זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
12/10/21 09:11
14.1% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בלייזר בהספק כ-60 מגה-וואט שיפעל במהלך הניסוי ממטוס AC-130J By U.S. Air Force - usaf.mil, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106785117 חברת לוקהיד מרטין השלימה פיתוח של מערכת לייזר מוטסת בעלת אנרגיה גבוהה, כהכנה לניסויים מוטסים וקרקעיים של המערכת עבור צבא ארה"ב.
הניסוי המוטס של נשק לייזר ייערך במטוס תובלה AC-130J של חיל האוויר האמריקני. השבוע קיבל חיל האוויר את האב-טיפוס של מערכת נשק הלייזר AHEL, שתיבחן במטוס תובלה. הכוונה היא לחמש מטוסים כאלו בעתיד בנשק לייזר שיוכל ליירט איומים אוויריים וגם קרקעיים. מערכת הלייזר תשולב במטוס יחד עם מנגנון ההפעלה של קרן הלייזר.
סגן נשיא לוקהיד מרטין ריק קורדרו אמר כי השת"פ בין החברה לבין חיל האוויר הוא בעל חשיבות לפיתוח מערכות נשק לייזר מוטסות. פיקוד המבצעים המיוחדים של צבא ארה"ב SOCOM הביע תקווה שהפרוייקט כולו ייכנס לפעולה בשנת הכספים 2020. לא נמסר רשמית מה עוצמת האנרגיה של מערכת הלייזר, אולם משערים שמדובר ב-60 מגה-וואט, דומה לנשק הלייזר HELIOS שהחברה מספקת לצי האמריקני.
לוקהיד מרטין מוסרת כי לפעמים נראה שנשק לייזר שייך למדע בדיוני, אולם פרוייקטים מן הסוג של הלייזר המוטס שנבחן עתה AHEL מוכיחים שעידן לוחמת לייזר אווירית אינו כה רחוק.
12/10/21 09:26
7.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עיקרי הטענות הם בעיקר סביב מקצועיות נמוכה של המפעילים. כמו גם הטענה כי מדינות מפעילות חידושים טכנולוגיים כמו סריקות ביומטריות, זיהוי פנים ועוד המקשים על הפעלת המקורות bigstock גורמי בכירים במרכז המודיעין-הנגדי האמריקאי (גוף בקרה של ה- CIA) הזהירו השבוע, כי ה- CIA איבד כמות אדירה של סוכנים, המופעלים על ידו בכל רחבי העולם, על מנת לרגל במולדתם ובארגוניהם. מרכז המודיעין הנגדי בדק במהלך השנים האחרונות עשרות רבות של מקרים, בהם היו מעורבים סוכנים אותם הפעיל הארגון, אשר נפגעו, נהרגו או נעצרו על ידי שירותי ביטחון מקומיים במדינות בהם הם פעלו.
המרכז הצביע על המאמצים האמריקאיים לגיוס סוכנים בעיקר במדינות היעד האמריקאיות - איראן, רוסיה, סין ובפקיסטאן, אך גם במדינות אחרות. לפי המרכז, סוכנים רבים הפכו להיות סוכנים כפולים לאחר שהתגלו בעיקר במדינות היעד המרכזיות של ארה"ב.
מרכז המודיעין הנגדי העלה ביקורת כנגד ה- CIA ועל האופן בו הוא מפעיל סוכנים. לטענת המרכז, ועל אף שגיוס והפעלת סוכנים הוא עניין מורכב ומסוכן, הרי שה- CIA פועל להערכתו תוך שהוא סומך יותר מדי על המקורות ולא בודק אותם.
הוא מזלזל ביכולות שירותי המודיעין המסכל במדינות היעד, מפגשי הגיוס וההפעלה עם המקורות אינם תחת אבטחה, תהליך הגיוס נמהר מדי ולא שם דגש על עקרונות ההפעלה, ועוד. כך למשל עולה מהביקורת, כי קציני האיסוף של ה- CIA אינם בודקים האם הסוכן שבתהליך הגיוס או שכבר גויס, פועל גם עבור המדינה שלו.
