זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
15/07/21 19:42
15.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפרשייה נמצאת תחת מסכת השתקה מצד הרשויות הרלוונטיות המגבילה את חופש העיתונות bigstock פרשייה חדשה בשוק הכטב״מ הישראלי נמצאת תחת מסכת השתקה מצד הרשויות הרלוונטיות. הסביבה המשפטית אינה מאפשרת חשיפה של הפרשה, אך נראה כי עוד נשמע עליה בעתיד.
תעשיית הכטב״מ הישראלית נחשבת למובילה בעולם כבר עשרות שנים וישנם עשרות או מאות אנשים שיודעים את רזי המקצוע. בשילוב עם מדינות שמוכנות לרכוש כלים מתקדמים בעשרות או מאות מליוני דולרים, נוצרת משוואה שלעיתים מסתיימת במפח נפש.
בהקשר הפרשה דנן, כאמור, הסביבה המשפטית מגבילה את חופש העיתונות.
15/07/21 18:05
11.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צילום: אלביט שר הביטחון היווני, Nikolaos Panagiotopoulos, קפץ לבקר בדוכן של אלביט בתערוכת DEFEA 2021 שנערכה ביוון בימים האחרונים. במסגרתה, הציגו חברות ישראליות מגוון מוצרים לשוק הבלקן ומדינות אירופה. הזרז לרכישות הנשק באזור זה הוא פוטין, שהעלה את המתיחות מול נאט״ו בשנים האחרונות, בעיקר לאחר כיבוש חצי האי קרים.
במקרה של אלביט, מדובר בקשר מיוחד עם יוון. רק באפריל האחרון זכתה החברה בפרויקט להקמה ותפעול בית הספר לטיסה של צבא יוון.
15/07/21 12:45
9.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אתמול (ד), שליט דובאי מוחמד בן רשיד אל-מכתום נתן את ברכתו להתנעת הפרויקט יחד עם Drone in a Box של איירובוטיקס בעת ביקורו במפקדה הראשית של משטרת דובאי צילום: איירובוטיקס סטארט אפ הרחפנים האוטומטיים איירובוטיקס מכריז שנבחר ע״י משטרת דובאי לפרויקט ייחודי במסגרתו מערכת ה- Drone in a box של החברה, הכוללת מערך של רחפנים אוטומטיים, תיפרס ברחבי דובאי לצרכי אבטחה, מענה לקריאות חירום ושמירה וכן קיצור זמן התגובה המשטרתי.
דובאי בחרה במערכת של איירובוטיקס, מיד אחרי חתימת הסכמי אברהם בין איחוד האמירויות לישראל, כמקרה מבחן לשילוב סדיר של רחפנים בפעילות ביטחונית. אתמול (ד), שליט דובאי מוחמד בן רשיד אל-מכתום נתן את ברכתו להתנעת הפרויקט יחד עם Drone in a Box של איירובוטיקס בעת ביקורו במפקדה הראשית של משטרת דובאי.
החל מחודש אוקטובר השנה יוצג מקרה המבחן לעולם כולו – והוא עתיד לשנות את תפיסת ההפעלה של גופי הביטחון ברחבי העולם: לא עוד שילוח מיותר של אנשי כוחות הביטחון, אלא שיגור צי רחפנים אוטונומיים מהירים ויעילים לכל מקום בזריזות ובעלות נמוכה. היריד העולמי, או האקספו, שנבחר כארוע הפתיחה לשיתוף הפעולה הזו הוא תערוכה בינלאומית שמתקיימת אחת לארבע שנים.
מערכות הרחפנים של איירובוטיקס מפותחות ומיוצרות בישראל, וכבר צברו ניסיון מבצעי משמעותי באוסטרליה, סינגפור, ישראל וארה״ב. בסינגפור משתתפת איירובוטיקס בפרויקט, בשיתוף עם כוחות הביטחון המקומיים, שבמסגרתו נבחנת היכולת להגיע לכל נקודה במדינה בתוך דקות ספורות, וכן לספק משלוחי חירום.
