זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
18/07/22 08:47
10.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הגשר מבוסס על הפיתוח והייצור של תע"ש (כיום חלק מאלביט מערכות) והתכנון של לאונרדו והנו למעשה גרסה ארוכה של גשר התקיפה שהועבר לצבא ארה"ב https://www.facebook.com/MaxDefense/photos/pcb.1864454650391850/18644485... הצבא הפיליפיני החל בקליטת טנקי גישור (AVLB) המבוססים על שלדת טנקי מרכבה סימן 4. בהודעת הצבא משבוע שעבר נאמר כי שני טנקים שהגיעו לנמל באטאנגאס (Batangas) הועברו לבדיקות טכניות של הצבא קודם לאספקתם ליחידות.
לדברי האתר הפיליפיני Maxdefense.com התקציב שהוקצה לשני משלוחים של טנקי גישור אלו (מתוך שלושה) עומד על כ-36 מיליוני דולרים ואספקת טנקי הגישור הינה חלק מעסקה G2G בין ממשלות ישראל והפיליפינים.
האתר מספר כי בוצע שינוי מההצעה הקודמת להשתמש בפלטפורמת טנק Leopard 2, שכן פלטפורמת מרכבה סימן 4 מתאימה יותר לצבא הפיליפיני בהתחשב שמדובר במוצר שמסופק על ידי אלביט מערכות.
האתר טוען כי השימוש בשלדת מרכבה סימן 4 למעשה פותח את הדלת בפני טנק המרכבה סימן 4 להפוך למתמודד עיקרי במכרז טנק המערכה הראשי העתידי של צבא הפיליפינים, אם כי תהיה זו הפתעה בהתחשב במשקלו הרב של הטנק.
הגשר נשאר כמו שהוצע בעבר, מבוסס על הפיתוח והייצור של תע"ש (כיום חלק מאלביט מערכות) והתכנון של לאונרדו והנו למעשה גרסה ארוכה של גשר התקיפה שהועבר לצבא ארה"ב.
18/07/22 09:07
9.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אב הטיפוס של מערכת MRIC עושה שימוש במכ"מ GATOR ובמערכת שליטה ובקרה CAC2S, יחד עם מיירט 'טמיר' ומשגר כיפת ברזל, במסגרת מערכת הגנה אווירית חדשה המותאמת לצרכי חיל הנחתים תמונת ארכיון. קרדיט צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון בשדה הניסויים White Sands במדינת ניו-מקסיקו, בוצע בהצלחה ניסוי באב-טיפוס של מערכת היירוט לטווח בינוני של חיל הנחתים האמריקני (MRIC - Medium Range Intercept Capability).
במסגרת הניסוי יורטו מספר מטרות המדמות טילי שיוט, ששוגרו בו-זמנית במסלולים שונים ומכיוונים שונים.
אב הטיפוס של מערכת MRIC עושה שימוש במכ"מ GATOR ובמערכת שליטה ובקרה CAC2S, יחד עם מיירט 'טמיר' ומשגר כיפת ברזל, במסגרת מערכת הגנה אווירית חדשה המותאמת לצרכי חיל הנחתים.
"הניסוי הוכיח שיש לנו יכולת רלוונטית" אמר בתום הניסוי דון קלי, מנהל הפרויקט במחלקת ההגנה האווירית (GBAD) של מנהלת היבשה בחיל הנחתים (PEO Land Systems).
סמנכ״ל בכיר וראש חטיבת מערכות הגנה אווירית ברפאל תא״ל (מיל׳) פיני יונגמן: ״פעם נוספת הוכיחו המערכות של רפאל שהן מסוגלות לבצע אינטגרציה אופטימלית עם מערכות נשק אחרות. בניסוי המארינס הודגם שילוב מוצלח של משגר, מיירט טמיר ושו״ב של כיפת-ברזל עם מערכת המכ״מ והשו״ב המתכלל של המארינס.״
18/07/22 10:40
8.95% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ניתן להניח כי עסקה כזו במימון ישראלי מנוהלת בסיב״ט במשרד הביטחון יחד עם בנקים ישראלים הצפויים לספק את ההלוואה בפועל לארגנטינה, עם בטוחות של משרד הביטחון. טרם ברור האם עסקה כזו תחייב את בואנוס איירס לקחת תתי מערכות ישראליות לנגמ״ש By Andre Gustavo Stumpf Filho from Brasil - GuaraniUploaded by High Contrast, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26299971 על פי פרסום באתר veja.abril.com.br, ארגנטינה רוצה לרכוש כ-150 נגמ״שים מברזיל בהיקף 350 מליוני דולרים. ישראל אמורה לספק את האשראי למימון העסקה. אם העסקה תיסגר, צבא ברזיל יספק הכשרה ודוקטרינה לשימוש בכלי רכב משוריינים על ידי הארגנטינאים.