עיקרי הטענות הם בעיקר סביב מקצועיות נמוכה של המפעילים. מספרם הגדול של הסוכנים שנפגעו בשנים האחרונות הוכיח גם את יכולתם הגוברת של מדינות אחרות בהפעלת חידושים טכנולוגיים כמו סריקות ביומטריות, זיהוי פנים, בינה מלאכותית וכלי סייבר נוספים, המאפשריים לזהות ולעקוב אחר קציני האיסוף של ה- C.I.A, פעולותיהם והמקורות אותם הם מפעילים.
מרכז המודיעין הנגדי טוען עוד, שלמרות שה- CIA מפעיל סוגים ואמצעים שונים של איסוף מודיעין, הרי שהוא עודנו נסמך בעיקר על איסוף מגורמי אנוש, HUMINT, אך גם בזה הוא אינו פועל במקצועיות. אזהרת המרכז היא שהציבור אינו מודע ואינו מבין עד כמה הנושא דחוף, חשוב ובעל השפעה קריטית על הביטחון הלאומי של ארה"ב.
12/10/21 09:21
6.73% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכלי באורך של כ-10 מטרים ובדחי של כ-10 טון. הכלי מצוייד בסונטאר, ובתורן, בו משולבות מערכות תצפית ולוחמה אלקטרונית https://twitter.com/xaviervav/status/1446072069196849153?s=20 המספנות הצרפתיות, Naval group, הציגו השבוע דגם של כלי שיט תת מימי אוטונומי (UUV – Underwater Unmanned Vehicle). הדגם המוצג פותח ראשית כמדגים טכנולוגי בפיתוח עצמי שמומן על ידי המספנות, בין השנים 2016 ל- 2018. הכלי סיים פיתוח והציג יכולת מלאה בנובמבר 2020.
הכלי באורך של כ-10 מטרים ובדחי של כ-10 טון. הכלי מצוייד בסונטאר, ובתורן, בו משולבות מערכות תצפית ולוחמה אלקטרונית. הכלי הוא אוטונומי לחלוטין. ביצועים ויכולות נוספים של הכלי לא פורסמו. זהו אינו ה- UUV הראשון של ה- Naval Group הצרפתית, וכבר ב- 2019 מכרה הקבוצה כלים תת-מימיים לא מאויישים לצי הצרפתי, ה- D-19. כלי זה מתבסס על גוף הטורפדו הצרפתי F21.
ל- D-19 פותחו מספר משימות מרכזיות עבור הצרפתי: גילוי ולחימה בצוללות, אימון צוותי הספינות והצוללות בהתגוננות כנגד טורפדו, גילוי ויירוט מיקוש ימי, לוחמה אלקטרונית, איסוף מודיעין ופיזור מיקוש ימי. הצי הצרפתי צבר ניסיון רב בשנתיים האחרונות בהפעלת כלי שיט תת-מימיים לא-מאויישים, וצפוי כי הפלטפורמה החדשה של Naval Group תביא איתה יכולות נוספות ומשופרות.
ה- Naval group שמה לה למטרה למכור את המערכת החדשה לציי אירופה ואסיה, ובהחלט ניכרת בעולם מגמה הולכת וגדלה של הפעלה מבצעית של כלי שיט תת-מימיים לא-מאויישים למשימות על-מימיות ותת-מימיות שונות.
12/10/21 15:10
6.73% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נציגי האוצר הגיעו לדיון של מספרים וקיבלו אוסף סופרלטיבים אודות צה״ל מצד ראש אכ״א וחברי הוועדה שהשאיר אותם בעמדת נחיתות. איזן את המצב ראש את״ק שהביא מספרים מצד צה״ל. בין המשרדים ניכר חוסר אמון וגם המספרים לא תמיד תואמים מתוך שידור הכנסת ביו-טיוב דיון שהתקיים היום (ג) בוועדת חוץ הביטחון של הכנסת עסק בשאלת הפנסיה של גימלאי צה״ל. בעוד הדיון היה אמור להיות מקצועי, כמותי, שדן בפער שיש בין המספרים של האוצר לאלו של צה״ל, במהירות, הפך הדיון למארב מתוכנן של הוועדה נגד האוצר.