מערכת "DRONE IN A BOX" של איירובוטיקס נמצאת בתהליך קבלת TC (אישור קבע) מול ה-FAA (רשות התעופה האמריקאית). תהליך אישור הקבע הוא תהליך ארוך וקפדני, שבסופו תוענק תעודה שהמשמעות שלה היא אפשרות נרחבת יותר לטוס ב-BVLOS מעל אנשים בכל רחבי ארה״ב ללא צורך באישור ספציפי (טיסות מחוץ לקשר עין של המטיס, BVLOS – Beyond Visual Line of Sight). בהמשך מתכוונת איירובוטיקס להרחיב את הפעילות בתחום הביטחון גם לארה״ב.
15/07/21 11:52
8.87% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תותח ה-M109A7 משמש כמערכת התמיכה העיקרית באש עקיפה של צוותי לחימה חטיבתיים משוריינים (ABCT) בצבא ארה"ב
By Staff Sgt. Richard Wrigley - https://www.dvidshub.net/image/1694738, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40900085 חברת BAE Systems הודיעה השבוע (רביעי) כי זכתה במכרז של משרד ההגנה האמריקאי להמשך יצור של תותחי הוביצר מתנייעים M109A7 ושל רכבים נושאי תחמושת מסוג M992A3 בשווי של 72.4 מיליון דולרים.
החברה מציינת כי תומ"ת הוביצר M109A7 יעמוד ביעדי המוכנות והמודרניזציה לטווח הארוך וימנף את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר הקיימת כיום. תותח ה-M109A7 הוא התוספת האחרונה למשפחת כלי הרכב M109 של חברת BAE ומשמש כמערכת התמיכה העיקרית באש עקיפה של צוותי לחימה חטיבתיים משוריינים (ABCT) בצבא ארה"ב.
בגרסה המתקדמת של תותח הוביצר M109 נעשה שימוש בחימוש הראשי ובמבנה תא הנהג של פאלאדין M109A6, אך מרכיבי שלדת הרכב הוחלפו במרכיבים מודרניים כמו של רק"מ ברדלי. המבנה המשופר של השלדה מספק יכולת שרידות רבה יותר ויכולת שיתופיות גבוהה יותר עם המערכות הקיימות ב-בצוותי הלחימה החטיבתיים המשוריינים ומפחית את העלויות התפעוליות על ידי החלפת רכיבים מיושנים.
15/07/21 12:08
8.06% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ארדואן טלפן לנשיא הרצוג לברכו. האם נשיא טורקיה מוכן נפשית ותודעתית לפתוח בשלבי חידוש, שיפור ונרמול יחסי אנקרה-ירושלים? דן ארקין נשאר סקפטי עם קורטוב תקווה FILE PHOTO: Turkey's President Tayyip Erdogan holds a news conference on the final day of the G20 leaders summit in Osaka, Japan June 29, 2019. REUTERS/Jorge Silva TPX IMAGES OF THE DAY - RC1C324B48A0/File Photo
מספרי הטלפון והמיילים של שגרירות טורקיה בישראל ברחוב הירקון בתל אביב מנותקים. אין תשובה. מצב שונה לחלוטין מאותן שנים שבהן חלק ממטוסי חיל האוויר הישראלי התאמנו דרך קבע בטורקיה, 'גיהצו' את שיטחה העצום באימוני טיסות ארוכות-טווח.
עם זאת, הטלפון בבית הנשיא בירושלים מחובר, וארדואן התקשר. טילפן לנשיא החדש יצחק הרצוג כדי לברכו. שוחחו, כך נמסר, כ-40 דקות, זה קצת יותר מברכה. ואיש כארדואן אינו מתקשר לאחל מזל טוב.
