זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
23/09/21 09:27
18.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ביצעתם רכישה בחנות אינטרנטית לא מוכרת? משטרת ישראל מזהירה מפני הונאת גניבת קוד אימות. לימור גרוסמן מסלסטיה: ״מדובר על סוג מתקפות הנכנס לקטגוריה של 'הנדסה חברתית״ BIGSTTOCK/Copyright: TeroVesalainen משטרת ישראל חשפה לאחרונה שיטת הונאה אינטרנטית-מקוונת. באגף החקירות והמודיעין של משטרת ישראל גילו לאחרונה התרחבות של תופעת גניבת קודי אימות חד פעמיים (OTP), המשמשים לביצוע עסקאות מקוונות בכרטיסי אשראי.
במסגרת ההונאה, העבריינים מקימים אתר אינטרנט לכאורה לגיטימי, דוגמת חנות לרכישת מוצרים ברשת, או אתר המתחזה לחברה מוכרת, ובו מוצעים למכירה מוצרים שונים. קורבן ההונאה מבצע רכישה, שבמהלכה הוא מזין את פרטיו: שם, תעודת זהות, טלפון ופרטי אשראי מלאים. המידע מאפשר להאקר לבצע העברות כספים באמצעות שירותי סליקה בינלאומיים, אלא שעל מנת להשלים את העברת הכספים הוא נדרש לקוד האימות המתקבל מחברת כרטיסי האשראי.
לאחר ביצוע הרכישה, העבריינים יוצרים עם הקורבן קשר טלפוני, או באמצעות התכתבות, ומבקשים ממנו את קוד האימות החד פעמי (OTP) שנשלח אליו, לטובת השלמה ואישור העסקה. הקורבן, שאינו חושד בדבר, מוסר את קוד העימות להאקר, שבתמימותו חושב כי היא הקוד נדרש לטובת אישור עסקת הרכישה אותה ביצע, אך למעשה הוא מאפשר להאקר להשלים את העברת הכספים.
בפועל, כדי להבין את פעולת ההונאה המתבצעת על ידי ההאקר יש לחלק אותה לשתי עסקאות. האחת, העסקה הגלויה – היא זו שהקורבן ביצע לרכישה באתר המתחזה; והשנייה, עסקה נסתרת – בה העבריינים משתמשים בפרטי הלקוח שהוזנו בפעולת הרכישה לטובת העברת כספים מכרטיס האשראי, ושהקורבן כלל אינו מודע לביצועה. קוד האימות מתקבל לצורך ביצוע אימות של פעולת העברת הכספים, אך הקורבן חושב שהקוד שהתקבל אצלו באמצעות SMS נועד על מנת לאמת את פעולת הרכישה אותה הוא ביצע, והוא מוסר אותו להאקר המבקש ממנו את הקוד לכאורה על מנת להשלים את עסקת הרכישה. המחשה של התכתבות. מקור תמונה: פורטל משטרת ישראל
בפרסומי משטרת ישראל נמסר כי יש לבחון אמיתות חנויות אינטרנטיות לפני ביצוע רכישה ראשונה בהן, דוגמת חיפוש כתובת האתר במנוע חיפוש. איסור מסירה של קודי האימות המתקבלים מחברות כרטיסי האשראי. חברות כרטיסי האשראי יבקשו להזין את קוד האישור בממשק מקוון ייעודי על מנת לאשר ביצוע עסקאות בסכומים גבוהים.
אין להעביר פרטי קוד האימות בכול מקרה בו המשתמש מתבקש להעבירו על ידי נציגים של חנות אינטרנטית בהתכתבות או בשיחת טלפון; גם נציגי חברות כרטיסי האשראי והבנקים לעולם לא יבקשו מכם את קוד ההזדהות בשיחות טלפוניות או בהתכתבות וואטסאפ; יש ליצור קשר ישירות עם חברת כרטיסי האשראי בכול מקרה של חשד בהונאה, ולהגיש תלונה מקוונת דרך אתר האינטרנט של משטרת ישראל.
לימור גרוסמן, מומחית סייבר וסמנכ"לית המכירות בחברת סלסטיה (Celestya), המתמחה בתחום העלאת מודעות סייבר ואבטחת מידע, ציינה כי "מדובר בסוג מתקפות הנכנס לקטגוריה של 'הנדסה חברתית', שמטרתה הונאה של הקורבן על ידי יצירה של מצגי שווא. הדרך להתמודד עם מתקפות מסוג זה אינה על ידי כלים טכנולוגיים, אלא באמצעות היכרות של הסימנים המעידים למתקפה מסוג זה, דוגמת זהירות יתירה מביצוע פעולות באתרים מתחזים או מסירת קודי אימות לגורמים לא מורשים.