המטרה: דיון קר על מספרים
זה היה דיון של הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון, סביב נושא גמלאות צבא קבע. ״זהו חלק מדיון חסוי בנושאי שכר וכח אדם, אותו ינהל ח"כ רם בן ברק, במסגרת הדיונים על תקציב הביטחון, אשר הוחלט לקיים אותו באופן פתוח לציבור בשל חשיבות הדברים״, נכתב בדברי ההכנה של הוועדה לקראת הדיון.
במהלכו, נתבקשו נציגי משרד האוצר ומערכת הביטחון להתייחס, בין השאר, למתווה תשלום הקבצה הממוצעת כיום, הצפי לעמידה ביעדים שנקבעו בחוק, אופן תשלום קצבאות הגישור, הגשת תקנות בנושא לוועדה ועוד.
אתחיל בזה שהרכב חלק מחברי הוועדה כולל ניגוד עניינים מובנה. כאשר אדם, גם אם הוא ח״כ או שר, מקבל פנסיה ממערכת הביטחון או מהשירות הציבורי, הוא בניגוד עניינים מובנה בדיון שמטרתו לשנות את מתווה הפנסיה של המערכת המפרנסת אותו. לכן, לא ברור מדוע ח״כים מסוימים בוועדה לא פסלו את עצמם מדיון בנושא זה לאור ניגוד העניינים המובנה, כפי שנדרשים לעשות אנשי ציבור במערכת המשפטית למשל.
נמשיך.
כאמור, מטרת הדיון הייתה לדון בצד הכמותי, מספרי, של הנתונים. עם זאת, גורמי המקצוע של צה״ל, ביניהם ראש אכ״א וראש את״ק, שיחקו יפה עם הקלפים שיש להם. בעיקר המיתוג הציבורי של צה״ל, על מנת לזכות בנקודות מול האוצר בפני חברי הוועדה והציבור שצפה בשידור. אנשי האוצר נתפסו בדיון יותר ״קרים״ ונצמדו למספרים.
הדיון היה רבוי בדמגוגיה מצד חברי הוועדה ואנשי צה״ל. אחת הדוגמאות היא השימוש של ראש אכ״א בביטוי ״מסכנים את החיים בשביל המדינה״. נכון, חלק מהחיילים מסכנים את חייהם, אבל זה תפקידם. בארצות נכר, אנשי צבא עושים זאת בשביל כסף. כמקצוע. בישראל צובעים את זה בעטיפות אחרות כדי להקל על בליעת הגלולה. צה״ל עדיין אינו צבא מקצועי. עם זאת, גם במודל צבא העם, בסוף, מי שנשאר בקבע זו פרנסתו. על זה הדיון בוועדה.
ודרך אגב, אפרופו הסתכלות רחבה יותר על החברה הישראלית. בצה״ל, ההסתברות למות קטנה משמעותית מתאונות דרכים או אלח דם בבתי חולים למשל. זו המציאות המספרית שאפשר למצוא בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לכן, השימוש שבחר לעשות ראש אכ״א בדימוי זה, מטרתו להטות את לבבות חברי הוועדה והציבור לטובתו, יותר מאשר לדון על מספרים אמיתיים. וככזה, העמיד את אנשי האוצר בצד הרע של המשוואה בכוונה תחילה.
כמובן שהאמת רחוקה מהסופרלטיבים של חברי הוועדה ואנשי צה״ל. אנשי האוצר רואים את כלל התמונה הפיננסית של המשק, בעוד צה״ל רואה את עצמו. נציגי צה״ל, גם הם בניגוד עניינים מובנה לעומת אנשי האוצר. צה״ל מטבע הדברים דואג לעצמו. לצה״ל אין את היכולת, הרצון או הצורך להעמיד את עצמו מול רופאים, מורים, אנשי תשתיות כבישים, שירות התעסוקה ועוד.