אינטרסים בלבד
אולי שיחה זו מעידה על כוונות של ארדואן, הנשיא הכל יכול בארצו, לחדש קשרים עם ישראל. ייאמר מיד: אם זו כוונתו, הרי לא מתוך אהבה, אלא אינטרסים בלבד, ויש כאלו. טוב תעשה ישראל אם תיענה בחיוב לאולי-ניסיונות-גישוש-חיזור אלו, אם כי בהרבה זהירות, מחשבה ובחינה יסודית של כל יוזמה מצד הנשיא, שהשמיע לא פעם התבטאויות אנטי-ישראליות מהחמורות ביותר.
אנו מדברים על מעצמה אזורית. 85 מיליון תושבים. גשר גיאוגרפי בין יבשות אסיה לאירופה. חברה בנאט"ו. מדינת תיירות שהמוני ישראלים נהרו אל שרותיה הטובים במשך שנים, גם בימי היעדר קשרים דיפלומטיים. מדובר במדינה שנהפכה ליצרנית, משווקת ומוכרת מערכות נשק למדינות רבות, בעיקר באזור המזה"ת וסביבתו. מדינה שהקימה תעשיות ביטחוניות, אוויר ויבשה.
טורקיה שואפת, ללא הצלחה, להתחבר לאיחוד האירופי. טורקיה יודעת היטב את מלאכת ההתמקחות, כמו בבזאר, בין המעצמות הגדולות: מזמינה מטוסי F-35 בארה"ב, לא מקבלת אותם כי היא קונה מערכות הגנ"א מתקדמות S-400 ברוסיה. מאיימת לרכוש מטוסי קרב מתקדמים ברוסיה אך לא מזמינה, ועושה הכל כדי שבארה"ב יסכימו להחזיר אותה לקבוצת המדינות המייצרות חלקים ומערכות עבור מטוסי חמקן F-35, לטובת התעשיה האווירית שלה.
הזעם הארדואני כלפי ארה"ב גבר אחרי שהנשיא ביידן התבטא בדבר "ג'נוסייד ארמני". הנושא הארמני הוא עדין ורגיש מעין כמוהו גם ביחסי אנקרה-ירושלים, ומדינת ישראל הרשמית נמנעת מגינוי הטבח בארמנים.
עליות ומורדות
מערכת הקשרים בין ישראל לטורקיה ותיקה. רשמית כוננו קשרים בשנת 1950 ומאז ידעו עליות ומורדות, ובתקופת ארדואן בעיקר מורדות. נערכו תמרוני אוויר וים משותפים לצבאות שתי המדינות. היו ידיעות על שת"פ מודיעיני והעברת ידיעות מישראל לטורקיה למניעת פיגועים בטורקיה. סוכנות בלומברג פרסמה באפריל 2020 שבתקופת הקורונה מכרה טורקיה לישראל ציוד רפואי, מסכות וכפפות מגן, "מטעמים הומניטריים".
מה שלא הפריע לארדואן, המכריז על עצמו כ"מגן פלשתין", לתקוף את ישראל קשות על הרג פלשתינים בעזה ועל פגיעה בקודשי מסגד אל אקצה והר הבית. אפרופו הר הבית: כדאי לחקור בעתיד את מידת המעורבות החשאית של טורקיה בנעשה באגן הקדוש עד היום הזה.
אין מחסור בנושאי מחלוקת קשים וסבוכים בין אנקרה לירושלים. פרשת האנייה מרמרה הסתיימה בתשלום פיצויים אך איבה טורקית נותרה. ארדואן רואה שישראל מגיעה להסכמי שת"פ מסויימים עם רוסיה בחזית הסורית, מקיימת יחסי שלום עם מצרים וירדן, חותמת על הסכמי אברהם עם ארבע מדינות מוסלמיות. יתכן כי התפתחויות אלו במזה"ת, שבו יש לטורקיה אינטרסים רבים, גורמות לארדואן לחשב מסלול מחדש, אולי לפתוח בגישושי מגעים עם ירושלים.
