זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
27/05/21 12:30
15.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״ניתוח של מה שנראה במבט ראשון כמתקפת כופר, הראה גרסאות חדשות של נוזקה שנפרסה במערך מתקפות הרסניות כנגד מטרות ישראליות״, נכתב בדו״ח החברה, שהוסיפה כי היא מעריכה ״ברמת ביטחון בינונית״ שיש קשר לאיראן BIGSTOCK/Copyright: Koca777 שחקן זדוני חדש בשם ״אגריוס״ חדר לעולם הסייבר הישראלי, ונצפה מבצע פעולות ריגול ונוזקה בכסות של מתקפות כופרה, כך על פי דוח שפרסמה חברת האבטחה הישראלית סנטינל לאבס. המחקר לא הצליח לבסס בוודאות את מקור השחקן החדש, אך מצביע על מספר קשרים לאיראן.
״ניתוח של מה שנראה, במבט ראשון, כמתקפת כופר, הראה גרסאות חדשות של נוזקת Wiper, שנפרסו במערך של מתקפות הרסניות כנגד מטרות ישראליות״, כתב חוקר החברה, עמיתי בן שושן ארליך. ״המפעילים העומדים מאחורי המתקפות מסווים במתכוון את פעילותם כמתקפות כופר״.
על פי הדוח, אחת מגרסאות הנוזקה, הקרויה Apostle (שליח), הפכה לתכנת כופרה שלמעשה החליפה את תכונותיה הקודמות. ״ההודעה בתכנה מרמזת כי נעשה בה שימוש בטרגוט מתקן חיוני בבעלות ממשלתית של איחוד האמירויות. הדמיון לגרסת ה-Wiper, כמו גם אופי המטרה בהקשר לסכסוכים האזוריים, מנחה אותנו להאמין כי המפעילים משתמשים בכופרות עבור היכולות המשבשות שלהן״, כתב בן שושן ארליך.
החוקרים לא מצאו קשר מובהק לשחקנים זדוניים מוכרים אחרים, אך מעריכים ״ברמת ביטחון בינונית״ כי הקבוצה העומדת מאחורי ״אגריוס״ קשורה לאיראן, זאת בשל ההיסטוריה של איראן בהפעלת מתקפות באמצעות Wipers, שימוש בתשתיות VPN שנצפו בעבר בשימוש האקרים איראניים, ועוד.
בן שושן ארליך מתייחס גם למתקפות הסייבר מהחודש האחרון, מאחוריהן עומדת n3tw0rm, שתקפה בין השאר את קבוצת וריטס ואת H&M ישראל – שעל פי חלק מההערכות קשורה אף היא לאיראן. ״קרבת הזמנים בין המתקפות מרמזת כי ייתכן והן חלק מאסטרטגיה איראנית נרחבת ומתואמת״.
27/05/21 12:49
11.08% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נתניהו טען בפומבי כי על ארה״ב להמנע מחזרה להסכם הגרעין וכי ישראל אינה מחוייבת אליו. בלינקין בתגובה טען שההסכם הוא החלופה הכי טובה כרגע ומאז שאין הסכם - תכנית הגרעין של איראן התפתחה עוד יותר סטילס: חיים צח/ לע"מ במהלך ראיון שניתן לטלוויזיה הישראלית, שאלה העיתונאית יונית לוי שאלות את מזכיר המדינה האמריקאי, אנתוני בלינקן. ובכן, בלינקן לא התבלבל, והחזיר לנתניהו על דבריו בטקס מינוי ראש המוסד החדש. בעוד נתניהו אמר לבלינקן שישראל לא מחוייבת להסכם הגרעין שארה״ב חותרת אליו עם איראן (בהתבסס על הסכם 2015), בלינקן טען חזרה שהיציאה מההסכם (אותה דחפו נתניהו ויוסי כהן) - מסוכנת יותר לישראל ולעולם.
לפי בלינקן: הסכם הגרעין הוא החלופה הכי מוצלחת שיש כרגע
״ארצות הברית וישראל מאוחדות לחלוטין בהצעה שאיראן לעולם לא תוכל להשיג נשק גרעיני. אנו מצטרפים למטרה זו ולמחויבות זו. זה גם לא סוד שעם הזמן היו בינינו חילוקי דעות לגבי הדרך הטובה ביותר להגיע לשם, כדי לוודא שאיראן לא תשיג נשק״, אמר בלינקן.
