זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
24/03/22 14:20
15.74% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שר החוץ יאיר לפיד ביום הדמוקרטיה "זמן לעצב את המחר" באוניברסיטת רייכמן: ״נאלצנו לנווט בין התקיפה באוקראינה לאינטרסים שלנו בסוריה. צריכים למנוע את האפשרות שטייס ישראל יופל בסוריה ויילקח בשבי" קרדיט צילום: אורן שלו את הדברים אמר לפיד ביום הדמוקרטיה "זמן לעצב את המחר" של בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה יחד עם אגודת הסטודנטים והמכון לחירות ואחריות באוניברסיטת רייכמן שהתקיים היום, יום חמישי באוניברסיטת רייכמן.
עוד הוסיף לפיד כי "השמאל הקיצוני מדבר על ישראל כמדינה שנשלטת בידי ימין קיצוני, בו כולם נערי גבעות שרוצים להקים מדינה הלכה משיחית, ולרצוח את רבין הבא. איתמר בן גביר אולי עונה לחלק מהתיאור הזה אבל כמה כאלה יש? הרבה יותר קל להתווכח עם המטורפים מאשר עם אנשים הגונים ונבונים שחושבים אחרת מאיתנו.
״בעולם מתוקן, החרדים היו צריכים להתגייס בגיל 18 כמו כולם, אנחנו חיים בעולם לא מתוקן. צריך לפשר. רובו המוחלט של אזרחי ישראל מאמין בחיים משותפים. המרכז מציע דמוקרטיה שהיא לא קטטה, אלא מערכת הפעלה. לנו יש עיקרון של הרבה שנים, ציניקנים לא בנו קומה מעולם״.
24/03/22 09:48
12.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לוקהיד מרטין/סיקורסקי עושה ההכנות לתחילת ייצור המסוקים ומערכות האביוניקה המשולבות עבור חיל האוויר הישראלי תמונה: לוקהיד מרטין משרד ההגנה האמריקני הודיעי כי חברת לוקהיד מרטין/סיקורסקי זכתה במכרז בשווי של 52.5 מיליון דולר לרכש חלקים וציוד הדרושים לייצור מסוקי CH-53 K עבור מדינת ישראל.
לוקהיד מרטין/סיקורסקי עושה ההכנות לתחילת ייצור המסוקים ומערכות האביוניקה המשולבות עבור חיל האוויר הישראלי. המכרז מתמקד בחלקים וציוד שרכישתם נמשכת זמן רב, ולכן הם ממומנים בשלב מוקדם כדי לעמוד במועדי האספקה.
החברה תייצר עבור ישראל 12 מסוקי K שיחליפו אצל מסוקי יסעור המתיישנים. באחרונה נחתם החלק הראשון של החוזה לייצור ארבעה המסוקים הראשונים שייבנו במפעלי החברה במדינת קונטיקט.
למסוקי K יש יכולות חדישות, שרידות ובטיחות ברמות גבוהות ביותר, הפחתה בעומס המוטל על ציוותי האוויר, והתמיכה הטכנית בהם קלה, יעילה וזולה מאשר במסוקי יסעור הוותיקים.
24/03/22 09:57
11.68% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האינטרסים המדינתיים של המערב הם בראש סולם העדיפויות ומדינות המערב נחושות שלא להילחם באוקראינה. "לעולם לא יהיה לאיראן נשק גרעיני"? שום הסכם גרעין לא יבטיח לנו משפט כזה Credit: Wolfgang Schwan, Alex Lourie, Diego Herrera, Aris Messinis, Wojciech Grzedzinski, Rodrigo Abd, Lara Husk חודש למלחמה באוקראינה ומותר לערוך סיכומי ביניים, אם כי המלחמה עדיין רחוקה מסיום. מסקנות ראשונות: מריופול, עיר שעד לפני חודש מעטים ידעו את שמה, מצטרפת לרשימת האימים של ערים ז"ל כמו גרוזני וחאלב. רבבות הרוגים ופצועים, אזרחים תמימים, חיילים המגינים על חרום ארצם וחיילים שחלקם לא יודעים לשם מה הם מבוססים בשלגי אוקראינה.
חמישה מיליון פליטים מצטרפים לשבעה מיליון פליטי סוריה. כל אלו אירועים שקרו לא מזמן, והנה חוזרים שוב במרכזה של אירופה.