״חשוב לדעת, כי הפעם המשטרה מזהירה מפני מתקפות שהיעד שלהן הוא המשתמש הביתי, אך ניתן באותה מידה לבצע מתקפות בעלות אופי דומה בהן היעדים יהיו גורמים עסקיים בארגונים. השימוש בקודי אימות נפוץ מאוד לטובת כניסה למערכות ארגוניות שונות, וגם כאשר מדובר במשתמש עסקי או ארגוני נדרשת זהירות יתירה במסירה של קודי אימות לגורמים לא מורשים – בין אם מדובר בגורמים בתוך הארגון או מחוצה לו". לימור גרוסמן, סלסטיה. צילום: דני שביט
23/09/21 09:35
13.99% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בהזמנת ייצור שניה, בסכום של כ-54 מיליון דולר קרדיט צילום: אלביט מערכות אלביט מערכות הודיעה בהמשך להודעת החברה מה-22 באוקטובר 2020, כי החברה הבת שלה בארצות הברית, Elbit Systems of America LLC זכתה בהזמנת ייצור שניה, בסכום של כ-54 מיליון דולר, לספק מערכות ראיית לילה מתקדמות דו-עיניות מסוגEnhanced Night Vision Goggle – Binocular (“ENVG-B”), וכן לספק חלקי חילוף, תמיכה לוגיסטית וציוד בדיקה עבור צבא היבשה של ארה"ב.
ההזמנה תבוצע ברואנוק, וירג'יניה ותסופק עד פברואר 2023. הזמנה זו הינה חלק מחוזה מסוג Other Transaction Authority - “OTA” אשר עשוי להגיע עד סכום מקסימלי של כ-442 מיליון דולר.
רענן הורוביץ, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות אמריקה, אמר: "מערכות ה-ENVG-B של אלביט מערכות אמריקה מספקות ללוחמים התמצאות סביבתית חסרת תקדים במצבים של תנאי ראות מוגבלים וכן קטלניות מוגברת באמצעות הרכשת מטרות מהירה יותר ויתרונות נוספים, המשנים את כללי המשחק בשדה הקרב".
23/09/21 11:59
11.11% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הבריטים והצרפתים רצו לפתח יחד תחליף לטיל ההארפון האמריקאי. אבל אז הגיע משבר הצוללות באוסטרליה ותקע טריז בין המדינות, במהלך שיכול לקדם רכש מוצר זר שמאל עליון: Sea breaker | ימין תחתון: Sea Serpent | תמונות באדיבות החברות רפאל ותעשייה אווירית לאחרונה הציגו התעשיות הישראליות בתערכות DSEI 2021 שנערכה בבריטניה. שתיים מתוכן, תעשייה אווירית ורפאל, הציגו טילי שיוט. תעשייה אווירית הציגה את ה-Sea Serpent (יחד עם תאלס) ורפאל את הSea breaker.
ישאל פלוני, מדוע תעשייה מציגה דווקא מוצרים מסוימים בתערוכה מסוימת במדינה מסוימת. ובכן, אין מדובר בהחלטה אקראית, אלא בעבודה שיווקית שממפה את הצרכים הנוכחיים העכשווים והעתידיים של שוק היעד. כמו גם, פרויקטי רכש שעתידים להתפרסם.
נחזור לבריטניה. ובכן, על פי דיווחים גלויים, יש בממלכה פרויקט עתידי בשם RN I-SSGW. מטרת הפרויקט לפי פרסום של shephardmedia היא להחליף את טילים ההרפון עד שנת 2028. למרות דחיפות הנושא, בריטניה טרם פרסמה בקשה למשא ומתן מספקים בינלאומיים.
לפי הפרסום, תתכן חלופה נוספת לרכש זר והיא שבריטניה וצרפת יפתחו יחד את הFC/ASW, טיל שיוט ימי עתידי לשתי המדינות. על פיתוח הטיל אמורה לנצח חברת MBDA.
אולם, השיחות סביב הFC/ASW נתקעו כעת בשל משבר הצוללות. בריטניה למעשה ״בגדה״ בצרפת בכך שהלכה עם ארה״ב למכור לאוסטרליה חלופה לצוללות הצרפתיות.