מספרים, רבותיי. מספרים
לפי ראש אכ״א, אלוף יניב עשור, הצבא הקטין בכ-30 אחוזים את מספר האנשים שמקבלים פנסיה. זאת, בזכות נקודת יציאה בגיל 35. אלו שממשיכים, יצאו לפנסיה בגיל 43. עשור התייחס גם לתוספת הרמטכ״ל ששווה כ1.1 מיליארדי ש״ח מתוך תקציב הפנסיה של צה״ל.
לפיו, הרמטכ״ל מתבסס על החלטת ממשלה מ1961. על זה כבר כתבתי שאין הצדקה מוסרית להשתמש באותה החלטה ישנה, שלא ברור בכלל מה ההקשר בגינה ניתנה לפני 60 שנים. אבל ראש אכ״א בכלל לא נכנס לשאלת המהות של אותה החלטת ממשלה מאז. צפוי. אין לו אינטרס.
98 אחוזים מפורשי צה״ל מקבלים את ההגדלה באופן אוטומטי. היא למעשה חלק מתקציב הפנסיה השנתי של צה״ל. שיקול דעת של הרמטכ״ל, כפי שדורשת אותה החלטת ממשלה, אין. לאחר החקיקה המבוקשת, אם תעבור, יקבלו 100 אחוזים מהפורשים את התוספת.
אמיר רשף, סגן ממונה על התקציבים באוצר הגיב לראש אכ״א. ״אנחנו חושבים שתהליך השכר והגמלאות בצה״ל צריך לעבור תהליך חשיבה.״ רשף טוען כי צריך למדוד את השפעת השכר והפנסיה על האפקטיביות של צה״ל. (וכן, זה דיון קשה לאור התמיכה החד צדדית כמעט בוועדה לטובת צה״ל). האתגרים של צה״ל בשוק העבודה הולכים לגדול לפי רשף. בין היתר, בגלל ההיי-טק.
״יש עוד אתגרים כלכליים למשק הישראלי״, אומר רשף עם עקיצה לצה״ל. חוסר האמון בין הגופים ניכר בשפת הגוף של הגורמים שישבו אחד ליד השני. לא מפתיע, לאור חוסר השקיפות בין צה״ל לאוצר בעשורים האחרונים. פנסיית הגישור היא ״חיה ייחודית״ לגופים הביטחוניים, הוסיף רשף.
איזון בין שכר לפנסיה
מנגד, בצה״ל, תא״ל ד״ר גיל פנחס - ראש את״ק, מיהר לשלול את דברי רשף וטען שפנסיית הגישור אינה ייחודית לצה״ל. רשף הנהן לשלילה בראשו, וחייך. ״בוא נשנה את הטרמינולוגיה״, ביקש פנחס. ״אנחנו צריכים לדבר על אנשים. הדיון עוסק באנשים שמשרתים את העם מתוך שליחות״. והנה חזרנו לדמגוגיה שמטרתה לתת יתרון לצהֿ״ל בלבבות חברי הוועדה ובציבור. ולא, הדיון הוא על מספרים. על כסף ציבורי. לא על אנשים.
״יצאנו למודל שמאזן בין השכר לפנסיה״, אומר פנחס. לפיו, ההוצאה על גמלאות ב2021-2020 תעמוד על 8-8.5 מיליארדי חיים. היא עולה בגלל תוחלת החיים שמתארכת ובגלל שזה מודל חדש. המודל הוריד את גיל הפרישה לקצינים (43) והעלה לנגדים שהם מוקדי ידע.
״המטרה היא להגיע ל12,000 פנסיה ממוצעת ב2025 לפי החוק. היום המספר עומד על 17,900. אצל מי שפרש לאחרונה בגילאי 42-44 זה פחות מ15,000 (אלו שפרשו בגילאי 47-48 מעלים את הממוצע). ב2025, תהיה הפחתה נוספת של 6 אחוזים בגלל ששנות הסדיר לא יספרו לפנסיה״, מסביר פנחס.