״מנקודת מבטנו, הסכם הגרעין (JCPOA) עשה בדיוק את מה שהוא הצליח להשיג, וזה לנתק את כל המסלולים שאיראן נקטה בהם לייצר חומר בקיע לנשק גרעיני. המומחים שלנו אימתו שזה עובד, מומחים בינלאומיים אימתו שהוא עובד, והיה משטר פיקוח פולשני, יותר מכל הסכם לבקרת נשק שהושג אי פעם.
״התוצאה הייתה שכאשר ההסכם היה בתוקף, איראן, אם הייתה מחליטה לנסות לייצר חומר בקיע לנשק גרעיני, הייתה נדרשת לפחות שנה לעשות זאת, וזה היה מספיק זמן לראות את זה ואם יש צורך, לעשות משהו בנידון.
״לאחר שיצאנו מהעסקה, איראן החלה להתעלם מהאילוצים שהעסקה הטילה. וזה קירב אותה יותר ליכולת לייצר חומר בקיע לנשק גרעיני. במקום שהמצב יהיה פחות מסוכן בלי העסקה, הוא נהיה מסוכן יותר. ואני חושב שיש דחיפות מסוימת לנסות להחזיר את איראן לתיבה הגרעינית שהעסקה בנתה.
״אז אחרי שאמרנו את זה, אם איראן תחזור לעמידה בעסקה, נעשה את אותו הדבר. אנו נבקש גם להפוך את ההסכם לארוך וחזק יותר. אנחנו נעבוד קשה לעסוק בשאר הנושאים שבהם איראן היא שחקן מסוכן ובעייתי מאוד עבורנו ועבור ישראל - יציבות הפעילות באזור, התפשטות אמצעי לחימה, תמיכה בקבוצות טרור וכו '. כל הדברים האלה.
״שני לוחות הזמנים החשובים ביותר - הרמה שבה איראן יכולה להעשיר, 3.67 אחוזים והמגבלות על מלאי האורניום המועשר ל -300 ק"ג - אלה לא יפוגו עד 2030. אז אם איראן תחזור לעמידה יהיה לנו גם קצת זמן לחפש להאריך את המועדים האלה ואחרים.״
סיוע לעזה
בלינקן גם הניח בפומבי את הציפיות שלו, ושל הבוס שלו - נשיא ארה״ב, מממשלת ישראל בהקשר הפלסטיני לאחר סיומו של מבצע ״שומר החומות״.
״ראשית, כמובן, עלינו להתמודד עם המצב הדחוף בעזה עצמה - סיוע הומניטרי, מים, חשמל, תברואה - כדי לענות על הצרכים המיידיים״, אמר בלינקן. ״אך חשוב לא פחות, אנו ממשיכים להאמין חזק מאוד כי פיתרון של שתי מדינות אינו רק הדרך הטובה ביותר, אלא ככל הנראה הדרך היחידה להבטיח כי לישראל יש עתיד כמדינה יהודית ודמוקרטית בטוחה, והפלסטינים. יש להם מדינה שהם זכאים לה.
״אז אני חושב שאנחנו רוצים להגיע לזה. אבל כרגע, המיקוד הוא להתמודד עם התוצאות שלאחר מכן, האלימות האחרונה, ניסיון לבנות על הפסקת האש, לתת מענה לצרכים ולחששות המיידיים, ואז לראות אם לאורך זמן התנאים הם כאלה שיש סביבה טובה יותר לנסות להמשיך פיתרון של שתי מדינות.״
מתווה ישראלי מדיני תיאורטי
דבריו של בלינקן בנוגע לנושא הפלסטיני מקבלים רוח גבית גם בקרב חלק מצמרת הממשל בישראל. לאחרונה הציבו בכירים בפוליטיקה הישראלית מתווה לעזה ויו״ש.
עיקרי המתווה כוללים חיזוק ברית המתונים - החלשת החמאס וחידוש הקשר המדיני עם הרש"פ. מנגנון בינלאומי ואזורי דרך הרשות הפלסטינית וגופים בינלאומיים מפוקחים לשיקום עזה. שילוב ארה"ב, האיחוד האירופי ומדינות מתונות בקידום התהליך המדיני, ההסדרה, וחיזוק הרש"פ.
רתימת קטאר גם חלק מהתהליך- מתקיימת עבודת מטה למנגנון חדש שיחזק את הכוחות המתונים וגם ישנה את אופן העברת הכספים. התניית שיקום עזה בשו"ן. חיזוק הזיקה בין מדינות הנורמליזציה והציר המתון לשיקום עזה ולתהליכים בעזה ובאיו"ש.