במילים אחרות, אם משבר הצוללות יעמיק את הקרע בין צרפת לבריטניה בהקשר טיל שיוט ימי חדש, ההסתברות שבריטניה תחליט לרכוש מוצר זר עולה. וזה לטובת התעשיות הישראליות שכאמור מציגות מוצרים כאלו לשוק הבריטי.
23/09/21 09:44
10.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מקרון מנסה להפגין במשבר זה גישה נוקשה וקשוחה, ומנסה להציג עצמו כמי שצועד בדרכיו של הנשיא האגדי שארל דה-גול, שנקט בשנות השישים גישה בדלנית, בניסיון להעצים את עוצמתה של צרפת https://youtu.be/9tVGAksr55g על רקע האיום הסיני ההולך ומתעצם בים סין הדרומי החליטה אוסטרליה לשדרג את צי הצוללות שלה. במסגרת מגבלות התקציב שלה ושיקולים מבצעיים, חתמה אוסטרליה ב- 2016 חוזה עם צרפת לרכש 12 צוללות דיזל צוללות, בעלות של כ- 50 מיליארד אירו. היה זה עבור שתי המדינות בחזקת "פרוייקט העשור", המאפשר לאוסטרליה מתן מענה הגנתי מול הצי הסיני, הצובר כוח ויכולות מבצעיות מרשימות, המאיימות עליה ישירות.
ב- 2018 קבע צוות בדיקה פנימי באוסטרליה כי פרוייקט הצוללות תקוע, אינו מתקדם כנדש והעלויות בו צפויות להיות גבוהות משמעותית מהמתוכנן. הדו"ח קבע כי עלויות הפרוייקט יהיו כ- 90 מיליארד אירו, כמעט כפול מהסכום עליו נחתם החוזה.
בראשית חודש ספטמבר (2021) הודיעה אוסטרליה כי היא מבטלת את פרוייקט הצוללות הצרפתי ובמקומו, היא חתמה על חוזה לרכש שמונה צוללות גרעיניות בייצור משותף בריטי ואמריקאי. שמונה הצוללות יתוכננו בארה"ב וייבנו בבריטניה.
האמריקאים והבריטים אף יישאו בחלק מההוצאות, כחלק מתמיכתן באוסטרליה במערכה מול סין. מימון זה יהיה בנוסף לכספי הסיוע האמריקאיים המוענקים לאוסטרליה מזה שנים רבות, במסגרת הסכם ההגנה המשולש – AUKUS – בין אוסטרליה, בריטניה וארה"ב.
יחד עם הצוללות הגרעיניות יסופקו לאוסטרליה, ככל הנראה, גם טילי שיוט מדגם טומהוק, בעלי ראש נפץ גרעיני. טילים אלו הם בעלי יכולת פגיעה מדוייקת במטרות קרקעיות בטווח של עד כ- 1,700 ק"מ.
חבילת הסיוע של הצוללות והטילים רחבה אף יותר, שכן במסגרת זו סיכמה ארה"ב עם אוסטרליה על אספקת כמות גדולה של טילים נגד ספינות, טילי טומהוק לשיגור מספינות, טילי תקיפה לצבא היבשה האוסטרלי לטווח של 400 ק"מ, טילי הגנה אווירית (מדגם JASSM-ER), עשרות מטוסי תקיפה מדגם F-18 ומדגם F-35, יכולות לוחמה תת-מימית, ופיתוח משותף של טיל תקיפה על-קולי עתידי, יכולות אינטליגנציה מלאכותית וסייבר.
לביטולו של ההסכם ולחתימת ההסכם החדש צרפת לא נשארה אדישה. שר החוץ הצרפתי הכריז כי אוסטרליה התנהלה באופן "אופורטוניסטי, מזלזל, מניפולטיבי ושקרי", וכי אין בסיס לטענותיה אודות אי-התקדמות פרוייקט בניית הצוללות. שגרירי צרפת באוסטרליה, בריטניה ובארה"ב נקראו לחזור לארצם להתייעצות.
המספנות הצרפתיות דיווחו כי ביטול הפרוייקט צפוי לעלות במשרותיהם של כ- 1,100 איש באוסטרליה ובצרפת.