פנחס התייחס להשלמת תקופות שירות (תוספת רמטכ״ל). זה יצר ויכוחון בין האוצר לצה״ל בזמן אמת. האוצר טען, כפי שפורסם, שהתוספת ללא חקיקה אינה חוקית (וצה״ל למעשה ׳גנב סוסים׳). בצה״ל טענו שהכל חוקי. במציאות? צה״ל נדרש לחוקק חוק שמתיר את תוספת הרמטכ״ל.
נמשיך.
פנחס אמר כי אחד מכל 11 משרתים מגיע לפרישה מצה״ל (כ-9 אחוזים מהמשרתים בצבא). ״זה המצב כיום״, אמר פנחס. לגבי עלות תוספת רמטכ״ל. ״אין שום תוספת. זה בתוך עלות הפנסיה הכוללת״, אומר פנחס. ״העלות האמיתית של תוספת רמטכ״ל היא 20 מליון ש״ח.״ (גם כאן נוצר ויכוח על הסכום בין האוצר לצה״ל. יו״ר הוועדה ביקש להפסיקו ואם צריך לנהל דיון נפרד על עלות התוספת. בתקווה יהיה אחד כזה ציבורי להבין את המספרים האמיתיים).
״כיום, תוספת הרמטכ״ל מגיעה בממוצע לכ-9 אחוזים. במודל החדש היא יורדת לכ-7.5 אחוזים. הלוחמים עולים מ6-7 אחוזים ל10-14 אחוזים. כל השאר יורדים. כולל עתודאים״, אמר פנחס. ״אנחנו לא יכולים להתחרות בשוק האזרחי. לעולם לא נוכל. ולכן ניתנת תוספת רמטכ״ל. והחסכון הוא במקום 20 מליון, יהיה 17 מליון. זה אמור להגיע לחקיקה בכנסת בשבועות הקרובים.״
תקנות פנסיית הגישור. ״אנחנו בדיון עם האוצר. לא מנותקים. כל צד שומע את השני. בחודשים הקרובים צריך להגיע להסכמות. יש מחלוקות. יודעים לדבר בשקיפות ופתיחות״, אומר פנחס.
באוצר הגיבו כי ממוצע הגמלה בחוק של 12,000 מתייחס לכולם (קצינים ונגדים), ואילו קצינים עומדים היום על 19,400 בממוצע. בצה״ל טענו שזה לא המספר שיש להם (יש אי הסכמה על הנתונים בין האוצר לצה״ל. תראו מופתעים).
פנחס מנגד טען כי המודל בחוק עם ממוצע 12,000, מכוון לגילאי 43 ולא 47-48 כפי שקיים היום (משכורות יותר גבוהות בפרישה). כאשר הממוצע ירד ל43, גם ממוצע הגמלה ירד. (הגמלה נקבעת על פי שני חודשי השירות האחרונים + תוספת רמטכ״ל).
מעל 80 אחוזים מהמשרתים בפנסיה צוברת, לפי פנחס. מי מקבל גישור שאלו בוועדה. ״בהנחה והפורש בגיל 43 (קצין) או 50 וקצת (נגד), בין גיל 43 לגיל 67 הוא מקבל את פנסיית גישור (כמו תקציבית המשולמת על ידי האוצר). היא שונה מהתקציבית הישנה״, מסביר פנחס. נציגי האוצר וצה״ל הציעו לערוך דיון סגור עם חברי הוועדה להסביר להם את הנוסחא לחישוב פנסיית הגישור (הסכם כחלון-יעלון).
דרושה: הסתכלות רחבה אזרחית-ביטחונית
בן ברק סיכם. ״אנחנו חיים במדינה שרמת האיומים ורמת הפעילות המבצעית בשביל לאפשר חיים נורמלים, זה פשוט פלא. הוא לא קורה סתם. אלא בגלל מערכות הביטחון וצה״ל במרכז. צריך לקחת זאת בחשבון. בשביל זה חייבים יכולת לגייס אנשים טובים לצבא. לצערי, לא רואה אלפי אנשים מתדפקים על דלתות הצבא. רובם מעדיפים לא להיות בצבא.
