זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/06/21 08:24
12.01% מהצפיות
מאת IsraelDefense
גס"י (גף סיור ימי) יחידת החיבור בין חיילות האוויר והים. יוצרת תמונה ימית יומית באמצעות הכטמ"מ 'שובל' צילום: אתר חיל האוויר בבסיס פלמחים פועלת יחידה מיוחדת שמחברת בין חיל האוויר לבין חיל הים ובונה כל יום את התמונה הימית עבור צה"ל מתוך קרון הכטמ"מ 'שובל' (HERON 1). יחידת גס"י, גף סיור ימי, שייכת לטייסת הכטמ"מים 200 והיא מוגדרת העיניים של חיל הים מהשמיים.
מפקד גס"י רס"ן ע' מסר לאתר חיל האוויר כי תפקיד חיילי וחיילות היחידה הוא לבנות תמטנה ימית יומית של אזורי המים הכלכליים של המדינה, והיחידה משתתפת במבצעים בתקופת המב"מ ובמעצים מיוחדים. בקרון ההפעלה של הכטמ"מ 'שובל' יושבים עת פעילות שלושה מחיילי גס"י ושני מפעילי כטמ"מ מהטייסת. לפני כל משימה הם מקבלים מחיל הים מידע ונתונים ומאתרים מטרות בלב ים בסיוע הכטמ"מ. מגלים ספינות, מזהים את סוג הספינה, למי היא שייכת ומה מטרת הפלגתה.
כשהגיע לחופי ישראל זיהום דלקים חמור, היה חשש לגל שני של זיהום, והכטמ"מ ויחידת גס"י הם שאיתרו אצל הגל השני ודיווחו לרשויות הרלוונטיות. חיילי וחיילות גס"י עוברים הכשרה בת שמונה חודשים עד להסמכה המקצועית להפעלת עמדות המכ"ם והפעלת הכטמ"מ בכל גיחה. סגן ג', מפעיל כטמ"מ בטייסת 200, סיפר שהמפעילים מבצעים משימות בתדירות גבוהה, וכך נוצר חיבור הדוק בין אנשי חיל האוויר וחיל הים ביחידה, למרות השוני בעולם התוכן של נציגי שני הזרועות.
22/06/21 18:43
9.78% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המתקפה לא פגעה ברשתות מסווגות. טרם ברור מה מקור התקיפה או וקטור הכניסה. משרד הביטחון טרם הגיב לפרסום bigstock לישראל דיפנס נודע כי מספר חברות ביטחוניות ישראליות נמצאות תחת מתקפת סייבר מיום חמישי האחרון. מדובר במתקפה על המערכות החיצוניות של החברות, ללא פגיעה ברשתות הפנימיות המסווגות.
טרם ברור מה מקור התקיפה או וקטור הכניסה, אך מקורות מוסרים כי ייתכן וזה קשור למתקפת פישינג ממוקדת נגד חברות ישראליות בתקופה האחרונה.
פניתי למשרד הביטחון בנושא, אם תתקבל תגובה, תפורסם כאן.
22/06/21 13:54
9.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מנכ"ל החברה, מייקי הרטמן, הכריז בערוץ היוטיוב של החברה כי הערכה החדשה תהיה מוכנה לשיווק כבר לקראת תערוכת ShotShow הקרובה בחודש ינואר 2022
https://www.thefirearmblog.com/blog/2021/06/17/caa-mck-pcc-pistol-calibe... חברת CAA USA הודיעה כי תצא בקרוב עם ערכת הסבת אקדח (MCK) חדשה מתוצרתה לאקדחים בקליבר קרבין (PCC). מנכ"ל החברה, מייקי הרטמן הכריז בערוץ היוטיוב של החברה כי הערכה החדשה תהיה מוכנה לשיווק כבר לקראת תערוכת ShotShow הקרובה בחודש ינואר 2022. מדובר בערכה הידועה בארץ בשם "מיקרו רוני" שפותחה ומיוצרת על ידי החברה הישראלית CAA.