עמנואל מקרון, הנשיא הצרפתי, הביע את מחאתו בשיחת טלפון שניהל עם ג'ו ביידן, נשיא ארה"ב. מקרון אמר שלמהלך האמריקאי צפויות להיות השלכות, לרבות על השתתפותה של צרפת בכוח נאט"ו. צרפת היא אחת מהזרועות המרכזיות של כוח נאט"ו, ואם תחליט זו לצמצם או לבטל השתתפותה בכוח, תהיינה לכך השלכות מדיניות כבדות משקל.
ביידן הודה במרומז בשיחה עם מקרון, כי שגה בכך שהסתיר מצרפת את המגעים עם אוסטרליה. כפיצוי לכך, הבטיח ביידן, כי ארה"ב תגביר את תמיכתה במאבק בטרור שאותו מובילה צרפת באזור הסאהל באפריקה.
"שני המנהיגים הסכימו כי למצב היו מועילות התייעצויות פתוחות בין בעלות ברית בנוגע לסוגיות אסטרטגיות הנוגעות לצרפת ולשותפותינו האירופיות", נמסר בהודעה המשותפת של הבית הלבן וארמון האליזה.
ביטול עסקת הצוללות לא רק שהיא מהווה מכה כלכלית ומדינית קשה לצרפת, אלא גם היא מהווה מכה פוליטית קשה למקרון. מקרון, העומד בקרב צמוד, לקראת הבחירות הצפויות בצרפת בשנה הבאה, מנסה להפגין במשבר זה גישה נוקשה וקשוחה, ומנסה להציג עצמו כמי שצועד בדרכיו של הנשיא האגדי שארל דה-גול, שנקט בשנות השישים גישה בדלנית, בניסיון להעצים את עוצמתה של צרפת.
סין, גם היא לא נשארה שקטה מול המהלך האוסטרלי, והאשימה את אוסטרליה בייזומו של מירוץ חימוש גרעיני באזור, וכי אוסטרליה פועלת בניגוד לאמנת אי-הפצת נשק גרעיני, זאת למרות שסין מצויידת בארסנל מרשים של טילי שיוט וטילים בליסטיים, הנושאים ראשי קרב גרעיניים.
23/09/21 12:23
10.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כך על פי דיווח של ה״וושינגטון פוסט״, שאף פרסם שהסיבה לכך הייתה ניסיון של הבולשת הפדרלית למוטט את פעילות קבוצת REvil, שעמדה מאחורי המתקפה, באופן חשאי ומבלי לעורר את חשדה ראש ה-FBI כריסטופר ריי מעיד בסנאט, השבוע. צילום: Greg Nash/Pool via REUTERS ה-FBI נמנע מלספק את מפתח ההצפנה לחברת קסייה (Kaseya) בחודש יולי האחרון במשך כמעט שלושה שבועות לאחר שהצליח להשיגו, כך על פי פרסום בלעדי של ה״וושינגטון פוסט״. כ-1500 ארגונים, בכללם בתי ספר, בתי חולים ורשתות מזון, נפגעו לאחר פריצה לשרתי החברה, המשמשת לניהול מחשבי לקוחות מרחוק.
על פי הדיווח, ה-FBI הצליח לחדור לשרתי הקבוצה הזדונית REvil שלקחה אחריות על המתקפה, אך שמר על חשאיות כיוון שרצה לפעול להפסקת פעולת הארגון מבלי לעורר חשד. אך מעט אחרי המתקפה, הפסיקה REvil את פעילותה ונעלמה מהרשת – עד לאחרונה. ה״וושינגטון פוסט״ מדווח כי הדבר קרה עוד לפני שה-FBI הצליח לפגוע בה.
קבוצת REvil היא אחת הקבוצות המשמעותיות בתחום הכופרה ועומדת מאחורי מתקפות משמעותיות נוספות, כמו זו על ענקית הבשר JBS לפני מספר חודשים. היא ידועה גם בשם Sodinokibi ופועלת, על פי החשד, משטחי רוסיה, ומהווה את אחד ממקורות המתיחות בין וושינגטון ומוסקבה. בהתחלה דרשה מקסייה כופר של 50 מיליון דולר, אך החברה טוענת כי לא שילמה וכי קיבלה את מפתח ההצפנה בכל זאת. ה-FBI מעולם לא הודה בכך שהוא זה שסיפק את מפתח ההצפנה, שגם הודלף בפורומים שונים.