אזכיר כי חברת אלביט, הפועלת בברזיל באמצעות חברות בנות, מכרה בעבר נגמ״שים מסוג זה ללקוחות בעולם בהסכמי שיתוף פעולה עם יצרן הנגמ״ש. מדובר בנגמ״שים המבוססים על מודל איטלקי של חברת IVECO עליו אלביט מלבישה תתי מערכות מתוצרתה.
כך היה לאחרונה עם הפיליפינים ובעבר עם ממשלת גאנה. ה-VBTP-MR Guarani הוא נגמ״ש גלגלי משוריין 6×6 שפותח על ידי IVECO וצבא ברזיל כחלק מתוכנית המודרניזציה "Urutu-III" שמטרתה להחליף את כל נגמ״שי ה-EE-11 Urutu. בין היתר, אלביט שילבה את עמדת הנשק מתוצרתה, REMAX RCWS, בנגמ״ש.
על פי דיווח של infodefensa, בקורדובה, ארגנטינה, יש מפעל של חברת IVECO המספק מכלולים לנגמ״ש ה-Guarani. על פי אותו פרסום, ישנה עסקה דומה לרכש Guarani המתנהלת מול מלזיה (ללא מעורבות ישראלית). נגמ״שים כאלו נמכרו בעבר גם לצבא לבנון.
ניתן להניח כי עסקה כזו במימון ישראלי מנוהלת בסיב״ט במשרד הביטחון יחד עם בנקים ישראלים שצפויים לספק את ההלוואה בפועל לארגנטינה. ככל הנראה, עם בטוחות שמשרד הביטחון מספק לבנק. במקרה וארגנטינה לא תשלם. כמו גם, עולה שאלה האם נגמ״שים שיסופקו לארגנטינה במימון ישראלי יחויבו לכלול מערכות של חברות ביטחון ישראליות.
18/07/22 07:58
6.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טקס חילופי מפקד פיקוד העורף אמר כוכבי כי הסכם הגרעין הנידון עתה הוא הסכם רע. חסימת איראן באמצעי דיפלומטיה זו הדרך המועדפת, אך יש בה סכנות קרדיט תמונות- אריאל חרמוני, משרד הביטחון.
צה"ל נערך לתקיפה באיראן באופן נמרץ. צה"ל חייב להיערך לכל תרחיש, וזו חובה מוסרית וצו הביטחון הלאומי – אמר אתמול הרמטכ"ל רב אלוף אביב כוכבי ערב צאתו לביקור במרוקו.
בטקס חילופי מפקד פיקוד העורף אמר כוכבי כי הסכם הגרעין הנידון עתה הוא הסכם רע. חסימת איראן באמצעי דיפלומטיה זו הדרך המועדפת, אך יש בה סכנות של הפרה או בגידה. לכן התכוננות צה"ל זו משימה שחייבת להיות מואצת בשנים הקרובות. הצבא מעמיד יכולות צבאיות ליום שהדרג המדיני יבקש להחליט. דיפלומטיה יכולה להיכשל ואופציה צבאית היא חובה מוסרית.
שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל כוכבי נפגשו אתמול עם מפקד פיקוד ממרכז CENTCOM של צבא ארה"ב גנרל מייקל קורילה. זה ביקורו השני של גנרל קורילה בצה"ל, והפעם הוצגה לו תכנית ההגנה הרב-שכבתית של ישראל. הוא ביקר בתכנית 'חומה' בבסיס פלמחים, טילי 'חץ', ובבסיס חיל האוויר בחצור.
18/07/22 08:50
6.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברה קיבלה הזמנה, יחד עם שותפותיה אושקוש דיפנס ופראט מילר, להתקין עמדות נשק עם תותחי 30 מ"מ על גבי 95 נגמ"שים נוספים בשווי של 130 מיליון דולרים
https://oshkoshdefense.com/oshkosh-defense-receives-third-order-to-upgra... מנהל הרכש של צבא ארה"ב הודיע כי העניק לחברת אושקוש דיפנס, יחד עם שותפותיה פראט מילר ורפאל, הזמנה בשווי של 130 מיליון דולרים לשדרג 95 נגמ"שי סטרייקר נוספים מסוג ICVVA1 בעמדות נשק עם תותח 30 מ"מ .(MCWS)
בחודש יוני 2021, הצבא בחר באושקוש ובשותפותיה פראט מילר ורפאל מערכות לשלב עמדות נשק עם תותחי 30 מ"מ בנגמ"שי סטרייקר מסוג ICVVA1 .
