם בשנת 1983 על ידי הנשיא האמריקני, רונלד רייגן וראש הממשלה הישראלי, יצחק שמיר, ממשיך גם כיום למלא תפקיד חיוני בחיזוק קשרי הביטחון בין המדינות.
ה-JPMG משקף את מחויבותה המתמשכת של ארצות הברית לשמירה על ביטחון ישראל וליתרונו הצבאי האיכותי של צה"ל. מחויבות זו מעוגנת בחוק האמריקני וממומשת גם באמצעות הסיוע הביטחוני האמריקני לישראל.
המפגש השנה עסק במגוון תחומים ובניהם האיום האיראני המתרחב וההכרח לחזק את היכולות הישראליות בהגנה ובהתקפה - על מנת שתוכל להגן על עצמה למול האיומים, המחויבות האמריקנית למנוע נשק גרעיני מאיראן, העמידה של מדינות העולם לצידה של אוקראינה, הצורך לצמצום המתיחות באיו"ש לצד הלחימה הבלתי מתפשרת בטרור, ההזדמנויות שנוצרו כתוצאה מהסכמי אברהם ועוד.
להודעה האמריקאית
26/10/22 09:04
9.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בוועידת הדמוקרטיה של עיתון הארץ אמר זלנסקי בווידיאו: "האם לא הגיעה שעתכם לבחור באיזה צד אתם נמצאים?״ | זלנמסקי הוסיף שהצעות ישראל לסיוע הומניטרי אינן מספיקות Photo credit: Ariel Hermoni/MOD אחת הסיבות לסירוב ישראל למסור לאוקראינה מערכות הגנ"א היא החשש שמערכות כמו חץ 3 או כיפת ברזל עלולות ליפול בידי ידים זרות, רוסיות, בעת לחימה באוקראינה.
במערכת הביטחון מסבירים כי במערכות הגנ"א הישראליות המתקדמות (תוצרת תע"א ורפאל) יש פיתוחים טכנולוגיים מתקדמים, פרי רעיונות, המצאות ואף פטנטים ישראליים, שהם מסווגים. אלו מעניקים למערכות אלו יכולות מבצעיות מיוחדות שחלקן ייחודיות אפילו בהשוואה למערכות דומות תוצרת ארה"ב.
אוקראינה ביקשה מישראל מערכות חץ 3, כיפת ברזל, קלע דוד וברק-8, מערכות נגד סוגים שונים של טילים ורקטות לטווחים שונים התוקפים את אוקראינה. נימוקים נוספים לסירוב הישראלי קשורים למערכת הקשרים המיוחדת בין צבא רוסיה לצה"ל בסוריה בנושא תקיפות ישראליות, וכן הקהילה היהודית הגדולה ברוסיה.
שר הביטחון בני גנץ חזר אתמול על סירוב ישראל לספק מערכות נשק בשיחתו עם מקבילו האוקראיני אולכסיי רזניקוב. גנץ הבהיר שלישראל יש מגבלות אופרטיביות שבגללן לא תוכל לספק לאוקראינה מערכות הגנה.
הנשיא זלנסקי קרא אתמול לישראל להצטרף למלחמה נגד רוסיה ולקבל מערכות הגנה. בוועידת הדמוקרטיה של עיתון הארץ אמר זלנסקי בווידיאו: "האם לא הגיעה שעתכם לבחור באיזה צד אתם נמצאים?
״האם אתם לצד העולם הדמוקרטי הלוחם נגד איומים קיומיים, אם שאתם עם אלו המפנים עין עיוורת לעבר הטרור הרוסי, אפילו כאשר מחיר הטרור הנמשך הוא הרס מוחלט של הביטחון העולמי".
זלנמסקי הוסיף שהצעות ישראל לסיוע הומניטרי אינן מספיקות, וביקש ממנהיגי ישראל לשקול פעם נוספת לשלוח לאוקראינה מערכות הגנה.
26/10/22 09:20
8.66% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ישראל רוכשת 12 מסוקי KING STALION להחלפת מסוקי יסעור, והיא השנייה בעולם אחרי ארה"ב לרכוש מסוקים אלו בתמונות (מימין לשמאל): ראש משלחת הרכש בארה"ב, תא"ל (מיל') מישל בן ברוך, נשיא סיקורסקי פול למו, מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אמיר אשל ומנכ״ל לוקהיד מרטין ישראל יהושע (שיקי) שני. קרדיט שימוש: לוקהיד מרטין משרד הביטחון, חיל האוויר והתעשיות הביטחוניות דנות עתה במהות המערכות תוצרת ישראל שיותקנו בעתיד במסוקי CH-53 K החדשים, שישראל הזמינה 12 מהם. מתקרב שלב תחילת הייצור של ארבעה המסוקים הראשונים, אולם ראשוני המסוקים לא צפויים לנחות בארץ לפני שנות 2025-6.