במהלך דיון בוועדה לביטחון המולדת ולעניינים ממשלתיים שנערך ביום שלישי השבוע נשאל ראש ה-FBI, כריסטופר ריי, על הדיווח בנוגע למפתח ההצפנה. יו״ר הוועדה, הסנאטור גארי פיטרס, ציין בפני ריי כי קורבנות המתקפה נאלצו להוציא סכומי עתק על מנת לשחזר את המידע שנגנב. ריי השיב כי החקירה עודנה בעיצומה ולא סיפק פרטים נוספים, אך כן ציין שלא הייתה זו החלטה בלעדית של ה-FBI.
״לפעמים עלינו לעשות חישובים שונים בנוגע לדרך הטובה ביותר לסייע לרוב האנשים, כיוון שהמטרה שלנו היא תמיד מקסום ההשפעה, ובכל פעם שאנו מבצעים פעולות כאלה, אנו עושים זאת בשיתוף פעולה עם סוכנויות ממשלתיות ואחרות״, אמר. הדברים נאמרו במסגרת דיון בנוגע לאיומים על ביטחון המולדת 20 שנה לאחר מתקפת ה-11 בספטמבר, וריי דיבר באריכות על הסכנות הטמונות בחזית הסייבר.
לפני כשבוע הודיעה חברת אבטחת המידע Bitdefender כי הצליחה לפתח מפתח הצפנה אוניברסלי ״בשיתוף פעולה עם גורם אכיפת חוק אמין״ נגד הנוזקה של REvil וכי היא מציעה אותו בחינם. בהתייחסות למתקפה על קסייה נכתב באתר החברה כי ״מדובר בחקירה מתמשכת ואנו לא יכולים להגיב על פרטים עד לאישורו של השותף העיקרי. שנינו סבורים כי חשוב לשחרר את המפתח האוניברסלי לפני סיום החקירה כדי לסייע לכמה שיותר קורבנות״.
החברה גם הזהירה מפני מתקפות חדשות של REvil, שלדעתה צפויות להתרחש לאחר חזרתה לרשת לאחרונה. ״אנו קוראים לארגונים לשמור על כוננות גבוהה ולנקוט באמצעי הזהירות הדרושים״, נכתב.
23/09/21 10:48
7.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כך על פי דיווח של ה״וושינגטון פוסט״, שאף פרסם שהסיבה לכך הייתה ניסיון של הבולשת הפדרלית למוטט את פעילות קבוצת REvil, שעמדה מאחורי המתקפה, באופן חשאי ומבלי לעורר את חשדה ראש ה-FBI כריסטופר ריי מעיד בסנאט, השבוע. צילום: Greg Nash/Pool via REUTERS ה-FBI נמנע מלספק את מפתח ההצפנה לחברת קסייה (Kaseya) בחודש יולי האחרון במשך כמעט שלושה שבועות לאחר שהצליח להשיגו, כך על פי פרסום בלעדי של ה״וושינגטון פוסט״. כ-1500 ארגונים, בכללם בתי ספר, בתי חולים ורשתות מזון, נפגעו לאחר פריצה לשרתי החברה, המשמשת לניהול מחשבי לקוחות מרחוק.
על פי הדיווח, ה-FBI הצליח לחדור לשרתי הקבוצה הזדונית REvil שלקחה אחריות על המתקפה, אך שמר על חשאיות כיוון שרצה לפעול להפסקת פעולת הארגון מבלי לעורר חשד. אך מעט אחרי המתקפה, הפסיקה REvil את פעילותה ונעלמה מהרשת – עד לאחרונה. ה״וושינגטון פוסט״ מדווח כי הדבר קרה עוד לפני שה-FBI הצליח לפגוע בה.
קבוצת REvil היא אחת הקבוצות המשמעותיות בתחום הכופרה ועומדת מאחורי מתקפות משמעותיות נוספות, כמו זו על ענקית הבשר JBS לפני מספר חודשים. היא ידועה גם בשם Sodinokibi ופועלת, על פי החשד, משטחי רוסיה, ומהווה את אחד ממקורות המתיחות בין וושינגטון ומוסקבה. בהתחלה דרשה מקסייה כופר של 50 מיליון דולר, אך החברה טוענת כי לא שילמה וכי קיבלה את מפתח ההצפנה בכל זאת. ה-FBI מעולם לא הודה בכך שהוא זה שסיפק את מפתח ההצפנה, שגם הודלף בפורומים שונים.