האתר Thefirearmblog.com מספר כי עד עתה נודעו הפרטים הבאים על הערכה החדשה: היא מיועדת לתחמושות בקליברים "9 ו-"10, היא תהיה זמינה באורכי קנה של "16.5 ו-"10 וכן בקנה של "10 עם תוספת של משתיק קול מזויף בכדי לעמוד בדרישות אורך הקנה המינימליות.
קת מתקפלת הן לימין והן לשמאל והמאפשרת ירי כאשר הקת מקופלת, מערכת פליטת גזים שלדברי מייקי הרטמן נוסתה בירי של 400,000 כדורים והוכחה כאמינה, שימוש במחסניות של גלוק או במחסניות מקוריות של CAA וכן ידית אחיזה קדמית בתקן M-LOK עם תפס משולב לאחזקת מחסנית נוספת.
האתר מסייג את דבריו ואומר כי האמור מעלה מתבסס על קליפ וידאו טיזר שפרסמה החברה באתר היוטיוב שלה והיא אף טרם נתנה שם מסחרי לערכה החדשה. נותר להמתין ולראות האם בסופו-של-דבר אכן תוציא החברה לשוק את הערכה החדשה.
בהקשר זה יוזכר כי חברת CAA Israel היא המפתחת של מוצר הסבת האקדח "רוני" והיא בעלת הפטנט עליו. בשנים האחרונות התנהלו מאבקים משפטיים על הבעלות על החברה וחברות-הבת שלה. בפשרה שהושגה חזרה הבעלות המלאה על חברת CAA ישראל לידי משה עוז ולטענתו כחלק מהפשרה הוא הסכים כי CAA USA תמשיך לייצר ולשווק את ערכת הסבת האקדח המדוברת.
עוד ציין עוז כי הקים בארה"ב חברת שיווק בשם CAA אמריקה שמטרתה מכירות מוצרי החברה בשוק האמריקאי כולל מכירות מקוונות.
22/06/21 16:26
7.82% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת, שבונה חברת לוקהיד מרטין, תספק לצבא נתוני ניווט מתקדמים ומדויקים. הלוויין ייכנס למסלול בגובה 12.5 אלף מייל סביב כדור הארץ שיגור הלווין. צילום: US Space Force שוגר לחלל הלוויין החמישי בסדרת לווייני מערכת הניווט הגלובלית GPS 3 שבונה חברת לוקהיד מרטין. מערכת ניווט זו תשרת בעיקר את צורכי הצבא האמריקני.
הלוויין ייכנס למסלול סביב כדור הארץ בגובה של 12,550 מייל. הוא שייך ומופעל על ידי חיל החלל האמריקני, ויספק לצבא נתוני ניווט מתקדמים בטכנולוגיה NG, הדור הבא. חברת לוקהיד מרטין הודיעה כי הנתונים יהיו יותר מאובטחים מאשר בעבר, רמות דיוק גבוהות, יכולות מתקדמות למניעת שיבושים וחסימות. הלוויין מכיל גם ערוצים אזרחיים שיפעלו כמו מערכת ניווט GPS אזרחית רגילה.
סגנית נשיא לוקהיד מרטין טניה לדוויג מסרה כי בכל לוויין שמשוגר לחלל החברה מסייעת לחיל החלל לשפר את יכולות הניווט, וכבר הושלמה בנייתם של עוד שלושה לוויינים שישוגרו בעתיד הקרוב ויצטרפו למערכת GPS 3.
הלוויין שוגר מבסיס החלל בקייפ קנברל, פלורידה, על טיל פלקון 9 של חברת השיגורים SPACE X.
22/06/21 23:22
7.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סטארט-אפ האגרי-טק הישראלי עידית, שפיתח טכנולוגית האבקה מלאכותית של גידולים מואבקי חרקים, מפתח פתרון להאבקה מלאכותית. הפתרון ייושם בתחילה במטעי פיסטוקים, אחד מהגידולים בעלי קצב הצמיחה המהיר בעולם שירות ההאבקה המלאכותית של עידית במטעי פיסטוקים. צילום: יח״צ, באדיבות החברה סטארט-אפ האגרי-טק הישראלי עידית (Edete) מבסמת טבעון, שפיתח טכנולוגית האבקה מלאכותית של גידולים מואבקי חרקים (כמו שקדים) מרחיב את שירותיו ומפתח פתרון להאבקה מלאכותית עבור גידולים מואבקי רוח. הפתרון ייושם בתחילה במטעי פיסטוקים, אחד מהגידולים בעלי קצב הצמיחה המהיר בעולם.