במסגרת החוזה בן שש השנים, החברות אמורות לייצר ולהתקין עמדות נשק אלו בשש חטיבות סטרייקרים. ההזמנה הראשונה הייתה ל-91 רכבים בשווי 130 מיליון דולרים. הזמנה נוספת באוגוסט 2021 בשווי 99 מיליון דולרים הייתה לעוד 83 נגמ"שים.
על פי הודעת חברת אושקוש דיפנס, יחד עם ההזמנה האחרונה, צבא ארה"ב הזמין עד עתה 269 רק"מים משודרגים בשווי של 356 מיליון דולרים לשלוש חטיבות סטרייקים וכן 20 רכבים נוספים למטרת ניסויים ובדיקות.
18/07/22 12:40
6.07% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין העקרונות המרכזיים של התוכנית: הטמעת AI בממשלה לשיפור השירות במגזר הציבורי, קידום מיזמים משותפים לממשלה ולתעשייה, יצירת "נכסי מידע" פתוחים באופן שייצר קפיצת מדרגה בתעשיית החדשנות בישראל ועוד מנכ"ל רשות החדשנות, דרור בין | קרדיט לצילום: לירן לוינוביץ' עיקרי התכנית הלאומית לבינה מלאכותית הוצגו לראשונה היום (ב', 18 ביולי) בכנס שהתקיים בתל אביב. הכנס התקיים במעמד שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, התקיים במסגרת קהילת סינרגAI שהוקמה על ידי המשרד בכדי לסייע בפתרון אתגרים לאומיים דרך התבססות על מחקר וידע אקדמי.
התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית גובשה לאור החלטת הממשלה 212 אשר קבעה כי שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש הכהן, תוביל את מדיניות הממשלה בנושאי הבינה המלאכותית.
התכנית הלאומית החדשה, בהיקף של כ-2 מיליארד ש"ח, מתווה את המדיניות הלאומית לבינה מלאכותית בשנים הקרובות.
בין העקרונות המרכזיים של התוכנית: הטמעת AI בממשלה לשיפור השירות במגזר הציבורי, קידום מיזמים משותפים לממשלה ולתעשייה, יצירת "נכסי מידע" פתוחים באופן שייצר קפיצת מדרגה בתעשיית החדשנות בישראל, הגדלה משמעותית של מספר החוקרים באקדמיה בתחומי מדע הנתונים ובינה מלאכותית, העמדת תשתיות טכנולוגיות, קידום ידע מחקרי, הנגשת בסיסי מידע ונתונים לצרכי מחקר ופיתוח בתיאום עם רשויות נוספות ועוד.
מנכ"ל רשות החדשנות, דרור בין: "המשך ההובלה העולמית וצמיחת תעשיית ההיי-טק הישראלית אינו מובטח. קצב פיתוח הטכנולוגיות החדישות מואץ וכל מדינה חפצת חיים חורטת על דגלה את נושא החדשנות הטכנולוגית. ״
עוד תיתן התכנית מענה לקידום תעשיית הבינה המלאכותית ושילוב כלי AI בתעשיית החדשנות באמצעות קידום מיזמים מותאמים של התעשייה והממשלה, יצירת "נכסי מידע" פתוחים כזרז לחדשנות והשקעה במחקר ופיתוח תשתיתי כדוגמת כלים אוטונומיים, התממה וייצור תוכן.
התכנית תפעל להנגשת מידע לחוקרים ולמפתחים, להגדלת התפוקות המחקריות בתחום ה-AI, לקידום השימוש בכלי ה-AI במחקר בסיסי ויישומי, להכפלת מספר החוקרים באקדמיה, להגדלת מספר הלומדים לתארים מתקדמים.
להגדלת היקף ההון האנושי לתעשייה, להקמת תשתית מחשב על בישראל, ליצירה והנגשה של כלי עיבוד שפה טבעית (NLP) בעברית ובערבית ולהשקעה במחקר ופיתוח תשתיתיים כדוגמת התממה, כלים אוטונומיים וכלים מבוססי בינה מלאכותית ליצירת תוכן.