ועוד לסיכום הביניים: הפער העצום בין שני העולמות, בין קומץ מדינות דמורקטיות בעולמנו לבין מדינות הרוע, ציר הרשע, וה'טובים' קצרה ידם למנוע מלחמה, הרס וחורבן בשנת 2022. לאיש בעולם הדמוקרטי, בארה"ב על לווייניה ועשר סוכנויות המודיעין שלה, לא היה מושג, ולא היה מודיעין, מה התחולל במוחו של איש אחד, פוטין, בבואו לתכנן להרוס מדינה ועם, שהוא החליט שאינו עם.
ועוד היום, כשהדברים נכתבים, צבאו של פוטין ממשיך להרוס, להפציץ ולשטח גושי בניינים שלמים בערים אירופיות באין מפריע, מלבד צבא קטן ואזרחים אמיצים באוקראינה. ועוד היום אין לנו מושג מה הוא מתכנן - האם ייכנס לקייב? האם ינחת באודסה? האם ישאף לקשר יבשתי שינתק את אוקראינה מהים השחור? האם צבא בלארוס יצטרף? האם פניו לשיחות לשלום? האם יעז להפעיל נשק גרעיני "טקטי"?. למי שיש תשובות לכל אלו, שיקום.
יש סימנים לחולשות רוסיות: מקורב לפוטין התפטר במחאה, לצבא יש קשיים בלוגיסטיקה ובלחימה, חיל האוויר הרוסי אינו מראה עוצמה כפי שחששו כל השנים במערב, אומרים ששר הגנה נעלם ולא נראה בפומבי עשרה ימים.
מומחים אומרים שצבא רוסיה מתנהג בשיטות המזכירות את מלחמת העולם השנייה ולא צבא מודרני של תמרון, שילוביות, שת"פ קרקע-אוויר, אלקטרוניקה מתקדמת. אין סימנים לכל אלו בקרקע ובאוויר באוקראינה. הסנקציות הכלכליות פוגעות קשה בכלכלה, אבל אל דאגה, סין תשלים חוסרים ובינתיים אפשר להרוס ערים וליצור עם של פליטים מחוסרי בית.
וכאן עיקרו של סיכום הביניים שלנו: המערב, זה ה'טוב' במשחק המלחמה נגד ה'רע', לא השכיל למנוע ואינו מצליח להפסיק את הזוועה, והרע ממשיך בשלו. מרגע שמדינות אירופה ונאט"ו וארה"ב נחושות שלא להניח מגפיים על קרקע של מדינה מותקפת, המשוואה היא לטובת התוקפן.
אפשר לשלוח נשק נ"ט ונשק נ"מ וטילים ורקטות וכלי רכב, אבל בעוד המשלוחים עושים את דרכם בעצלתיים, הרוסים משמידים בשיטתיות אכזרית את המחסנים וההנגארים של האוקראינים.
נשיא המעצמה הגדולה והחזקה בעולם ג'ו ביידן נוסע לאירופה לכינוס חירום של נאט"ו, ויבקר בפולין, שקולטת שני מיליון פליטים. ומה יוחלט בבריסל? לשלוח עוד חיילים למדינות מזרח אירופה. אלא שסוללות הפטריוט בפולין וההתחמשות של אסטוניה הקטנה והתרגילים המרשימים של נאט"ו באוויר, בים וביבשה לא הרתיעו את פוטין מלבצע את זממו נגד מדינה חופשית, שחלמה לקרוץ לנאט"ו ולאיחוד האירופי, ולכן מותר להשמידה.
מסיכום הביניים ניתן להסיק מסקנות לגבי נציגת ציר הרשע באזורנו. אולי בקרוב ייחתם הסכם גרעין חדש ואצלנו ידונו בממשלה ומיטב המומחים אם ההסכם יהיה "טוב לישראל" או לא. אבל עובדה היא: אותן ארה"ב והמערב לא הצליחו למנוע פיתוח תכנית גרעין באיראן. בכל הסכם שיושג בווינה לא יהיה כתוב המשפט שעליו אוהבים לחזור נשיאי ארה"ב: "לעולם לא יהיה לאיראן נשק גרעיני". שום הסכם גרעין לא יבטיח לנו משפט כזה.