עד לקידום התהליכים המדיניים- הישארות עזה ברף ההומניטארי הבסיסי. החמרת עוצמת התגובה- דין שדרות כדין ירושלים. ברמה הפנים ישראלית - הקמת קבינט הפיוס בממשלה הבאה שיטפל במצב החברתי בין יהודים לערבים (בין השאר).
כמו בכל מתווה פוליטי תיאורטי, טרם ברור כמה ממנו ימומש בפועל, בעיקר כאשר אנחנו בתקופת ממשלת מעבר ועוד לא ברור מתי תקום ממשלה קבועה.
27/05/21 18:25
9.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כפי שצפינו: הרמטכ״ל, רא״ל אביב כוכבי, הראה שהוא יודע לנהל מערכה אווירית בעזה ובאין ערך מוסף בהחלפת רמטכ״ל כעת - נתניהו וגנץ החליטו להאריך לו את הכהונה בשנה נוספת צילום: דובר צה״ל ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון בני גנץ סיכמו ביניהם להאריך את כהונתו של הרמטכ״ל אביב כוכבי בשנה נוספת. ההחלטה תובא לאישור הממשלה בישיבתה הקרובה. ראש הממשלה משוכנע שתהיה לכך תמיכה רחבה בקרב חברי הממשלה.
שר הביטחון גנץ אמר הבוקר: "הרמטכ"ל כוכבי מוביל את צה"ל בשנתיים וחצי האחרונות בתהליכים משמעותיים של בניין הכוח ותפיסת הפעלה רב מימדית תוך שילוב כלל הזרועות והגדלת הקטלניות. הארכת המינוי תאפשר להמשיך ולממש את מרכיבי תר"ש תנופה, שבאו לידי ביטוי ביכולות חסרות התקדים שהציג צה"ל במבצע "שומר החומות", וכן בפעולות המבצעיות שהתקיימו בתקופה האחרונה במגוון זירות הלחימה.
״בשנה האחרונה תחת הרמטכ"ל כוכבי, רתם צה"ל גם את יכולותיו האזרחיות לטובת סיוע במשימות לאומיות ובראשן המאבק בקורונה, דבר שביצר את מקומו של צה"ל כנדבך בלתי נפרד מהחברה הישראלית וממערך החירום הלאומי האזרחי. הרמטכ"ל מהווה עוגן של יציבות פיקודית ומבצעית. הארכת כהונתו בעת הזו של שינויים אזוריים ואתגרים ממגוון זירות, היא קריטית לביטחון ישראל."
אצרף לכאן את הסיפא של מאמר הדעה שפורסם אצלנו לפני ארבעה ימים.
בשקלול רחב: אין ערך מוסף בהחלפת רמטכ״ל בעת זו
לסיכום, טרם ברור האם ניהול המבצע תרם או לא להארכת הכהונה של כוכבי. מצד אחד, נתניהו יכול לזרוק עליו את האשמה ולא להאריך לו את הכהונה. מצד שני, לא נראה שבתנאים המדיניים, הכלכליים והפוליטיים, יש ערך מוסף בהחלפת הרמטכ״ל בסוף שנה זו.
בהיבט כלכלי, אין ממשלה, אין תקציב ויש בור תקציבי בגלל הקורונה. אז רמטכ״ל חדש לא יוכל לעשות כלום בהיבט בניין כוח יותר מאשר עושה כוכבי. בהיבט פוליטי, אין ממשלה נבחרת. כלומר, לא ברור מה הכיוון המדיני של הממשלה. ובהעדר חזון מדיני, מה זה משנה איזה רמטכ״ל יש? לפחות כוכבי יכול לספק יציבות תפעולית בצבא עד שתתייצב ממשלה חדשה.
בהיבט מדיני, ייתכן ונתניהו וגנץ ירצו לשמור את כוכבי לעוד שנה כדי לראות כיצד מתפתחים תהליכים קריטיים לישראל בחודשים הקרובים. לראות לאן פניה של ארה״ב בנושא הפלסטיני (מו״מ על הסדר קבע?), לאן פניה של איראן לאחר החזרה להסכמות הגרעין (יותר טרור במזה״ת?), כיצד מתפתח המשבר הכלכלי בלבנון (התשה עם חיזבאללה?) וכיצד הבחירות הקרובות ישפיעו על עתיד סוריה (התבססות איראנית). בכל זאת, החלפת רמטכ״ל, אם ניתן, כדאי שתעשה בתנאים בהם האי-וודאות הצבאית הכי קטנה שיש.