״אנחנו צריכים לייצר אינטרס. ביטחון כלכלי. שיאפשר להם לפרוש בגיל 43 (עם הכנסה קבועה מהמדינה). אם יקחו שכר שעה של מג״ד זה בקושי מינימום. אולי רופאים מגיעים לשעות כאלו.
״עם זאת, צריך להסתכל על כלל מדינת ישראל ולהבין שיש גם צרכים אחרים. אבל אין לנו צבא אחר. התפקיד שלנו לוודא שהצבא יהיה איכותי. עם תנאים כלכליים כאלו ואחרים שיאפשרו לפורשים לא לפחד לפרוש בגיל 43. ואנחנו נאפשר זאת.״
דבריו של יו״ר הוועדה, יוצא מערכת הביטחון בעצמו (בן ברק היה סגן ראש המוסד), מראים כי ״רוח״ הוועדה אינה הסתכלות רוחבית על תקציב המדינה. כמו גם ממחיש את ניגוד העיניינים המובנה אצל מישהו שמקבל פנסיה תקציבית בעצמו, בבואו לדון את המנגנון המפרנס אותו.
דבריו של יו״ר הוועדה מעלים שאלה האם לדעתו הביטחון קודם לשאר הצרכים של החברה האזרחית בישראל. אם כן, הדיון הוכרע לפני שהתקיים. באווירה כזו, נראה כי אנשי האוצר נמצאים בצד הפחות מועדף של הוועדה והם נלחמים בתחנות רוח.
לאור הדיון הציבורי בשכר ובפנסיה של צה״ל, יש לקוות לשני דברים. שיהיו עוד דיונים ציבוריים פתוחים בנושאי ליבה בכנסת, גם אם הם שוחטים פרות קדושות. ושרוחם של אלו שאחראים על הקופה הציבורית לא תיפול, והם ימשיכו לדאוג שכספי המיסים יחולקו בין כלל הצרכים של החברה הישראלית - ביטחוניים ואזרחיים כאחד.
לדיון באתר יו-טיוב
12/10/21 15:55
6.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קים ג'ונג און הציג לראווה מוצרי טילאות תוצרת קוריאה הצפונית. ביניהם, מדלג היפרסוני חדש המהווה אתגר משמעותי למערכות הגנה אווירית קיימות http://www.rodong.rep.kp/en כשהוא מוקף בטילים החדישים ביותר של קוריאה הצפונית הכריז השליט קים ג'ונג און כי פיתוח נשק בארצו הוא הכרחי נוכח המדיניות העויינת שנוקטת נגדו ארה"ב וההתעצמות הצבאית של קוריאה הדרומית.
קין הכריז כי פיוניאנג מגבירה רק את יכולות ההגנה שלה, ואין בכוונתה לפתוח במלחמה. קים נאם בפתיחת תערוכת נשק. לפי סוכנות הידיעות TASNIM NEWS נאם קים סמוך לכמה מערכות נשק, ובעיקר בלט הטיל הבליסטי הבין-יבשתי הגדול הוואסאנג-16. סוכנות רויטרס מוסרת מפי דובר משרד ההגנה של סיאול כי מומחי סוכנויות בין של קוריאה דרומית ושל ארה"ב בוחנים עתה את הטילים ומערכות הנשק שהוצגו בתערוכה בפיוניאנג.
שתי הקוראות מצויות למעשה במרוץ חימוש: סיאול שיגרה באחרונה לראשונה טיל בליסטי מתוך צוללת, והא מתכננת לייצר ו/או לרכוש נושאת מטוסים ומטוסי קרב F-35. פיוניאנג ממשיכה לפתח את תכנית הטילים שלה, ולדעת מומחים הרחיבה את שטחו של הכור הגרעיני העיקרי שלה, שבעבר הפיקו בו דלק לפצצות גרעין.