מנכ"ל משהב"ט אלוף מיל אמיר אשל ביקר בימים אלו במתקני לוקהיד מרטים בארה"ב ובפס הייצור של המסוקים.
מבחינים בין מסוק בתצורה 'ירוקה' – כפי שחיל הנחתים מזמין, לבין מסוק בתצורה 'כחולה', מסוק שבו מותקנות המערכות הייחודיות שמזמין חיל האוויר.
מדובר בעיקר במערכות ל"א, תקשורת, ניווט ותצוגת קסדת הטייס, שיתכן שתפותח בשיתוף עם אלביט מערכות, המייצרת את קסדות טייסי F-35 'אדיר'. במסוקים של חיל האוויר יותקנו מערכות שיאפשרו שת"פ מבצעי בין המסוקים לבין כלי טיס אחרים של החיל.
ֿמנכ"ל משהב"ט אלוף מיל אמיר אשל ביקר במפעלי לוקהיד מרטין בסטרטפורד, קונטיקט, יחד עם ראש משלחת הרכש תא"ל מיל מישל בן ברוך ומנכ"ל לוקהיד מרטין ישראל תא"ל מיל יהושע (שיקי) שני. הם נפגשו עם מנכ"ל סיקורסקי פול למו, וסיירו בקו הייצור של מסוקי CH-53 K שרכשה ישראל.
ישראל רוכשת 12 מסוקי KING STALION להחלפת מסוקי יסעור, והיא השנייה בעולם אחרי ארה"ב לרכוש מסוקים אלו. תהליך ייצור המסוקים לישראל יתחיל בחודשים הקרובים.
26/10/22 16:39
8.66% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין האזורים המוצעים במכרז: שער הגולן, נתיבות, ג'סר א-זרקא, קבוצת יבנה, יד מרדכי, דיר אל-אסד, כיסופים, עין חצבה, רהט, ערערה, בית-שמש, בני ברק, אל-רום ועוד תמונה: משרד התקשורת ועדת המכרזים שמינה שר התקשורת להקצאת כספים לפריסת רשת מתקדמת באזורי התמרוץ פרסמה היום (ד') את מכרז התמרוץ השני לעידוד פריסת סיבים אופטיים באזורים בהם חברת בזק בחרה שלא לפרוס סיבים אופטיים משיקולים כלכליים.
בעוד על בזק חלה החובה לפרוס סיבים אופטיים בכ-85% ממשקי הבית במדינת ישראל, יתר משקי הבית מוגדרים כאזורי תמרוץ בהם החברות המתחרות יכולות לפרוס תשתית מתקדמת במסגרת מכרזי התמרוץ.
במכרז הראשון שתוצאותיו פורסמו במרץ 2022 נקבעה חובת פריסה לכ-10% (נוספים על אזורי הבחירה של בזק) ממשקי הבית שמבוצעת על ידי החברות הזוכות, כשבסך הכול זכו החברות המתחרות לפרוס בכ-287 אלף משקי בית ב-330 ישובים בפריפריה.
על החברות שזכו במכרז הראשון חלה החובה להשלמת חובות הפריסה בתוך כשנה ושלושה חודשים מקבלת רישיונן ובימים אלה נפרסים האזורים הזוכים.
המכרז השני שיוצא היום לדרך יקבע חובת פריסה לכ-140 אלף משקי בית בלבד המהווים כ-5% ממשקי הבית בישראל. האזורים שנותרו למכרז השני כוללים בין היתר אזורים מורכבים לפריסת סיבים.
על פי חוק התקשורת, קופת התמרוץ ממומנת מכספים שחברות התקשורת מחויבות להפריש מהכנסותיהן. הכנסות הקופה נועדו לתמרץ פריסה באזורים נעדרי כדאיות כלכלית. השנה נאספו כ-90 מיליון ₪ במסגרת קופת התמרוץ.
על החברות שיזכו במכרז השני תחול חובת פריסה לכל משקי הבית באזורים בהם יזכו, שאותה עליהן להשלים תוך 18 חודשים מיום קבלת הרישיון.
לפי הערכת משרד התקשורת בסוף השנה הנוכחית מדינת ישראל תגיע ליעד הנגשה של 70% ממשקי הבית לסיבים אופטיים, ובסוף שנת 2023 צפויה נגישות ל- 85% ממשקי הבית ואף יותר.