27/05/21 08:31
8.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עמוס בן גרשום, לע״מ יוסי כהן, ראש המוסד בין השנים 2016-2021 נפרד בימים האחרונים מגורמים בממשל הישראלי לאור חילופיו עם דוד ברנע. כהן, נחשב לאחד מראשי המוסד הכי סנסציונים, אם לא הכי, בזכות מעטפת היח״צ שעשה לעצמו. לטובה או לרעה, הוא ראש המוסד הכי מתוקשר בעשור האחרון לפחות. אחת השאלות העולות לאור סיום תפקידו היא מה המורשת שהוא משאיר אחריו? מה ההישגים הגדולים ביותר בקריירה שלו. לפחות אלו שחשופים לציבור.
אין סולם מדידה למוסד
אתחיל מהעובדות לגבי המוסד באופן כללי. אין כיום לממשלת ישראל סולם מדידה לאפקטיביות המוסד. אף פעם לא היה, ולא נראה שיהיה בקרוב. המוסד, לפחות לפי השיח השולט בכיפה הביטחונית בישראל, הוא גוף שדי עושה מה שבא לו. מידת הפיקוח עליו קטנה מאד, את הצי״ח המרכזי מכתיב ראש הממשלה שגם בוחר את ראש המוסד בעצמו, ומלבד ההכוונה הכללית של ראש הממשלה, ראש המוסד בוחר לעצמו את המשימות.
כלומר, לא ניתן למדוד את הקריירה של כהן כרמס״ד לעומת קודמו תמיר פרדו או לעומת כל ראש מוסד אחר בעבר. מכאן, שכל דעה לגבי תפקודו של ראש מוסד, באשר הוא, סובייקטיבית ביסודה. אחת הסיבות שנטען כי אי אפשר למדוד את אפקטיביות המוסד כגוף איסוף, היא שמספיקה ידיעת ״זהב״ אחת איכותית, שהתקבלה בדרך אקראית, כדי שהמוסד יצדיק את ההשקעה בו.
שוב, תלוי את מי שואלים. במדינות אחרות שירותי ביון חיצוניים עברו רפורמות עומק בשנים האחרונות (ארה״ב, ניו זילנד, אוסטרליה בין היתר) בשל חוסר אפקטיביות הנגרם מחוסר פיקוח פרלמנטרי והעדר ביקורת ציבורית.
נמשיך. המוסד הוא גוף שמתוקצב בלפחות 5 מיליארדי ש״ח בשנה וכולל מספר אלפי עובדים בודד. לאחרונה, המוסד סיים פרויקט בינוי ענק במטה שלו במרכז הארץ, פרויקט שזכה לביקורת קשה על ניהולו מידי מבקר המדינה. מרבית הביקורת מסווגת, כך שביקורת ציבורית לא הייתה ולא תהיה לגביו. אבל הניחו כי מדובר בהרבה מאד כסף ציבורי.
הצי״ח המרכזי - איראן
כהן, שנכנס למוסד, קיבל בנידוניה את הצי״ח המרכזי שהכתיב בנימין נתניהו - פרויקט הגרעין האיראני. הצי״ח החל אי שם בתחילת ה-2000 עם אריק שרון ז״ל שמינה את מאיר דגן ז״ל, המשיך עם פרדו וכהן ויכתיב גם את הקדנציה של ברנע. כהן קיבל בנידוניה גם הסכם גרעין עם איראן, אשר יחד עם נתניהו, שיכנעו את טראמפ לצאת ממנו.
ואכן, בינואר 2017, טראמפ נבחר לנשיא, יצא מהסכם הגרעין עם איראן, והכתיב מאמץ חלופי תחת השם ״לחץ מירבי״ שמהותו מכבש פיננסי על כלכלת איראן באמצעות אוסף אין סופי כמעט של סנקציות אמריקאיות. כהן, בהקשר זה, סיפק לאמריקאים מידע שגרר סנקציות על אישים, חברות וארגונים איראנים או כאלו הקשורים לאיראן. בסופו של יום, בינואר האחרון, נבחר ג׳ו ביידן שכנראה חוזר לאותו הסכם של 2015 או משהו דומה. סגירה לא מיטבית לקדנציה של כהן, אבל זו המציאות.