אנו חיים בעולם שבו משטרים ושליטים דיקטטורים אינם חוששים מנשיאים וראשי מממשלות ומשטרים דמוקרטיים. מי שמחליט לבדו, ללא פרלמנט ומפלגות וללא תקשורת חופשית, יש בידו יותר חופש פעולה מאשר מי שיש לו אופוזיציה וביקורת בתקשורת ובציבור, וגם וקצת-קצת שיקולי מוסר. זה לא בושה.
בשתי מלחמות העולם הצליח הנשיא רוזוולט, בהשראת צ'רצ'יל, לאסור מלחמה על גרמניה הנאצית ולהכריע את הכף, יחד עם ברית המועצות, לחיסול ה'רוע'. ארה"ב התגייס להילחם בקוריאה ובווייטנאם ובעירק כדי להביס מה שנראה לה כ'רוע' ומשטרי 'רשע'.
זה איננו המצב בימינו. היום יש 'אינטרסים', ויש כלכלה ויש נפט וגז ושיקולי אנרגיה ומחיר החיטה והמספוא לבהמות ובנקים ומערכת סוויפט וסנקציות ויאכטות של אוליגרכים והפגנות ברחובות. אפילו לישראל יש אינטרסים והיא נמנעת, ובצדק, מלשלוח לאוקראינה כיפת ברזל, כי יש שיקול מדיני גובר.
בעוד האינטרסים המדינתיים של המערב הם בראש סולם העדיפויות ומדינות המערב נחושות שלא להילחם באוקראינה, פוטין ממשיך וימשיך בשלו, ותותחיו רועמים.
24/03/22 12:21
11.68% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״איך 94 עובדים הפכו ל־312? בהתאחדות הקבלנים חוששים כי האקרים שהגיעו לחשבונות המעסיק של ק' ושל קבלנים נוספים״, כותבים בדיווח של ישראל היום https://www.gov.il/he/departments/news/metaem דיווח של העיתונאית סוניה גורודיסקי (ישראל היום) חושף כי מערכת בניהול של מתאם פעולות הממשלה בשטחים נפרצה ופלסטינים קיבלו אישורי עבודה מזוייפים. "עם היוודע למנהל האזרחי על כניסות לאתר שלא כדין, נחסמה הכניסה לאתר לצורך שדרוג ושיפור האבטחה״, טוענים במתפ״ש.
על פי הפרסום, פרצו ספסרים ברישיונות עבודה לפלשתינים למערכת, וזיהו בה תיקי קבלנים שלא מעסיקים עובדים מהרשות הפלשתינית. אותם ספסרים רשמו על שם המעסיקים הללו מאות עובדים בצורה לא חוקית.
״איך 94 עובדים הפכו ל־312? בהתאחדות הקבלנים חוששים כי האקרים שהגיעו לחשבונות המעסיק של ק' ושל קבלנים נוספים, מכניסים בכל יום עובדים נוספים. ק' ממשיך ומספר כי למחרת בבוקר הגיע למשטרת רחובות והגיש תלונה״, כותבים בדיווח.
״המערכת "אתר למעסיק", שמנוהלת על ידי המינהל האזרחי, החלה לפעול בספטמבר 2021. החשד התעורר אצל קבלנים לאחר שבתקופה האחרונה הם קיבלו הודעות מרשות האוכלוסין וההגירה, שלפיהן הם מאחרים להעביר פרטים המשמשים ליצירת תלושי שכר עבור עובדים פלשתינים שהם מעסיקים, אך לאחר בירור - נתגלה כי מדובר בחברות בנייה שהפסיקו להעסיק עובדים זה מכבר.״
24/03/22 13:53
11.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
bigstock בימים האחרונים עולם הסייבר גועש סביב פריצה לחשבון מנהל בחברת OKTA שאפשר פריצה, וגניבת קוד מחברת מיקרוסופט. במיקרוסופט אישרו וטענו כי "החשיפה הפומבית הזו הסלימה את הפעולה שלנו ואפשרה לצוות שלנו להתערב ולהפריע לתוקף באמצע המבצע, תוך הגבלת השפעה רחבה יותר.