12/10/21 09:03
6.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הסדנה נמשכה ארבעה ימים ותורגלה לחימה בגזרה הצפונית, התמודדות עם טק"א וטילי נ"מ ויכולות תקיפה אתר חיל האוויר "סדנת עליונות", בהשתתפות טייסות קרב רבות של חיל האוויר, התקיימה השבוע בצפון הארץ כשהמטרה היא אימון להשגת עליונות אווירית, כך "שמטוסי החיל יוכלו לטוס באופן חופשי בשמיים נקיים מאיומים".
בסדנה, המתקיימת פעמיים בשנה, השתתפו הפעם טייסות כטמ"מ וטייסות קרב ביחד. בין הטייסות מאויישות טייסת 116 ('אריות המדבר') של מטוסי קרב 'אדיר' F-35, טייסת 210 ('הנשר הלבן') המפעילה כטמ"ם 'איתן' HERON TP, שהוא הכטמ"מ הגדול בצה"ל. עוד השתתפו טייסות 'ברק' F-16, 'סופה' F-16I, שתי טייסות מטוסי 'אדיר' 116 ו-140, ומטוסי טייסת 100 תובלה קלה ('צופית' קינג אייר).
אתר חיל האוויר מוסר שהסדנה נמשכה ארבעה ימים ותורגלה לחימה בגזרה הצפונית, התמודדות עם טק"א וטילי נ"מ ויכולות תקיפה. סרן א., קצין מדור אימוני קרב, הסביר כי "כדי לנצח במלחמה יש לדאוג שהמטוסים יטוסו באופן חופשי בשמיים נקיים מאיומים. בסדנה משתדלים להסיר איומים במרחב האווירי".
בסדנה הושם הפעם דגש מיוחד עם פעילות משותפת של טייסות מאויישות וכטמ"מים. התדריכים היו משותפים לשני המערכים, והצוותים למדו לייצר שפה משותפת תוך ניצול היתרון היחסי של כל מערך לביצוע המשימות.
12/10/21 09:07
6.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פרשנים אומרים כי אפילו נוכחות של יחידות צבא אמריקניות קטנות באי עשוייה לשמש ככלי הרתעה לממשלת סין שתחשוש שפעילות מבצעית נגד טייוואן עלולה לגרום למותם של חיילים אמריקנייים Official Photo by Makoto Lin / Office of the President בשקט בשקט מגבירה ארה"ב את נוכחותה הצבאית בטייוואן, אם כי בהיקף קטן, מתוך חשש לפלישה סינית לאי. כוח של יחידות מיוחדות ושל מרינס הגבירו בחודשים האחרונים את קצב הביקורים שלהם בטייוואן בהשוואה למספר הביקורים בעבר. רק השבוע אמר שר ההגנה של טייוואן צ'יו קואו צ'נג שכוחות צבא סיניים מסוגלים ליזום פלישה רחבת היקף מצד מצרי טייוואן לקראת שנת 2025.
עתה נמצאים באי 24 לוחמי "היחידות המיוחדות" של צבא ארה"ב, והם עוסקים באימון ובהדרכת יחידות מקבילות של צבא טייוואן. כן נמצא באי כוח של המרינס הפועל יחד מעם יחידות צי מקומיות בעיקר בהפעלת כלי שיט קטנים. THE DRIVE מדווח כי עד היום לא נודע על פעילות של כוחות מיוחדים אמריקניים באי.
העיתון פרסם תמונות של לוחמי יחידת הקומנדו 'הכומתות הירוקות'. כן פורסמו ידיעות כי מזה כשנה נמצא בבסיס צבאי בעיר הוקו שבצפון האי כוח של בריגדת הסיוע הביטחוני מספר 5 של צבא ארה"ב.
אשר לפעילות המרינס באי, נמסר כי מבצעים ימיים באמצעות סירות קטנות הם חלק חשוב מאימוני המרינס, ויתכן שהכוונה היא לאמן יחידות טייוואניות בפעילות ימית במצרים המפרידים בין טייוואן לסין. יש כלי שיט שיכולים לשמש כפלטפורמות לשיגור טילי נ"ט מונחים מהים ליבשה, חלק חשוב מפעילות מבצעית בעת ניסיון פלישה מהים.