במהלך דיון בוועדה לביטחון המולדת ולעניינים ממשלתיים שנערך ביום שלישי השבוע נשאל ראש ה-FBI, כריסטופר ריי, על הדיווח בנוגע למפתח ההצפנה. יו״ר הוועדה, הסנאטור גארי פיטרס, ציין בפני ריי כי קורבנות המתקפה נאלצו להוציא סכומי עתק על מנת לשחזר את המידע שנגנב. ריי השיב כי החקירה עודנה בעיצומה ולא סיפק פרטים נוספים, אך כן ציין שלא הייתה זו החלטה בלעדית של ה-FBI.
״לפעמים עלינו לעשות חישובים שונים בנוגע לדרך הטובה ביותר לסייע לרוב האנשים, כיוון שהמטרה שלנו היא תמיד מקסום ההשפעה, ובכל פעם שאנו מבצעים פעולות כאלה, אנו עושים זאת בשיתוף פעולה עם סוכנויות ממשלתיות ואחרות״, אמר. הדברים נאמרו במסגרת דיון בנוגע לאיומים על ביטחון המולדת 20 שנה לאחר מתקפת ה-11 בספטמבר, וריי דיבר באריכות על הסכנות הטמונות בחזית הסייבר.
לפני כשבוע הודיעה חברת אבטחת המידע Bitdefender כי הצליחה לפתח מפתח הצפנה אוניברסלי ״בשיתוף פעולה עם גורם אכיפת חוק אמין״ נגד הנוזקה של REvil וכי היא מציעה אותו בחינם. בהתייחסות למתקפה על קסייה נכתב באתר החברה כי ״מדובר בחקירה מתמשכת ואנו לא יכולים להגיב על פרטים עד לאישורו של השותף העיקרי. שנינו סבורים כי חשוב לשחרר את המפתח האוניברסלי לפני סיום החקירה כדי לסייע לכמה שיותר קורבנות״.
החברה גם הזהירה מפני מתקפות חדשות של REvil, שלדעתה צפויות להתרחש לאחר חזרתה לרשת לאחרונה. ״אנו קוראים לארגונים לשמור על כוננות גבוהה ולנקוט באמצעי הזהירות הדרושים״, נכתב.
23/09/21 09:24
5.35% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התגברות האלימות במגזר הערבי בשילוב הפרעות מתקופת מבצע ״שומר החומות״ הביאו את המצב לנקודת רתיחה - יש צורך להלחם במשפחות הפשע במגזר הערבי. עם זאת, השאלה איך בונים שת״פ יעיל בין המשטרה לשב״כ בהקשר זה, עדיין פתוחה צילום: משטרת ישראל תופעת האלימות במגזר הערבי הגיעה לעוד שיא במהלך שנת 2021 עם כמעט 90 קורבנות. שר הבט״פ, עמר בר לב, פרסם בחשבון הטוויטר שלו התכתבות ארוכה בנושא בימים האחרונים.
״עשרות שנים של הזנחה, התעלמות ופחד להיכנס לעובי הקורה של בעיות המגזר הערבי, וההנחה שרווחה ש״כל עוד הם הורגים אחד את השני, אז זו בעיה שלהם״, כותב בר לב. ״בשבועות הקרובים יעבור התקציב ונוכל להעלות הילוך. 1,100 שוטרים יגויסו ויופנו לכך, תחנות ונקודות משטרה יעובו, השב״כ יסייע.״
נקודת רתיחה
תופעה נוספת בטוויטר היא האשטג בשם ״חיי ערבים חשובים״ שכבר גרר ביקורת לכאן או לכאן, תלוי איפה אתם ממוקמים בקשת הפוליטית. על משקל #blacklifematters, תנועה למען זכויות שחורים בארה״ב.
הגאות בשיח הציבורי לאור התפרצות האלימות במגזר הערבי קשורה גם למהומות חלק מערביי ישראל בזמן מבצע ״שומר החומות״ בעזה. במהלכו, נקטו עשרות או מאות ערביי ישראל באלימות נגד יהודים על רקע לאומני.
המהומות האלו, יחד עם מקרי אלימות ורצח במגזר הערבי בחודשים האחרונים, הביאו, כאמור לנקודת רתיחה.
בשיח זה, צפות קריאות לשב״כ להצטרף ל״טיפול״ במשפחות הפשע במגזר הערבי בישראל. ובכן, שב״כ מחזיק אגף ייעודי לערביי ישראל, אך מטרתו היא טיפול ב״בעיות״ לאומניות. לא פליליות.