עוד נושא שבו לא ישיג ארדואן "את שלו" ללא מגעים, מו"מ ושיחות הוא אנרגיה. חיפושי הגז במזרח הים התיכון. חמש מדינות שותפות בשדות גז שהתגלו, מתגלים ואולי יתגלו – טורקיה, יוון, קפריסין, לבנון וישראל.
לכל מדינה מים טריטוריאליים, מים כלכליים משלה, דרישות משלה, שמיכת הגז קצרה, וכולן לוטשות עיניים אל מאגרי הגז התת-ימי. של מי המים האלו? אלו שאלות סבוכות, ועוד רחוק היום שבו נראה מפות עם סימונים מדוייקים מה שייך למי. גם בנושא זה הטורקים נחושים ואינם נרתעים משיגור אניות מחקר כדי להראות נוכחות ולטעון "זה שלי".
תעשיות ביטחוניות
כדאי לשים לב למערך התעשיות הביטחוניות שהקימה טורקיה ב-15 השנים האחרונות. ארדואן רוצה לחדש את ימי האימפריה העותומנית, אבל עותומנים עם כטמ"מים, עם מטוס ועם טנק. התפתחו ברחבי טורקיה תעשיה אווירית ותעשיה צבאית, כשהסיסמה היא עצמאות מבצעית, ייצור בבית והיעדר תלות ביבוא ביטחוני, בדומה לקו המוביל כיום בהודו.
פועל ארגון גג חזק של התעשיות הביטחוניות, ותאגיד אסלסאן, לדוגמה, מכר ב-2019 ציוד צבאי ל-60 מדינות. בטורקיה מדברים על ייצור מטוס קרב ATAK ועל טנק מערכה ALTAY, על מסוקי תקיפה תוצרת בית, ובראש הרשימה כלי טיס בלתי מאויישים.
הממשלה החליטה להתמקד בייצור כלי טיס קטנים אלו, שהם זולים יחסית ורשימת הלקוחות מתארכת. חברת BAYKAR מייצרת את הכטמ"מ BAYRAKTAR TB2 ומוכרת אותם לאוקראינה, לקטאר ולאוזבקיסטאן. כטמ"מים טורקיים פעלו בזירות לחימה בסוריה, בלוב ובאזרבייג'אן.
לתעשיה הטורקית יש חסמים: האמריקנים בלמו יצוא מסוקים שמנועיהם מתוצרת ארה"ב ובריטניה. וושינגטון הטילה סנקציות בגלל רכש מערכות הגנ"א רוסיות מתקדמות S-400. יתכן שדווקא סנקציות אלו מדרבנות ומקדמות את התעשיות המקומיות, בדומה למה שקרה בישראל בעקבות הטלת האמברגו הצרפתי של דה גול.
טורקיה מרבה לייצא לארצות מוסלמיות, ערביות ומרכז אסיאניות, אך לא מצליחה למכור ציוד לחברות נאט"ו. טובי המומחים ומכוני חקר תפוצת הנשק בעולם תמימי דעים שההתקדמות בתעשיות הביטחוניות בטורקיה מרשימה. אולי לא קידמת הטכנולוגיה, אך כלים יעילים וזולים. שינוי בקשרים עם ישראל עשוי לחדש שת"פים עם התעשיות הביטחונית הישראליות. יש בטורקיה מי שמכירים את רפאל, התעשיה האווירית ואלביט מערכות.
שגריר? לא בקרוב
המסקנה המתבקשת היא ששגריר טורקי ישוב ללשכתו ברחוב הירקון בתל אביב, אבל עדיין רחוק היום. מתפרסמים רמזים על מגעים חשאיים. כבר לפני כחמש שנים הושגה הסכמה ל"שיקום היחסים".
יוזמת ארדואן להתקשר לנשיא חדש בירושלים עשויה לרמז על כיוון כזה באנקרה. ישראל וטורקיה הן שתי מדינות מפתח במזה"ת ולשתיהן תועלות רבות מנרמול יחסיהן וקשריהן. הנה אתגר לממשלת בנט, לשר החוץ יאיר לפיד ולמשרדו.