בתקופתו של כהן חוסל, במבצע המיוחס לישראל, ראש תכנית הגרעין הצבאית של איראן. כמו גם, חוסלו כמה מדענים איראנים, כפי שקרה בתקופת קודמו, פרדו. בנוסף, חוסל גם קאסם סולימאני על ידי האמריקאים בעירק, כאשר הטענה, על פי מקורות זרים, שהמוסד הביא את מספר הטלפון הנייד שלו, עובדה שעזרה לאמריקאים לאכן אותו טרם החיסול מהאוויר.
בתקופתו של כהן מיוחס למוסד גם גניבת הארכיון הגרעיני של איראן. מדובר בארכיון חלקי, היות והוא אינו כולל אירועים שהתרחשו לאחר 2015 (לא הצליחו להוכיח הפרה איראנית בזמן ההסכם עם האמריקאים). עם זאת, מדובר במבצע מתוקשר מאד של המוסד.
לצד ההצלחות המבצעיות, בבחינה עובדתית, לא בטוח שהבחירות של כהן הביאו למיצוי מקסימלי של פונקציית המטרה - לעכב את הגרעין האיראני. בתקופתו, האירנים הצליחו להשמיש יתירות בהעשרת אוראניום באמצעות שני מתקני העשרת אוראנים מקבילים (נתנאז ופורדו), הם פיתחו דגמים מתקדמים של צנטריפוגות בפיתוח עצמי והצליחו לצבור כמויות אוראניום מועשר בדרגות מעל 3-5 אחוז המיועדות לדלק, מעל למותר בהסכמות הגרעין. הרבה מעבר.
נכון, אי אפשר לזרוק את האשמה רק על המוסד. בסופו של יום, כפי שטען בימים אלו ראש סבא״א, מהרגע שיש לאיראנים את הידע ההנדסי, זו החלטה שלהם כיצד להתקדם. דרך אגב, גם פרדו טען זאת בגלוי. לפיו, ההחלטה של איראן להגיע לפצצה היא רק החלטה פנימית של טהרן. היכולת של גוף חיצוני, טוב ככל שיהיה, להשפיע על החלטה זו, שולית.
רשמית: איראן לא הגיעה לפצצה
המוסד בהקשר זה, עיכב, לכל היותר, סוף ידוע מראש. וגם זה, לא ברור בכמה. כהן כן יכול להצהיר לזכותו, כי בתקופתו, איראן לא הגיעה לפצצה. לפחות לא רשמית. מה שיש לאיראן מתחת לאדמה, כנראה שרק מעטים באיראן יודעים. ובספק אם מישהו מהם סיפר למוסד. מרבית הלימוד אודות פרויקט הגרעין הצבאי של איראן הגיע מהארכיון וממבצעים קודמים שבוצעו בתקופת פרדו ודגן.
אין ספק כי כהן התרכז במרבית הקדנציה שלו במה שביקש ממנו נתניהו - הגרעין האיראני. המוסד אמנם עובד בכל העולם, אבל לא באותה עצימות. לפי הערכות, היכולות של המוסד מוגבלות לאיסוף עומק בשתי מדינות לכל היותר. בשל ריכוז המאמץ באיראן, בספק אם יש מדינה נוספת בה יש תוצרי מודיעין שווי ערך מטעם המוסד.
הסכסוך האחרון בעזה ״שומר החומות״ הציף את בעיית ׳השמיכה הקצרה׳ במוסד - חמאס נהנה באופן יחסי מקווי אספקה חופשיים שעוברים דרך אפריקה, בואך מצרים וסיני. בעוד שב״כ וצה״ל אחראים על עזה, על קווי האספקה המקושרים אליה, אחראי המוסד. גם את מערך המימון של חמאס המוסד לא הצליח לסכל. לפי הערכות, מדובר בעשרות מליוני דולרים בשנה.
גם את מערך הלבנת ההון האיראני המוסד לא הצליח לסכל. על פי פרסומים גלויים, מדובר באוסף חברות קש מסביב לעולם שאחראיות להלבין מאות מליוני דולרים בשנה ממכירת נפט שחורה ופעילויות לא חוקיות אחרות שמבצע הממשל האיראני. באותה מידה, גם מערך הלבנת ההון של חיזבאללה עובד כמעט באין מפריע מצד מדינת ישראל.
המוסד העביר בתקופת כהן חלק מהאחריות הזו למטה הלוחמה הכלכלית במשרד הביטחון. עולה שאלה כמה המוסד והשב״כ עוזרים למטה הזה עם היכולות שלהם. לפחות חלק המהמקורות של כותב שורות אלו טוענים שלא הרבה (בלשון המעטה).