בחוק השב״כ אין לשירות סמכות לעסוק גם בנושאים פלילייים טהורים. אלו מטופלים על ידי המשטרה, בשמירת גבולות גזרה די ברורים בין הארגונים.
פשיעה וטרור - יחד ולחוד
עם זאת, פלוני יכול לשאול איפה עובר הגבול בין פשיעה לטרור? מה ההבדל בין תשתית פשיעה לטרור? בפשיעה, כמו בטרור, מעורב נשק, כסף לא חוקי, נתיבי הברחות בין גבולות (ירדן, מצרים, לבנון), שימוש באנשים תמימים לטובת ביצוע פעולות לא תמימות ועוד.
נכון שהמשטרה עוסקת בארגוני פשע ושב״כ בטרור, אבל מה קורה כאשר משפחת פשע עושה עסקים עם ארגון טרור? ללא אינטרס לאומני, אלא פיננסי בלבד. היות ואין גבולות גזרה ברורים בין פשע לטרור בהיבט תשתיות, עולה השאלה מדוע יש גבולות גזרה כאלו בין שב״כ למשטרה.
פלוני יוכל לטעון, ובצדק, כי שיתוף פעולה בין שב״כ למשטרה קיים כבר שנים. בעוד טענה זו נכונה, היא נכונה חלקית. כאשר מדובר בפרויקט נקודתי, כמו הפללת הפורעים בקרב ערביי ישראל במהלך מבצע ״שומר החומות״, מתקיים שת״פ שמביא להפללה.
לא ״זבנג״ וגמרנו
עם זאת, טיפול במשפחות פשע אינו ״זבנג״ וגמרנו. לא מדובר במבצע עיתי, חד פעמי. אלא בפעילות מתשמכת, סיזיפית, על ציר הזמן, לפעמים לאורך שנים. איסוף מודיעין, הפעלת סוכנים, מיפוי וסיווג ארגוני הפשע, הקשרים שלהם לחו״ל, הספקים שלהם, שיטות הפעולה הייחודיות לכל ארגון, הקשרים של הארגון בפוליטיקה הישראלית ובמרקם השוק העסקי, ניהול הסיכונים כתוצאה מכך, ועוד ועוד.
מכאן, כאשר שר הבט״פ אומר ששב״כ יסייע למשטרה בכך, למה הוא מתכוון? לצוותים משותפים שיעבדו יחד ללא הגבלת זמן להתמודד עם התופעה? למבצע חד פעמי נגד משפחה זו או אחרת למען יראו ויראו?
זאת ועוד. בין שב״כ למשטרה יש גם חיכוכים לא פשוטים. בלשון המעטה. המפכ״ל הקודם, רוני אלשייך, הוצנח משב״כ לצמרת המשטרה. הוא הביא איתו שיטות עבודה חדשות, צורות חשיבה חדשות ואפילו אנשים מהשב״כ שיעזרו לעשות שינוי ארגוני במשטרה.
ובכן, הניסיון צלח חלקית. אלשייך היה תחת התנגדות עזה ומתמשכת של חלק מצמרת המשטרה שלא ממש חיבבה את רעיון ההצנחה. זו גם הסיבה שלא המשיכו במנהג ומינו את קובי שבתאי מתוך המשטרה.
החשש: חשיפת יכולות
גם במישור הטכנולוגי, השת״פים בין הגופים נופלים לעיתים בין הכסאות בגלל משחקי אגו או בגלל ששב״כ לא רוצה לחשוף שיטות ויכולות. ״לבזבז״ יכולות כאלו על פשיעה, במקום על טרור.
יש לזכור כי ברגע שיכולות טכנולוגיות או שיטות איסוף נחשפות לגוף פשיעה, יש חשש, מוצדק, בזליגה של הידע לגופי טרור אותם שב״כ צריך לסכל. ואם היריב שלך יודע איך אתה עובד, לך קשה יותר לתפוס אותו. אזכיר כי שב״כ העלה חששות כאלו בפני הכנסת גם כאשר נדרש לעקוב אחרי מבודדי קורונה.