מתוך הבתים המונגשים לסיבים אופטיים, כ-40% מנויים לשירות האינטרנט על גבי רשת הסיבים בפועל. עוד יצוין, כי על פי מחקר של ה-OECD ישראל נחשבת בין הראשונות בעולם בקצב החיבור לסיבים.
26/10/22 09:08
8.23% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שר החוץ של איראן חוסיין אמירעבדולהיאן אמר כי איראן "לא תישאר אדישה" עם יתברר, ויוכח, שכטמ"מים מתוצרתה מופעלים על ידי הרוסים במלחמה באוקראינה http://kremlin.ru/events/president/news/69329/photos/68863 איראן מכחישה שכטמ"מים שלה מופעלים על ידי הרוסים ואילו רוסיה מכחישה שמתכננת מתקפת 'פצצה מלוכלכת'.
שר החוץ של איראן חוסיין אמירעבדולהיאן אמר כי איראן "לא תישאר אדישה" עם יתברר, ויוכח, שכטמ"מים מתוצרתה מופעלים על ידי הרוסים במלחמה באוקראינה. אולם השר האיראני הוסיף ואמר ששיתוף הפעולה בענייני הגנה בין טהרן למוסקווה יימשך.
סוכנות רויטרס מדווחת כי בריטניה, צרפת וגרמניה קראו לאו"ם לחקור אם אמנם היה שימוש של כלי טיס תוצרת איראן במלחמה באוקראינה, תוך הפרת החלטה של מועצת הביטחון של האו"ם.
והכחשה רוסית: שר החוץ סרגיי לברוב אמר אתמול כי האשמות זלנסקי כאילו רוסיה מתכננת להשתמש ב'פצצה מלוכלכת' רדיו-אקטיבית באוקראינה היא בגדר "אמירה לא רצינית".
26/10/22 15:59
7.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עו"ד שמעון אבירן, ראש הדסק הביטחוני וה-HLS במשרד יגאל ארנון - תדמור לוי, ממליץ, לאור השינויים במדינות המותרות שעושים באפ״י, להגדיל ראש | ״לא להתעלם משינוי מעמד המדינה חרף היות רישיון הייצוא בתוקף. לפנות לאפ״י בשאלה ספציפית״ קרדיט צילום: תומר יעקובסון האם יצואן ביטחוני נדרש להיות "יותר צדיק מהאפיפיור" כדי לא לסכן את רישיון היצוא הנכסף שבו הוא מחזיק; או שמא די לו בהקפדה דווקנית על הוראות חוק הפיקוח על ייצוא בטחוני והתקנות מכוחו, כדי לצאת ידי חובה?
זו, בקווים כלליים, היתה הדילמה שעלתה מהשאלה שהונחה לפתחינו לאחרונה, במסגרת המקרה הבא: מדינה מסוימת הייתה עד לאחרונה "מדינה מותרת" על פי חוק הפיקוח על הייצוא הבטחוני, ולכן לא נדרשה ברישיונות שווק אלא רק ברישיונות יצוא בלבד לגבי מוצרים, ידע ושירותים, כקבוע בחוק.
מסיבות מדיניות (סוגיות הנוגעות לזכויות אדם) שינה לאחרונה אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון ('אפ"י') את מעמדה של אותה מדינה מ"מותרת" ל"מיוחדת", בהודעה גנרית באתר היצואנים, ללא התייחסות למעמדם של רישיונות יצוא תקפים לאותה מדינה אשר ניתנו טרם שינוי מעמדה, ושהינם עדיין בתוקף.
בנסיבות אלה, עלתה השאלה מה דינו של רישיון יצוא אשר ניתן כאשר המדינה הייתה "מותרת", אך לפני ביצוע היצוא בפועל הפכה ל"מיוחדת"? זאת, כאשר ליצואן לא נמסרה כל הודעה פרטנית על ביטול רישיון השווק (שבטרם שינוי המדיניות לא נדרש, במרבית המקרים) או רישיון היצוא. האם רשאי היצואן בנסיבות אלו להמשיך בהליכי היצוא, הואיל ורישיון היצוא שבידיו, לכאורה תקף?
לאחר בחינה וחקירה של הסוגיה, הגענו למסקנה כי חרף היותו של רישיון הייצוא בתוקף – אין להתעלם משינוי העמדה של אפ״י לגבי מעמד המדינה הרלוונטית. למסקנה זו הגענו הן משיקולים משפטיים, והן מטעמים פרקטיים.