אלא שהתקדמות בכיוון זה מחייבת שינוי כיוון רדיקלי בטורקיה. מדובר במעבר לנרמול יחסים מתוך איבה אמיתית שהביע וביטא הנשיא ארדואן באלף ואחת הזדמנויות נגד מדינת ישראל ובגנותה. האינטרסים ההדדיים מזמינים שיפור בקשרי שתי המדינות, אם כי הדרגתי, איטי ובשלבים. השאלה היא אם רג'פ טאיפ ארדואן מוכן לכך נפשית ותודעתית.
15/07/21 13:59
8.06% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סגן ניצב במשטרה, תושב קריית מוצקין (48) מואשם בקבלת דבר במרמה וסיוע להתחזות לאחר. ״הנאשם ניהל קשר רומנטי עם הנאשמת והיה בהליכים לסיום נישואיו ובמקביל ניהל קשר רומנטי עם ארבע שוטרות נוספות״, כותבים בפרקליטות צילום: משטרת ישראל המחלקה לחקירות שוטרים הגישה היום לבית משפט השלום בחיפה כתב אישום נגד סגן ניצב במשטרה, תושב קריית מוצקין (48), בגין קבלת דבר במרמה וסיוע להתחזות לאחר ונגד תושבת קריית אתא (40) בגין איומים, קבלת דבר במרמה והתחזות לאחר. בנוסף, שניהם הואשמו בשיבוש מהלכי משפט.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד אביטל פינק, הנאשם ניהל קשר רומנטי עם הנאשמת והיה בהליכים לסיום נישואיו ובמקביל ניהל קשר רומנטי עם ארבע שוטרות נוספות. הנאשמת הייתה מתקשרת אליהן, לעיתים מזדהה כאשתו של הנאשם, ומאיימת עליהן כי אם לא יסיימו את הקשר ביניהם היא תחשוף אותן.
בנוסף, הנאשם ביקש מהנאשמת לברר אילו כרטיסי אשראי יש ברשותה של אשתו, לשם כך היא התחזתה בפני חברות האשראי כאחותה של אשתו על מנת לקבל מידע זה. לאחר שהוגשו תלונות במשטרה נגד הנאשמת בגין האירועים הללו, נפתחה חקירה והנאשם מסר לנאשמת פרטים מתוכה.
15/07/21 14:08
6.85% מהצפיות
מאת IsraelDefense
גורם בשב"כ: מדובר בפיגוע שונה במאפייניו מהפיגועים אחרים שבוצעו במהלך המהומות בחודש מאי 21 - הפיגוע לא בוצע בלהט הרגע ובאופן ספונטני אלא תוכנן במשך ימים ארוכים צילום: שב״כ בתאריך 28/5/21 בשעות הלילה, הושלכו 5 בקבוקי תבערה לעבר בניין מגורים, בו מתגוררים תושבים יהודים, ברחוב בעל התניא 6 בלוד. בפיגוע נגרם נזק לשתי דירות, בלא נפגעים בגוף. מחקירת הפיגוע עלה כי מבצעי פיגוע הטרור קשרו יחד 5 בקבוקי תבערה על מנת להעצים את הבערה ולגרום פגיעה משמעותית יותר ברכוש או בנפש. באורח נס לא נפגעו בני המשפחה שאל חצר ביתה הושלכו בקבוקי התבערה.
הותר לפרסום כי בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל נעצרו לחקירת שב"כ החשודים בביצוע הפיגוע, כולם אזרחים ישראלים תושבי לוד.