בעבר נשמעו גם תלונות מהמשטרה לגבי שימוש של המשטרה ביכולות ניטור הסלולר של שב״כ. על פי חוק, שב״כ אחראי על אבטחת ספקי הסלולר. לצד הנחיה כיצד לאבטח את רשתות הסלולר, שב״כ גם משתמש בהן לצורך מעקב אחרי יעדים. המשטרה רצתה גם מהטוב הזה לטובת מלחמה במשפחות פשע - ונדחתה על הסף. זו אחת הסיבות שהמשטרה הקימה גוף סיגינט עצמאי.
כלים שלובים
ובואו נדמיין תרחיש. היפותטי. נניח ששב״כ מפעיל סוכן במשפחת פשע במגזר הערבי לטובת ניטור הקשרים עם ארגוני טרור הפועלים בסיני או ירדן. ועכשיו מגיעה המשטרה ורוצה להפיל את משפחת הפשע הזו לטובת מיגור פשיעה.
בתרחיש כזה ישנם מספר שיקולים לא פשוטים. אם שב״כ יתנגד, ישאלו למה, והוא יצטרך לחשוף פעילות יומינט מסווגת. אם יחשוף למשטרה, כל המבצע יעמוד בסכנה כי מידע טבעו לדלוף. אם לא יאמר כלום, המשטרה תפיל את המשפחה והמבצע יגדע באיבו.
ומה קורה בתרחיש שבו שב״כ גייס ראש משפחת פשע לטובת ניטור תשתיות טרור בתמורה להבטחה שפעילות המשפחה לא תפגע? בהפעלת יומינט, יש כללים וגבולות, אבל הם גמישים.
לסיכום, נראה כי יוזמת שר הבט״פ לשת״פ בין הארגונים לטובת מיגור פשיעה בקרב ערביי ישראל מבורכת - אך כרוכה במספר משוכות. ייתכנו שינויי חקיקה נדרשים בחוק שב״כ, לעיתים ייתכן תיאום מבצעי מורכב שידרוש מנגנון ייעודי, מלחמות אגו הן דבר בשגרה, ועוד.
23/09/21 13:24
5.35% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עבור הרכישה צפויה חברת הבת לשלם לאינוקון שלושה מיליון ש״ח וכן סכום נוסף בשקלים עד לתקרה כוללת ומצטברת בסך של 1.75 מליוני ש״ח http://www.innoconltd.com/?CategoryID=161 אימקו הודיעה על רכישה של הנכסים והפעילות של חברת אינוקון (Innocon), חברה ישראלית פרטית העוסקת בתחום המל"טים. אימקו רכשה את הנכסים ופעילות החברה באמצעות חברת בת המנהלת, בין היתר, את תחום הפעילות האוירית של קבוצת אימקו.
אינוקון היא חברה ישראלית העוסקת בתחום של ייצור ופיתוח כלי טייס בלתי מאוישים, הכולל את כלי הטיס, מערכות השליטה והבקרה במטוס ותחנות השליטה האוויריות והקרקעיות, ומערכות המותקנות בכלי טיס מאוישים, לרבות התוכנה הקשורה בהן.
חברת הבת של אימקו תהיה הבעלים של יכולות מוכחות אלו של אינוקון והטכנולוגיה הייחודית שלה, תעשה בהן שימוש ותשלב אותן עם יכולות נוספות הקיימות והמפותחות בחברות אחרות של הקבוצה, ותיתמך ביכולות הייצור, הפיתוח והשיווק רבות השנים של קבוצת אימקו, המשמשת כאינטגרטור מרכזי עבור פתרונות מתקדמים בתחומי הבטחון וההגנה.
עבור הרכישה צפויה חברת הבת לשלם לאינוקון שלושה מיליון ש״ח וכן סכום נוסף בשקלים השווה ל-25% מהרווח הנקי (לאחר מס) של החברה הבת במשך 72 חודשים מיום 1 בינואר 2022, עד לתקרה כוללת ומצטברת בסך של 1,750,000 ש״ח.
איתן זית, מנכ"ל אימקו תעשיות: "אנו גאים להודיע על השלמת צעד נוסף במסגרת אסטרטגיית ההתרחבות של קבוצת אימקו: רכישת הפעילות והנכסים של אינוקון, חברה ישראלית המפתחת מל"טים מתקדמים לשימושים ביטחוניים ומתאפיינת ביכולת מוכחת של חדשנות. אנו מהווים One-Stop-Shop לפתרונות בטחוניים רבים ובפרט לפתרונות של אחיזת שטח טקטית מלאה באויר, בים וביבשה.״