גודל שוק הפיסטוק העולמי כ-6-9 מיליארד דולר בשנה והמגדלות המובילות בעולם הן ארה"ב, טורקיה ואיראן, וכן מספר מדינות נוספות ובהן יוון, ספרד, איטליה, אפגניסטן, סוריה, סין ואוסטרליה. כצעד הראשון לבדיקת הפתרון שפיתחה לגידולים מואבקי רוח, ביצעה עידית לאחרונה פיילוט ראשון של האבקה מלאכותית במטעי פיסטוק בקליפורניה.
קרן מימרן, סגנית נשיא לפיתוח עסקי ושיווק בחברת עידית, מסרה: "בטבע מבוצעת האבקת רוח בצמחים שונים כולל דגנים ועשבים, וכן גידולים חקלאיים נוספים כגון זיתים, תמרים, פיסטוקים, אגוזי מלך, זרעי ירקות ועוד. האפקטיביות של האבקת רוח תלויה בסינכרון הפריחה הזרה, בתנאים מטאורולוגים כגון טמפרטורה, משך שעות האור ועוצמת רוחות ובתנאי סביבה נוספים כגון מים ואיכות הקרקע". מימרן הוסיפה: "הטכנולוגיה שלנו יכולה ועתידה לאפשר למגדלים להזין את העולם בצורה הכלכלית והיעילה ביותר האפשרית".
הטכנולוגיה של עידית כוללת קטיף פרחים באופן מכני, הפרדה בין אבקת הפולן לפרחים ושימור הפולן באחסון למשך למעלה משנתיים תוך הבטחת איכות הנביטה. בזמן הפריחה מוכנס הפולן המתאים ביותר מבחינה גנטית למערכת האבקה רובוטית 2BeTM ומבצעת פיזור יעיל על מטעים פורחים. הטכנולוגיה עושה שימוש בחיישנים שמאפשרים לפזר את האבקה בקרבה אופטימלית לצמחים. בנוסף, טעינה של האבקה במטען אלקטרוסטטי מבטיחה כי האבקה תיצמד לפרחים ותיקלט על ידם.
שירות ההאבקה המלאכותית של עידית יושם במטעי שקדים בישראל ובפיסטוקים בארה"ב על בסיס אבות-טיפוס של מאביקים מכניים, שפותחו על ידי החברה ויכולים לשמש גם להאבקה של שקדים, דובדבנים, תפוחים וגידולים נוספים.
עידית, שהוקמה ב-2016, פיתחה פתרון ייחודי להאבקה מלאכותית של גידולים חקלאיים. לחברה מרכז הפקת אבקה ניסיוני בעמק החולה. עידית גייסה עד עתה 6.2 מיליון דולר בסבבי קדם-סיד וסיד, כולל 2.2 מיליון דולר מרשות החדשנות. החברה מתכננת לגייס הון נוסף בסבב A במהלך שנת 2021 כדי לתמוך בתוכניות ההתרחבות והכניסה לשוק האמריקאי.
22/06/21 22:45
7.26% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחוקקים דמוקרטיים הגישו הצעת חוק הקוראת להקפאת שימוש בטכנולוגיות אלה על ידי גופים פדרליים. בארה״ב מתחולל ויכוח סוער בנוגע ליעילות הזיהוי הפחותה של מיעוטים (הטיה גזעית) ולנזקים הנגרמים מכך BIGSTOCK: Copyright: World Image קבוצה של חברי קונגרס אמריקנים הגישה בשבוע שעבר הצעת חוק הקוראת להקפאת שימוש בטכנולוגיות זיהוי פנים וטכנולוגיות ביומטריות נוספות כגון זיהוי קול על ידי הממשלה הפדרלית – הצעה שהוצגה כבר בקונגרס הקודם אך לא הבשילה. העומדים מאחוריה הנם מספר חברי מפלגה הדמוקרטית (אליזבת׳ וורן, אדוארד מארקי, ראשידה טליב ועוד) יחד עם ברני סנדרס העצמאי, שיוצא נגד טכנולוגיות אלה כבר מספר שנים.