ההישג הגדול: שמירה על המיתוס
כהן פילס את דרכו לצמרת המוסד בדרך שגררה ביקורת ציבורית רבה. בעוד סגנו של פרדו, נ׳, מונה בפועל לראש המוסד, נתניהו שינה את דעתו בדקה ה-90, ובחר בכהן. מאז, נוצר נרטיב שכהן פיתח באמצעות קשריו עם מקורבי נתניהו, מנוף על נתניהו. לא משנה אם זה נכון או לא, כהן אינו שונה מכל ראש מוסד אחר.
בחינה היסטורית תראה שהחל בראובן שילוח (אבי הביון הישראלי), דרך איסר הראל, מאיר עמית, מאיר דגן ואחרים, כמעט כולם היו בקשרים אישיים עם ראש הממשלה. זו אינה קומבינה. כך בנוי השלטון בישראל. ראש הממשלה בוחר את ראש המוסד. מדובר ב״סוג של״ משרת אמון. ראש הממשלה רוצה מישהו שיממש את הצי״ח שלו, בלי שאלות מיותרת ובלי משחקי כוחות. וכהן סיפק את הסחורה לאורך כל הקריירה שלו.
עוד נאמר על כהן שהוא ״חורג״ מכללי ההתנהגות של ראש המוסד בכך שהוא מיחצ״ן את עצמו ופותח את המוסד לתקשורת. בעיקר נאמרו הדברים סביב חשיפת מבצע גניבת הארכיון באיראן. עם זאת, ההחלטה כיצד לפרסם והאם לפרסם מבצע כזה היא של נתניהו. לא של כהן. אם ראש הממשלה רוצה, הוא יכול לפרסם מה שהוא רוצה ביחס לעבודת המוסד. כל עוד אין מדובר בסיכון חיי אדם (סוכנים בשטח או מקורות), זכותו לעשות זאת.
במבט אחר, אטען כי היח״צנות שעשה כהן לעצמו ולמוסד הצליחה לשמר את המיתוס של המוסד. וזה חשוב יותר מכל מבצע כזה או אחר. המוסד, כאמור, נחשב לשירות ביון קטן יחסית, עם יכולות מוגבלות מטבע הדברים. ועם זאת, לאורך השנים, פיתח המוסד מיתוס עולמי שעוטף את שמו. אם בסיום הקדנציה של כהן, כל שריפה או פיצוץ באיראן מיוחסת מיידית למוסד - ההישג הושלם. זה בכלל לא משנה מה נכון, זה משנה מה הציבור בעולם חושב.
העובדה שחיסולי מדעני גרעין מיוחסת למוסד, כמו גם חבלות במתקני גרעין, גניבת ארכיון, וחיסול ראש תכנית הגרעין הצבאית, מחלחלת גם לשכבות השלטון באיראן. או בכל מדינה אחרת. ערעור תחושת הביטחון של השלטון באנשיו, היא תוצר בלעדי של המיתוס סביב המוסד - שהוא מסוגל לחדור גם לפורומים האנושיים הכי מצומצמים וסודיים שיש. כמו פרויקט הגרעין האיראני.
לסיכום, אמנם לא ניתן למדוד את תקופתו של כהן לעומת תקופות קודמות, אמנם ארה״ב חוזרת להסכם הגרעין ממנו כהן לחץ לצאת, אמנם איראן הגדילה את פרויקט הגרעין בתקופתו של כהן, אבל כל אלו הם תופעות שלא ניתן לייחס למוסד את כל האחריות להן. בסוף יש מציאות, והמוסד עושה מה שהוא יכול. אבל במקום אחד כהן הצליח מאד - וזה להשאיר את החותם של המוסד כגוף ביון אגדי באמצעות שימור המיתוס. וזה מה שחשוב לעתיד.
ומה לגבי ברנע? ובכן, במקום אחד נקווה שברנע יצליח יותר - וזה אימוץ מודל פיקוח הדוק יותר על אפקטיביות המוסד ביחס לכסף שמושקע בו. המוסד הגדיל את צריכת התקציב שלו משמעותית בשנים האחרונות וספג ביקורת קשה על ניהול התקציב של פרויקט הבינוי האחרון וניהול כוח האדם שלו. נקווה שברנע יצליח גם לשמור על המיתוס וגם להבטיח לאזרחי ישראל שהכסף הציבורי שלהם מפוקח כראוי. גם במוסד. בסופו של יום, יש לנו רק מוסד אחד.