ברמה המשפטית, יש להניח כי כוונת אפ״י היתה לשינוי מיידי של מעמד המדינה הרלוונטית נוכח אירועים שקרו בה, ולכן ההשפעה המיידית גם על רישיונות ייצוא קיימים. מן הראוי היה שתצא מאפ"י (אם לא יצאה) הודעה פרטנית ליצואנים המחזיקים ברישיונות יצוא תקפים לעניין זה, אולם אין להתעלם משינוי מעמד המדינה גם אם הודעה כזו לא נתנה.
ברמה הפרקטית, יש להניח כי שינוי הסטטוס של המדינה האמורה ידוע לשלטונות המכס, אשר צפויים במקרה כזה למנוע את הייצוא – מצב שאינו נעים ואף כרוך בעלויות כלכליות.
לפיכך, המלצנו "להגדיל ראש": לא להתעלם משינוי מעמד המדינה חרף היות רישיון הייצוא בתוקף, לפנות לאפ״י בשאלה ספציפית טרם ביצוע ייצוא על סמך רשיון ייצוא קיים, ולפעול על פי הנחיותיו.
עו"ד אבירן הוא ראש הדסק הביטחוני וה-HLS במשרד יגאל ארנון - תדמור לוי, לשעבר סגן היועץ המשפטי למשפט מסחרי בינלאומי במשרד הביטחון.
26/10/22 09:59
7.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-Skydio RQ-28A היא התוכנית הראשונה של הצבא לרחפן ארבע-מוטורי והיא מספקת יכולות אבטחה סיור והתפרסות מהירה ברמת המחלקה
Picture source: U.S. Army המשרד לייצור כטב"מים של צבא ארה"ב התחיל לספק בתחילת חודש ספטמבר את הרחפן RQ-28A של חברת Skydio לבית הספר לאימון רחפנים בפורט בנינג, ג'ורג'יה. כך דיווח אתר Armyrecognition.com. כ-30 מערכות נמסרו לבית הספר בשלב הראשון.
הרחפן הארבע-רוטורי (Quadcopter) שוקל פחות משניים וחצי קילו, נייד וניתן לנשיאה ולאחסנה בתיק הובלה. לרחפן יכולות המראה ונחיתה אנכיות, ריחוף, התמקמות ותצפית. המערכת מופעלת ידנית וניתנת לתפעול בתוך אזורים מוגבלים.
לדברי גורמים בצבא ארה"ב, ה-Skydio RQ-28A היא התוכנית הראשונה של הצבא לרחפן ארבע-רוטורי והיא מספקת יכולות אבטחה סיור והתפרסות מהירה ברמת המחלקה. "להגיע מאב-טיפוס לאספקה תוך פחות משלוש שנים הוא הישג גדול. היכולות של ה- RQ-28A משמעותה טכנולוגיה משנה משחק למחלקות הצבא, והגברת הקטלניות של החייל ויכולת ההישרדות".
קציני צבא ארה"ב ציינו כי מכיוון שה-RQ-28A הוא הרחפן הארבע-רוטורי הנייד הראשון אי פעם של הצבא המיועד לתמרון מחלקות, עוד לא קיימות טקטיקות, טכניקות או נהלים (TTP) עדכניים להפעלת המערכת. הצוותים יתנסו במערכות החדשות כדי להבין כיצד ניתן להפעיל את הטכנולוגיות החדשות הללו ולפתח TTPs שניתן להפעיל במהלך סביבות לחימה או אימונים.
ה-RQ-28A הנו רחפן ברמת מחלקה, המספק ללוחם מודעות מצב משופרת ויכולת עמידה בשטח עירוני ומורכב, מאפשר סיור ומעקב מדויקים אחר מטרות ויכול לשמש לביצוע מעקבים במהלך פעולות לחימה שגרתיות, כגון תצפית או מיון יעדים.
המשרד לייצור כטב"מים של צבא ארה"ב מתכנן להציב 480 מערכות ברחבי הצבא במהלך שנת 2023 עם סך כולל של 1,083 רחפנים שיסופקו עד לרבעון השני של שנת 2025.
כלל קהילת הכטב"ם בישראל, האזרחית, הביטחונית והדו-שימושית, ובכללן חברת Skydio, ישתתפו בכנס UVID DRONETECH 2022 שייערך בתאריכים 09 בנובמבר באקספו תל אביב וב-10 בנובמבר בירוחם. למידע נוסף ורישום, נא בקרו באתר הכנס https://www.uvidtech.com