השתלשלות הפיגוע
בזירת הפיגוע נכחו טילבה אל טורי, אזרח ישראלי בן 19, וכן קטין נוסף, אשר מהחקירה בשב"כ עלה כי השליכו יחד את בקבוקי התבערה. כמו כן בפיגוע השתתף גם ראפאת אל טורי, אזרח ישראלי בן 19, אשר שימש כתצפיתן של החוליה ועמד עימם בקשר באמצעות מכשירי קשר ווידא שאין כוחות משטרה באיזור. מהחקירה עלה גם כי ראפאת היה מעורב ביידוי אבנים במהלך המהומות בלוד בחודש מאי וכי טילבה אל טורי היה מעורב בעבר בסחר והחזקת אמל"ח.
מחקירת השב"כ עלה כי נוספים שימשו כסייענים מרכזיים בפיגוע. נסאר אבו זאיד, אזרח ישראלי בן 19 - היה שותף פעיל בהכנות לפיגוע. מהחקירה עלה כי נאסר ייצר את בקבוקי התבערה וביצע סיורי שטח יחד עם מבצעי הפיגוע לקראת הוצאתו לפועל. כמו כן עלה כמעורב בהתפרעויות שאירעו במהלך חודש מאי 2021.
מהחקירה התברר עוד כי אחיו של נסאר - גאסר אבו זאיד, אזרח ישראלי בן 22, וגלאל אבו זאיד אזרח ישראלי בן 21, היו מעורבים בהכנות לקראת הפיגוע ובכלל זה כי עסקו בייצור בקבוקי התבערה וכן בסחר והחזקת אמל"ח. עוד עלה מהחקירה מעורבות של קטין נוסף כמי שסיפק למבצעי הפיגוע את מכשירי הקשר ששימשו בפיגוע ואת האופניים ששימשו להכנות לפיגוע. מהחקירה עלה עוד כי אימסלם אל טורי, אזרח ישראלי בן 20 היה גורם מוביל בתכנון הפיגוע.
גורם בשב"כ: מדובר בפיגוע שונה במאפייניו מהפיגועים אחרים שבוצעו במהלך המהומות בחודש מאי 21 - הפיגוע לא בוצע בלהט הרגע ובאופן ספונטני אלא תוכנן במשך ימים ארוכים ומומש כשבוע לאחר ההפוגה באירועי האלימות בכלל ובלוד בפרט וזאת על מנת להצית מחדש את האירועים, על רקע האווירה המתוחה ששררה בעיר באותה התקופה.
הפיגוע בוצע לאחר תכנון מקדים ובמאפייני תשתית של התארגנות טרור מקומית תוך ביצוע סיורי שטח לצורך בחירת יעד מתאים ונתיב מילוט מהיר מהזירה, ייצור בקבוקי התבערה, ושימוש במכשירי קשר בזמן ביצוע הפיגוע. שירות הביטחון הכללי רואה בחומרה רבה את מעורבותם של אזרחי ישראל בטרור, וימשיך לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותו בכדי לסכל כל איום ולמצות את הדין בחומרה עם כלל המעורבים באירועי טרור על רקע לאומני.
בימים אלו הסתיימה חקירתם של המעורבים והבוקר הוגשה לבית המשפט הצהרת תובע על הכוונה להגיד נגדם כתב אישום בימים הקרובים.
15/07/21 09:41
6.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
IVIX השלימה גיוס סיד של 13 מיליון דולר ומשיקה פלטפורמה למלחמה בכלכלה השחורה
קרדיט לצילום: דורון לצטר IVIX, פלטפורמת הטכנולוגיה הראשונה שנועדה להילחם בכלכלה השחורה, השלימה סבב גיוס סיד של 13 מיליון דולר, בהובלת 8Team ובהשתתפות Citi Ventures, Cardumen Capital ומשקיעים פרטיים נוספים. ההון שגויס יאפשר ל- IVIX לצמוח באופן משמעותי, לגייס עובדים ולפתח את מערכי המכירות והשיווק.