27/05/21 09:38
8.03% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רוסיה תרמה לצבא הסרבי 30 טנקי T-72MS ו-30 רק"מי BRDM-2MS
http://www.mod.gov.rs/eng/17414/vojska-srbije-jaca-za-30-tenkova-t-72ms-... משרד ההגנה הסרבי הודיע כי רוסיה תרמה לצבא הסרבי 30 טנקי מערכה מסוג T-72MS ו-30 רק"מי סיור זחליליים מוסג BRDM-2MS. שר ההגנה הסרבי, נבויסה סטפנוביץ, הודיע כי שווי התרומה הוא כ-75 מיליון אירו וחשף כי בנובמבר 2020 שלחו הרוסים לצבא הסרבי עוד 11 טנקי T-72 ו-10 נגמ"שים. השר הוסיף כי רק"מים אלו מיועדים להקמת גדוד שריון וגדוד סיור משוריין חדשים בצבא הסרבי.
טנק ה-T-72MS הנו גרסה משודרגת של טנק T-72. הטנק שוקל 44.5 טונות ומגיע למהירות מקסימלית של 60 קמ"ש. הטנק מצויד בתותח 125 מ"מ עם מטען של 42 פגזים, מקלע PKT בקליבר 7.62 מ"מ וכמות תחמושת של 2,000 כדורים ובמקלע KORD בקליבר 12.7 מ"מ עם כמות תחמושת של 600 כדורים. נגמ"ש ה-BRDM-2MS מיועד לכל משימות הסיור הקרבי ביבשה ובמים. בנוסף, ניתן להשתמש בו למטרות כגון הסוואה, העברת צוותים וסגלים, לצרכי תקשורת, פיקוד ואיתור כוחות אויב.
27/05/21 09:53
6.65% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כמאל ח'טיב (59) מכפר כנא, שימש כסגן יו"ר הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, נעצר ונחקר על ידי המשטרה ושב״כ. ״יפו היא ההוכחה הסופית לכישלון המפעל הציוני״, כתב ח'טיב בפייסבוק מאת Sammo kudsi - נוצר על ידי מעלה היצירה, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27752873 פרקליטות מחוז צפון (פלילי) הגישה לבית משפט השלום בנצרת כתב אישום נגד השייח' כמאל ח'טיב (59) מכפר כנא, ששימש כסגן יו"ר הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, בגין שלוש עבירות של הסתה לאלימות, שתי עבירות של "פרסום דברי שבח, אהדה או עידוד למעשה טרור, תמיכה או הזדהות" ועבירה של הזדהות עם ארגון טרור בחודשים אפריל-מאי, על רקע גל ההתפרעויות האלימות ברחבי הארץ על רקע לאומני-גזעני וחלקן בעת מבצע "שומר החומות".
כתב האישום הוגש באישור היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט. במקביל, מבקשת הפרקליטות לעצור את השייח' ח'טיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכת הדין יעל כ"ץ, השייח' ח'טיב הוא דמות מוכרת ובעלת השפעה בקרב האוכלוסייה הערבית בישראל, ואת מעמדו הציבורי רב ההשפעה רכש בעיקר בתפקידו בתנועה האיסלאמית.
ח'טיב ניהל דף 'פייסבוק' בערבית בשם "אלשייח' כמאל אלח'טיב", שהיו לו כ-166 אלף עוקבים. על רקע האווירה הציבורית הרגישה והנפיצה ששררה בארץ והעימותים בירושלים מתחילת חודש הרמדאן ולאחר מכן ביפו ובערים נוספות, הוא פרסם במספר הזדמנויות בדף הפייסבוק שלו פרסומים שונים שכללו קריאות לעשיית מעשה אלימות או טרור.
בפרסומיו תמכו משתמשי פייסבוק רבים, חלקם באמצעות סימני "חיבוב" (Like), חלקם בתגובות אוהדות וחלקם בשיתוף
27/05/21 09:29
6.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ב- 76.2 מיליון דולר (6.8% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 72.0 מיליון דולר (6.7% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד בצלאל (בוצי) מכליס. צילום: אלביט אלביט דיווחה על תוצאות פעילותה ברבעון הראשון של 2021 שהסתיים ב- 31 במרץ 2021. "התוצאות הפיננסיות שלנו לשנת 2021 החלו בצורה טובה, עם גידול בהכנסות בשיעור של 4.4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד״, אמר בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות.