פרשנים אומרים כי אפילו נוכחות של יחידות צבא אמריקניות קטנות באי עשוייה לשמש ככלי הרתעה לממשלת סין שתחשוש שפעילות מבצעית נגד טייוואן עלולה לגרום למותם של חיילים אמריקנייים, דבר שאינו רצוי לבייג'ין בעת הזאת.
12/10/21 09:38
6.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מיקרוסופט הודיעה כי קבוצה זדונית חדשה המקושרת לאיראן תקפה מאות חשבונות אופיס 365, תוך התמקדות בחברות ביטחוניות וטכנולוגיות וכן בחברות תעבורה ימית בישראל, ארה״ב, אירופה והמפרץ BIGSTOCK/Copyright: Mehanig חברת מיקרוסופט הודיעה אמש כי קבוצה זדונית חדשה המקושרת לאיראן תקפה מאות חשבונות אופיס 365, תוך ״התמקדות בחברות טכנולוגיות אמריקניות וישראליות, נקודות כניסה למפרץ הפרסי, וחברות תעבורה ימית עולמיות בעלות נוכחות עסקית במזרח התיכון״, כך על פי פרסום בבלוג האבטחה של החברה.
הקבוצה, שזוהתה לראשונה על ידי צוות מודיעין איומי הסייבר של מיקרוסופט בסוף יולי השנה, מכונה בשלב זה DEV-0343. ניסיון הפריצה הנוכחי, בו הותקפו למעלה מ-250 לקוחות של אופיס 365 נערך בשיטת ״ריסוס סיסמאות״, בעיקר מכתובת IP של TOR. מיקרוסופט מציינת כי פחות מ-20% מהחשבונות שטורגטו אכן נפגעו, אך שהקבוצה ממשיכה לפתח את הטכניקות שלה כדי לשפר את המתקפות. עוד מציינת החברה כי חשבונות עם אימות רב-שלבי עמידים בפני שיטה זו.
״נצפתה התמקדות של פעולות DEV-0343 בחברות ביטחוניות התומכות בשותפי ממשלות ארה״ב, האיחוד האירופי וישראל המייצרות מכ״מים ברמה צבאית, טכנולוגיות מזל״טים, מערכות לוויין ומערכות תקשורת למענה חירום. פעילות נוספת התמקדה בלקוחות של מערכות מידע גיאוגרפי (GIS), מערכות ניתוחי מרחב, נמלי כניסה אזוריים במפרץ הפרסי, ומספר חברות הובלה ימית ומטען להן מיקוד עסקי במזרח התיכון״, נכתב בפרסום.
מיקרוסופט מקשרת בין מתקפות מקוונות אלו ללוחמה המתנהלת, על פי פרסומים שונים, גם בעולם הפיזי, וקראה לחברות העוסקות בתחומי ההגנה והים לבדוק ולשפר את מערכות הגנת הסיסמאות שלהן. ״מיקרוסופט מעריכה שפעולות אלה תומכות במעקב שמבצעת ממשלת איראן אחר שירותי הגנה יריבים ושילוח ימי במזרח התיכון. השגת גישה לתמונות לוויין מסחריות ולתוכניות משלוחים ויומנים תוכל לסייע לאיראן בתכנית הלוויין המתפתחת שלה״.
בסוף השבוע האחרון פרסמה מיקרוסופט את דו״ח ההגנה הדיגיטלי השנתי שלה, ממנו עלה כי בשנה האחרונה הגדילה איראן פי ארבעה את מספר מתקפות הסייבר על ישראל. עוד בשבוע שעבר, חשפה חברת הסיייבר ההגנתי סייבריזן תשתית ריגול מתוחכמת שפעלה נגד ארה״ב, מדינות באירופה ובמזרח התיכון וגם נגד ישראל, שאף היא מיוחסת לשחקן לאום איראני.