IVIX נוסדה בשנת 2020 על-ידי מתן פטאל, המשמש כמנכ"ל החברה, ודורון פסוב, המשמש כ- CPO. פטאל, יוצא 8200, היה מייסד ומנכ"ל חברת סילברפורט, חברת אבטחת סייבר מובילה, וכיהן במשך עשור בתפקידי מו"פ שונים, בהם ב- Intucell, שנרכשה על ידי סיסקו בשנת 2013 בכחצי מיליארד דולר.
פסוב, יוצא יחידה 81, היה בעבר מנהל מוצר בכיר ב- Gita Technologies, והוביל את פיתוחם של מוצרי סייבר שנפרסו ברחבי העולם. בעבר עבד גם בקלארוטי (חברת פורטפוליו של Team8) כיועץ לאבטחת סייבר. כיום IVIX, שיושבת בתל אביב, מעסיקה 12 עובדים, רובם בישראל. בעקבות גיוס ההון החברה מתכננת לגייס עוד כ-40 עובדים, מתוכם כ-20 למרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל.
היקף העלמות ההכנסות בעולם מגיע מדי שנה לכ-20 טריליון דולר, מה שמוביל להפסד הכנסות מס של כ-6 טריליון דולר. הפתרון של IVIX נועד לסייע לרשויות המס, שמסתמכות כיום על תהליכים ידניים וכלי עבודה מוגבלים, לצמצם משמעותית היקפים אלה ולבסס יכולת הרתעה. הטכנולוגיה של החברה, מונעת AI, מנתחת ביעילות מידע פנימי של רשויות המס וסורקת מידע פומבי, ומזהה העלמות מס והונאה גם בקני מידה גדולים.
הפלטפורמה של IVIX, אשר פרוסה כיום בכמה ממדינות ה-OECD, סייעה לרשויות המס לזהות במהירות ובדיוק רב מספר משמעותי של העלמות מס, לרבות בתחומים בהם מעל ל-50% מהעסקים לא דיווחו על הכנסות.
מתן פטאל, מנכ"ל ומייסד IVIX: "אנו נרגשים להכריז על סגירת סבב גיוס הסיד שהובל על ידי Team8 Capital. לקוחות ברחבי העולם חוזרים ומדגישים כמה הפלטפורמה שלנו טרפה מחדש את הקלפים. יכולות ההתרחבות שלנו בשילוב שיעור הדיוק שעולה על 98%, מסייעים במאמצי ההרתעה של רשויות המס, ומסייעים לתשלום מס אמת".
שרית פירון, שותפה מנהלת בחברת Team8 Capital: "אנו מתרגשים מאוד מההשקעה שלנו בIVIX ומסגירת סבב הגיוס הנוכחי. מייסדי החברה עבדו בצורה מרשימה לפיתוח פלטפורמה ראשונה מסוגה בעולם שנועדה להאיר את "כלכלת הצללים". היכולות פורצות הדרך של IVIX מאפשרות לרשויות המס לאתר פעילות שאינה חוקית באופן אוטומטי ולהבטיח הערכה מדויקת של חבות המס".
ארנית שנער, מנהלת חדשנות והשקעות הון סיכון של סיטי בישראל, אמרה: "הטכנולוגיה של IVIX מסייעת למאמצי הממשלות לנטר השתמטויות והונאות מסים ואנו רואים חשיבות אדירה בפעילות זו. עבדנו בעבר עם מייסדי החברה, השקענו בהם ובטכנולוגיות פורצות דרך שפיתחו ואנו מתרגשים לקראת העבודה עם הצוות על הפתרונות של IVIX".
פרד גולדברג, יועץ ראשי ל-IRS, ראש ה-IRS לשעבר, עוזר מדיניות מס ביטחונית ויועץ ל- IVIX אמר: "שימוש יעיל בטכנולוגיה ובנתונים הינו אתגר עולמי בכל הנוגע לגביות מס ולעסקאות כלכליות בלתי חוקיות. IVIX סוללת את הדרך קדימה, ומאפשרת לרשויות המס כלי מתקדם למלחמה בהונאות מס ועמידה בחוקים.״