ההצעה מבקשת לא רק לאסור על גופים פדרליים להשתמש בטכנולוגיות אלה, אלא גם לאסור על מימון פדרלי שלהן – ועל ידי כך להגביל השימוש בהן על ידי ישויות מקומיות/מדינתיות, מלבד במקרים מוגדרים מראש ומוגבלים על פי חוק. כמו כן, נתונים שייאספו בניגוד לחוק לא יהיו קבילים עבור תהליכים משפטיים. אם בכל זאת ייאסף מידע שלא על פי המגבלות המוצעות, יוכלו אזרחים פרטיים לתבוע את הממשלה הפדרלית.
בארה״ב מתקיים ויכוח נרחב על יעילות טכנולוגיות זיהוי הפנים, שבאופן גורף מזהות בדיוק רב יותר יותר פנים של אנשים לבנים מאשר של שחורים ומיעוטים אחרים (הטיה גזעית), דבר שכבר הוביל למעצרי שווא בקרב אוכלוסיות אלה בשל פשעים שלא ביצעו. זאת בנוסף לחששות הכבדים מפגיעה בפרטיות והפרת זכויות אזרחיות נוספות. ערים שונות ברחבי ארה״ב כגון פורטלנד, סן פרנסיסקו, בולטימור ובוסטון, כמו גם מדינת וירג׳יניה, חוקקו חוקים מקומיים הנוגעים לאיסורים והגבלות לגבי השימוש בטכנולוגיות אלה. בסן פרנסיסקו, למשל, האיסור חל על המשטרה, בעוד שבבולטימור הוא תקף לתושבים, לעסקים ולעירייה.
22/06/21 13:35
6.7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לראשונה מאז שנכנס לתפקידו: הרמטכ"ל מבקר בוושינגטון. האם האמריקאים רוצים להבטיח שצה״ל
צילום: דובר צה״ל ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, סיים את שני ימי העבודה הראשונים של ביקורו בארה"ב. הרמטכ״ל קיים שורת פגישות מקצועיות בפנטגון והשתתף בטקס בבית העלמין הצבאי בארלינגטון, במהלכו הניח זר באנדרטת החייל האלמוני.
הרמטכ"ל התקבל במשמר כבוד בפנטגון על ידי יו"ר המטות המשולבים, הגנרל (****) מארק א. מילי, ולאחר מכן נפגש עם מזכיר ההגנה האמריקאי, מר לויד אוסטין. הפגישות כללו פאנל מקצועי בראשות יו"ר המטות המשולבים ובכירים נוספים בצה״ל ובצבא ארה״ב, בנוסף לשורת סקירות מודיעיניות ומבצעיות.
בפגישות נדונו סוגיות הנוגעות לאתגרים המשותפים של צבאות ארה״ב וישראל, בראשם איום הגרעין האיראני והתבססות האיראנים ברחבי המזרח התיכון. הרמטכ״ל הציג את הכשלים בהסכם הגרעין הנוכחי אשר מאפשרים לאיראן להתקדם בשנים הבאות באופן משמעותי בהיקף הצנטריפוגות ואיכותן ובכמות החומר המועשר ובאיכותו והדגיש את היעדר הפיקוח על תחום פיתוח הנשק הגרעיני.
הרמטכ״ל עמד על הסכנה הטמונה בחזרה להסכם הגרעין המקורי והדגיש כי יש לעשות הכל על מנת למנוע מאיראן יכולות גרעיניות צבאיות. כמו כן, נדונו בפגישה סוגיות ביחס להתעצמות חזבאללה במערכות נשק וטילים מדויקים והאתגרים והמענה בזירה הפלסטינית, בדגש על רצועת עזה.