בנוסף תספק התכנית מענה לסוגיות של רגולציה ואתיקה, ובכלל זה אימוץ עקרונות אתיים, גיבוש עקרונות לרגולציה מאפשרת, בחינת התאמה והנגשה של כלי ניהול סיכונים, הכנת מדריך AI לרגולטור והקמת מוקד ידע ותקינה בינלאומית ב-AI.
כמו כן, במסגרת התכנית מקודמים מהלכים להנגשת בסיסי מידע ונתונים, שהגישה אליהם חשובה להצלחת הטמעת AI, לצרכי הממשלה ולצרכי מחקר ופיתוח. העמדת מאגרי מידע לשימושי AI תבוצע בתיאום עם מערך הדיגיטל הלאומי, הלמ"ס והרשות להגנת הפרטיות.
בנוסף, יותאמו פרויקטי המידע הממשלתיים לשימושי AI, יקודמו פרויקטים לאומיים ומיזמים מתואמים להקמת "נכסי מידע" לשימושי מחקר ופיתוח ויקודמו מחקר ופיתוח להתממת מידע ל-AI.
עוד תעודד התכנית שיתופי פעולה בינלאומיים הכוללים שותפות עם ה-OECD, השתתפות במחקרים, השתתפות פעילה בפורומים עולמיים רלוונטיים שיסייעו בפיתוח הידע ב-AI בישראל, קיום פרויקטים משותפים ובחינת צורך בהקמת קרנות השקעה משותפות.
כנס השקת התכנית התקיים במסגרת קהילת סינרגAI, שהוקמה על ידי משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה בכדי לסייע בפתרון אתגרים לאומיים דרך התבססות על מחקר וידע אקדמי. הקהילה מונה כ-1,600 חברי קהילה והיא אקו-סיסטם רב מגזרי הכולל חוקרות וחוקרים מהאקדמיה ומהתעשייה, אנשי ממשל וארגוני חברה המקיימים ביניהם יחסי גומלין וממשקים לטובת פיתוח פתרונות אופרטיביים.
הקהילה עוסקת במדיניות הממשלתית בתחום הבינה המלאכותית ונועדה לשתף בידע, חשיפת מיזמים ונגישות למחקר וממשקים רוחביים בתחום הבינה המלאכותית. בדגש על תחומי הרגולציה, האתיקה וההשלכות החברתיות של תחום הבינה המלאכותית.
18/07/22 11:25
5.75% מהצפיות
מאת IsraelDefense
יוניברסל אוויוניקס, חברה בת של אלביט מערכות, זכתה בחוזה בסך 33 מיליון דולר לספק מערכות ראייה מוגברת לטיסה עבור מטוסי בואינג 737NG
תמונה: אלביט אלביט מערכות הודיעה היום כי החברה הבת שלה Universal Avionics Systems Corporation זכתה בחוזה בסך כ-33 מיליון דולר מחברת AerSale Corporation) לספק מערכות ראייה מוגברת לטיסה (EFVS) עבור מטוסי בואינג 737NG. החוזה יבוצע במהלך שנת 2023.
במסגרת החוזה, יוניברסל אוויוניקס תספק מערכות ראייה מוגברת לטיסה מסוג ClearVision™ הכוללות תצוגה עילית לבישה מסוג SkyLens™ בעלת שדה ראייה של 360 מעלות, וכן את מצלמות EVS-5000.
ClearVision היא מערכת מרושיינת לראייה משולבת המיועדת לאפשר לטייסי מטוסים מסחריים להתגבר על מצבים של תנאי ראייה מוגבלים, ביום ובלילה, ולאפשר להם להיכנס ולצאת משדות תעופה מהר יותר, לחסוך זמן ולהגדיל את היעילות מבצעית ואת הבטיחות.
מערכת SkyLens מאפשרת לטייסים לפעול כשמבטם מופנה קדימה ברציפות, לעקוב אחר אינפורמציית הטיסה ובה בעת לשמר מודעות מצבית תלת-ממדית באשר לתנאי הקרקע ותנועת המטוסים.
יורם שמואלי, מנכ"ל אלביט מערכות כלי טיס, אמר: "אנו רואים ביקוש מחודש בשוק התעופה האזרחית ליכולות ראייה חדשניות אך מרושיינות שמאפשרות לבצע טיסות בצורה יעילה ובטוחה בתנאי ראייה מוגבלים".
מערכות ראייה מוגברת לטיסה מתוצרת החברה נמצאות בשימוש מבצעי על מאות מטוסי בואינג של חברת פד-אקס.
