הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
05/06/24 07:49
40% מהצפיות
מאת Ynet
אדם וטל קאופמן (18), תאומים זהים, אובחנו עם המחלה הנדירה אנגיואדמה תורשתית – למרות שהוריהם לא נשאים ואינם חולים במחלה. הם מספרים על ההתמודדות הכפולה שכוללת התנפחויות בפנים, בגפיים ובבטן, על הקושי באבחון וגם איך אחד מהם הגיע לבית החולים אחרי שכמעט ונחנק למוות. פרופ' אהרון קסל, מנהל המכון לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית, במרכז הרפואי בני ציון: "מדובר במחלה נדירה וככזו היא מוגדרת כמחלת יתום. לצערי הרב אין מספיק מודעות אליה"
05/06/24 13:00
33.33% מהצפיות
מאת Ynet
נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביעים על הקשיים שמהם סובלים אנשים עם לקות ראייה. אנשים עם קושי רב בראייה מתקשים בכיסוי הוצאותיהם - כמעט פי שניים מאלו שרואים כרגיל. שיעור התעסוקה שלהם נמוך בהרבה. כמעט מחצית מהאנשים עם קשיי ראייה מעידים שהם חשים בדידות. כל הנתונים לקראת יום ההזדהות עם העיוורים ולקויי הראייה שיצוין מחר, 6/6
05/06/24 16:00
20% מהצפיות
מאת Ynet
אופיר צרפתי ז"ל הגיע למסיבת נובה עם בת זוגו כדי לחגוג את יום הולדתו. הוא נרצח בעת שניסה להימלט, גופתו נחטפה לעזה וחולצה כעבור 55 יום. אחותו שובל, שלא הספיקה לספר לו על ההיריון, אומרת: "כשראיתי את התינוק כאילו נחלץ פקק שסתם את הלב, פתאום הרגשתי שאני יכולה לנשום, להרגיש, לשמוח. הרגשתי שאופיר שמר עליי. התינוק החדש יזכור מי היה הדוד שלו"
05/06/24 07:32
6.67% מהצפיות
מאת Ynet
ימים ספורים לפני חודש הגאווה ילדו סטיבן ברזילי טל ובן זוגו רוני טל את בתם הבכורה רות במרכז הרפואי שיבא: "אנחנו נרגשים מאוד ועדיין מתאמנים בהורות", מעיד רוני שהבת נקראת על שם אימו שנפטרה. המיילד יונתן עוזרי: "היה לי חשוב לדבר על הפיל שבחדר. שיבין אם אטעה ואפנה אליו ב'תלחצי' במקום 'ללחוץ'". סטיבן מספר על הדרך הארוכה עד להכרה בשינוי שעבר: "לאבא הארגנטינאי של רוני היה קל יותר לקבל אותי טרנסג'נדר מטבעוני"
05/06/24 07:59
0% מהצפיות
מאת Ynet
במשך כמה ימים רכבו למעלה מ-20 אורתופדים ורופאי ספורט מרחבי אירופה על אופניים במסלול אתגרי סובב מילאנו שבאיטליה, במסגרת כנס בינלאומי. המסע הפך עבור ד"ר ברק סגל מרמב"ם, והנציג הישראלי היחיד באירוע, לנקודת אור: "מצבנו לא רע כמו שאנחנו חושבים. כשפוגשים את האנשים, מבינים שני דברים: העולם לא בהכרח נגדנו, וכדי לדעת את זה צריך להראות נוכחות"
05/06/24 10:21
0% מהצפיות
מאת Ynet
משמינים יותר, חרדים יותר וסובלים מקוצר ראייה בגלל חשיפה ממושכת למסכים – בני הנוער סובלים בימנו משורה של מצבים בריאותיים שלא היו שכיחים בשנים קודמות. מדוע זה קורה? ובמה שונה הגישה המחקרית הישראלית מזו של שאר העולם? ד"ר יורם חאיטר מסביר למה הגיע הזמן לקחת את הנושא ברצינות