"באירוע לא היו מעורבים קוד לקוח או נתונים בפעילויות שנצפו. החקירה שלנו גילתה שחשבון בודד נפרץ, מה שמעניק גישה מוגבלת. מיקרוסופט אינה מסתמכת על סודיות הקוד כאמצעי אבטחה וצפייה בקוד המקור אינה מובילה להעלאת סיכון".
חברת אוקטה עוסקת בניהול הרשאות וזהויות ברשת ארגונית. למעשה, זו מערכת שמחזיקה את כל ״המפתחות״ למידע הארגוני. היא אחראית לחלוקת הרשאות ולהסרה שלהן. על הפריצה אחראית קבוצת תקיפה בשם LAPSUS שמדליפה דרך ערוץ טלגרם על שמה. בערוץ רשומים מעל 45 אלף עוקבים.
בבלוג אבטחת המידע krebsonsecurity נכתב כי ״הקבוצה השתמשה במידע שנאסף קודם לכן (לדוגמה, תמונות פרופיל) והסתמכה על מבטא אנגלית שפת אם עם צוות דלפק העזרה כדי לשפר את פיתוי ההנדסה החברתית", לפי מיקרוסופט. עוד טענה מיקרוסופט כי LAPSUS השתמשה גם במתקפת "החלפת סים" כדי לקבל גישה לחשבונות מפתח בארגוני יעד.
עוד טוענת מיקרוסופט ש-LAPSUS השתמשה בתוכנה זדוניות גונבות סיסמאות "Redline", בחיפוש במאגרי קוד ציבוריים אחר סיסמאות חשופות ורכישת אישורים ואסימוני הפעלה מפורומים פליליים.
לפי הפרסום, הקבוצה או חלק מחבריה, השתמשו בכינויים WhiteDoxbin/Oklaqq. על פי הדיווח, זהות זו רכשה בפורום RaidForums בשלב מסוים בשנת 2020 חולשות יום אפס. עם תקציב של 100,000 דולר בביטקוין הם קנו חולשות ב-Github, Gitlab, Twitter, Snapchat, Cisco VPN, Pulse VPN וכלי גישה מרחוק או שיתוף פעולה אחרים.
לפי הפרסום, אחד מחברי החוליה הוא נער בריטי בן 17. לפי בלומברג, ״בן 16 גר בבית אמו ליד אוקספורד, אנגליה.״חבר אחר ב-Lapsus חשוד כנער המתגורר בברזיל, לפי החוקרים. אדם אחד שחוקר את הקבוצה אמר כי חוקרי אבטחה זיהו שבעה חשבונות ייחודיים הקשורים לקבוצת הפריצה, מה שמצביע על כך שישנם כנראה מעורבים נוספים בפעולות הקבוצה.״
24/03/22 15:52
10.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת Kronshtadt הרוסית נכנסה תחת סנקציות בריטיות בגלל שימוש במל״טים שלה בפלישה לאוקראינה. החברה ידועה בזכות המל״ט Orion מל״ט שנפל בשנת 2014. מקור: https://medium.com/dfrlab/ukraine-downs-russian-drone-near-donetsk-2fb5c... חברת Kronshtadt הרוסית נכנסה תחת סנקציות בריטיות בגלל שימוש במל״טים שלה בפלישה לאוקראינה. החברה מייצרת את מל״ט ה-Orion הרוסי. אזכיר כי רוסיה רכשה מישראל טכנולוגיה ב-1998 שעל בסיסה חברת Ural Civil Aviation Plant או בקיצור UZGA, מייצרת את מל״ט ה-Forpost-R.
גם הוא, על פי פרסומים של משרד הביטחון הרוסי, משתתף בתקיפות נגד אוקראינה. עם זאת, החברה לא נמצאת תחת סנקציות. נראה כי הסנקציות מיועדות כרגע למל״טי Orion בלבד.
חברה רוסית נוספת שמפתחת מל״טים , חלקם דומים באופן משונה לדגמים ישראלים, היא Zala Aero Group. המל״טים שלה משמשים את הכוחות המיוחדים של רוסיה והיא מפתחת גם כאלו מתאבדים. מדובר בחברת בת של קבוצת קלצ'ניקוב. באפריל 21, לפני כשנה, כתבתי מאמר שהטכנולוגיה הזו יכולה לשמש את הרוסים נגד האמריקאים. טעיתי בין האמריקאים לאוקראינים.