18/07/22 13:41
5.75% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנוסף, בואינג שירותים עולמיים צופה ביקוש של 3.6 טריליון דולר בפלחי השוק שלה באותה תקופה, כולל ביקוש חזק לתחזוקה ושינויים כגון הסבת מטוסי מטען מנכ״ל ונשיא בואינג - David L. Calhoun | תמונה: https://www.boeing.com/company/bios/david-l-calhoun.page בואינג צופה כי עד שנת 2041 יהיה ביקוש ליותר מ-41,000 מטוסים חדשים, מה שמדגיש את חוסן תעשיית התעופה שנתיים לאחר תחילת המגיפה. בואינג פרסמה את תחזית השוק המסחרי לשנת 2022 (CMO), התחזית השנתית לטווח ארוך של החברה בתערוכת התעופה פארנבורו שבלונדון.
ה-Commercial Market Outlook - CMO צופה שווי שוק של 7.2 טריליון דולר למסירות של מטוסים חדשים, כאשר הצי העולמי יגדל ב-80% עד 2041 בהשוואה לרמות 2019 שלפני המגפה. כמחצית ממשלוחי מטוסי הנוסעים יחליפו את הדגמים של היום, וישפרו את יעילות הדלק והקיימות של הצי העולמי.
בנוסף, בואינג שירותים עולמיים צופה ביקוש של 3.6 טריליון דולר בפלחי השוק שלה באותה תקופה, כולל ביקוש חזק לתחזוקה ושינויים כגון הסבת מטוסי מטען; פתרונות דיגיטליים המגדילים את היעילות ומפחיתים עלויות; והכשרה יעילה כדי לאפשר אספקת טייסים וטכנאים.
"למרות המגיפה חסרת התקדים במהלך השנתיים האחרונות, תעשיית התעופה הראתה חוסן מדהים תוך הסתגלות לאתגר", אמר איהסאן מוניר Ihssane Mounir, סגן נשיא בכיר למכירות ושיווק מטוסים בתחום האזרחי של בואינג.
"ה-CMO לשנת 2022 מסתמך על המומחיות שלנו בחיזוי מגמות בשוק, להדגים את הביקוש החזק למטוסים חדשים ולשירותים נלווים בעשורים הקרובים, מה שמספק נקודת ציון בזמן שהתעשייה ממשיכה לנווט את מהלך ההתאוששות שלה."
ה-CMO לשנת 2022 כולל את התחזיות האזוריות הבאות ב-20 השנים הבאות
השווקים באסיה - בהמשך לסיפור הצמיחה החזק שלהם, מהווים כ-40% מהביקוש העולמי לטווח ארוך למטוסים חדשים. אירופה וצפון אמריקה - מהוות כל אחת קצת יותר מ-20% מהביקוש, כאשר 15% מהמשלוחים מגיעים לאזורים אחרים.
הצי של דרום אסיה - ממשיך להוביל את הצמיחה העולמית, ב-6.2% בשנה. בהנהגת הודו, הצי של האזור יכפיל כמעט פי ארבעה מ-700 מטוסים ב-2019 ליותר מ-2,600 מטוסים עד 2041. בדרום מזרח אסיה צפויה הצמיחה השנייה בגודלה עם דרישה צפויה להגדלת הצי המסחרי שלה לכמעט פי שלושה ל-4,500 מטוסים.
התחזית השנה אינה כוללת תחזית למשלוחי מטוסים לרוסיה עקב סנקציות נגד יצוא מטוסים. שינוי זה מפחית את הביקוש העולמי ל-20 שנה בכ-1,500 מטוסים בהשוואה ל-CMO של השנה שעברה.
מטוסים בעלי מעבר יחיד - Single-aisle יהוו 75% מכלל המסירות החדשות, ללא שינוי בהשוואה ל-תחזית של השנה שעברה, ובסך הכל כמעט 31,000 מטוסים. עד שנת 2041, מטוסים רחבי גוף חדשים יהוו כ-18% מהמשלוחים עם יותר מ-7,200 מטוסים, מה שיאפשר לחברות תעופה לשרת שווקים חדשים וקיימים, לנוסעים ומטען, ביעילות רבה יותר מבעבר.
תחזית התעופה של בואינג גם צופה המשך ביקוש חזק למטען ותובלה ייעודיים, לתמיכה בשרשרת אספקה גלובלית וברשתות אקספרס צומחות. המובילים יזדקקו ל-2,800 מטוסי מטען נוספים בסך הכל, כולל 940 דגמי רחבי גוף חדשים בנוסף למטוסי מטען צרי גוף ורחבי גוף שיוסבו במהלך תקופת התחזית.
לפרסום המקורי