בנוסף, הציג הרמטכ"ל למארחיו את עיקרי העשייה המבצעית, שיטות הפעולה הייחודיות וההישגים המבצעיים במבצע ״שומר החומות״. בתום הפגישות אמר הרמטכ"ל: ״הברית האסטרטגית והצבאית עם ארצות הברית מהווה נדבך משמעותי ביותר בביטחון הלאומי של מדינת ישראל. שיתוף הפעולה בין הצבאות הוא מכפיל כוח ואינטרס הדדי שהולך ומתחזק בשנים האחרונות, נמשיך לפעול יחד מול איומים משותפים במזרח התיכון.״
22/06/21 23:14
6.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפארק מיועד לקדם מנהיגות בתחומי החינוך והטכנולוגיה החינוכית ולשמש בית ליזמים, אנשי חינוך ותלמידים בצפון הארץ צילום: ספי שלוין מרכז החדשנות בטכנולוגיה וחינוך MindCET השיק מרכז בפארק התעשייה יקנעם, המיועד לקדם מנהיגות בתחומי החינוך והטכנולוגיה החינוכית (EdTech) ולשמש בית ליזמים, אנשי חינוך ותלמידים בצפון הארץ.
MindCET היא חממת החדשנות של מטח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית) המקדם פיתוח אפליקציות, תוכנות ותוכניות לקידום למידה המותאמת למאה ה-21. המרכז ביקנעם הוא השלישי במספר והוא מוקם על רקע ההצלחה רבה בפיתוח של עשרות סטארטאפים, עם מעורבות של עשרות אלפי תלמידים ומאות מורים בסניפים בדרום ובמרכז הארץ - בתל אביב וירוחם.
MindCET פועלת גם בשדה הבינלאומי ומקיימת עשרות שיתופי פעולה עם סטארטאפים וגופים העוסקים בחדשנות בחינוך, על מנת לקדם ולפתח את תחום הלמידה בארץ ובעולם.
התכניות שיפעלו במרכז החדש כוללות תכנית יזמות מחקר ופיתוח, בית מארח ליזמי אדטק, עבודה עם מערכת החינוך (מפגשים בין אנשי חינוך לבין סטראטאפים בתחום האדטק, וקבוצת בתי ספר שתוביל פיילוטים של מוצרי אדטק המפותחים במרכז), מרכז ללמידת מיומנויות עידן המדע, וכן האב למפגשי תעשייה-חינוך-הורים.
"פיתוח ואימוץ של פתרונות פורצי דרך לאתגרים ולצרכי תלמידי המאה ה-21 הניצבים בפני מערכת החינוך הישראלית מהווים חלק עיקרי בחזונה של מטח״, כך לדברי יוסי בידץ, מנכל מטח - המרכז לטכנולוגיה חינוכית. ״תקופת הקורונה האיצה את ההכרה בפוטנציאל הגבוה הטמון בלמידה הדיגיטלית, ככזו המשביחה את הלמידה ומחייבת שינוי, ולכן העבודה עם המורים ועם השטח חשובה ועקרונית ביותר. מרכז MindCet יוקנעם פותח דלתות לבתי ספר ולמורים שרוצים לקחת חלק בתהליך מחולל שינוי זה, במספר מסלולי טק ובדגש על אימוץ מוקדם של טכנולוגיות, אשר חלקם נערכים ברמה הארצית״.
מנכ"ל MindCet מבית מטח, אבי ורשבסקי: "השנה החולפת חידדה את החשיבות של צמצום הפער בין למידה בבתי הספר ולמידה כפי שהיא מתנהלת בתרבות הענן בה כולנו חיים. הדרך של MindCET להתמודד עם הפער הזה היא בשילוב כוחות בין עולמות הסטרטאפ לעולמות החינוך, ויקנעם היא מרחב מושלם ליצירת מפגש כזה. ביקנעם פארק הייטק משגשג, מערכת חינוך דינאמית ומצליחה, והנהגה שמוכנה להעז.
״כבר בתקופת ההרצה טרם ההשקה, כ- 150 מורות, מורים ואנשי חינוך עברו במרכז פיתוח מקצועי, נפגשו עם סטרטאפים בתחום האד-טק , התנסו במוצרים שפיתחו ואף היו מעורבים בשיפור המוצר ובהמשך פיתוחו. אני בטוח שזו רק ההתחלה. נמשיך לעסוק באיתור וטיפוח נשות ואנשי חינוך מובילים באזור, לייצר שיח בינם לבין קהילת האדטק המקומית והעולמית, ולסייע ביצירת שינוי תרבותי המעודד גישה יזמית בקרב מורי האזור״.