מאיפה רוסיה רוכשת את המרכיבים למל״ט ה-Orlan-10? ובכן, פרסום של informnapalm חושף טפחיים. בין המדינות המספקות מרכיבים אפשר למצוא את רוסיה (מרכיבי ניווט), יפן (מנוע), צרפת ואיטליה (STMicroelectronics), ארה״ב (Freescale Semiconductor ו-Honeywell), גרמניה (AnyLink), שוויץ (u-blox).
הסנקציות שהוטלו על יצרני מל״טים רוסיים מעלים את התהייה האם יצרני מל״טים ישראלים נמצאים תחת איום סנקציות. אם מדובר בתקדים בו מטילים סנקציות על יצרני אמל״ח המופעל על ידי מדינה פלונית, אזי, בסכסוכים אחרים, ייתכן וגם יצרנים ישראלים יהיו חשופים למהלכים דומים.
זאת ועוד, אם ישנן חברות ישראליות או יחידים המספקים חלפים, תמיכה או ייעוץ טכני ליצרני מל״טים רוסיים, אלו יכולים לפול תחת סנקציות כאמור.
24/03/22 17:18
8.12% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתרגיל משתתפות תשע מדינות כולל יוון, ישראל, ארה"ב, קנדה, צרפת, איטליה, קפריסין, סלובניה ואוסטריה. ישראל שולחת לתרגיל מטוסי קרב F-16 אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל לפי התקשורת היוונית, ישראל תשתתף בתרגיל צבאי גדול ביוון (INIOCHOS). תרגיל בו יתורגל תרחיש של פעילות מבצעית נגד מערכות הגנה אווירית, תקיפות אוויר בהיקף גדול ומבצעים אחרים.
בתרגיל משתתפות תשע מדינות - יוון, ישראל, ארה"ב, קנדה, צרפת, איטליה, קפריסין, סלובניה ואוסטריה. התרגיל יימשך מ-28 בחודש זה עד 8 באפריל. מדינות רבות שולחות משקיפים לתרגיל, ביניהן סעודיה וכווית.
חיל האוויר היווני מסר כי יתורגלו כמה תרחישים, כמו התמודדות עם טילי קרקע-אוויר, תקיפת מטרות קרקע, חילוץ והצלה וכן הגנה ותקיפת מטרות מוטסות. בתרגיל משתתפים עשרות מטוסים מכל מדינה והוא יתקיים לאורך חופי יוון ומעל הים התיכון.
ישראל שולחת לתרגיל מטוסי קרב F-16, מטוס תדלוק ומטוס פיקוד ואלקטרוניקה גאלפסטרים G550.
24/03/22 10:52
5.58% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתקופת הדוח גדל יבוא הנשק למדינות המזרח התיכון ב- 86 אחוזים, ולדעת המומחים בשוודיה המשבר בתימן הוא הגורם העיקרי להתעצמות אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל בין השנים 2012 עד 2016 לבין שנות 2017 עד 2021 חלה ירידה קטנה של 4.6 אחוזים במסירות נשק בעולם. מאידך גדל יצוא הנשק מארה"ב וצרפת למדינות אחרות, וכן חל גידול ביבוא נשק למדינות אירופה ומזרח אסיה.
בתקופה הנדונה גדל יבוא הנשק לישראל ב-19 אחוזים, כך קובע דוח מכירות הנשק בעולם שמפרסם המכון לחקר השלום בשטוקהולם, שוודיה.
דיטר ווזמן, חוקר בכיר במכון סיפרי, אמר כי יבוא הנשק למדינות אמריקה הדרומית ירד בצורה ניכרת, ונמשך יבוא נשק בכמויות גדולות לאירופה ולמזרח אסיה עד שהדבר דומה למרוץ חימוש מדאיג.
בתקופת הדוח גדל יבוא הנשק למדינות המזרח התיכון ב- 86 אחוזים, ולדעת המומחים בשוודיה המשבר בתימן הוא הגורם העיקרי להתעצמות ההתחמשות באזור.
סעודיה היא יבואנית הנשק שנייה בגודלה בעולם, יבוא הנשק לקטאר גדל בתקופת הדוח ב-227 אחוזים, בעוד יבוא הנשק לאיחוד האמירויות קטן. קטאר הזמינה כמויות גדולות של נשק, שיימסר לה בשנים הקרובות.