״ביקוש מתמשך למוצרים ולפתרונות שלנו מלקוחות ברחבי העולם הוביל לגידול בשיעור של 9% בצבר ההזמנות שלנו שהגיע לשיא של 11.8 מיליארד דולר. צבר ההזמנות הגבוה ומגוון הזדמנויות עסקיות נרחב מספקים לנו בהירות וביטחון בעתיד החברה". הכנסות החברה ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכמו ב- 1,118.3 מיליון דולר בהשוואה ל- 1,071.2 מיליון דולר ברבעון הראשון של שנת 2020.
צבר ההזמנות של החברה ליום 31 במרץ 2021 היה 11.8 מיליארד דולר, לעומת צבר של 10.8 מיליארד דולר ליום 31 מרץ 2020. כ- 68% מצבר ההזמנות של החברה מיועד למכירה ללקוחות מחוץ לישראל. כ- 59% מצבר ההזמנות מיועד לביצוע במהלך 2021 ו- 2022.
הרווח הנקי Non-GAAP המיוחס לבעלי המניות הרגילים של החברה ברבעון הראשון של 2021 הסתכם ב- 76.2 מיליון דולר (6.8% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 72.0 מיליון דולר (6.7% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
תזרים המזומנים ששימש לפעילות שוטפת במהלך הרבעון הראשון של 2021 הסתכם ב- 13.1 מיליון דולר, בהשוואה ל- 9.9 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2020.
הרווח הגולמי Non-GAAP לרבעון הראשון של שנת 2021 הסתכם ב- 286.2 מיליון דולר (25.6% מסך ההכנסות), בהשוואה לרווח גולמי של 295.4 מיליון דולר (27.6% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות המחקר והפיתוח, נטו לרבעון הראשון של שנת 2021 הסתכמו ב- 84.3 מיליון דולר (7.5% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 80.4 מיליון דולר (7.5% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות השיווק והמכירה, נטו לרבעון הראשון של שנת 2021 הסתכמו ב- 51.5 מיליון דולר (4.6% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 70.5 מיליון דולר (6.6% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות הנהלה וכלליות, נטו לרבעון הראשון של שנת 2021 הסתכמו ב- 61.8 מיליון דולר (5.5% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 58.0 מיליון דולר (5.4% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח התפעולי Non-GAAP ברבעון הראשון של 2021 הסתכם ב- 92.9 מיליון דולר (8.3% מסך ההכנסות), לעומת רווח תפעולי של 90.4 מיליון דולר (8.4% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.
לקריאת הדו״ח המלא.
27/05/21 09:36
5.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נגמ"שי ה-BMP-2M החדשים נושאים 4 משגרי טילי נ"ט מסוג קורנט By Vitaly V. Kuzmin - http://www.vitalykuzmin.net/Military/ARMY-2016-Demonstration/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52213091 מדו"ח של מכון SIPRI השבדי עולה כי צבא אלג'יריה שדרג 360 נגמ"שי BMP-2 לכדי נגמ"שי BMP-2M המצוידים בצריח ברזוק (Berezhok) ועליו 4 משגרי טילי נ"ט קורנט. לדברי המכון, לצבא האלג'ירי יש כיום 1,089 נגמ"שים כולל 285 נגמ"שי BMP-1 סובייטים, 304 נגמ"שי BMP-2, 400 נגמ"שי BMP-2M ו-100 נגמ"שי BMP-3.
האתר Armyrecognition.com מספר כי ה-BMP-2M הנו גרסה מודרנית לנגמ"ש הסובייטי BMP-2 המצויד בעמדת נשק חדשה הקרויה ברזוק. קווי המתאר של הנגמ"ש דומים לגרסה הקודמת כאשר הנהג ממוקם בקדמת הרכב משמאל ולימינו המנוע ותיבת ההילוכים בצדו האחורי של הרכב נמצא הצריח המאויש על ידי שני חיילים. לנגמ"ש יש צוות של שלושה אנשים והוא יכול לשאת 7 חיילי חי"ר.
צריח הברזוק מצויד עדיין בתותח אוטומטי 30 מ"מ 2A42 ובמקלע PKT 7.62 מ"מ כפי שהיה בגרסה המקורית של נגמ"ש BMP-2, אולם בכל צד של הצריח מותקנים 2 משגרי טילים עבור טילי נ"ט קורנט (9M133 Kornet). בצדו האחורי של הצריח מותקן משגר רימונים אוטומטי בקליבר 30 מ"מ מסוג AGS-17.